REVISAL–precizări

16 Aug 2011 | Programe | 197 comentarii3515 vizualizari

atentie1 În completarea articolului REVISAL, versiunea finală, aveți mai jos niște precizări:

  • nu uitați de faptul că, dacă nu aveți încheiat contract cu o persoană autorizată de către ITM, pentru întocmirea și transmiterea REVISAL, este necesar ca angajatorul să numească, printr-o decizie scrisă, persoana ce va întocmi și va transmite registrul de evidență
  • înainte de a actualiza SAGA, se recomandă să efectuați o copie a întregului folder în care e instalat programul, întrucât, începând cu această versiune, varianta veche a Registrului de Evidență al Salariaților nu va mai fi disponibilă.
  • reverificați, cu foarte mare atenție, datele din registru referitoare la contracte. Programul, în urma actualizării, le preia pe acestea din varianta anterioară, dar  pot exista cazuri în care să fie nevoie de intervenția operatorului, în special la câmpurile “Localitate” și “Cod COR”.
  • atenție la numerele contractelor. Acestea trebuie sa fie unice. Este imposibil să aveți același număr de contract pentru la mai mulți salariați sau chiar la același salariat dacă are contracte multiple. Dacă aveți numere duplicate, vi se va genera eroare la validarea registrului.
  • în ecranul cu Registrul de Evidenta,  sunt afișate implicit doar coloanele folosite uzual. Pentru a afișa toate coloanele, apăsați butonul “>>“, situat deasupra tabelului, în partea dreaptă.
  • registrul se va retransmite de fiecare dată când există modificări de salariu, funcție, sporuri permanente, detașări, suspendări, reactivări de contract, etc.
    Atenție! Pentru persoanele ce se află în concediu pentru creștere copil: dacă le-ați introdus data plecării, eliminați acea dată înainte de a efectua actualizarea, și introduceți concediul în statul de plata folosind ecranul de concedii medicale. La acele persoane, completați înainte de a transmite registrul data începerii suspendării. La fel, pentru cei ce au concediu fără plată, mai mare de 30 de zile, se va completa starea de suspendare și se va retransmite registrul.
  • în ecranul “Configurare salarii”, pagina sporuri, s-a introdus o coloană nouă, ce permite asocierea sporului definit de utilizator cu unul din sporurile din nomenclatorul aplicației REVISAL.
  • Coloana “Data consemnării” se va modifica cu data curenta la contractele la care sunt modificări.
  • Fișierul XML generat din SAGA, pentru a putea fi încărcat pe siteul inspecției muncii, trebuie validat întotdeauna cu aplicația curentă a programului REVISAL disponibilă pe site-ul Inspecției muncii .  În urma validării va rezulta un fișier cu extensia RVS ce se va încărca online. Nu încercați să încărcați altceva pentru că nu va merge. De asemenea, citiți cu atenție mesajele generate de aplicația REVISAL și dacă sunt erori efectuați corecțiile necesare în SAGA, regenerați fișierul XML și reverificați-l cu REVISAL.
  • pentru a încărca registrul în format nou, folosiți linkul “Acces portal versiune conforma cu HG 500/2011” de pe site-ul  inspecției muncii.

197 comentarii

  1. Am o intrebare referitor la : “cei ce au concediu fără plată, mai mare de 30 de zile, se va completa starea de suspendare”
    Suspendarile sub 30 de zile nu se transmit ?

    1. E discutabil. E adevărat că eu am rămas conectat la vechiul contract colectiv de muncă (cel pentru 2007-2010) atunci când discutam de cele 30 de zile.
      Iată de ce e o discuție. Codul muncii nu obligă la suspendarea contractului de muncă în cazul concediilor fără plată. În codul muncii, la art.54 se spune

      Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale

      Diferența între acesta și celelalte situații de suspendare este că e singura situație în care suspendarea se face cu acordul ambelor părți, atât a angajatorului cât și a angajatului.
      Aceasta înseamnă că în contractul de muncă ar trebui să fie trecută o clauză legată de suspendare. Înainte de modificările codului muncii aplicabile de la 01/05/2011 și înainte de încetarea valabilității contractului colectiv de muncă, concediile acordate pentru studii, de fapt pentru susținerea lucrării de licență, în limita a 30 de zile erau considerate și de ITM ca fiind unele ce nu duceau la suspendarea contractului de muncă pentru că erau acordate în baza contractului colectiv de muncă. Și pentru că nu exista o limită de timp pentru concediile fără plată acordate pentru rezolvarea unor interese personale, nici în codul muncii și nici în contractul colectiv de muncă, unele ITM județene cereau ca abia după 30 de zile să se întocmească decizie de suspendare.
      Acum, să vă răspund la întrebare: eu zic că se transmit și cele sub 30 de zile dacă în contractul de muncă aplicabil există prevederi în acest sens. Oricum e o discuție interesantă despre ceea ce se înțelege prin “acordul părților”. O cerere a angajatului aprobată de către angajator e acordul părților? Da, în esență este. Dar prevederea care spune “poate fi”, adică nu obligă, devine obligație în urma unei simple cereri sau numai urmare a faptului că este stabilită prin contractul de muncă aplicabil?

  2. Ce data se trece la DATA CONSEMNARII, deoarece mie imi apare 17.08.2011, dar cand deschid RAPORT SALARIAT la vechime apare aceeasi data 17.08.2011.
    Multumesc

  3. Revin la suspendare dar nu la 30 de zile, ci la o suspendare de o zi. Am scris la [email protected] si ca programul nu permite suspendare de o zi deoarece cind data de sfarsit a suspendarii = data de incepere a suspendarii, se primeste mesaj: “data de sfarsit a suspendarii trebuie sa fie mai mare decat data de incepere a suspendarii” si daca se transmit sau nu.
    Nu am primit raspuns, am scris de mai multe ori. Si surpriza, am fost sunat de o doamna care mi-a spus ca se trece ziua cind salariatul revine ca zi de sfirsit a suspendarii, ei au facut programul conform cerintelor inspectiei muncii. Daca tot am avut ocazia, am întrebat şi altceva : care este data lichidarii, mi s-a raspuns ca ultima zi când salariatul când salariatul lucrează. Am întrebat de ce la vizualizare online nu se vede tot ce se transmite, a spus ca ei au facut conform cerintelor inspectiei muncii si ca la ITM se vad toate datele. Personal sunt nemultumit pentru ca fac xml-ul din program propriu si folosesc vizualizarea pt. verificare.

  4. Este suficient sa preluam datele din ultima versiune de Saga si sa le introducem in noul program REVISAL dupa validarea pe site sau mai trebuie facute si alte operatiuni/actualizari a vechii baze de pe site?

    1. SAGA le preia automat. Verificați dacă sunt preluate corect. Nu e nevoie să le introduceți în programul celor de la ITM. Datele pot fi păstrate în SAGA și doar la transmitere se va face validarea fișierului XML generat de SAGA pentru obținerea fișierului RVS ce se va transmite la ITM.

    1. E o întrebare sau o afirmație? Cum adică:

      se transmite revisalul,cum se transmitea declaratia inainte

      Revisal este registrul de evidență a salariaților, nu o declarație.
      REVISAL se transmite la ITM exact așa cum s-a transmis până acum, doar că nu se trimite fișierul XML ci fișierul RVS rezultat al validării fișierului XML de către aplicația REVISAL 5 pusă la dispoziție de către ITM.
      Accesul pentru transmiterea în format nou se face pe siteul ITM. Vă rog să citiți cu atenție ceea ce este postat pe blog, pentru că aveți absolut toate informațiile necesare la îndemână.

  5. Am incercat sa transmit la ITM REVISALUL dar am intampinat urmatoarea problema: Tin evidenta unei persoane fizice care construieste si vinde locuinte. Conf. codului fiscal, pers. fizice in astfel de situatie platesc tva, si au dreptul sa angajeze muncitori.Se inreg. la Adm. fiscala ca platitor de tva si primeste un cod fiscal. Toate platile pe care le face in leg. cu activitatea lor le face pe acest cod fiscal. La ITM a fost inregistrat tot cu acest cod fiscal, am primit parola pe acest CUI. Acum cand transmit registrul salariatilor nu imi permite complectarea angajatorului ca pers. fizica cu CUI, ci decat cu CNP. Daca bifez pers. fizica autorizata totul este ok, dar nu este legal. Ce solutie imi dati in situatia de fata. Mentionez ca pana acum totul a fost corect, numai cu versiunea noua intampin aceasta situatie. Multumesc!

    1. Ați încercat să-l validați și v-a dat eroare? Mă îndoiesc. Citiți specificațiile postate în acest fișier
      Veți vedea că în aceste specificații persoana fizică ce are calitatea de angajator, pentru completarea Revisal va completa CNP-ul. Codul de înregistrare fiscală este utilizat exclusiv de către persoana fizică în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale ce-i revin.

  6. Sa inteleg ca dupa ce am facut decizia cine va intocmi revisal in societate, aceasta trebuie depusa la ITM , sau e pastrata la sediul societatii, in caz ca intocmirea e facuta de o alta persoana din firma alta decat administartor, sau in cazul in care il intocmeste administratorul ce e de facut?
    Multumesc!

    1. Decizia nu se depune nicăieri. Se păstrează la firmă. Decizia se emite chiar în situația în care administratorul e cel ce întocmește și transmite registrul.
      Citiți procedura din 25/07/2011 emisă de ITM, procedură publicată în M.Of.587/19.08.2011

  7. In versiunea noua a programului Revisal apar si sporurile de noapte respectiv sporul pentru ore suplimentare dar la valoarea acestora apare doar suma in lei si nu in procente cum erau cuprinse in contractele de munca. Valoric, in lei, aceste sporuri nu pot fi cuantificate deoarece salariatii nu au in fiecare luna acelasi numar de ore de noapte sau ore suplimentare. De aceea va rog sa-mi explicati cum trebuie introduse in program aceste sporuri.
    Va multumesc anticipat.

    1. Aici e o mică problemă. Se cere introducerea sporurilor permanente, or în cazul în care aceste situații apar aleator, sau nu se repeta același număr de ore suplimentare sau de noapte, deja nu cred că mai vorbim despre sporuri permanente. De aceea eu zic că acestea în astfel de situații nu se trec ca sporuri permanente. Mai ales că orele suplimentare, spre exemplu, pot fi recompensate cu timp liber nu trebuie să fie neapărat plătite.
      Cel mai bine ar fi să clarificați aceste aspecte la ITM.
      Oricum, faptul că într-o lună un salariat are ore lucrate suplimentar nu cred că duce la apariția unui spor cu caracter permanent la acesta.

      1. ITM a sugerat spor de week-end la salariul de încadrare, indiferent de numărul de ore efectuate, atunci când salariatul este chemat chiar și pentru un singur week-end. Acestea se compensează sau se plătesc, sporul este pentru “deranjul” de a chema omul la muncă în perioadă de repaus.

        1. Sugestiile lor nu înseamnă temei legal. Spor pot acorda și doar în luna în care-l chem fără să modific neapărat contractul de muncă. Dacă îl fac spor permanent, da, se acordă automat fie că vine fie că nu.

  8. @Cristi
    Perfect adevarat , cu cnp angajator merge, dar nu este corect, in evidenta ITM angajatorul este inscris cu Cod Fiscal, si toate contractele pe care le-a facut si au fost inreg. la itm au fost cu Cod Fiscal, iar pana acum asa am trimis REVISALUL. Cu vechiul program era OK.

    1. Vă cramponați de acel CUI deși v-am spus și anterior și mă repet: persoana fizică, alta decât cea autorizată (aici intrând PFA, II, IF, liber-profesioniști, etc) la ITM declară Revisal pe CNP. CUI pentru aceste persoane este obligatoriu exclusiv în relația cu organul fiscal pentru îndeplinirea obligațiilor sale fiscale. În relația cu ITM angajatorul persoană fizică, nu folosește CUI ci folosește CNP.
      După cum v-am spus și în mesajul anterior: specificațiile tehnice nu permit niciunui program, fie el SAGA sau REVISAL 5.0.6, ca în acest caz să se folosească CUI ci CNP. Specificațiile tehnice sunt elaborate de către ITM.
      Ați greșit la solicitarea parolei de la ITM. Acolo trebuia să solicitați parolă pe CNP, nicidecum pe CUI.

  9. Multumesc frumos pentru atentia acordata, dar nu este vorba de o “cramponare”, inteleg perfect ce spuneti dar chiar ITM-ul a inregistrat contractele de munca pe CUI si nu pe CNP, iar cu varianta veche mergea transmiterea registrului – deci pers. fizica folosea codul fiscal. Numai acum intampin aceasta problema. Sigur stiam si eu ca ultima solutie este de a merge la ITM pentru o alta parola pe CNP.

    1. Cei de la ITM cred că vă înregistrau cererea și dacă acolo ați fi utilizat seria de buletin să zic așa. Ideea era asta: o persoană fizică, ce este angajator, dar nu este comerciant (PFA, II, etc.) trebuia ca la ITM să depună cerere de eliberare parolă folosind CNP-ul său. Asta din 2007 de când se transmitea acest registru la ITM. Spuneam că vă cramponați, pentru că în toate mesajele ați insistat pe acel CUI considerându-l un element ce nu poate fi pus în discuție și argumentând că dacă cei de la ITM au înregistrat actele acelei persoane, acte în care era folosit acel CUI, atunci e clar că acel CUI era obligatoriu. Acest argument nu ține. Și în 2006 pe revisalul vechi și în 2011 pe cel nou, angajatorul persoană fizică avea obligația de a folosi CNP-ul ca element de identificare și nu CUI.
      Iar soluția este fie să solicitați o nouă parolă, folosind de data aceasta CNP-ul, fie să depuneți pe suport magnetic direct la ITM.

  10. buna
    eu intampin urm problem: la toate firmele imi apare eroare la incarcarea revisalului care asa arata: ORA-20011: Formatul Fişierului este Invalid. -31011ORA-31011: XML parsing failed ORA-19202: Error occurred in XML processing LPX-00210: expected ‘<' instead of 'R'
    Error
    OK

    si nu stiu ce sa ii fac,multumesc

    1. Aveți ultima versiune de program? Dacă da, ați validat fișierul XML în programul Revisal 5 de la ITM, așa cum am arătat în precizări? Dacă l-ați validat și nu vă dă eroare, atenție la ce fișier transmiteți, nu selectați fișierul XML ci fișierul cu extensie RVS.

  11. Citesc de la aparitia noului Revisal toate comentariile despre erori sau probleme aparute la utilizare; la societatea de care ma ocup, compunerea salariului este foarte complicata, deoarece este vorba de productie, lucru in trei schimburi, deci se lucreaza ore de noapte, plus ore suplimentare, toate sunt platite conf. legii si in plus exista trepte de sporuri de vechime acordate procentual, calculate la brutul realizat; cum in fiecare luna salariul brut realizat este altul si Revisalul cere cuantum si nu procent la sporuri, ma poate lumina cineva ce anume pot trece la aceste sporuri tocmai pt. a fi in ton cu GH 500? nicaieri legiuitorul nu a prevazut un astfel de caz, desi in Romania inca mai exista astfel de situatii; ITM-ul efectiv nu a stiut ce sa raspunda, am fost personal si am ridicat problema ca legislatia nu e aplicabila in cazul societatii expus mai sus; nu pot trece niciun cuantum pt. ca datele ar fi eronate, nefiind aceleasi luna de luna; efectiv nu mai stiu ce sa fac…

    1. Se cere introducerea sporurilor permanente. În cazul dvs. singurul spor permanent este sporul de vechime, dar acesta nu prea are cum să fie aplicat la brut realizat. Pentru că e redundant. Brutul realizat e suma drepturilor salariale, adică inclusiv sporurile. Or dacă la brut mai adaug un spor, rezultă un alt brut, la care iarăși pot aplica un spor, etc.
      De regulă, sporurile permanente se aplică la o bază de calcul constantă: de exemplu, pot aplica sporul de vechime la salariul de încadrare sau la încadrare + indemnizație de conducere sau alt spor sau sporuri tot cu caracter permanent. În această situație sporul permanent se poate determina și ca sumă nu doar ca procent.
      De aceea eu rămân la opinia mea: orele suplimentare, orele de noapte ce diferă de la lună la lună, ore ce apar în mod aleator, nu constant, nu au ce căuta în Revisal, pentru că nu sunt sporuri cu caracter permanent. Un argument ce l-am mai adus este că orele suplimentare nu trebuiesc neapărat plătite. Ele pot fi recompensate cu timp liber.
      Nu cred că menirea revisal e ca lună de lună să reflecte brutul realizat de salariați.

  12. 1.Ce ,,nr,de contract” trebuie sa figureze in noul Revisal?Nr. contract intern sau nr.contract atribuit de ITM?
    Programul Saga ,de unde preia acest nr.? Din ,,Configurare salarii”pag.,,Salariati?

    Dece in registrul salariatilor figureaza si nr. vechi de contract?
    Daca trebuie trecut in registru nr.atribuit de ITM( discutii pe forum) pana la 31.12.2010,acestea nu pot fi decat ,,UNICE”

    Prin vechiul Revisal s-au transmit ITM-ului ,ambele nr. de contract ,intern si cel atribuit de ITM.
    Din discutiile purtate pe forum n-am reusit sa inteleg ,ce nr. de contract trebuie sa figureze in noul Revisal.

    2. Am dedus ,de mai sus, ca sporul de week-end poate fi configurat ca ,,spor specific angajatorului”,dar fara procent sau suma fixa ?
    Eu pana acum,nu am trecut sporul de week-end,la sporuri permanente ci la alte venituri,cu suma rezultata din calcul,care difera de la o luna la alta,
    spor stabilit procentual ,avand baza de calcul salariu tarifar aferent zile lucrate in zile considerate nelucratoare.
    Cum ar fi corect sa merg in noul Revisal cu aceste sporuri ?
    Va rog ,o parere ,nu pot instala V.381 cu aceste neclaritati.
    Va multumesc!

    1. 1. Numărul intern, dat de societate contractului de muncă. SAGA preia acest număr din datele introduse, până la actualizare, în registrul de evidență al salariaților din SAGA. Nu există pagina “Salariați” în ecranul “Configurare salarii”. Unde în registrul salariaților? Care “număr vechi”? Nu se trece numărul atribuit de ITM în REVISAL conform cu HG 500/2011. Este chiar ilogic să se treacă.
      2. Nu ați înțeles bine. Sporul permanent are fie o bază de calcul fixă fie o sumă fixă lunară și este prevăzut clar atât ca denumire cât și ca mod de determinare în contractul de muncă. Dacă salariatului i se acordă lunar o sumă variabilă fără a fi prevăzută de contractul de muncă nu prea e spor permanent.

    1. Corectați numărul celui întocmit ultimul. Este imposibil să existe 2 contracte de muncă cu același număr.

  13. Multumesc!
    Mai am o nelamurire; la un salariat cu cim suspendat din 14.03.2011 -la data cosemnarii ce data trec?

    1. Treceți data de 1 august. Nu are sens să treceți altă dată din moment ce abia începând cu 1 august aceste situații se consemnează în revisal.

  14. Am transmis astazi revisalul la un I.I. dar imi da eroare – adresa incorecta – angajatorul e din Targoviste si apare Bucuresti sector 1,
    la mine e adresa corecta ,am verificat , nu stiu ei de unde o iau ,
    Ce pot face ?

    1. La toate firmele apare adresa de București, sector 1. După încărcare va apărea adresa corectă. Totuși, pentru că aceste probleme nu țin de SAGA, vă rog să solicitați precizări despre ele la cei ce se ocupă de suport pentru REVISAL. Adresa de mail o găsiți pe siteul inspecției muncii (aceasta este: suportregistru [at] inspectiamuncii.ro)
      Detalii găsiți și pe forum.

  15. Iertare! ,asta e….am gresit.
    1.Da,submeniul ,,Salariati” se gaseste in meniul ,,Fisiere”( rusine dupa 6 ani de utilizare a programului).
    Da,am inteles si rostul col,,nr.contract vechi”din registrul de evidenta a salariatilor,ce se gaseste in coloanele ascunse.

    2.Da,am acte aditionale la CIM ,in care se specifica acordarea sporului de 10% calculat la salariul tarifar aferent zile lucrate in zile considerate nelucratoare,cf.art.137(3) din Legea nr./2003,modificata.

    Zilele lucrate in zile nelucratoare difera de la o luna la alta,deci nu am o suma fixa lunara a sporului.Din aceasta cauza sporul nu l-am putut trece in tabela ,,Sporuri permanente “,spor pe care-l calculez ,manual ,si-l trec in statul de plata ca ,,alte venituri”

    Si totusi in comentarii la articolul de pe blog ,,REVISAL-versiune finala”,am gasit urmatoarele:

    Intrebare:
    ,,August 23rd, 2011 at 10:31 | #10
    Mai am o nelamurire: eu le dau angajatilor un spor de 5% pentru ca lucreaza cate 4 ore sambata, asta bineinteles pe langa ca le platesc dublu acele 4 ore. Intrebarea mea este: la ce spor dinlista aceea de sporuri din aplicatia Revisal, se incadreaza? Si din cate am vazut nici nu poti trece rocentual ci doar suma….iar aceasta nu este fixa pentru ca intr-o luna lucreaza 5 sambete, intr-una 3, in alta 4…M”

    Raspuns:
    ,,August 23rd, 2011 at 11:11 | #11
    Există acolo un spor de week-end. În cazul dumneavoastră poate fi lăsat așa cum pune SAGA – Spor specific angajatorului”

    Nedumerirea mea ,cum se poate configura in tabela ,,Sporuri permanente”?,fara sa aiba o baza la care sa fie aplicat ,daca se trece procentul sau o suma fixa lunara ?

    Acest spor ,se trece sau nu in REVISAL?
    Va multumesc mult!pentru timpul acordat si pentru rabdarea ce-ati avut-o cu mine.

    Sanatate si numai bine.

    1. Când am dat acel răspuns am înțeles că sporul a fost definit în pagina “Sporuri” din ecranul “Configurare salarii” pentru că doar acolo există lista de sporuri din Revisal și răspunsul meu a fost legat de tipul sporului ce se poate alege. E drept că și acesta fiind variabil și nu neapărat permanent (spre exemplu o persoană deși are acel drept de primit, dreptul e condiționat de pontarea lui în zile de sâmbătă sau duminică), nu prea are ce căuta în sporuri permanente și nici în REVISAL. Eu, spre exemplu, am sfătuit persoanele cu care colaborez ca să acorde un spor de 1% aplicat la salariul de încadrare, pentru toate acele persoane ce pot lucra sâmbăta și/sau duminica, chiar dacă lucrează una sau mai multe zile de acest tip. În acest caz, sporul este permanent, nu este condiționat de lucrul efectiv. După cum știți acest spor se acordă pentru simplul fapt că o persoană lucrează sâmbăta sau duminica, chiar dacă cele două zile libere consecutiv sunt acordate în alte zile ale săptămânii, iar sporul nu este definit de codul muncii, el putând fi 1% la 100% și fără a avea o bază de calcul reglementată.
      HG 500 cere ca în revisal să se comunice salariul și sporurile – ca denumire și cuantum. Sporurile ar trebui definite în contractul de muncă, dar este aberant ca în lista de sporuri să găsești spor de noapte, spor de week-end, de ore suplimentare și să ceri introducerea cuantumului acestor sporuri în condițiile în care cuantumul este variabil. De aceea, eu cred că se discută despre acele sporuri ce sunt acordate potrivit contractului de muncă aplicabil, a căror bază de calcul este stabilă și poate fi cuantificată, fără variații substanțiale lunar.
      Din acest punct de vedere cel mai indicat este solicitarea unui punct de vedere de la ITM, mai exact de la Ministerul Muncii, pentru că acum pot exista 2 variante posibile:
      – fie se trec, așa cum am arătat anterior, doar acele sporuri ce se cuantifică și sunt au un cuantum constant, ce se modifică doar dacă se modifică baza de calcul a sporului, caz în care raportez în REVISAL datele existente acum și modificarea sporului doar dacă e cazul
      – fie prin sporuri cei de la ITM înțeleg orice sumă acordată suplimentar față de salariu, conform contractului de muncă aplicabil (inclusiv ore suplimentare, ore de noapte, etc) caz în care cine are astfel de cazuri, va transmite revisal lunar, cel puțin.Dar aici se ridică problema următoare: de unde știu când se modifică cuantumul sporului, pentru că acesta se determină doar după ce pontajul lunar este efectuat și se trece la calcule. Ca urmare, cum pot determina momentul din care începe obligația raportării?
      După cum am mai spus, se pare că legiuitorii din România au un adevărat cult pentru prevederi ambigue pe care nici măcar ei nu sunt capabili să le explice, dar care le permit să fie organe de represiune și nicidecum de îndrumare.
      Spuneați în mesajul anterior că nu puteți trece la versiunea nouă a programului din cauza acestor nedumeriri. Dați-mi voie să vă spun că acestea nu au nimic de-a face cu SAGA. Situația este identică și dacă folosiți programul oficial.

  16. Buna ziua
    Tot citesc despre “format nou” si “format vechi”.In ce consta diferenta din moment ce pentru trimitere, obligatoriu trebuie facuta transformarea in fisier rsv ? Multumesc.

    1. Format nou și format vechi nu indică neapărat formatul fișierului (XML – RVS) ci structura lui, conținutul acestuia, forma de prezentare a informațiilor. E mai simplu să spui REVISAL în format nou pentru că e mai “popular”, decât să folosești expresii de tipul “generați revisal cu structura tagurilor xml în conformitate cu specificațiile tehnice, la HG 500/2011, elaborate de ITM” :)

  17. Referitor la 01.08.2011. Ce se intampla daca am trimis deja revisal-ul dar la “data consemnarii” am introdus data in care efectiv am completat in noua versiune informatiile si am transmis fisierul RVS, adica 25.08.2011? Ar trebui sa corectez “data consemnarii” in 01.08.2011 si sa incarc din nou fisierul?
    Multumesc anticipat.

  18. in revisal versiunea noua , trebuie sa cuprinda si salariatii care sunt inactivi (demisii,lichidari), ma gandesc la faptul ca nu ar trebui deoarece tote datele au fost deja inregistrate la itm

    1. Trebuie să cuprindă salariații activi la 01/08/2011, sau ce aveau contractul de muncă suspendat la acea dată, cât și eventualele intrări/ieșiri de după data de 01/08/2011, HG 500/2011 fiind aplicabilă începând cu data de 01/08/2011.

  19. dupa ce am preluat toti salariatii din revisalul vechi in cel nou si am trecut si salariul trebuie sa mai transmit la itm noile modificari cele legate de salariu,sau ramane asa si la prima modificare,care intervine transmit atunci

    1. Actualizarea datelor o veți face, conform HG 500/2011, în termen de maxim 90 de zile, calculate de la 01/08/2011, dacă în cele 90 de zile nu aveți modificări.

  20. Buna ziua,
    in urma actualizarii revisalului vers 5, generez registru care are extensia rvs, dar care nu este “vazut” pt validare de functiunea validare a aceluiasi prg. Ce trebuie sa fac?
    Multumesc anticipat.

    1. Nu trebuie sa faceți nimic altceva decât să transmiteți la ITM acel fișier. RVS este un fișier ce conține registrul deja validat. Funcția de validare se utilizează pentru a valida fișiere de tip XML generate cu alte aplicații.

  21. CONTRACT DE MUNCA PE PERIODA DETERMINATA PANA LA DATA DE 10.10.2011, DAR INCETEAZA ACTIVITATEA IN DATA DE 01.09.2011 CU ACORDUL PARTILOR . AM TRECUT IN REVISAL DOAR DATA DE 01.09.2011 LA DATA DE INCETARE . ESTE CORECT ?

    1. La contractele de muncă pe perioadă determinată se completează corespunzător tipul lor, data începerii, data de sfârșit, iar în cazul încetării înainte de termen sau la termen, trebuie să completați și starea – Încetat cât și temeiul legal de încetare. Dacă vi se validează, este corect :)

  22. Nu am lucrat inca cu noul Revisal. Miine, am de transmis desfacerea unui CIM, cu acordul partilor. La prima vedere, Revisalul pare ok dar, daca vreau sa completez rubrica/coloana “Temei legal incetare”, nu imi inregistreaza temeiul legal inscris de mine. Va rog frumos un raspuns. Multumesc.

    1. Prin noul REVISAL ce înțelegeți? Aplicația de la ITM? Sau e vorba de registrul din SAGA? Dacă e vorba de cel din SAGA, modul de lucru cu acesta îl găsiți în tutorialele de pe site
      Temeiurile legale de încetare sunt, în SAGA, similare cu cele din aplicația REVISAL 5.0.6, iar cele din aplicația REVISAL 5.0.6 sunt cele din codul muncii, altele nu sunt. Mă îndoiesc că nu găsiți temeiul legal corect pentru încetarea contractului de muncă.

  23. Avem nevoie de suportul dvs in ceea ce priveste completarea datelor in noua aplicatie “registru salariati” si anume avem un salariat care a inceput activitatea 18.06.2009-cim perioada determinata 01.09.2009-si din data de 01.09.2009 am inregistrat act aditional perioada nedeterminata.In registrul in momentul de fata apare CIM determinat 18.06.2009 data expirare 01.09.2009. Acest CIm in perioada 18.06.2009-16.08.2011 a mai avut si alte modificari( salariu, functie) modificari care nu apar in istoric salariat sau raport salariat.
    avem rugamintea sa ne comunicati cum se pot completa aceste informatii astfel incat sa se vada toate modificarile efectuate in toata perioada contractuala.

    1. Noua aplicație “Registru salariați” din SAGA, sau cea oficială? Pentru SAGA aveți la dispoziție tutorialele de pe site.
      În cazul dumneavoastră, în SAGA, trebuie să operați și să transmiteți pe rând starea contractului în data de 01/08/2011 precum și modificările apărute în perioada 01.08-16.08.

  24. am o problema la un nou angajat i-am dat spor permanent de 1% ,l-am configuratsi in configurare salarii si tot nu mi-l accepta,va rog daca se poate sa-mi dati un sfat va rog urgent ,data angajarii este 06.09.2011

    1. 1.Sporul se definește în Administrare – Configurare salarii
      2.În Fișiere – Salariați se atașează sporul fiecărui salariat căruia i se acordă

  25. am o problema ,daca se poate sa ma ajutati la un nou angajat i-am introdus spor permanent de 1%,l-am configurat si in configurare salarii si tot nu imi arata in raport per salariat,unde am grasit ?

  26. da l-am definit in administrare-configurare salarii,si tot nu imi apare in raport per salariat,si in fisiere-salarii,cred ca am gresit undeva,dar am lucrat cu atentie

    1. Încercați să redescărcați și să reinstalați ultima actualizare la program. Intrați și la Fișiere-Salariați și apăsați pe butonul “Sporuri permanente” și verificați dacă ați atașat sporul la salariatul respectiv.

  27. Am un contract per determinata inchis in 29.08.2011 si un nou contract pe per nedeterminata din ziua imediat urmatoare, 30.08.2011 ale aceluiasi angajat. In statul pe august e dublat angajatul, odata cu 160 ore lucrate (01.08->29.08) si inca odata cu 16 ore lucrate(30+31 aug). Inclusiv in registrul de salariati din SAGA imi apare dublat. I lasa asa sau cum procedez?
    Multumesc!

  28. va deranjez din nou am redescarcat si reinstalat ultima versiune la saga si tot nu imi arata sporul de 1% la nou angajat,ba chiar i-am dat si suma fixa la procentul de 1%,dar degeaba,ce ma sfatuiti sa fac,a trebuit sa schimb si data contractului deoarece nu am putut sa angajez persoana respectiva pe data de 06.09.2011.

    1. Sporul apare în “Raport pe salariat”, la listare. Dacă nu vă apare trimiteți o salvare pe mail, la firmă descriind problema.

  29. va rog sa ma lamuriti si pe mine, am urmat pasii coret la transiterea revisal si am urmatoarea eroare:,,ORA-20011: Formatul Fişierului este Invalid. -20041ORA-20041: Fisierul preluat trebuie sa contina cel putin un salariat si un contract.”in revisal saga imi face fisierul xml il vede dar cand il duc in revisal nou si vreau sa-l transmit, imi da eroarea de mai sus.
    mutumesc!

    1. Asigurați-vă că generați XML din SAGA cu ultima versiune. După aceea intrați în Revisal 5.0.6.010 și validați fișierul. Dacă ați avut instalată aplicația de testare a noului program Revisal 5.0 și ați instalat peste ea versiunea finală, dezinstalați aplicația REVISAL citind cu atenție ghidul de instalare a acesteia, apoi o reinstalați.

  30. Buna ziua!
    am si eu o nelamurire: un salariat a incetat activitatea in data de 01.09.2011, incetare pe care am operat-o in revisalul vechi pt ca pe cel nou nu reusisem sa-l instalez.Acum cand fac transferul in revisalul nou il introduc pe salariat ca fiind activ la 01.08.2011 si apoi ii introduc incetarea de la 01.09.2011?

  31. am cu data de 01.10 o suspendare de contract pt crestere copil , am completat data de iincetare a activitatii la salariati, apoi am intrat pe revisal si am completat temeiul iar data apare automat , cand dau sa copieze pe discheta imi cere sa completez data inceperii suspendarii si temeiul legal = cum tre sa procedez , ca presupum ca e ceva ce nu am facut

    1. Nu completați data încetării pentru că acel contract nu încetează. Ștergeți data încetării. Concediul pentru creștere copil se introduce în ecranul concedii medicale, din statul de salarii, alegând tipul corespunzător și punând ca dată de începere, data la care intră în concediu persoana, iar la data de sfârșit se va completa data la care copilul va împlini 2 ani. Persoana va apărea pe statul de salarii, lunar, fără venituri.
      În REVISAL veți completa starea ca fiind “Suspendat”, data început suspendare, data de sfârșit suspendare și temeiul legal pentru suspendarea contractului.

  32. nu am date ca sa trec concediu crestere copil , asta in cepe cu data de 01.10 si se termina cand implineste copilul varsta= ptr asta nu avem documente si m-a uita acum si nu vad cum as putea sa completez fara un act

  33. am gasit unde se afla, multumesc
    dar mai am o intrebare :ptr. persoana cu pensie de urmas poate sa se intocmeasca conventie civila sau contract de colaborare , vrea sa pastreze pensia , e la master , eu stiu ca nu se poate

  34. la statul de salarii am rezolvat , dar stiu ca tre sa transmitem orice modificare , am incercat sa trag pe discheta si acelasi mesaj il da : eroare si cere sa completez data inceperii suspendarii contractului si temeiul legal

    1. Mda. M-ați lăsat fără cuvinte. Nu v-ați acordat nici măcar un minut pentru a citi cu atenție ceea ce v-am răspuns prima dată sau pentru a citi ceea ce scrie înainte de mesajul dumneavoastră.
      Să o luăm logic: dacă vreți să suspendați contractul e normal să aveți o cerere de concediu formulată de către salariat precum și o decizie de suspendare ca urmare a cererii acestuia, la care, logic, atașează o copie a certificatului de naștere a copilului. Ca urmare, cum nu aveți documente? Ce acte întocmiți dumneavoastră pentru suspendare?
      Persoana beneficiară a unei pensii de urmaș, din câte știu eu, pierde acest drept la împlinirea vârstei de 26 de ani, dacă e copilul persoanei decedate sau când începe și realizează venituri supuse impozitului pe venit. Totuși astfel de detalii e recomandat ca acea persoană să le solicite personal de la casa de pensii fiind o problemă ce nu ține de angajator, de plătitorul de venituri.
      Și, da, nu ați citit nimic din ce am scris legat de ce anume trebuie să faceți în Revisal pentru a putea înregistra suspendarea contractului. Dacă nu ați înțeles ceea ce v-am scris sau ceea ce s-a postat anterior, mai aveți o soluție: tutorialele. Uitați-vă la cele două tutoriale video pentru a înțelege ceea ce s-a scris anterior.

  35. Salut.Cristi nu am inteles o problema:daca am avut aplicatia de test->nu.Aplicatia Revisal5.0.6. am copiat-o de pe site-ul ITM.Acum care aplicatie Revisal trebuie sa o dezinstalez,aia de testare sau Revisal5.0.6. siapoi sa o instalezi,cred ca Revisal5.0.6..Totusi oare nu este vorba de vechea parola din ian.a.c..In serverul 161 ma lasa sa intru, dar nu copiaza RVS-ul din Saga,validat de 5.0.6..Am intocmit noi cereri pt.parole ce trebuie sa fie compatibile->intre serverul500 si tot ce s-a validat in 5.0.6..Astept totusi parere ta.Cu stima Aurel.

    1. Nu ați înțeles ce v-am scris! Răspunsurile mele se află sub mesajul la care se referă. Cel legat de varianta Revisal pentru testare, nu vi se adresa.
      Nu am pomenit nimic de aplicația REVISAL în răspunsul pentru dumneavoastră. Nu are nimic de-a face nici cu parola ce o aveți. Pur și simplu cei de la ITM au probleme. În aplicația lor de preluare a registrului de evidență realizată pentru revisal conform cu HG 500/2011, nu au portat toate codurile și parolele ce erau valabile pe versiunea veche. Explicațiile date sunt atât de neconvingătoare și de puerile încât nici nu merită citate. Concluzia este că, în astfel de situații în care autentificarea pe siteul de preluare nu funcționează, trebuie să depuneți REVISAL pe suport magnetic (dischetă, cd, dvd, etc). Iar explicații pentru imposibilitatea de a vă loga pe siteul lor sau la alte probleme legate de funcționarea siteului lor, trebuie să le adresați lor, prin mail, la adresa de mail disponibilă pentru suport.

  36. Am preluat datele din vechea aplicatie, am salvat toti salariatii cu corecturile de rigoare de la preluare, am generat registrul (la 2 firme diferite, cu 1 si 3 angajati/contracte)insa la site imi spune ca: ORA-20011: Formatul Fişierului este Invalid. -20041ORA-20041: Fisierul preluat trebuie sa contina cel putin un salariat si un contract, dar contractele sunt introduse, nu le preia, care este problema, rezolvarea.

    Multumesc.

    1. Din care vechea aplicație? Din SAGA? Care vechea aplicație SAGA? Sau din Revisal 2.0? Dacă e vorba de revisal 2.0 și de preluarea datelor în revisal 5.0 găsiți suport pe siteul inspecției muncii.
      Oricum, aici, pe acest blog găsiți cauza și soluția de rezolvare a problemei. Totul e să citiți cu atenție.

  37. Buna ziua,
    Am si eu o problema in legatura cu revisalul,daca ma puteti ajuta.
    Am preluat registrul de doua ori;o data pe data de 17 (am intrat din greseala de pe vechiul site si n-am vazut ca s-a inregistrat fisierul meu) si azi,in 19 l-am mai preluat o data si am obs ca e in evidentele inspectiei muncii de doua ori;o data in 17.11.2011 si in 19.11.2011 (fara nici o modificare) Ce pot face in aceasta situatie?

    Multumesc anticipat!

    1. Odată transmis registrul, online, nu mai puteți face nimic cu fișierul transmis. Fișierul va fi procesat, iar dacă nu vor fi erori, va fi salvat.

  38. Buna ziua,am si eu o problema.Am angajat in ingrijire copil.Trebuie sa il inregistrez in revisal.Data incheierii suspendarii care o trec ?data nasterii copilului care este de exemplu 22 august sau 21 august ultima zi de suspendare.Contract suspendat pana la 22.08.2012 si activ din 22.08.2012 sau suspendat pana la 21.08.2012 si activ din 22.08.2012.Multumesc.

    1. Contractul va fi suspendat până în data la care copilul împlinește 2 ani. Va reveni din suspendare din ziua următoare. În cazul dvs. suspendarea va avea dată de sfârșit data de 22.08.2012 și va reveni în activitate la data de 23.08.2012.

  39. Buna ziua!
    am si eu o nelamurire: un salariat a incetat activitatea in data de 26.09.2011, incetare pe care am operat-o in revisalul vechi pt ca pe cel nou nu reusisem sa-l instalez.Acum cand fac transferul in revisalul nou il introduc pe salariat ca fiind activ la 01.08.2011 si apoi ii introduc incetarea de la 26.09.2011?

  40. Va rog ajutati-ma intr-o problema. In contractele de munca este trecut salariul de incadrare si scrie: toate sporurile incluse in salariul de baza, aici fiind vorba in principal de sporurile de vechime. Eu ce fac acum? Las suma asa cum este la salariu sau scot sporul de vechime si il trec separat? Dar atunci nu va mai concide cu ce este trecut in contractul de munca. Cum este corect?

    1. Lăsați suma așa cum este. În REVISAL se declară acele sporuri prevăzute în mod expres, distinct, în contractul individual sau colectiv de muncă.

  41. 1.am un salariat strain care are cim pe perioada nedeterminata si CNP si care nu are nevoie de autorizatie de munca (deoarece are stabilire in Romania).Problema este ca imi apare ” data de inceput si data de sfarsit” a autorizatiei.Multumesc

    1. Are carte de rezidență, dar el e tot cetățean străin, nu român. Îi puneți ca dată de sfârșit data la care expiră cartea de rezidență.
      Condiția de completare a datei de început și a celei de sfârșit e pusă de programul oficial.
      Codul muncii nu vorbește de rezidenți sau nerezidenți. Codul muncii vorbește de cetățeni străini (art.2 lit.c din codul muncii), cetățeni ce nu pot fi încadrați cu contract de muncă decât în baza unei autorizații de muncă sau permis de ședere în scop de muncă (art.36 din codul muncii). Or, permisul de ședere, cartea de rezidență, poate expira și să nu mai fie prelungită, de aceea se cere introducerea datei de sfârșit.

  42. Buna ziua !
    Cum se clarifica urmatorul aspect -ultima zi de munca , data incheiere contract.
    Salariat angajat inclusiv 31.10.2011
    1.Solicitarea incetarii contracului de munca intocmita de le va cuprinde formularea”incepand cu data 01.11.2011″sau “la data de 31.10.2011″????
    2. Conform 500/2011 – elementele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. i) se
    înregistrează în registru la data încetării contractului individual de
    2muncă/la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în
    condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă”- aceata data este 31.10.2011 sau 01.11.2011???

    1. Citiți ce scrie în codul muncii, legat de încetarea pe art.55 lit.b. Textul legii este foarte clar.
      În plus am tot postat pe blog despre aceste situații. Tot ce aveți de făcut este să citiți. Nu are sens să reiau la nesfârșit aceleași informații ce sunt deja postate.

  43. Buna seara

    Am doi lichidati, cu ultima zi in 31.10.2011.
    La coloana “Temei legal incetare” nu am ce selecta! Nu apare nimic!
    Ce sa fac?
    Multumesc.

  44. buna ziua.Am transmis revisalul nou si acum am o incetare de activitate.Cand procesez <> imi preia din nou toata baza de date. O transmit din nou???????

    1. Citiți cu atenție tot ce s-a postat pe blog. Citiți și specificațiile tehnice postate de ITM. Și vă veți lămuri.

  45. Buna ziua.Am 2 salariati cu cfs din motiva personale pt. o perioada de doua saptamani. Ii fac suspendare si il operez in REVISAL in prima zi de suspendare sau cum se procedeaza? Multumesc.(sunt o incepatoare in folosire REVISAL).

    1. Codul muncii prevede posibilitatea suspendării contractului de muncă, nu obligativitatea. Puteți să-l suspendați dacă doriți.

  46. Buna,

    Am un salariat care a fost suspendat pe timpul iernii. L-am reangajat de la 01.04, am retransmis revisalul, dar azi, verificand online registrul(cautam altceva) am vazut ca statutul lui este tot Suspendat. Avand in vedere ca a trecut 1 luna, ce ma sfatuiti sa fac? Sunt pasibila de amenda pentru ca transmit abia acum resgistrul corect?

    Astept cu interes raspounsul dvoasta.

    1. Un salariat angajat la o firmă, ce are contractul de muncă suspendat, nu poate fi reangajat. Eventual revine la muncă după încetarea perioadei de suspendare. În niciun caz nu se reangajează.
      Netransmiterea datelor legate de începerea suspendării se poate sancționa contravențional, nu și cele de încetare.

  47. Am o problema legata de suspendarea unor CIM a 5 angajati are au fost in concediu fara plata in 16.01-15.03.2012- nu am stiut ca la CFP se face suspendareiar termenul de 20 de zile cf art 4 a expirat,iar la control Itm de saptamana trecuta am de rezolvat aceasta dispozitie pentru avertismentul primit,intrebarea e cum consemnez si trimit revisal privind suspendarea cu data la zi adik 15 mai sau din trecut
    16 ian ,afecteaza cu ceva daca trimit revisalul cu data de azi si mai trebuie reactivat din nou cu trimit alt revizal sau printrun singur revisal se mentioneaza si reactivarea contractului???

    1. Suspendarea contractului de muncă în cazul concediilor fără plată nu este obligatorie. Este posibilă, dar nu obligatorie. Codul muncii nu obligă ci spune “poate fi suspendat prin acordul părților”. Acesta este textul art.54.
      La data consemnării treceți data la care înscrieți suspendarea în registru. Reactivarea, încetarea suspendării nu se transmite, sau mai exact nu se poate sancționa. Singura obligație e să se înscrie în registru suspendarea și perioada acesteia.

  48. Inca o problema daca suspend cu data de 16 ian afecteaza cu ceva daca cu data de 24 ian a fost trimis un revisal cu marire sal minim si el apare la istoric salariat 16 ian suspendat iar dupa 24 ian activ??
    ?

    1. În ecranul State salarii – panoul Detalii, după ce, pe un stat de salarii nevalidat, vă poziționați pe numele salariatului și apăsați “Modific” și “Detalii”.

  49. buna tot eu va deranjez am inteles dar nelamurirea mea este daca se introsuc unde scrie ore suplimentare. va multumesc

  50. nu am intrebat de orele care se lucreaza sambata? si vreau sa va intreb daca acolo unde se introduc orele suplimentare se introduc si orele de sambata? va multumesc

  51. buna ziua am o intrebare cum pot diminua un stat de plata cu -10% deoarece productia mea este doar de 75% si nu de 100%. va multumesc. unde trebuie sa intru ca sa il pot diminua cu 10%.

  52. buna tot eu deranjez inca o intrebare, de exemplu pe statul de plata de pe luna iunie se introduc tichetele de pe luna iunie sau de pe luna mai? va multumesc

  53. Va rog sa imi comunicati daca in noul Revisal se pot modifica, corecta sau anula, suspendarile de CM, in conditiile in care greseala a fost constatata dupa ce CM a devenit din nou activ.Ex. CM suspendat in perioada 2009 – 2012 si greseala este constatata in anul 213 ?
    Va multumesc

  54. Am si eu o intrebare…din greseala am intocmit un contract unde data de incepere este aceeasi cu data de intocmire a contractului, deci nu la o zi diferenta, si a fost transmis asa. ce se poate intampla in acest caz?

    1. Vedeți HG 500/2011 pentru detalii. Dar dacă ați greșit, refaceți şi transmiteţi datele corecte.

  55. Cum se procedeaza in cazul angajarii unui cetatean dintr-o tara straina, membra UE? Nu are CNP, dar acest camp este unul obligatoriu atunci cand adaug salariatul in Saga..cum trec de acest camp?

    1. Folosiți ca act pașaportul și introduceți numărul de pașaport. Deși pentru drept de muncă e nevoie de NIF din câte știu eu.

  56. deoarece suspendarea de drept a persoanei in concediu de maternitate nu se poate opera in REVISAL cum fac angajarea persoanei care o inlocuieste avand in vedere ca trebuie sa o angajez pe postul persoanei aflata in concediu de maternitate dar care nu figureaza in Revisal cu CM suspendat ? se poate face operarea in Revisal nu voi intampina refuz ?
    va rog daca se poate raspuns urgent

    1. Înregistrați noul contract de muncă. Cel ce trebuie obligatoriu întocmit pentru persoana nou angajată. Chiar dacă e contract de muncă pe perioadă determinată. Nu are importanță, din punct de vedere al registrului salariatului că noua persoană e cea care înlocuiește persoana ce e în concediu de creștere a copilului.

  57. “Va rog sa imi comunicati daca in noul Revisal se pot modifica, corecta sau anula, suspendarile de CM, in conditiile in care greseala a fost constatata dupa ce CM a devenit din nou activ.Ex. CM suspendat in perioada 2009 – 2012 si greseala este constatata in anul 2013 ?”
    Va multumesc

    La aceasta intrebare mi-ati raspuns mai demult ca se poate face corectarea ? Mi-ati putea explica cum pentru ca eu nu am reusit

    1. Transmiteți registrul cu contractul de muncă suspendat având datele despre suspendare corect completate, apoi aduceți informația la zi și retrimiteți-l.

  58. buna ziua,

    daca am inregistrat 3 contracte succesive gresite in revisal ( cum am procedat inca din august 2011:am introdus primul contract pe perioada determinata , la expirare nestiind cum sa procedez , pentru prelungire am intrat pe acelasi contract , am modificat nr contract si perioada contract, data contract a ramas cea de la primul contract fiindca nu imi dadea voie sa modific si l am transmis ), in 2013 am avut probleme in ideea ca atunci cand un salariat s a dus la somaj aparea din cele 3 contracte sucesive decat ultimul cu nr contract dar cu data contract de la primul din cele 3 si perioada de ultimul contract, iar cand intru in istoricul unuia din contract imi apar si celelalte contracte. Am fost la ITM Gorj- la informatician au zis ca sa intru pe activare contract apoi pe corectie , sa fac modificarile( am modificat si nr contract), apoi sa il incetez si asa la fiecare contract gresit, iar primele 2 contracte care nu se regasesc din cele 3 consecutive sa intru pe inregistrare contract si sa le adaug asa cum este corect sa se inregistreze un contract. Mentionez ca pe 2013 aveam contracte inregistrate corect la care nu am umblat, care se vedeau corect si la ei. Acum dupa ce am procedat cum mi a zis informaticianul cu contractele gresite ( ce am explicat mai inainte procedura de introducere a acestora) sa constat ca o parte din contracte nu se regasesc transmise atat din cele nou introduse (din 2011 -2012) cat si cele pe 2013 , sa imi zica ca acele contracte se regasesc in istoricul altui contract .La mine acum in revisal si in raport salariat apar toate contractele bine , dar la ei nu.Ei zic ca orice modificare fac se suprapune peste cele transmise ulterior, si daca intra pe istoric contract apar si celelalte contracte si nu stiu in nici un fel cum sa remediez gresala.
    Mentionez ca:
    -prelungirea am facut o prin contracte si nu prin act aditional
    – am salariati care au cate 3 perioade succesive(deci 3 contracte) iar dupa 4-5 luni au mai fost angajati si mai au inca 3 perioade consecutive , deci au din august 2011 si pana in prezent cate 9 contracte.
    Ce pot face? Dati mi va rog un raspuns .
    Multumesc

    1. Dacă datele le-ați operat în aplicația oficială, nu am cum să vă ajut.
      În SAGA, contractele respective se rezolvă simplu:
      – faceți o salvare a bazei de date înainte de orice
      – intrați la Fișiere – Salariați și introduceți salariatul de atâtea ori câte contracte a avut. La fiecare poziție completați data începerii, numărul de contract așa cum trebuiau să fie ele. Completați în Revisal datele corect și transmiteți registrul.
      – completați data încetării, temeiul legal și retransmiteți registrul

  59. Cum se transfera toti angajatii unei reprezentante a unei societati germane catre sucursala acelei societati , fiecare avand un alt cod de identificare fiscal. Prin modificare angajatorului? Unde in programul SAGA se poate realiza aceasta operatie?
    Multumesc!

    1. Ce înțelegeți prin “se transferă”? Transferul informațiilor despre salariați, dintr-o bază de date în alta? Mutarea salariatului de la un punct de lucru la altul? Punctele de lucru sunt cu personalitate juridică sau fără personalitate juridică?
      Vă interesează din punct de vedere al REVISAL sau pentru declararea în D112?

  60. Buna ziua! Detin si eu o problema: In revisal detin 4 persoane care apar de 2 ori. o data cu cim incetat, iar cand le-am incheiat cim ca activi cu un alt nr. le-am introdus din nou datele personale, astfel ca imi apar de 2 ori, o data incetat la data dee .. si a doua oara ca fiind activi. Cum pot remedia sa imi apara doar o data ca fiind activi in prezent.
    Va multumesc!

  61. Buna ziua!Va rog a ma ajuta in urmatoarea situatie cu un raspuns>>>La data de 01.01.2014 am detasat in italia angajati ai firmei noastre de interin personal…la consultarea mea cu o doamna de la ITM m-a pus sa trec angajatii in Revisal ca suspendati….pe raport salariat imi apare salariatul nu cu suspendare(nici nu doream asta deoarece il platesc in Romania)si apare doar detasat in italia cu numele societatii unde l-am detasat si nu si suspendat..Acum tot nu sunt convinsa ca e correct ce am facut…deoarece am gasit multe variante printre care si aceea ca nu trebuia sa trec deloc locul detasarii…daca intru acum sa amulez datele de detasare…am voie????Multumesc anticipat!

  62. Buna ziua,
    Am o problema la un angajat, este in concediu de maternitate, dar in revisal si in raport salariat apare activ, eu trebuie sa demonstrez la Directia Protectia Persoanelor cu Diazabilitati ca persoana este in concediu de maternitate, in revisal nu apare concediu de maternitate.Cum sa demonstrez?.
    Va multumesc anticipat

    1. Cu documente. Decizii, acte adiționale, etc. Dar faptul că nu vă apare cu contractul suspendat în Revisal, nu este în regulă.

  63. Buna ziua,
    Am intampinat urmatoarea problema. am introdus in revisal angajarea unei persoane. doar înregistrarea contractului nu si transmitrerea. Dupa care mi-am adus aminte ca trebuie sa merg la somaj dupa repartitie. m-am dus si acolo a constatat ca persoana are buletinul expirat si nu mi-a dat repartitia. acum eu ce pot face? cum pot sa-l sterg din revisal ca nu-l pot angaja.
    Va rog ajutati-ma

    1. În aplicația ITM? Nu puteți șterge date din acea aplicație. Din câte știu eu se poate face corecție a datelor introduse. În SAGA e simplu: ștergeți persoana din nomenclatorul de salariați.

  64. buna… daca am angajat pe cineva cu data de 2 oct si din greseala am transmis revisalul cu timpul de munca ORE/ZI si trebuia sa fie INEGAL… trebuie sa fac neaparat corectie sau in urmatoarea zi cand operez pot sa modific si sa fac act aditional?..multumesc

  65. Buna ziua,

    Noul angajator poate sa vada contractul de la angajatorii anteriori? Cand au inceput si la ce date s-au incheiat sau alte detalii?
    Va multumesc aniticipat.

    1. Nu. Un angajator vede doar ceea ce a transmis el în REVISAL. Dumnevoastră vedeți informații transmise de foști angajatori ai salariaților dumnevoastră?

  66. Cum procedez daca un birou notarial in momentul radierii cui avea printre salariati o persoana aflata ingrijire copil pana la 2 ani (biroul notarial s-a desfiintat intrucat a fost obligat prin infiintarea unei societati profesionale notariale). Trebuie data si declaratia unica 112 lunar

    1. Este o situație în care un contract de muncă înceta de dret. Nu mai aveți cum să depuneți declarații pentru un CUI radiat.

    1. În ce sens? Ce treabă au absențele nemotivate cu REVISAL? Aveți cumva vreo prevedere în contractele individuale de muncă sau în regulamentul intern prin care suspendați contractul de muncă pe perioada absențelor nemotivate? Dacă da, într-adevăr se face suspendare, dacă nu, nu aveți nici o obligație. Mai mult, eu sunt curios cum se poate suspenda legal contractul de muncă pentru o oră de absență?

  67. Daca o companie a folsit un alt program intern pentru intocmirea Revisal si doreste sa foloseasca acum aplicatia Revisal a Inspectiei Muncii, se pot importa datele in Revisal?

    1. Aplicația REVISAL nu permite importul datelor din alte aplicații. Aceasta permite restaurare sau import din baze de date create doar de ea însăși. Dacă aplicația utilizată intern are o funcție de export în formatul bazei de date (nedocumentat) utilizată de către REVISAL atunci veți putea importa date în aplicație, altfel nu.
      Mai există o modalitate de a obține date în format REVISAL. Solicitând ITM reconstituirea bazei de date conform datelor trimise în REVISAL și punerea ei la dispoziția angajatorului. Din câte știu eu aceasta este o operațiune ce se efectuează contra cost.

  68. Am si eu o problema in Saga. Am un angajat pe care in decemebrie i-am desfacut contractul si dupa cateva zile l-am reangajat in aceeasi luna…L-am adaugat din nou cu noul contract de munca in fisier salariati. In statul de salarii imi apare de doua ori , ceea ce mi se pare corect, problema este cand pt primul contract ii adaug drepturile banesti aferente concediului , imi modifica si contributiile pentru al doilea contract, iar in d112 nu imi apare data plecare si nu inteleg cum imi cumuleaza el contributiile acolo. In plus imi da si eroarea :
    ANGAJATOR:
    * EROARE – Creanta 02 – Contributia individula de asigurari sociale retinuta de la asigurati (677) mai mica decat suma calculata (810) !
    * ATENTIE – Creanta 07 … Contributia de sanatate datorata de asigurati (356) diferita de suma calculata (425) !
    ASIGURATI:

    Ce pot sa fac?..Cum se procedeaza cand in aceeasi luna un salariat este reangajat ?

    1. Data plecării nu mai apare dacă e aceiași persoană reangajată în cursul aceleiași luni.
      Ați procedat corect. Apăsați actualizare date în ecranul D112 înainte de a genera PDF-ul.
      Dacă problema persistă, trimiteți la SAGA o salvare a bazei de date pentru verificare.

  69. Este posibil ca un angajat cu nosrma intreaga de opt ore/zi la o societate comerciala sa se angajeze si la o alta SC tot cu nosrma intreaga de 8 ore pe zi? Revisal permite aceasta a doua inscriere?

    1. Da este posibil. Se poate chiar ca și în cadrul aceleași societăți să existe mai multe contracte de muncă cu timp de muncă de 8 ore/zi pentru același salariat (cumul de funcții). Acest lucru este permis de codul muncii – vedeți art.35. Revisal nu a limitat niciodată aceste spețe. Nu are cum. Țineți seama că fiecare firmă este cu registrul ei, acestea fiind ale firmelor. Salariatul este obligat să respecte prevederile fiecărui contract de muncă așa cum angajatorul/angajatorii săi trebuie să-și respecte obligațiile ce decurg din fiecare contract de muncă încheiat cu acel salariat.
      Din punct de vedere fiscal salariatul trebuie să opteze pentru locul de muncă unde i se va acorda deducerea de bază.

  70. Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. As vrea sa corectez in Revisal o modificare de salariu facuta cu data de 01.11.2014, dar care trebuia facuta cu 01.10.2014. Am corectat data la care produce efecte, dar nu se schimba nimic in Raportul per salariat (probabil din cauza ca nu se modifica nici un element constitutiv al contractului). Daca modific de ex. cuantumul salariului din data de 01.10, se modifica raportul per salariat dar iese total aiurea, o perioada find invers cronologic. Ma gandesc ca singura solutie este sa restaurez o baza de data mai veche si sa inregistrez corect. Problema este ca am transmis deja la ITM si nu stiu ce o sa apara la ei, cum se suprapun datele. Ce ma sfatuiti?

    1. Puneți la data consemnării data de 01/10/2014. Și apăsați copiere fișier. Validați fișierul XML. Și re-transmiteți fișierul RVS.În istoric puteți corecta data din 01/11/2014 în 01/10/2014 sau dacă vă apare data de 01/11/2014 și vă apare și data de 01/10/2014, puteți șterge linia cu 01/11/2014 care este în plus.

  71. Va rog mult sa ma ajutati sa completez in SAGA revenirea unei salariate din concediul crestere copil. Initial a facut cerere de suspendare pana la implinirea a 1 an, iar acum a facut cerere sa reinceapa serviciul mai devreme adica cu 01.04.2015.
    Acum in SAGA ea figureaza suspendat pana la data de 15.11.2015.
    Cum trebuie sa completez la:
    data consemnarii trec data deciziei sau data de 01.04.2015 ?
    la stare activ, nu-i asa ?!
    la data sfarsit suspendare trec 31.03.2015 ?
    iar la temei legal, trec nr decizie si nr cererea ei ?

    Multumesc mult

    1. Data consemnării 01/04/2015
      Stare – Activ
      Data început suspendare și data sfârșit suspendare nu se completează
      Temei legal nu se completează

  72. Buna seara . Am citit timp de o ora si ceva toate intrebarile si raspunsurile oferite de dumneavoastra cu profesionalism si amabilitate tuturor celor ce au intampinat probleme in utilizarea aplicatiei revisal. problema mea: mi s-a dat dispozitie de catre sef sa completez revisalul cu datele tuturor angajatilor unitatii avand in vedere ca pana la data actuala tipul insarcinat cu aceasta operatiune a plecat de vreo doi ani si ceva , si , in plus nu a completat nimic in aceasta aplicatie. deci, am descarcat ultima versiune de revisal si doresc sa stiu modul de inregistrare a urmatoarei spete: persoana angajata cu durata determinata de 1 an in calitate de ingrijitor al persoanei cu handicap grav. am gasit in dosarele de personal , acest gen de persoane , angajate pe perioade determinate de 1 an insa , dupa un an li s-a dat un numar diderit contractelor noi de angajare pe aceeasi perioada. cum procedez la inregistrarea acestor persoane? apoi, tot in aceasta categorie , perioada determinata de 1 an, dupa doua contracte succesive AVAND NUMERE DIFERITE DE INREGISTRARE , acea persoana INTRA IN CONCEDIU DE CRESTERE AL COPILULUI INAINTE DE INCETAREA DE DREPT A CONTRACTULUI – PENTRU O PERIOADA DE DOI ANI. cum procedez? Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra !

    1. Am o mică precizare: sfaturile mele nu sunt pentru aplicația oficială REVISAL a ITM. Sunt în general legate de acest registru și, în particular, despre modul de operare în SAGA a acestui registru.
      Ce nu înțeleg eu din cele postate de dumneavoastră este următorul lucru: cum adică s-au dat numere diferite? Acelorași contracte? Sau e vorba de un alt contract pe perioadă determinată pentru aceiași persoană?
      Dacă e vorba de următoarea speță:
      – persoana X este angajată cu contractul de muncă pe perioadă determinată nr.1/31.01.2013 pentru un an de zile, cu începere de la 01.02.2013, pentru perioada 01.02.2013 – 31.01.2014
      – la data de 01.02.2014 persoanei i se întocmește un nou contract cu nr.19 din 31.01.2014 pentru perioada 01.02.2014 până la 31.01.2015
      – la data de 30.06.2014 intră în concediu de creștere a copilului
      Atunci a avea numere de contract diferite este normal și operarea datelor în registrul salariaților se face astfel:
      – se introduce contractul 1 în aplicație
      – la 31/01/2014 se va opera încetarea contractului 1
      – se introduce contractul 19 la 31/01/2014
      – la 30/06/2014 se va opera suspendarea de contract

  73. Buna ziua,
    Am o problema in Registrul de ev. a salariatilor in sensul ca in data de 11.02.2015 au fost primite prin detasate in cadrul firmei 40 de persoane, iar in data de 20.03.2015 acestora li s-a incheiat activitatea( in Salariati- utima zi de lucru – 20.03.2015, unde am notat de mana aceasta data). Problema este ca in Registrul de ev. a salariatilor la starea curenta sunt “NEDECLARAT”, iar la Temei legal incetare/reactivare/suspendare apare cu ROSU. Care este problema? Ce anume nu a fost editat corect? Va rog sa ma ajutati. Multumesc anticipat!

    1. Nu e nici o problemă. Mai ales că nu-i declarați dvs. În registrul de evidență a salariaților apar doar salariații societății dvs. Cei care au fost detașați la dvs sunt declarați de către angajatorul lor nu de către dvs.

  74. Multumesc pentru aceste informatii. As fi vrut sa stiu ce ar trebui sa fac sa nu mai apara cu rosu la coloana Temei legal incetare/reactivare/suspendare.
    Mutumesc.

    1. Să completați cu orice temei legal. Oricum, la cei la care au stare de “Nedeclarat”, nu contează.

  75. Am incetat CIM la 2 salariati la data de 30.06.2015 si le-am trasmis Revisalul, insa nu am transmis suspendarea de contract pentru perioada de “somaj tehnic” din luna Mai, respectiv Iunie-partial. Motivul: nu am stiut
    Intrebarea:se mai poate face ceva ?

    1. Nu prea. Ar însemna să îi repuneți activi, după care suspendați pentru a trimite suspendarea, după care să-i repuneți activi și să-i retransmiteți și, în final, să le puneți la stare încetat și să transmiteți încetarea.

  76. Buna ziua,
    Pentru marirea salariului brut de la 01.07.201 am completat noul salariu de 1050 si am transmis la ITM cu data consemnarii neschimbata….astfel incat acum daca dau raport salariat imi apare salariu de 1050 lei cu ultima data la care am facut o modificare…adica de exemplu pentru un salariat angajat la data de 10.06.2015, in loc sa ii apara salariu de incadrare de 975 de la data de 10.06.2015 pana la 01.07.2015, apare salariu de 1050.
    Dandu-mi seama de greseala , ieri 02.07.2015 am retransmis rvs, cu data de consemnare corecta, adica 01.07.2015….
    Din pacate vad ca nu s-a schimbat nimic in raportul salariatului respectiv
    adica i-a ramas acelasi salariu de 1050 de la data de angajare de 10.06.2015….ce mai pot face???

  77. BUNA ZIUA,

    Am operat 3 incetari de CIM cu data de 09.07.2015, fara sa mai apuc sa le mai fac marirea legala de salariu de 1050 lei cu data de 01.07.2015(in conditiile in care ai timp 20 de zile sa transmiti in revisal). Trebuia operata mai intai marirea de salariu si apoi desfacute CIM?Cum procedez acum? Se poate corecta?

  78. Buna ziua,
    Am urmatoarea situatie:
    un salariat a fost concediat in 2013 si in urma hotararii instantei a fost reincadrat pe postul detinut anterior in 2015.
    La 2 zile de la reincadrare a primit preavizul odata cu decizia de concediere, iar dupa 15 zile lucratoare i-a incetat contractul.
    intrebari:
    1.La reincadrare, in revisal am inteles ca trebuie consemnata data reactivarii contractului si temeiul legal.In fisierul trimis la ITM la reincadrarea salariatului apare aceasta data a reactivarii sau apare doar data angajarii initiale (considerandu-se ca in urma hotararii judecatoresti contractul nu a incetat niciodata)?
    2.La data la care angajatul concediat si-a facut lichidarea a primit o copie dupa pagina din Revisal in care apare doar data incetarii contractului, dar nu apare si data la care contractul a fost reactivat.Data reactivarii nu trebuie sa apara pe copia de pe revisal ?
    Consecinta:
    Desi D112 au fost depuse la ANAF, salariatul nu apare asigurat la Casa de Sanatate si posibil dar nu s-a verificat sa nu apara contribuabil nici la CAS si nici la somaj, desi au trecut 10 zile de la depunere.Unde poate fi eroarea?In revisal sau aplicatiile de la ANAF sau casa de sanatate?

    1. 1. Așa este. Data consemnării va fi data la care s-a reactivat contractul conform sentinței.
      2. Ba da, trebuie să apară. Și apare dacă data consemnării este cea la care s-a făcut reactivarea, nu cea în care s-a făcut încetarea. Verificați istoricul salariatului. Ar trebui să aveți cel puțin 3 linii: prima cu contractul, a doua cu încetarea și a treia cu reactivarea. Toate trebuie să aibă date ale consemnării distincte.
      Problema apare de la Casa de Asigurări de Sănătate. Aceștia au niște programe făcute pe genunchi care interpretează legislația după ureche. La ei nu contează că s-a depus rectificativă pentru că ei văd doar data încetării, iar declarația rectificativă nu mai șterge data încetării de acolo și salariatul apare ca neasigurat. Modul lor de rezolvare pe lângă faptul că nu este logic, nu este normal, este și ușor ilegal și în scris ei nu-și asumă nimic. Se leagă de faptul că în legea 95/2006 se cere ca o persoană să facă dovada plății contribuției de sănătate. Dar parcă sunt loviți în cap atunci când le explici că un salariat nu poate face dovada plății contribuției de sănătate cu un document de plată și că în cazul salariaților dovada plății este D112 și statul de salarii ce dovedește reținerea acestei contribuții de către angajator. Pentru că angajatorul plătește acea contribuție pe total pentru toți salariații săi nu nominal, iar dacă nu plătește e urmărit de fisc în continuare.

  79. Buna ziua,in urma unui control de la Itm am ca sarcina ca in termen de 15 zile sa fac acte aditionale si sa dau revisal pentru sporul aferent zilelor de week si zilelor de sarbatori legale.Angajatorul plateste si orele de noapte. E corect sa trec in act aditional si sa apara in revisal un spor fix de 100 ron -spor de week ,iar in actul aditional specific spor de week 100 ron brut pentru zilele de week(se va acorda suma de 100 ron pt un min 3 simbete si 3 duminici lucrate intr-o luna).Pentru sarbatori legale daca se acorda zi libera si 100 % din salariul de baza ,nefiind spor permanent il mai trec in revisal?Ma gindesc ca orele de noapte nici nu intra in discutie ca spor. Va multumesc.

    1. În REVISAL se declară doar sporurile cu caracter permanent, prevăzute în contractul individual de muncă. Orele suplimentare nu presupun sporuri permanente. Sporurile permanente se calculează fie în sumă fixă lunară fie în procent aplicabil la o bază de calcul constantă și nu variabilă.
      Sporul pentru ore lucrate sâmbăta și/sau duminica poate fi stabilit oricum – fie în sumă fixă, indiferent câte sâmbete/duminici se lucrează, fie în procent aplicat la salariul de încadrare lunar, oricum doriți. Dar acel spor este obligatoriu să fie menționat în contractul de muncă pentru a fi comunicat în REVISAL.

  80. Pentru sporul de 100% la salariul de baza acordat pt lucrul in ziua de 30 noiembrie, se completeaza direct in statul de salarii la sporuri (cu suma calculata de “mana”) sau este in SAGA un alt camp cu algoritmul de calcul si apoi acea suma se duce direct in stat?…sper ca m-am facut inteleasa..nu am mai avut o astfel de situatie de cand lucrez cu SAGA

    1. Operați orele lucrate în ziua de 30 noiembrie ca ore suplimentare cu 100%. Sau dacă nu-i dați zi liberă, cu 200%.

  81. Buna seara.Am o firma cu 48 salariati avand doua pct lucru.Contractele sunt intocmite toate pe un singur pct de lucru.Patronii nu vor sa faca state separate pe motiv ca lunar salariatii se plimba de la un pct la altul.Daca as face state separate ( exista riscul ca salariatul x sa lucreze luna asta la pct x si luna urmatoare la pct y), ar exista un document pe care sa-l intocmesc pt transferul salariatilor?Se declara la itm?Are ctr pe pct x si in momentul controlului este pe pct y ca barman.Multumesc.

    1. Le treceți în contractul de muncă acest lucru. Faptul că nu au loc de muncă fix și că poate alterna.
      Statul de salarii nu este obligatoriu să fie întocmit pe puncte de lucru

  82. Buna ziua.Am inceput sa lucrez de 6 luni salariile in saga.
    Azi am descoperit ca am facut o mare greseala. A trebuit sa modific salariu la un agajat,am modificat la salariati (sal brut),apoi am mers registru evidenta salariati,am intrat pe istoric salariat am dat adugare am scris data consemnari si ce mai erea de completat.apoi am dat copiere fisier.DAR NU AM MODIFICAT LA REGISTRU DE EVIDENTA AL SALARIATULUI DATA CONSEMNARI.SI L-AM TRIMIS .ASA AM FACUT LA 4 ACTE ADITIONALE PANA ACUM.
    Nu mi-a aparut nici-o eruare cand l-am trimis in REGES .CREDETI CA POT PRIMI AMENDA PT ACEASTA.SE MAI POATE FACE CEVA.
    Multuesc

    1. De fapt ați trimis fiecare majorare dar cu aceiași dată a consemnării. Retrimiteți pe rând majorările, dar punând de această dată o dată a consemnării corectă.

  83. Buna ziua!
    Am preluat fisierul din revisal, dar imi arata toti salariatii ca fiind activi, desi la cei plecati arata data plecarii. Mai este ceva setare undeva?
    Multumesc

    1. Nu e nici o setare. Dacă au completată data plecării e ok. Ieșiți din ecranul salariați și reintrați.

    1. Definiți sporul permanent la – Administrare – Configurare salarii – sporuri permanente.
      Intrați la Fișiere – Salariați și vă poziționați cursorul pe numele salariatului căruia îi acordați sporul și apăsați butonuo “Sporuri permanente” și adăugați-i sporul definit anterior.
      Intrați în registru de evidență, puneți data consemnării data de la care se va acorda sporul și apăsați butonul de copiere.

  84. Buna ziua
    Imi spuneti va rog daca salariul a fost marit de la 1 august si salariatul a intrat in concediu medical din 8 august in REVISAL se trece marirea de salariu icepand cu luna august

  85. buna ziua , ma confrunt cu o problema la d112 , mai precis la persoanele aflate la intretinere cand generez 112 nu mi le preia din saga ce pot sa fac, trebuie sa le completez munual in fiecare luna ? v-as ruga sa-mi scrieti cum sa procedez va multumesc

    1. Persoanele pentru care se acordă deducere suplimentară se introduc în ecranul salariați din meniul fișiere.
      Persoanele care sunt co-asigurații salariatului și care beneficiază de asigurarea sa de sănătate se introduc, distinct față de persoanele în întreținere, în ecranul din care se generează D112, după ce selectați pagina “Asigurați ” și de acolo pagina “D.CM+Coasigurați”.

  86. Buna ziua,

    Am angajati cu perioada determinata pe 3 luni. Cand s-au terminat primele 3 luni, am uitat sa modific perioada contractului pe nedeterminat (trecand o saptamana de la data incheierii celor 3 luni) ce e de facut in Revisal? Pot sa corectez?
    Multumesc!

  87. @Cristi
    Buna ziua,

    va rog sa ma ajutati in aceasta situatie!am un angajat care a avut in luna ianuarie cfp data inceput 15,01,2018 si data sf 26,01,2018. Am gresit in rvs si am trecut la data de inc.data deciziei 10,01,18. de atunci salariata mai are o suspendare cfp la data de 01,03,18-16.03.18. in acest timp a venit si a depus o cerere de incetare cu data de 16.03.18 .pentru aceasta sit am operat in revisal incetarea suspendarii cu 16.03.18 si mai treb sa operez si incetarea cim .va rog sa ma ajutati cum sa fac sa modific data de la primul cfp in rvs .

  88. Buna ziua,
    Rugaminte: Cum procedez cu Revisalul in situatia in care, am preluat contabilitatea unui SRL cu 2 salariati incepand cu data de 01.02.2018? Deducerea suplimentara se inregistreaza in Revisal?
    Doamna care a tinut contabilitatea trebuie sa-mi transmita utilizator si parola?
    Multumesc anticipat.

    1. Dacă REVISAL a fost completat în aplicația oficială aveți nevoie de o salvare a bazei de date din acel program. Dacă a fost tot în SAGA atunci aveți în salvarea bazei de date primită de la fosta contabilă dacă vi s-a pus la dispoziție, iar dacă nu atunci e necesar să solicitați să vi se transmită ultimul fișier RVS ce s-a preluat la ITM pentru a prelua de acolo salariații.
      Da, normal, logic și de bun simț ar fi să vă dea userul și parola de acces la siteul ITM pentru REVISAL pentru că userul și parola sunt ale firmei nu ale dânsei.

  89. Buna seara si scuze..dar am o intrebare ..am fost angajata 1an si jumate si acum m-a dat in somaj…doar ca contractul meu nu apare la itm..este in toate ..anaf..si altele numai in itm nu.mentionez ca seful a mers cu mine la itm si nu a rezolvat nimic ca nimeni nu stie ce trebuie sa se faca ca sa apar in sistem.multumesc .ast raspuns..

    1. Trebuie verificat dacă în fișierele trimise la ITM figurează datele dvs. Datele corecte despre contractul de muncă.

  90. @Cristi
    Buna ziua! In cazul unei societati cu mai multe puncte de lucru Revisalul se trimite pt toata societatea deodata ( asa s-a procedat pana acum si a fost in regula ), din pacate acum am sesizat de 2 zile ca nu se mai aplica aceeasi regula.
    Ce s-a schimbat?
    Multumesc

  91. Buna ziua,
    Cum procedez in situatia in care am o societate cu filiala si parola revisal luata pe cui parinte. Am concediat 3 persoane care sunt dublate la transmitere si la ITM apar pe cui filiala active, la mine in Saga totul este ok cand ma uit pe raport salariat , ridicarea mea poe Reges este ok , dar nu stiu cum sa incetez acele contracte pe filiala. Mentionez ca nu pot ridica revisalul daca aleg filiala in saga.Multumesc

    1. Ce înțelegeți prin filială? Ați avut punct de lucru la care ați obținut cod fiscal ce se utiliza doar pentru declararea impozitului pe venituri din salarii? Dacă da, atunci nu aveați de ce să trimiteți REVISAL cu așa ceva.
      În SAGA există posibilitatea de a defini în Filiale și doar cele ce au bifată opțiunea “Cu personalitate juridică” apar distinct în REVISAL.
      Punctele de lucru cu mai mult de 5 salariați ce s-au înregistrat fiscal doar pentru declararea impozitului pe venituri din salarii nu au personalitate juridică și nu se declară distinct în REVISAL.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *