Noutăți de la ANAF și ITM

29 Nov 2011 | Contabilitate, Declarații | 0 comentarii485 vizualizari

sigla-anaf ANAF a postat acum câteva zile, pe siteul său, un anunț foarte interesant. Declarațiile D100, D300 și D710 se vor depune, începând cu decembrie 2011, astfel:

– declarațiile pentru orice perioadă anterioară lunii noiembrie 2011 se vor depune, exclusiv,  listate cu cod de bare sau pe dischetă la organele fiscale

– declarațiile, începând cu luna noiembrie 2011, se vor depune doar on-line cu certificat digital sau la ghișeele ANAF pe suport CD însoțite de formularul listat.

De ce este o noutate? Pentru că depunerea on-line nu se va mai face pe portalul ANAF ci se va face și pentru aceste declarații prin portalul e-guvernare, similar depunerii declarației 112, codurile de bare nu se vor mai evidenția decât pe declarațiile vechi, anterioare lunii noiembrie 2011 (ce nu se vor mai putea depune on-line).

Toate aceste măsuri au ca scop îmbunătățirea serviciului de depunere on-line a declarațiilor fiscale. Vor apărea fișiere PDF noi și un soft Java de validare (similar celui de la D112).

Legislația referitoare la aceste declarații și modalitățile de transmitere a lor către ANAF este în curs de apariție.

Detalii găsiți în comunicatul ANAF, iar modelul fișierului PDF și a specificațiilor fișierelor XML le găsiți în aici. Din pagina cu modelele noi de declarații, D394 e în proiect din mai 2011 și momentan nu este între declarațiile ce se vor depune on-line.

 ITM a revizuit specificațiile tehnice a REVISAL.

Dintre noutăți:

  • actualizarea codului COR
  • actualizarea listei de temeiuri legale de încetare și suspendare a contractului de muncă
  • posibilitatea de a suspenda contractul de muncă și pentru o zi (acum o astfel de suspendare nu trece de validarea cu programul oficial)
  • posibilitatea de a introduce sporurile permanente atât ca procent cât și ca sumă
  • modelul înregistrării cetățenilor străini în REVISAL a fost extins.

Momentan specificațiile sunt, până la data de 02 decembrie 2011, în dezbatere publică. După această dată, va apărea și o versiune nouă a programului REVISAL.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *