REVISAL SAGA – OUG 132/2020

30 Oct 2020 | Contabilitate | 14 comentarii2607 vizualizari
REVISAL SAGA - OUG 132/2020

Update: în ianuarie 2021, urmare actualizării aplicației REVISAL ce a introdus suport pentru OUG 132/2020 am publicat aici o versiune adaptată aplicației REVIAL6.0.8, iar cele de mai jos nu mai sunt de actualitate.

În ghidul publicat de ANOFM și de către Inspecția Muncii, se menționează că la “Alte detalii” la contractele cărora li se aplică reducerea timpului de muncă trebuie inserată mențiunea “REDUCERE TIMP MUNCA OUG132/2020” la înscrierea în registru a începerii perioadei de reducere, respectiv “INCETARE REDUCERE TIMP MUNCA OUG132/2020” atunci când se raportează încetarea perioadei de reducere.

Exemplul din ghid arată cum se procedează în aplicația REVISAL cu raportarea acestor situații. Cum se procedează în SAGA?

Dacă generați REVISAL din SAGA folosind aplicația REVISAL pentru validarea fișierelor XML generate de aplicații terțe și obținând așa fișierul RVS ce se încarcă pe site-ul inspecției muncii, pașii pentru a rezolva înscrierea în REVSAL a acestor situații sunt:

– Asigurați-vă că aveți ultima versiune instalată (3.0.527 în acest moment pentru SAGA C). Vă recomand să refaceți oricum actualizarea la versiunea 527, chiar dacă deja o aveți instalată.

– În SAGA intrați la Fișiere – Salariați și modificați norma și salariul la acele persoane pentru care aplicați OUG 132/2020

– Apăsați butonul “Registru evidență salariați” și extindeți lista cu butonul ce are ca pictogramă două săgeți orientate la dreapta >> situat în dreapta, mijloc, a ecranului din care se generează registrul.

– Completați data consemnării cu data de la care produce efecte și lângă coloana în care se înscrie codul COR, respectiv coloana “Detalii contract” introduceți mențiunea “REDUCERE TIMP MUNCA OUG132/2020”. Procedați la fel pentru fiecare salariat în parte.

– Apăsați butonul “Copiere fișier” pentru a genera XML cu datele astfel modificate, iar fișierul rezultat îl validați cu aplicația REVISAL.

Suportul integral pentru OUG 132/2020 va fi publicat odată cu modificarea D112. Momentan această modificare încă nu este reglementată.

În imaginea de mai jos aveți exemplificați pașii de mai sus. Ddacă imaginea este neclară apăsați butonul din dreapta a mouse-ului și alegeți să deschideți imaginea în filă sau fereastră nouă pentru a o vedea la mărimea originală.

gyOeWabc4j

14 comentarii

 1. declaratia 112 vine cu atentionare pentru cei cu reducere de 50%:
  ATENTIE – suma(VB_A-tichete_A + VB_B-tichete_B) diferita de suma(E3_8-E3_10-E3_43-E3_44) (2154 # 1926) datorita faptului ca nu aduna cele doua venituri la capitolul E

  in schimb la cei cu reducere de 25% da eroare datorita numarului de zile pe care le preia din SAGA.
  Urmeaza sa fie corectat?

 2. Buna ziua, spuneti-mi va rog, daca un salariat are intr-o luna zile de CO, luna in care el figura cu program redus cf OUG132-kurzarbeit, aceste zile vor fi platite salariatului cu norma intreaga de 8h/zi si nu intra in orele reduse pentru care se cere subventie de la AJOFM?! (expresia din legislatie este “pentru orele efectiv prestate”). In revisal (desi cf Legii 282/2020 nu se mai declara dar a aparut versiunea noua 6.0.8. tocmai pentru acest lucru) ar trebui sa declar incetarea reducerii in ultima zi lucrata inainte de CO si reluare reducerii programului cf kurzarbeit incepand prima zi lucratoare dupa efectuarea zilelor de concediu de odihna?.
  Multumesc anticipat

 3. Buna ziua, domnule Cristi!
  Prevederile OUG 132 privind reducerea tipului de lucru se aplica si pentru salariatii cu timp partial, mai exact cu norma de timp ore pe saptamana, de exemplu din 16 ore pe saptamana la 12 ore pe saptamana?
  Multumesc!

 4. Buna seara,
  Revin cu rugamintea din data de 07.01.2021:

  “Si eu sunt interesat de o simulare la zi cf ver.3.0.529”

  Va multumim pentru sprijin.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *