REVISAL, versiunea finală

15 Aug 2011 | Declarații, Diverse | 91 comentarii1586 vizualizari

Nu a fost să fie pe data de 01/08/2011, dar a apărut și versiunea finală a aplicației Revisal, în zi de sărbătoare, legal nelucrătoare Sarcastic.

În SAGA a aparut deja actualizarea acestuia.

Aplicația REVISAL se poate descărca de pe siteul Inspecției Muncii.

Instalarea acestei aplicații este obligatorie pentru toți angajatorii, indiferent de faptul că folosesc sau nu aplicații proprii de îmtocmire și generare a registrului, întrucât are o funcție de validare a registrului. Acesta nu se poate transmite dacă nu e validat de aplicația Revisal.

Ca urmare, dacă registrul va fi generat din SAGA validarea lui de către aplicația Revisal va fi obligatoriu de făcut de către fiecare angajator înainte de încărcarea lui pe siteul inspecției muncii. Validarea registrului de către aplicația REVISAL va duce la generarea unui fișier criptat ce va fi încărcat pe siteul inspecției muncii.

Aplicația arată bine, are o interfață modernă, intuitivă și permite introducerea asistată a datelor, pas cu pas.

În sfârșit are și rapoarte. Registrul se va putea prezenta și sub forma unui raport listat.

Vă recomand să citiți cu atenție ghidul de instalare de pe siteul inspecției muncii, pentru că dacă aveți un PC mai vechi, aplicația nu va rula. Citiți cu atenție cerințele minime necesare pentru ca aplicația să poată rula pentru a evita să vă chinuiți cu instalarea pe un PC ce nu respectă aceste cerințe.

De asemenea vă recomand să citiți și specificațiile tehnice legate de acest registru.

ATENȚIE! Momentan se pot transmite date și în formatul vechi.

Pagina de internet de unde se transmite registrul salariaților a fost modificată. Astfel, implicit, apar date de logare ce vă vor duce spre transmiterea în formatul vechi al registrului, cel stabilit prin HG 161/2006.

Dacă aveți datele actualizate corect și doriți transmiterea în formatul nou stabilit prin HG 500/2011, apăsați linkul din stânga “Acces portal versiune conformă cu HG 500/2011”. Linkul vă va conduce spre noua pagină de logare, unde veți putea încărca registrul în formatul nou.

Atenție! Odată transmis registrul în format nou, transmiterea registrului în format vechi nu va mai fi posibilă.

91 comentarii

 1. Daca transmiterea se face prin depunerea la sediul inspectoratului teritorial de munca in format electronic(discheta si adresa se inaintare ),instalarea aplicației de pe siteul Inspecției Muncii este obligatorie ?
  Multumesc

 2. Dupa ce am instalat noul Revisal si am preluat datele din cel vechi, trebuie sa transmit un fisier (exportat din noul Revisal) la itm? Chiar daca nu am modificari noi?

 3. Astazi am actualizat in Saga toate datele, am creeat fisierul XML, am instalat aplicatia REVISAL – la validare in programul REGES Validare apare o eroare — Tag-ul ITMID nu poate avea valoarea NULL – cum pot remedia. Multumesc

  1. Nu trebuie să instalați REGES Validator. Se instaleaza ultima aplicație REVISAL de pe siteul ITM. Așa am scris peste tot. Ca urmare intrați pe siteul inspecției muncii, descărcați și instalați REVISAL 5.0.6, iar după instalare intrați în aplicație și apăsați butonul “Validare fișiere non-revisal”.
   Urmăriți și tutorialele postate pe siteul sagasoft.

 4. Mai am o nelamurire: eu le dau angajatilor un spor de 5% pentru ca lucreaza cate 4 ore sambata, asta bineinteles pe langa ca le platesc dublu acele 4 ore. Intrebarea mea este: la ce spor dinlista aceea de sporuri din aplicatia Revisal, se incadreaza? Si din cate am vazut nici nu poti trece rocentual ci doar suma….iar aceasta nu este fixa pentru ca intr-o luna lucreaza 5 sambete, intr-una 3, in alta 4…M

  1. Există acolo un spor de week-end. În cazul dumneavoastră poate fi lăsat așa cum pune SAGA – Spor specific angajatorului.

 5. Am lucrat revisal-ul in saga.Salvez fisierul xml il validez, transmit fisierul cu extensia rvs online si-mi da eroarea:
  ORA-20011: Formatul Fişierului este Invalid. -20041ORA-20041: Fisierul preluat trebuie sa contina cel putin un salariat si un contract. Ce ar putea fi?

  1. Mesajul de eroare indică faptul că ați generat un XML fără date. Verificați corectitudinea datelor alese. În special data consemnării și data contractului, pentru că data consemnării nu poate fi anterioară zilei de 01/08/2011, dată de la care intră în vigoare revisalul nou. Verificați deasemenea ca transmiterea datelor să o faceți pe siteul nou, cel pentru revisal conform cu HG 500/2011. Urmăriți cu atenție tutorialele de pe site.

 6. Buna ziua,
  Eu am preluat datele in noul revisal, fara sa intampin dificultati, iar acum sunt in situatia in care trebuie sa fac modificari (ca urmare a incetarii unor contracte, sau inregistrarii unor noi contracte)si nu inteleg daca in acesta situatie se transmit din nou toate datele, pe langa noile modificari, avand in vedere ca daca dau “copiere fisier” imi copiaza toate datele, nu doar cele “consemnate” in ziua respectiva.
  Cu speranta ca ati inteles intrebarea mea, astept un raspuns:)

  1. Fișierul ce se transmite la ITM conține întotdeauna TOȚI salariații din acel moment. Citiți specificațiile postate pe siteul inspecției muncii și veți vedea că așa sunt cerințele acestora.

 7. Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati cu o problema: am instalat noul revisal, am completat salariile si am inregistrat un nou contract. Vreau sa-l copiez pe stick si sa-t transmit online. Am intrat in generare registru si s-a salvat cu extensia rvs. Cand l-am transmis mi-a dat eroare. Ce trebuie facut ca sa pot sa il trimit?

  1. SAGA generează fișier XML. Acel fișier se validează cu aplicația REVISAL 5.0.6 de la ITM, iar fișierul RVS rezultat după validarea corectă a fișierului se transmite la ITM.
   Ce aplicație ați folosit? SAGA? Și ați validat XML-ul? Sau ați folosit aplicația REVISAL? Dacă ați folosit aplicația SAGA și ați validat XML-ul fără erori, ori ați folosit aplicația REVISA și ai generat direct din aceasta fișierul RVS pentru raportare, este aproape imposibil să vă dea eroare la preluarea pe siteul inspecției muncii.
   Dacă eroarea este legată de imposibilitatea logării pe siteul ITM cu userul și parola deținute, e o problemă a celor de la ITM ce nu au portat toate conturile active pe formatul nou, caz în care nu veți putea depune acum decât pe suport magnetic.

 8. Multumesc. Am folosit aplicatia REVISAL si imi da eroare zice ca formatul fisierului este invalid, ca fisierul preluat trebuie sa contina cel putin un contract. inainte sa dau salvare la generare registru imi apare lista cu salariatii.nu stiu ce sa mai fac altceva.

  1. Trebuie să folosiți programul REVISAL 5.0.6. În acesta se introduc în ordine: angajatorul, angajații și contractele acestora. Toate datele sunt obligatorii.
   Generarea registrului duce la crearea fișierului RVS de raportare. Acesta se încarcă pe siteul inspecției muncii alegând opțiunea de logare “Acces versiune conformă cu HG 500/2011”. Dacă urmați toți acești pași nu are cum să nu vă funcționeze.

 9. Buna ziua. Am o problema. Am preluat un angajator din Revisalul vechi in cel nou si mi s-au preluat automat numai angajatii activi. Contractele mai vechi si incheiate la momentul preluarii nu s-au preluat. Parca am inteles ca trebuie si cele mai vechi completate cu salar … etc? Sau nu? Si daca da,cum? Multumesc.

  1. Vă referiți la SAGA sau la programul oficial? Dacă e vorba de programul oficial, este recomandat să solicitați asistență de la dânșii.
   În revisal, format nou, se preiau datele despre salariații activi la data de 1 august 2011. Se comunică modificările aduse registrului după această dată și neraportate deja la ITM. Datele lipsă, din formatul vechi, cum ar fi salariul și sporurile, suspendările, detașările, etc., se vor completa și raporta în revisal în maxim 90 de zile calculate începând cu 1 august 2011, sau la prima încetare de contract ori la primul contract nou. Toate aceste informații le regăseați aici, citind cu atenție postul acesta și comentariile la acesta, precum și HG 500/2011.

  1. În pagina de preluare, în dreapta sus, aveți “Preluare registru” și “Raport preluări”. Dați click pe “Raport preluări” și în listă veți vedea toate transmiterile efectuate pentru acel angajator. Dacă dați click pe oricare din transmiteri veți vedea și unele din informațiile transmise, cum ar fi: numele și prenumele angajatului, starea acestuia, contract, data contract, etc.

 10. Buna ziua!Am o intrebare de 1000 de puncte.Stie cineva cum am putea sa facem o salvare de date numai la REVISAL,o baza de date numai cu REVISAL pentru a o importa pe toata in REVISAL 500?
  Va multumesc!

 11. Buna ziua,

  problema mea este umatoarea: am un angajator care lucreaza cu SAGA. iar eu nu am lucrat niciodata cu acest program. Va rog sa ma ajutati cu pasii pe care ar trebui sa ii urmez pentru a putea opera modificarile in revisal potrivit HG 500/2011. Din cate am inteles eu citint topicul ar trebui sa urmez pasii:
  1. descarc ultima varianta revisal;
  2. inregistrez angajatorul?
  3. dau preluare angajator din varianta veche?
  4.
  5. … etc.
  Multumesc mult

  1. Procedura este aplicabilă la import din REVISAL 2.0.6 în REVISAL 5.0.6. Pentru SAGA nu ați înțeles bine. Vedeți tutorialele de pe site pentru a vedea cum se lucrează în SAGA cu registrul de evidență a salariaților.

 12. Am reactualizat Saga, am istalat Revuisalul, am adaugat toate datele in previsalul nou , in momentul cand generez nu mai stiu cum sa procedez. Nu cred ca am lucrat corect. Va rog, explicati-mi.

  1. Nu știu să vă spun cum se lucrează cu aplicația REVISAL de la ITM. Instrucțiuni de utilizare a acestei aplicații găsiți pe siteul inspecției muncii. Despre cum se lucrează cu SAGA găsiți detalii în tutoriale pe siteul SAGA.

 13. Buna.Saga 201 imi genereaza pe discheta XML-ul.Rugamintea mea este unde pot salva pt.ca apoi sa o copiez pe REVISAL 5.0.6..Acum am incercat sa copiez de pe discheta si imi arata eroare…Saga daca imi face fisierulXML,cred ca e ok si nu stiu une am gresit.Am verificat cu atentie si problema jud.si a localitatii noului angajat cat si a angajatorului.Mentionez ca nu am inca nume de user si parola la ITM.multumesc.

  1. Când apăsați butonul de copiere, programul vă generează automat un fișier și în C:\TEMP\REVSAL
   Fișierul generat de SAGA nu se copiază în REVISAL 5.0.6. Fișierul se validează în REVISAL 5.0.6 folosinf butonul “Validare fișiere non-revisal”.

 14. Am urmatoarea situatie : angajat 01.05.2011. Incetare CIM 29.08.2011.
  In raport salariat apare corect la CIM data de inceput+incetare . In schimb la interval vechime apar 2 pozitii si anume : 1) …. 01.05.2011-29.08.2011(corect) si poz.2) 29.08.2011 – pina in prezent etc. De ce mai apare ca si vechime cu salariu, cu spor, cind contractul a incetat?

 15. Buna seara,
  Dupa incercarea de validare a fisierului generat in Saga, imi da urmatorul mesaj:Domeniu de activitate invalid cod CAEN 4652 versiunea 2 si
  Campul “domeniul de activitate nume” este obligatoriu si trebuie sa contina o valoare.
  Mentionez ca in SAGA, la configurare societati, apar toate aceste informatii. Ce sa fac???
  Multumesc!

  1. Problema aceasta apare atunci când Revisal 5.0.6 a fost instalat fără ca aplicația de testare Revisal să fi fost dezinstalată în prealabil. Pentru a rezolva, dezinstalați aplicația Revisal urmând indicațiile din ghidul de instalare de pe siteul inspecției muncii. Veți vedea că după dezinstalare trebuie șterse manual niște fișiere și foldere. După dezinstalarea completă a aplicației revisal, urmând instrucțiunile de pe siteul inspecției munci, redescărcați și reinstalați aplicația Revisal 5.0.6 de pe siteul inspecției muncii, iar după reinstalare validați fișierul generat de SAGA.

 16. Buna ziua,am urmatoarea situatie cu care nu ma descurc :
  la o societate am un singur angajat care este cetatean grec.Completez in saga toate datele si cand vreau sa validez fisierul xml in rvs mi se spune ca :
  1-“campul salariat tip act identitate este incorect”,desi am selctat carte de rezidenta,salariatul fiind cetatean grec membru de familie cet roman.
  2-“nationalitate invalida Greece” ,desi am ales-o din lista…cum ar putea sa fie invalida?
  3-“campul nationalitate abreviere” este obligatoriu si trebuie sa contina o valoare”,unde gasesc in saga acest camp.Banuiesc ca este vorba despre spatiul UE SEE sau NoN UE.
  Va rog sa ma ajutati pentru ca nu am gasit nici in tutoriale nici un fel de referire la asa ceva.

 17. Buna ziua, am si eu o intrebare referitoare la noul revisal. Am preluat datele in el, am facut modificarile necesare, am transmis pas cu pas registrul de evidenta al salariatilor, il regasesc in preluari, ca fiind transmis fara a da vreo eroare, dar…. unde regasesc numarul de inregistrare????? sa am o dovada solida ca e transmis intr-adevar???? va rog ajutati-ma!!!!

  1. În secțiunea preluări contracte vedeți numărul de înregistrare.Pentru a obține o recipisă într-o formă imprimabilă, similar recipiselor de pe ANAF, cel mai bine e să solicitați celor ce întrețin siteul ITM acest lucru.

 18. Salut.Am numer utilizator si parola din 31.01.2011 si cand scriu in server 500,utilizator si parola im da ca este eroare fie la utilizator fie la parola.Intrebarea mea e dupa ce am validat in 5.0.6. revisalul Saga e normal sa accesez serverul 500,dar nu pot intra.Unde va gresesc.Rog sa ma ajutati mai ales ca am nevoie sa actualizez un revisal(COR-ul nou).multumesc.

  1. Nu cred să greșiți undeva. Este o problemă a celor de la inspecția muncii. Pentru aceasta trebuie să trimiteți mail la adresa de mail pentru suport registru ce o găsiți pe siteul inspecției muncii. Astfel de probleme, chiar nu țin de SAGA sau de orice alt program. Pentru probleme legate de utilizarea REVISAL sau accesarea siteului de preluări registru, trebuie să vă adresați inspecție muncii.

 19. Salutare. Am o mica/mare nelamurire:
  am toti angajatii in saga( 78 la numar) imi pleaca un angajat, fac mentiunile de rigoare in saga, specific data consemnarii (16.09.2011), generez fisierul xml, il validez cu programul de la itm de unde se genereaza fisierul rvs. daca deschid acel fisier sa-l vizualizez, acolo apar de fapt toti angajatii din firma nu numai acea modificare. la incarcarea pe site la itm pe fiecare etapa de transmitere a revisalului imi apar toti angajatii ca si cum atunci i-as fi transmis pe toti chiar daca am avut o singura modificare.
  Intrebare:
  Ce si mai ales unde gresesc cand fac modificarile in saga???
  Multumesc pentru raspuns.

  1. Nu greșiți nicăieri. De fiecare dată când se modifică vreo informație, chiar și numai la o singură persoană, registrul se va transmite complet. Citiți specificațiile tehnice de generare a registrului disponibile pe situl inspecției muncii.

 20. am luat programelul…am introdus firma noua si toti angajatii. pasul urmator si firesc salvare pe disketa(floppy)>de la instrumente >salvare baze date. bag disketa si cand dau salvare imi da o eroare: Eroare la salvare baze de date…Angajatorul cu directorul sursa”…..” nu a fost copiat cu succes. inca nu am primit codul ca sa trimit pe net. am incercat si verificat de nenumarate ori sa fac disketa asta si tot aceiasi problema. help me

 21. Am si eu o problema cu validarea fisierului xml. Folosesc SAGA si cand am vrut sa validez fisierul xml cu varianta Revisal imi da urmatoarea eroare: “XML invalid conform schema: The element ‘StareCurenta’ in namespace ‘http://schemas.datacontract.org/2004/07/Revisal.Entities’ has invalid child element ‘TemeiLegal’ in namespace ‘http://schemas.datacontract.org/2004/07/Revisal.Entities’. List of possible elements expected: ‘Nationalitate’ in namespace ‘http://schemas.datacontract.org/2004/07/Revisal.Entities’. Line number: 1. Line position: 144095.” A mai intalnit cineva aceasta eroare? Cum pot rezolva problema?

  1. Dacă ați generat din SAGA un fișier XML cu o versiune anterioară versiunii 381 sau dacă folosiți pentru validare un alt program decât Revisal 5.0.6 e normal să vă dea eroare.

  1. Dacă ați instalat Revisal 5.0.6 peste versiunea de evaluare, dezinstalați programul urmând pașii din ghidul de instalare a aplicației, disponibil pe siteul inspecției muncii.
   Pentru ajutor direct, apelați la echipa de suport SAGA la oricare număr de contact sau prin mail.

 22. am si eu o intrebare.
  Am un salariat a carui activitate inceteaza la 01.09.2011.
  Cand am preluat baza de date, pe 22.09, nu mi-a preluat si acel angajat, dar scrie ca eu trebuie sa transmit tot ce era activ la 01.08.
  Cum procedez?

  1. Din ecranul “Salariați” a programului SAGA. Nu despre SAGA e vorba? Acest blog este dedicat acestui program. Nicidecum nu este dedicat acordării de suport pentru alte programe. Dacă vă referiți la modul de utilizare a programului Revisal, înseamnă că postați greșit. Întrebările referitoare la modul de lucru cu acesta va trebui să le adresați celor ce oferă suport pentru el.

 23. buna ziua, am si eu doua nelamuriri – butonul Preluare XML din Revisal la ce se utilizeaza?
  – nu am transmis inca baza de date pe noul site al itm, vreau sa stiu la ”Data consemnarii” trec data la care fac aceasta transmitere (generarea fisierului RVS), multumesc

  1. 1.Acel buton se poate folosi într-un astfel de scenariu: preluați o firmă ce are salariați. Dar, datele despre salariați nu le dețineți, pentru că fie nu au fost culese în SAGA fie nu aveți o arhivă din SAGA pentru a-i putea prelua, însă aveți ultimul fișier ce conține registrul de evidență al salariaților, în format XML sau RVS. Acel buton vă permite să importați în SAGA toate informațiile din acel fișier ce conține registrul de evidență a salariaților. Butonul de import nu va funcționa însă dacă deja ați introdus cel puțin un salariat în nomenclatorul de salariați.
   2.Data consemnării reprezintă data la care se consemnează înregistrarea în registru a salariatului sau a oricărei modificări ulterioare a informațiilor legate de contractul de muncă a salariatului. Puteți lăsa și data curentă dacă doriți, sau puteți trece data de 01/08/2011. Oricum, ulterior primei transmiteri, dacă la unul din salariați aveți o modificare, veți trece la data consemnării data de la care modificarea produce efecte. Spre exemplu dacă de la 01/11/2011 veți modifica salariul, veți trece la data consemnării, data de 01/11.

  1. Perioada de vechime se referă la intervalul de timp pentru care informația este valabilă. Nu la vechimea în muncă. Astfel va apărea de exemplu de la data angajării până în prezent ca fiind valabilă informația introdusă în registru pentru un salariat la 01.08, pentru care după acea dată nu a avut modificări, iar dacă ulterior au fost modificări vor apărea două intervale de vechime, primul fiind de la data angajării la data modificării, iar cel de-al doilea de la data modificării în prezent.

 24. Am 2 intrebari:

  1. Pentru transmitere Revisal cf. HG 500/2011, trebuie sa obtin nume utilizator si parole noi? Mentionez ca am deja parola pentru transmitere online pentru vechiul Revisal, cu care pot sa intru si in noul Revisal (in care nu am operat transferul de date)

  2. Am descoperit de curand ca la introducerea initiala a unui contract de munca in vechiul Revisal am trecut gresit data de inceput a contractului de munca, inca in derulare. In loc de 01.02.2001 am trecut 01.02.2002.
  Ce pot sa fac ca sa repar greseala? Este suficient sa trec corect data in Revisal Saga si apoi, la preluare in noul Revisal, sa se transmita corect datele?
  Ce pot sa fac ca sa repar aceasta greseala?

  1. 1. Dacă vă puteți autentifica pe siteul de preluare a registrului în format conform cu HG 500/2011, nu e nevoie de alte parole. E necesar să solicitați alte parole dacă nu vă puteți autentifica pe site cu userul și parola curente, sau dacă la prelucrarea registrului există neconcordanțe ce vor duce la generarea mesajului de prezentare la ghișeu a registrului.
   2. Treceți acum în revisal datele corecte. La prima transmitere a registrului, datele vor apărea corect în registrul depus online.

 25. Buna ziua ,am o intrebare :daca un angajat are contractul incetat cu data de 01.08.2011 si ultima zi lucrata a fost 29.07.2011 pentru ca in 01 aug a avut concediu fara plata ( suspendare) se va consemna in SAGA o zi de suspendare si apoi se va transmite din nou revisalul cu incetarea de contract? Va multumesc!

 26. buna ziua,
  am instalat ver. 5.0.8 revisal si am facut o simulare de registru al salariatilor in saga (vers din 06.12) si imi arata la toti salariatii ca nu au vers. COR actualizata (ver 6)am verificat codurile cu cele aflate pe site Min Muncii si sunt aceleasi, cum sa fac sa fie bine mai ales ca nu salveaza fisierul?

  1. Dezinstalați versiunea 5.0.8 a REVISAL și reinstalați versiunea 5.0.6. Până la 31/12/2011 sau până la următoarea actualizare a SAGA veți putea valida cu această versiune și veți putea depune REVISAL validat cu această versiune.
   Intern, nomenclatorul de coduri conține și versiunea aceasta. Acum, în SAGA ca și în REVISAL 5.0.6 există implementată versiunea 5 valabilă până la 31/12/2011. În REVISAL 5.0.8 este implementată versiunea 6, ce este valabilă și în 2011, în paralel cu versiunea 5, cât și de la 01/01/2012, dată de la care versiunea 5 nu mai poate fi utilizată.
   Pe de altă parte, nomenclatorul de coduri COR implementat în REVISAL 5.0.8, pare să nu conțină toate codurile COR. În plus, versiunea nouă a programului aduce și unele câmpuri suplimentare față de vechea versiune – spre exemplu cel ce permite transmiterea unui spor permanent sub forma procentului nu a valorii ca până acum.
   Din aceste motive: nomenclator COR inexistent în versiunea 6 cât și schimbarea specificațiilor tehnice a XML – un fisier XML generat de versiunea 385 sau anterioară a SAGA va putea fi validat doar de către versiunea 5.0.6 a REVISAL. Cu REVISAL 5.0.8 se va putea valida doar după actualizarea SAGA. Acum, așa cum am mai spus puteți valida și depune REVISAL validat cu versiunea 5.06.

 27. buna ziua,
  am incercat sa transmit azi in revisal o incetare( incetare CIM), si o incetare suspendare(persoana a fost in crestere copil de la 01.04.2011), si mi a dat urmatoarea eroare “contractul x, nu are versiunea de COR actualizata”. v as ruga sa imi explicati(mai detaliat, deoarece sunt noua in bransa celor de la personal:)), ce pot sa fac, pentru ca transmiterea sa fie efectuata cu succes.multumesc.

  1. Verificați codul COR al persoanei respective, în registrul de evidență al salariaților. Intrați în SAGA la Fișiere – Salariați – Registrul de evidență al salariaților și verificați ca persoana respectivă să aibă setat corect codul COR. Acesta poate fi ales din lista de selecție.
   Dacă nu folosiți SAGA ci aplicația oficială, nu știu să vă spun. Vă recomand să studiați helpul aplicației REVSIAL unde veți găsi explicații privind modul de operare.

 28. Problema noastra este urmatoarea: avem datele HR in noua versiune Revisal 5.0.8 si am dori sa le importam in Saga, de unde sa le operam in continuare. Din cate putem vedea, noua versiune Revisal nu exporta in .XML, formatul de import necesar in Saga. Ne puteti ajuta intr-un fel?

  Cu stima,
  Iulian Durac

  1. Dacă nu aveți ultimul RVS generat de Revisal 5.0.8 regenerați registrul din aplicație ca și cum ar urma să-l transmiteți., iar după ce aveți fișierul RVS, procedați astfel: intrați în SAGA la Fișiere – Salariați și apăsați butonul de preluare date din fișier XML. Vi se va cere să selectați fișierul RVS. Selectați fișierul RVS ce conține registrul și datele vor fi importate.

 29. buna ziua,
  eu ma chiniu de o jumatate de zi sa import revisal in saga si degeaba. nu merge. generez registrul din revisal, ii dau preluare xml din revisal, selectez RVS-ul si imi apare eroare…”file c:\…\s.c. mocon constructions s.r.l. 25337380 nov 22 2012 15_36_13.xml.pcs does not exist.1″, ii dau ok la eroarea asta si spune “dezarhivarea rvs-ului nu s-a putut efectua. realizati dezarhivarea manual, schimband extensia din RVS in Zip si importati xml-ul din arhiva”. zis si facut, dar… acum imi o serie de alte erori la care dau ok,ok,ok, etc si la final “anumitr elemente cum ar fi sporurile permanente sau persoanele in intretinere nu s-au importat. acestea trebuie introduse manual”. dau ok… si surpriza nu introduce nimic.
  as dori sa stiu care este problema? trebuie sa introduc salariatii de mana?

  1. Instalați programul 7-zip. E un program gratuit ce se poate descărca de aici.
   După instalare procedați astfel: dați click dreapta pe fișierul RVS și din meniul contextual alegeți 7-zip apoi “Deschide arhiva” / “Open archive”. În fapt acel rvs e un fișier de tip arhivă. În el veți găsi un fișier cu denumire similară celui rvs, dar cu extensie .XML.PCS. Deschideți și acel fișier și veți găsi fișierul final, de tip XML. Extrageți acel fișier pe discul C: și selectați-l când faceți import.
   Sau fără a instala 7-zip, redenumiți fișierul rvs schimbându-i extensia din rvs în zip, deschideți arhiva, extrageți fișierul din arhivă, apoi redenumiți și fișierul cu extensie PCS schimbându-i și acestuia extensia în .ZIP și deschideți arhiva în care și din care veți extrage fișierul XML ce se importă.

 30. Buna seara,fosta firma de contabilitate foloseste Saga iar noi raportam datele cu Revisal 5,doresc sa stiu cum se poate exporta baza de date din Saga si cum se poate importa in Revisal ,sau daca exista o solutie la aceasta problema tinand cont de faptul ca daca recreez baza de date manual ceea ce ar dura o vesnicie exista posibilitatea sa dublez unele pozitii/contracte.Se poate transforma .rev sau xml in .db?

  1. Aplicația Revisal nu permite importul datelor din alte aplicații, din fișiere rvs sau xml. Importul datelor în Revisal se poate face numai din fișiere create de funcția export date a acestui program.

 31. Aș dori niște informați.
  Am pierdut baza de date din cauza unei pane de curent.(Revisal HG500)
  Nu putem să refacem cum a fost.
  Va fii bine dacă punem numai persoanele active?
  Multumesc

  1. Dacă e vorba de SAGA, atunci recuperarea informațiilor se poate face simplu: fie dintr-o arhivă anterioară, fie din ultimul fișier RVS transmis la ITM. Dacă e vorba de aplicația Revisal dezvoltată de Teamnet pentru ITM cel mai indicat ar fi să le scrieți direct dânșilor pe adresa de mail pentru suport.

 32. Buna dimineata

  Lucrez in SAGA, si am registrul salariatilor completata
  Pe PC am instalat REVISAL v5.0.8
  Cum pot aduce datele din SAGA, in Revisal 5.0.8 ca sa pot lista rapoarte din ac aplicatie ?

  1. Programul oficial nu permite import din alte aplicații. Permite doar validarea fișierelor generate de alte aplicații. Deci, nu se poate ceea ce doriți. Însă trebuie să știți că și în SAGA există rapoartele din Revisal.

 33. Buna ziua! Am o problema pe care nu pot s.o rezolv. Am avut.o pe sotie in intretinerea mea, iar de la 1 ianuarie angajatorul meu a scos.o pentru ca s.a angajat, totusi apare in continuare la anaf ca o am in intretinere. Doresc sa fac un credit ipotecar, iar aceasta cauza ma incurca. Angajatorul mi.a dat adeverinta ca nu o mai am in intretinere si mi.a dat si document din xml din care rezulta ca am deducerea de doar 300lei. Angajatorul nu ma mai poate ajuta pentru ca nu stie ce sa mai faca. Ce pot sa fac in situatia data?

  1. Nu are cum să apară la ANAF că e în întreținere. E imposibil. Persoanele în întreținere pentru care se acordă deducere suplimentară nu se declară nominal în D112 așa că la ANAF nu vă pot spune ceea ce susțineți. Ele se declară nominal doar în D205 ce se depune odată pe an pentru anul anterior.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *