La mulți ani!
Vă dorim din toată inima un an nou liniștit și fericit, un an, 2015, mai bun ca 2014, cu modificări legislative cât mai puține și cât mai coerente!
Vă dorim din toată inima un an nou liniștit și fericit, un an, 2015, mai bun ca 2014, cu modificări legislative cât mai puține și cât mai coerente!
MF publică un alt proiect legat de contabilitatea în partidă simplă. Spre deosebire de precedentul, acesta are mari șanse să se concretizeze și aplice în 2015. E un proiect extrem de simplu. E o rupere și aici a părții de contabilitate de cea de fiscalitate.
Să vedem, pe scurt, o mică sinteză a acestui proiect:
MF a publicat astăzi proiectul situațiilor financiare pentru anul 2014.
Foarte pe scurt:
1. Termenul de depunere este de
Zilele acestea utilizatorii programelor SAGA au primit pe adresa de mail, folosită la obținerea licenței, un text de informare ce suna așa:
Important
Începând cu data de 15.12.2014 nu se vor mai putea achiziționa licențe direct de la sediul firmei.
Persoanele care nu au posibilitatea efectuării unui virament bancar pot plăti prin mandat poștal sau la filialele ING și Volksbank.
Ieri, Guvernul a adoptat hotărârea 1091/2014 prin care stabilește că începând cu 1 ianuarie 2015 salariul minim va fi de 975 lei până la 30 iunie 2015, iar începând cu 1 iulie 2015, acesta va fi de 1050 lei.
Nu uitați de modificarea salariilor și transmiterea registrului electronic. În SAGA, modificați salariile în Fișiere-Salariați, abia după ce generați și validați statele de salarii pe decembrie. Termenul de trimitere a registrului este de 19 lucrătoare.
Proiectul de modificare a legii contabilității, despre care am discutat aici a fost adoptat de Guvern. Acesta este concretizat în OUG 79/2014. Față de prevederile din proiect există unele schimbări.
Iată, încă odată, pe scurt, despre ce este vorba:
Acum câteva zile scriam despre faptul că MF trebuie să actualizeze OG 28/1999. Ei bine, în aceiași zi, MF publica pe portalul său un proiect de ordonanță ce modifică mai multe acte fiscale. Unele propuneri sunt, mai mult sau mai puțin, aberante ori confuze și, mai grav, pot provoca abuzuri de drept.
Să le luăm pe rând. Se propune modificarea codului de procedură fiscală în sensul obligării băncilor să transmită finanțelor rulajul (și soldul) tuturor conturilor deschise la acestea de către orice persoană (fie fizică, fie juridică). Iar la solicitarea explicită a ANAF să transmită datele de identificare a persoanelor ce dețin drept de semnătură pe acele conturi.
E final de an. Mai sunt câteva zile…dar,
– Încă nu avem cod fiscal modificat, deși intenția modificării lui există demult, proiectul fiind retras din dezbatere publică. De fapt, dacă e să citeze onor MF, e pus în discuție într-un cerc restrâns de specialiști. Probabil aceia fiind tot publicul, noi, ceilalți, fiind o cantitate neglijabilă incapabilă să exprime opinii sau a căror opinii nu contează
Comentarii recente