D112, depunere numai on-line semnată cu certificat digital

30 Jun 2011 | Declarații | 4 comentarii700 vizualizari

etoken ANAF a dat un comunicat de presă, prin care se atrage atenția că începând cu iulie 2011, contribuabilii persoane fizice şi juridice care au calitatea de angajator sau entităţi asimilate angajatorului, începând cu data de 1 iulie 2011, vor completa şi depune formularul 112 – “Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, numai prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, pe portalul e-România, nemaifiind acceptat formatul hârtie.

Totuși, prin ordinul ANAF 2215/2011, se precizează că declarația privind obligațiile de plată  a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate aferentă lunii iunie 2011 poate fi depusă la organul fiscal competent sau la oficiile acreditate de Ministerul Finanțelor Publice, în format hârtie, semnat și ștampilat conform legii, însoțit de declarația în format electronic, pe suport electronic, până la data de 25 iulie 2011.

Deci, pentru iunie 2011 D112 se poate depune ca și până acum, iar după data de 25 iulie 2011, doar on-line. Eventuale declarații rectificative anterioare lunii iunie sau chiar pentru iunie 2011, declarațiile întârziate ce nu s-au depus la termenele de până la 25 iulie 2011, după această dată se vor depune exclusiv on-line prin portalul e-guvernare.

Nu uitați că doar cu un singur certificat puteți semna și depune on-line declarații fiscale pentru mai mulți contribuabili. Nu uitați că depunerea on-line e o modalitate simplă și comodă de depunere a declarațiilor, că evitați certurile, deseori inutile, cu persoanele de la ghișeu, că o puteți face de oriunde aveți acces la internet, că vă scutește de drumuri și bătăi de cap, că vă oferă acces la dosarul contribuabilului unde puteți vedea detalii despre datele existente în acesta, etc.

4 comentarii

  1. Serios? Și dacă ai un laptop, pe care ai instalat certificatul digital? Citește cu atenție ce am scris.
   Toate celelalte declarații, altele decât 112 se pot depune fără a fi condiționată depunerea de existența unui certificat digital pe calculatorul folosit la depunerea lor. Semnarea declarațiilor nu se poate face decât pe un calculator pe care e instalat certificatul digital.

 1. Te-as ruga ffff.mult, daca esti buna, explica-mi si mie modul in care se semneaza D 112. Am instalat pe calc.tot, am certificatul, am tokenul, am confirmarea,am depus doc.la finante, deci, cum procedez????
  Imi apar niste ferestre in care ni se cere ID pentru mai multe posibilitati,dar nu reusesc pentru nici una….
  Nu sunt o specialista, pentru mine a fost o mare performanta ca am reusit sa instalez certificatul, acum la ultimul pas m-am inpotmolit!!!
  Va rog, ajutor!
  Valentina

  1. Dacă ați semnat documentul de confirmare, la fel procedați și cu D112. Pașii sunt:
   – apăsați “Generare PDF” din SAGA
   – citiți cu atenție mesajul ce vă apare și dați OK
   – se va lansa Adobe Reader, iar din bara galbenă ce vă apare, alegeți una din cele două opțiuni apăsând butonul Otions (Opțiuni)
   – după ce formularul va fi populat cu date, apăsați Validare.
   – dacă mesajul este cel ce indică o validare cu succes a declarației, dați click în caseta de semnătură. tokenul trebuie să fie introdus în calculator înainte de a se apăsa pe “Validare”
   – aplicați semnătura și confirmați înlocuirea fișierului nesemnat cu cel semnat. Dacă nu vă apare semnătura, e posibil să aveți o problemă cu acesta și ar trebui să luați legătura cu furnizorul certificatului digital pentru suport.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *