MarketLine și PubLine

04 Jul 2011 | Programe | 48 comentarii4584 vizualizari

LogoSAGA După cum ați aflat, SAGA Software a lansat două produse noi, două programe ce sunt extensii ale SAGA C și SAGA PS, partea de stocuri. E vorba de PubLine, un program dedicat activităților de alimentație publică – baruri, cafenele, restaurante, etc. și de MarketLine, un program dedicat vânzării produselor în magazine.

Ambele programe sunt optimizate atât pentru lucrul cu mouse-ul sau tastatura cât şi pentru lucrul cu interfețe de tip touchscreen.

Aveți mai jos mici detalii despre modul de instalare a acestora.

Publine și MarketLine, nu funcționează de sine stătător. E absolută nevoie să fie legate de SAGA. Nu funcționează cu SAGA doar cu modulul de contabilitate activ, ci e nevoie ca partea de stocuri să fie activă, funcționând așadar doar pentru acele gestiuni evaluate cantitativ-valoric.

Pentru instalarea lor, aveți nevoie de o conexiune la internet, întrucât programul de instalare are nevoie să-și descarce de pe internet, modulele necesare funţionării celor două programe.

În cazul în care nu aveți o conexiune la internet, trebuie ca înainte de a instala MarketLine sau PubLine, să instalați următoarele:

Atenție! Deocamdată aceste programe nu funcționează cu versiunile pe 64 biți ale sistemului de operare Windows.

Scenarii pentru instalare:

 • Lucrați pe un singur PC – trebuie să aveți instalat SAGA și extensia dorită pe același PC
 • Lucrați în rețea – un PC pe post de server (back office) și unul sau mai multe PC-uri client (front office).
   • instalați PubLine sau MarketLine pe server și-l accesați prin rețea de pe PC-ul client sau dacă la vânzare folosiți mai multe PC-uri pe care aveți instalat MarketLine sau Publine. În acest caz, pe server, pe lângă .NET Framework 3.5 SP1, Crystal Report for Visual Studio 2008 și Microsoft Visual Foxpro 9.0 Oledb Provider, e nevoie să descărcați și să instalați un server Firebird.
   • dacă la vânzare e un singur PC, pe care doriți să folosiți MarketLine sau Publine, instalați PubLine sau MarketLine pe acel PC. În acest caz nu mai este necesară intalarea server-ului Firebird.

În cazul în care sunteți în situația de a instala serverul Firebird, trebuie să știți că:

 • trebuie să dați acces aplicației (Firebird) prin firewall dacă există vreunul activ. Inclusiv prin Windows Firewall
 • nu trebuie să modificați userul și parola implicite a Firebird


48 comentarii

 1. Buna seara!

  Daca am abonament la saga C+S, trebuie sa cumpar un abonament suplimentar daca doresc sa instalez Marketline? Pe site, parca nu am gasit afisate preturi pentru aceasta extensie.

  Cu respect!

  1. Nu trebuie.Nu există abonament pentru MarketLine sau PubLine. Puteți instala extensia așa cum e acum pe site. Urmăriți siteul în permanență pentru actualizările acestor aplicații, întrucât pentru ele nu se trimite mail legat de actualizare.

 2. Am 3 locatii diferite unde va fi instalat Marketline dar vreau sa folosesc o singura baza de date aflata pe un server central in alta locatie (pentru a folosi un singur nomenclator de clienti) cum pot configura programul pt. a face acest lucru?

  1. Similar lucrului în rețea, însă este absolut necesar să aveți configurată o rețea de tip Lan over Net, mai exact VPN, prin care stațiile client să se conecteze la server. O astfel de soluție implică și unele riscuri însă legate de eventualele instabilități ale acestui tip de rețea, de aceea va trebui să faceți salvarea datelor zilnic și să vă asigurați că aveți echipamentele de rețea (calculatoare, routere, modem, etc) protejate cu UPS-uri, stabilizatoare de tensiune, etc.

 3. Greu si instabil, ma gandeam ca Marketline lucreaza cu baza de date Firebird si atunci automat poti face o setare unde sa treci adresa serverului Firebird. Poate se are in vedere si acesta problema, nu cred ca este greu de realizat pe linga listarea facturii emise catre client direct din Marketline. Multumesc pt. raspuns Cristi

  1. Lucrează cu Firebird. Nu e nici greu și nici instabil, decât în măsura în care rețeaua este instabilă. Nu lucrează acum cu bază de date offline. Trebuie să existe o conexiune și cu SAGA și cu serverul Firebird. Ori, prin internet, dacă locațiile la adrese diferite, singura soluție e VPN-ul. Altfel chiar dacă treci adresa serverului Firebird, tot va fi o problemă.
   Din câte știu eu, se lucrează la o versiune de MarketLine ce să funcționeze într-un mod optimizat prin Internet. Dar nu pot da detalii despre când va fi operațională.
   Din experiența mea, pentru că am o locație în care Market funcționează prin VPN și singurele probleme au apărut atunci când a picat conexiunea la net.

 4. 1. Pe calculatorul server:
  a. Instalati FireBird Server 2.5.1. pentru windows 32 sau 64 in functie de sistemul de operare pe server.
  http://garr.dl.sourceforge.net/project/ … _Win32.exe
  http://kent.dl.sourceforge.net/project/ … _1_x64.exe

  In cazul in care aveti Windows Vista sau Windows 7, la instalarea Firebird debifati optiunea “Install control panel applet”;

  b. Dati acces prin firewall la serverul de Firebird; “C:\Program Files\Firebird\Firebird_2_5\bin\fbserver.exe”

  c. Instalati si configurati programul PubLine/MarketLine, asa cum este descris aici http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=18&t=16991

  d. Din “Administrare/Configurare” pagina Retea, apasati pe butonul “Configurare program pentru lucrul in retea”;

  e. Dati share cu permisiune de scriere la folderul programului.”C:\MarketLine ”
  De asemenea dati share cu permisiune de scriere si la folderul programului SAGA;

  f. Configurati o retea cu acces la calculatorul pe care este instalat PubLine/MarketLine.

  2. Pe statiile client:
  a. Instalati programele necesare rularii PubLine/MarketLine, asa cum este descris mai sus.
  b. Conectati-va la reteaua creata mai devreme;
  c. Creati un shortcut pe desktop la executabilul programului din retea.

  Pentru a functiona in retea este esential ca serverul programului sa fie pornit.

  Spor!

 5. Buna ziua,

  Am descarcat si eu aplicatiile (SAGA C si Marketline) insa in urma testelor efectuate, stocurile in saga nu se actualizeaza dupa ce produsele au fost vandute in marketline. Am dat sincronizare dar degeaba. Trebuie instalat ceva in plus?

  1. Stocurile sunt actualizate invers. În MarketLine. Din MarketLine, la finele zilei se vor transfera vânzările în SAGA și ieșirea rezultată se va valida și se vor actualiza stocurile în SAGA.

 6. Am inteles, am testat si intr-adevar funtioneaza.
  Un alt lucru ar fi ca pe site-ul dvs in specificatii apare ca Marketline functioneaza si casa Zeka dar in configurare nu o gasesc in acea lista. Este sau nu suportata aceasta casa de catre program?

  Va multumesc!

  1. Nu există o astfel de funcție. Din Marketline se exportă vânzările în SAGA, nu din SAGA în Marketline. Din SAGA în Marketline se sincronizează automat lista de articole, stocurile și clienții, adică unele nomenclatoare.

 7. Buna ziua, nu reusesc sa dau share la SAGA din Publine. Imi apare eroare la citirea firmelor. Ce ar trebuii sa fac?

  1. Faceți share la folderul SAGA de pe server. Publine dacă este instalat corect îl va vedea ca resursă partajată. Trebuie să alegeți calea către SAGA în configurarea Publine. Dacă în Windows Explorer vedeți și puteți accesa prin rețea folderul partajat SAGA atunci și din Publine trebuie să-l vedeți. Share trebuie făcut cu drepturi depline – citire, scriere, ștergere

 8. Buna ziua,
  Dorim sa configuram o firma care desfasoare activitate de vanzare atat cu ridicata cat si cu amanuntul a materialelor de constructii.
  Evidenta ambelor gestiuni se va tine cantitativ valoric si dorim ca vanzarea din ambele gestiuni sa mearga in paralel iar transferul sa se realizeze rapid astfel incat sa se actualizeze in timp real stocurile.
  Este o optiune utilizarea extensiei MarketLine pentru gestionarea mai rapida a stocurilor in acest caz?

  1. Marketline este util pentru comerțul cu amănuntul. Are funcții specifice acestui tip de comerț.

 9. Buna ziua,
  Am instalat MarketLine , functioneaza cu o casa de marcat ActivaVictory , domeniul magazinului este de tip accesorii gsm , cand scot z-ul as dori sa imi fie impartite pe doua categorii incarcarile electronice de cartele care nu fac parte din marfa vanduta , si marfa din magazin . Va multumesc

  1. De ce? ce relevanță are acea informație pe raportul fiscal, dacă aveți o evidență clară a produselor vândute, direct în program?
   Încărcările electronice trebuie să le definiți ca servicii. Nu sunt bunuri de natura stocurilor.
   Puteți să vă creați grupe în SAGA. grupe de articole de exemplu și puteți avea o imagine a ieșirilor pe grupe.

 10. SQL:Column”CATEGORIE”is not found ce inseamna aceasta eroare la sincronizare markrtline cu saga
  va multumesc

 11. Am inceput sa lucrez cu Marketline, dar nu reusesc sa fac transferul vanzarilor la sfarsitul zilei. Nu inteleg ce client trebuie sa configurez la numerar. Ma puteti ajuta?

  1. Vă creați un client în SAGA – Vânzare persoane fizice sau Vânzare magazin. Acel client după sincronizarea cu Market îl veți alege în pagina de configurare a Market.

 12. Bună ziua
  De fiecare dată când se actualizează Marketline probgramul se blochează la Actualizare baze de date la Copere date (Comenzi). Si in aceat punct procedura dureaza foarte mult.
  Ce as putea face pentru a face aceasta procedura mai rapid.?
  Mulțumesc frumos pentru răspuns

  1. Ștergeți datele mai vechi. Eventual dați un mail la firmă în atenția lui Bogdan legat de această problemă.

 13. Buna seara!
  Nu reusesc sa mai import in iesiri raportul z, imi cere VFPOLEDB.1 provider si sa contactez furnizorul de program. Mentionez ca am licenta atat SAGA C cat si SAGA PS, va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa mai instalez pentru a putea face importul.
  Multumesc

 14. Buna ziua,

  De curand am achizitionat 1 Licenta Saga conta si stocuri.
  Ideea este ca societatea noastra are 4 puncte de lucru cu 4 case de marcat pe care noi am vrea sa folosim MarketLine .Marketline-ul am vrea sa aiba legatura cu baza de date saga de pe serverul nostru..
  Nu stiu cum am putea proceda in scopul de a lega 4 case de marcat in marketline sau cum pot prelua vanzarile in saga

 15. Buna ziua. La validarea iesirilor in Saga imi apare cateodata mesajul ca iesirea nu se poate valida atunci cand stocul articolului respectiv este negativ. Este o optiune in Marketline de sincronizare articole insa aceasta tb facuta zilnic, de multe ori uit sa o fac. Cu ceva timp in urma cand deschideam programul Marketline dura ceva pana facea automat toate sincronizarile. Acum nu se mai intampla acest lucru. Exista cumva aceasta posibilitate de actualizare automata a stocurilor din Marketline? Multumesc.

  1. Administrare – Configurare program – pagina configurare – bifa la “Sincronizează automat nomenclatoarele din SAGA”.

 16. Bună ziua am o întrebare legata de marketing, am un Fast-food și o data îmi apare toate folderele sus ( Meniu, Sandwich, băută etc) si alte ori apare toate pe o pagina și trebuie sa le cauta ,efectiv dispar folderele cum pot face sa rămână în permanenta folderele cu categori ,mulțumesc

 17. bună ziua! cum pot face să adaug pe bon în marketline manopera (pretul poate fi diferit de la o situatie la alta), manopera nefiind produs in gestiune?
  multumesc!

  1. Creați în SAGA un articol denumit manopera, cu tip servicii vândute și preț de vânzare de 1 lei. La Market când vindeți puneți la cantitate cantitatea dorită și prețul de 1 leu pentru a vă da valoarea.
   Sau definiți cu cel mai comun preț și editai prețul la vânzare.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *