A4200. Mod de generare.

10 Nov 2018 | Declarații | 208 comentarii12739 vizualizari
declaratia-a4200

Pe mailul SAGA una din cele mai dese întrebări de ceva timp a fost cea legată de formularul 4200. Anume, dacă SAGA generează acest formular și dacă da, cum anume.

Pentru cine încă nu a aflat, acest formular nu este unul care să fie completat manual. Nu e un PDF în care se scriu manual niște informații. Nu. El se generează cu ajutorul aplicației DUKIntegrator pusă la dispoziție de către ANAF, iar sursa datelor pe care le va conține acest formular o constituie fișierele exportate din casa de marcat.

SAGA nu generează acest formular. Probabil se va introduce suport pentru generarea ei de către extensia “Declarații ANAF”, dar până atunci fie o veți genera folosind ghidul de mai jos, fie folosind alte soluții mai mult sau mai puțin automatizate existente pe piață.

ANAF a postat aici un ghid legat de formularul 4200. Eu voi încerca în cele ce urmează să fac un ghid ceva mai detaliat legat de acest formular pentru cine este interesat de modul de generare al acestui formular.

Ce trebuie să faceți prima dată?

Să vă asigurați că aveți JAVA instalat. Știu că ANAF are un kit cu Java inclus, dar eu vă recomand să aveți instalat JAVA. De ce trebuie să fie instalat Java? Pentru că în lipsa Java programul DUKIntegrator nu va rula.

Cum aflați dacă aveți Java instalat?

Deschideți, în Windows, panoul de control (Control Panel). Dacă nu știți cum, aveți aici instrucțiuni pentru fiecare Windows de la Windows 3.x la Windows 10.

În principiu puteți face asta și dacă apăsați tasta WIN+E de la Windows XP încoace și în bara de adrese scrieți Control Panel și apăsați ENTER.

cp-metoda1

Se va deschide Control Panel (Panoul de control) în care veți selecta fie “Add/Remove Programs” dacă este Windows XP fie, dacă e un Windows mai nou, selectați “Programe” sau “Programe și caracteristici” (“Programs” sau “Programs and features”) –> “Dezinstalați un program” (“Uninstall a program”).

În lista de programe verificați dacă vă apare Java instalat. În imaginea de mai jos veți vedea că Java este deja instalat.

CP-java-installed

Dacă nu este instalat Java, pentru a-l instala, deschideți browserul de internet și accesați www.java.com și apăsați pe “Free Java Download”

JavaSiteÎn funcție de browserul folosit fie vi se va cere să salvați un fișier, fie veți fi întrebați dacă doriți să deschideți, salvați sau rulați fișierul respectiv.

Dacă salvați fișierul descărcat dați dublu click pe el după ce se descarcă pentru a instala efectiv Java.

Detalii despre cum se instalează JAVA puteți găsi și pe siteul JAVA sau căutând tutoriale video pe YouTube.

Odată instalat Java putem trece la pasul următor.

Cum obținem DUKIntegrator?

Păi…dacă aveți instalat SAGA, deja aveți și DUKintegrator. Iată cum îl accesați:

Deschideți folderul în care aveți instalat SAGA – de regulă C:\SAGA C.3.0

Dacă nu știți care este acel folder, dați click dreapta pe iconița programului SAGA și alegeți din meniul contextual opțiunea “Deschideți locație fișier”

MeniuRapid

sau dați click dreapta pe iconița programului și alegeți din meniul contextual opțiunea “Proprietăți” și în ecranul de proprietăți apăsați butonul de deschidere a locației.

DeschideLocatie

În folderul SAGA veți găsi un folder numit FreeTab. Deschideți-l. În el va fi folderul “dist” care conține DUKIntegrator

FolderDist

Dați click dreapta pe fișierul DUKIntegrator și alegeți, din meniul contextual, opțiunea “Trimitere la” / “Send to…”

MeniuRapidSendTo

Așa vi se va crea pe desktop o iconiță (scurtătură) shortcut către DUKintegrator pe care îl veți putea lansa direct de pe desktop dând dublu click pe acea iconiță

Dukshortcut

ATENȚIE! Nu ștergeți, redenumiți sau mutați nimic din/în folderul FreeTab al SAGA altfel riscați să faceți programul inutilizabil sau să aveți erori la rularea programului

Ok, ce am realizat până acum?

Am verificat dacă avem Java instalat și dacă nu l-am instalat.

Am creat pe desktop o iconiță de lansare rapidă a DUKIntegrator.

Ce urmează?

Să generăm A4200. Dar înainte de a deschide DUKIntegrator, să vedem ce sunt fișierele pe baza cărora se va genera 4200.

Aceste fișiere sunt exportate de aparatul de marcat electronic fiscal, fie că este casă de marcat, fie că este imprimantă fiscală.

ANAF solicită producătorilor aparatelor de marcat electronice fiscale ca aceste aparate să aibă implementate funcții de export a datelor operate în acel aparat. Astfel casa/imprimanta fiscală va exporta informații despre data și ora fiecărui bon, valoarea totală a bonului, valoarea totală a TVA dacă este cazul, valoarea TVA defalcată pe cote de TVA, totalul pe zi a acestora în fișiere pentru fiecare zi fiscală în parte (prin zi fiscală înțelegându-se perioada pentru care e emis un raport Z de închidere – de aceea dacă aveți 2 rapoarte Z emise într-o zi veți avea două zile fiscale).

Va exporta pe lângă acele fișiere și un fișier care va indica exclusiv pentru ce perioadă – pentru ce zile fiscale au fost exportate fișierele cu detaliile zilelor fiscale.

Modul de realizare a exportului, modul de salvare, denumirea fișierelor, diferă de la aparat la aparat, de la producător la producător.

Cine folosește drivere specializate pentru casa/imprimanta fiscală – cum ar fi FiscalNet, FireWare, Fisco, kfPrint, ecrBridge, DxPrint, etc. – având casa/imprimata fiscală conectată la PC, va putea exporta datele cerute de ANAF cu ajutorul aplicației respective. Cine nu, poate folosi aplicație de export pusă la dispoziție de producător (dacă acesta oferă așa ceva) sau o face prin tastarea manuală, direct pe casă, a comenzilor necesare exportului așa cum se indică în manualul de utilizare a aparatelor de marcat fiscale

Fișierele exportate, care conțin vânzările zilnice, au o denumire ce poate fi ușor înțeleasă:

– pot începe cu A4203 sau A4204

– zece caractere (fie primele zece dacă numele de fișier nu începe cu A4203 fie primele zece după semnul _ dacă numele de fișier începe cu A4203) indică seria AMEF atribuită de către ANAF prin certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale  în rubrica “Număr unic de identificare AMEF:

CertificatAMEF

– următoarele caractere după semnul _ indică ziua fiscală și fie sunt de forma 0001, 0002, 0003 etc, fie sunt de forma Z0001, Z0002, Z0003

De exemplu, pentru un aparat fiscal cu seria 1000012345, un fișier cu numele 1000012345_0001.p7b indică faptul acel fișier conține datele introduse în aparatul de marcat în prima zi fiscală.

– extensia fișierelor poate fi p7b, p7m sau p7s

Fișierele care indică perioada pentru care se realizează exportul se numesc fie:

– perioada_raportare.p7b (la Datecs)
– A4200_1000012345_0001_0003.p7b (la Activa/Tremol)
– 1000012345_13.p7m (la Incotex Succes M7)
– A4200.xml.p7s (CUSTOMS)

Exemple de nume de fișiere pentru câteva tipuri de casă de marcat cu care am avut eu de-a face:


Tremol/Activa – la export realizează un folder numit ANAF în care fișierele ce conțin datele zilnice va avea numele sub forma A4200_1000012345 _0001.p7b

Fișierul care indică perioada sau zilele fiscale pentru care s-a realizat exportul are forma A4200_1000012345_0001_0003.p7b și înseamnă că el conține datele pentru A4200 pentru aparatul cu seria fiscală 1000012345 pentru zilele fiscale de la 0001 la 0003.


Datecs – casele de marcat – la export vor crea un folder numit “Export”, în acel folder vor crea un alt folder care va avea ca nume numărul de identificare AMEF și în acel folder veți găsi fișierele care sunt sub forma 1000012345 _Z0001.p7b

Imprimantele fiscale Datecs nu creează acele foldere. Denumirea de fișier va fi de forma 1000012345 _Z0001.p7b

Fișierul care indică perioada sau zilele fiscale pentru care s-a realizat exportul are denumirea unică de: perioada_raportare.p7b.


Incotex Succes M7 – la export creează un folder cu numele DXX_YY unde XX este luna și YY anul – de exemplu exportul pentru septembrie 2018 va fi în folderul D09_08. Denumirea fișierelor va fi de forma 1000012345_1.p7m

Fișierul care indică perioada sau zilele fiscale pentru care s-a realizat exportul are forma 1000012345_137.p7m și înseamnă că el conține datele pentru A4200 pentru aparatul cu seria fiscală 1000012345 pentru zilele fiscale de la 1 la 37. Dacă exportul este pentru zilele fiscale de la 58 la 89 numele va fi 1000012345_5889.p7m.


Singurele case de marcat care nu care procedează așa cum am descris anterior și care încă au erori nerezolvate la export și nu vi le pot recomanda sunt casele de marcat CUSTOMS. Din păcate acestea nu au partea de export pusă la punct. Distribuitorii acestora, nu înțeleg de ce, mint clienții spunându-le că producătorul va da ceva declarație sau că își va asuma faptul că au erori și că utilizatorii vor fi exonerați de depunerea A4200 dacă utilizează acest tip de case de marcat, ceea ce este evident fals. Nu acceptați astfel de justificări pentru că sunt false. Nu vă exonerează de o eventuală sancțiune sau de aplicarea unui plan de conformare. Producătorul acestor case este evident incapabil în acest moment în a rezolva corect problemele legate de exportul fișierelor pentru ANAF. Și nici nu dă dovadă că ar face ceva în acest sens. Și alți producători au avut unele probleme cu exportul acela – de exemplu – Tremol/Activa, dar s-au mișcat extrem de rapid în rezolvarea problemei și au oferit o corecție a firmwareului caselor respective extrem de rapid.

CUSTOMS – la export creează foldere separate A4200 și A4203, iar în folderul A4203 va genera fișierele zilnice care vor avea denumire de forma 201808090844_Z0001.xml.p7s, iar în folderul A4200 va genera fișierul care indică perioada pentru care s-au generat fișierele cu datele zilnice. Crearea a două foldere la export va duce și la operațiuni suplimentare pentru a pune toate fișierele într-un singur folder pentru că altfel nu se va putea valida cu DUKIntegrator validarea corectă.

Adică va trebui să copiați fișierul din folderul A4200 în folderul A4203.


Observații:

– dacă aveți mai multe case de marcat – efectuați exportul pe medii de stocare diferite sau după ce realizați exportul pentru prima casă de marcat, redenumiți folderul în care se exportă datele – vă recomand ca exportul pentru fiecare casă de marcat să fie în folder distinct

– nu realizați export a fișierelor decât pentru perioada pentru care se generează A4200. Adică pentru luna anterioară.

– ștergeți datele exportate în luna anterioară sau redenumiți-le – pe stick sau din locația în care realizați exportul – ca măsură de siguranță – dacă exportul se realizează în locație unică (de exemplu la Incotex nu este cazul pentru că acest tip de casă de marcat realizează export în foldere distincte pentru fiecare lună în parte).

– asigurați-vă că le copiați în PC în foldere distincte. Să vă dau un exemplu: eu am pe discul E un folder numit Decel (declarații electronice), monitorizat de către programul DeclarațiiANAF de la SAGA și în el am, pentru 4200, un folder numit A4200. În folderul A4200 am creat folderul 2018 iar în 2018 am creat folder pentru fiecare lună pentru care am primit export – 2018-08, 2018-09, etc. În folderele acestea din urmă am creat folder cu numele firmei, iar dacă acea firmă a avut mai multe case de marcat am creat pentru fiecare casă un folder. În imaginea de mai jos aveți exact această structură. În folderul casei am copiat fie direct fișierele exportate fie folderul creat la export de către casă. În imaginea exemplu, de mai jos, am copiat folderul ANAF creat de casa de marcat Tremol.

StructuraFolder01

– nu este obligatoriu, este ceva opțional, dar dacă doriți ca fișierele pdf ce se vor genera de către DUKIntegrator să aibă un nume ușor de recunoscut, va trebui să redenumiți fișierul ce conține perioada de raportare.

De exemplu la case de marcat DATECS, veți redenumi fișierul “perioada_raportare.p7b” în numele dorit de dvs. De exemplu A4200_Firmă_2018-10-casa01.p7b


Acum să generăm efectiv formularul pdf ce se va depune la ANAF.

Pasul 1 – deschideți DUKIntegrator. Dați dublu click pe iconița pe care am creat-o anterior

Pasul 2 – dacă la deschiderea DUKintegrator vă spune că există componente de versiuni noi sau declarații noi, actualizați-le

UpdateDUK

Update-final-DUK

Dacă e ok, vi se va cere să restartați DUKIntegrator.

UpdateDuk-Restart

Apăsați OK și reporniți DUKIntegrator. Dacă vă apare iarăși fereastra de actualizare componente/declarații, repetați pașii de mai sus până când vă apare fereastra principală a DUKIntegrator:

DukMain

Apăsați butonul “Alege Fișiere”. Selectați folderul în care aveți exportate fișierele. La opțiunea “Files of type” selectați “Toate fișierele (*.*)”, iar din lista de fișiere selectați fișierul care conține perioada.

DUK-SelectareFisier

Apăsați Open și trebuie să reveniți în fereastra principală DUKIntegrator, unde la numele fișierului XML trebuie să aveți calea completă către fișierul care conține perioada precum și denumirea lui

DUKFileSelected

Asigurați-vă că ați ales corect tipul declarației “A4200” precum și modelul de smart card (token) pentru semnătura digitală pe care o dețineți.

Odată alese acestea:

dacă apăsați “Validare”, DUKIntegrator va efectua doar o verificare a fișierului. Dacă vor fi erori la validare acestea vor fi scrise într-un fișier. Altfel se va da mesaj de validare fără erori.

dacă apăsați “Validare + creare PDF” suplimentar verificării, în cazul unei validări corecte, DUKIntegrator va crea și un pdf cu formularul 4200, dar atenție – acel pdf va fi nesemnat și nu va putea fi depus la ANAF. Nu se va genera PDF dacă sunt erori la verificare. PDF-ul se va genera în folderul în care este și fișierul supus verificării.

pentru a crea un PDF semnat digital pe care să-l depuneți la ANAF va fi necesar să introduceți codul PIN al tokenului și să apăsați butonul “Validare + creare PDF semnat”. La fel, dacă sunt erori acestea vor fi afișate și nu se va crea fișierul PDF. Dacă nu sunt erori la verificare se va crea PDF-ul semnat digital cu semnătura dvs. Acesta se va genera în folderul în care este și fișierul supus verificării.

ATENȚIE!

În formular, după ce-l deschideți apare luna și anul ÎN CARE s-a generat formularul 4200 și nu luna și anul PENTRU CARE s-a generat pdf-ul.

De exemplu, dacă generați în noiembrie 2018 fișier PDF pentru datele exportate pe octombrie 2018, atunci luna și anul din PDF vor fi luna 11 anul 2018. În programul Declarații ANAF se va regăsi fișierul respectiv la luna din formular.

208 comentarii

 1. Pe calculatorul meu nu simte dukintegrator ca un executabil! Ma intreaba cu ce aplicatie vreau sa i deschid! Ce trebuie sa fac? Multumesc

 2. Multumim. Ca de fiecare data, explicatii utile, expuse intr-un mod coerent si profesionist. Multumim pentru suport .

 3. Multumesc, asa am facut, pas cu pas, si in sfarsit mi-a iesit si declaratia. Cu programul Java inclus in declaratie de la ANAF nu s-a generat declaratia.
  Mii de multumiri.

 4. Multumim. Fiind prima luna in care depun A4200 aveam dubii cu privire la faptul ca data care apare in declaratie este luna in curs si nu cea trecuta. Am crezut ca am gresit…

 5. Am instalat ultima versiune Declaratii ANAF 1.0.4.3469 Data: 15.11.2018, am definit calea c:\TEMP, acolo am si declaratiile A4200 validate, nu le vede! Unde gresesc?

  1. Nu greșiți nicăieri. Selectați luna noiembrie. Aceste formulare apar în luna ÎN CARE S-AU GENERAT și NU în luna PENTRU CARE S-AU GENERAT.

 6. Da, m-am uitat in toate lunile si in toate firmele. Nu imi apare nici in tipul declaratiei – A4200, cum apare la celelalte (D300, D112 etc)

  1. Dacă deschideți pdf-ul rezultat din prelucrarea cu DUKintegrator, ce lună și an vă apar?
   Verificați și pentru actualizări ale programului.
   Încercați să setați o dată anterioară celei curente (01/10/2018 de exemplu) în programul declarații ANAF – în partea dreaptă, jos, a ecranului. Și rescanați.

 7. Date preluate de la casa de marcat: Oct 2018, luna si an declarare: Noi 2018.
  Este ultima versiune de program + Java.
  Am setat data si 01 Sep, si 01 Oct, degeaba.

 8. Buna seara. La validare primesc aceasta eroare”E: validari globale
  eroare regula: R1: Numarul de zile fiscale declarate (1) este diferit de numarul de fisiere de tip zi fiscala gasite (3)” ..eu am folosit casa doar o zi caci s-a blocat la scoaterea Z-ului…oare de ce imi gaseste 3 fiscale? cum pot remedia aceasta problema oare?

  1. Fie este eronat exportul, fie e o problemă cu exportul din casa de marcat.
   Luați legătura cu distribuitorul casei de marcat și vedeți dacă nu este cumva necesară actualizarea softului casei.

 9. Buna dimineata
  Am urmat pasii din modul de generare dar am erori:
  F: validari globale
  eroare structura: sectiune necunoscuta (‘msj’)
  T: validari globale
  eroare regula: R1: Eroare grava validare documente secundare; ret=-8
  E din vina mea sau nu am primit fisierele corecte?

  Va multumesc

  1. Este posibil să nu fi selectat tipul corect de declarație. Este necesar să fie selectat 4200 la tip declarație.

 10. Multumesc ca existati !! Decat sa te ghidezi dupa instructiunile anafului mai bine inveti limba chineza !

 11. Date preluate de la casa de marcat: Oct 2018, luna si an declarare: Noi 2018.
  Este ultima versiune de program + Java.
  Am setat data si 01 Sep, si 01 Oct, degeaba.
  Si nu imi apare nici A4200 ca si categorie de selectat in extensia Declaratii ANAF (coltul din stanga sus)!!!

  1. Nu este necesar să funcționeze în browser. Este necesar să poată lansa DUKIntegrator, local, direct din Windows Explorer. Că funcționează sau nu în browser, aici, este irelevant.

 12. Si daca am doua case de marcat pentru aceasi firma cum selectez cele doua foldere diferite, in DUKintegrator? Multumesc!

  1. Aveți un program de arhivare numit ZipExpress care este setat să deschidă fișierele JAVA, cele cu extensie JAR. Este necesar să setați ca aceste fișiere să fie deschise cu JAVA. Setarea se face dând click dreapta pe fișierul DUKIntegrator și alegând proprietăți din meniul contextual, iar la opțiunea “Deschide cu…” apăsați “Modificare” și alegeți JAVA din listă.

  1. Formularul 4200 se generează pentru fiecare casă de marcat sau imprimantă fiscală în parte. Este irelevant câte puncte de lucru aveți. Puteți avea un punct de lucru la care să folosiți 5 case de marcat caz în care veți genera 5 formulare A4200. Sau puteți avea trei puncte de lucru și doar o casă de marcat caz în care generați un singur formular 4200.

 13. Buna ziua!
  Am procedat, precum in explicatii, cu instalarea DUKintegratorului (din Saga C) pt A4200, am creat scurtatura pe ecran, insa nu se deschide decat cu Adobe Acrobat Reader (in ciuda faptului ca ii comand open with java) si nu am ajuns la screenul exemplificat de dvs. Mentionez ca calea este D:\Documente\SAGA C.3.0\FreeTab\dist cu spatiu asa cum ati exemplificat (C:\SAGA C.3.0) si ca ruleaz in Win 10 pe 64 biti, e vreo greseala sau ce altceva necesita facut? Multumesc!

 14. @Cretu Catalin
  Eu, unul, am rezolvat-o: dupa ce am realizat printr-un prieten ca as avea probleme cu programul java instalat, am rezolvat cu kitul cu java inclus al celor de la ANAF, respectand intocmai acea modificare de cale si accesand ulterior dukintegrator.bat. Poate le e si altora de folos.
  Numai bine si sa avem spor la munca! Stima!

 15. Buna seara.
  Am urmat toti pasii din modul de generare dar am erori:
  F: validari globale
  eroare structura: sectiune necunoscuta (‘msj’)
  T: validari globale
  eroare regula: R1: Eroare grava validare documente secundare; ret=-8
  Tipul declaratiei este selectat corect 4200. Sa fie fisierele din casa de mArcat cu probleme?
  Daca a mai avut cineva stfel de erori cum le-ati rezolvat?
  Va multumesc.

  1. Verificați ca în folderul respectiv să aveți exclusiv fișierele necesare generării formularului 4200.
   Dacă aveți vreo arhivă cu nume ce conține codul casei (cel din 10 cifre) redenumiți arhiva. Dacă arhiva se numește A4200-1234567890 redenumiți-o în Firmă201811 de exemplu.

 16. Buna, multumesc pentru detaliile foarte folositoare, am rezolvat perfect fara informatician. Acum o intrebare: ce ne puteti spune de F4109, declaratia pt case de marcat neutilizaute, de ex am pensiuni care lucreaza doar in sezon , au 2 luni in care nu boneaza nimic. Se vor incarca datele la fel pe stik si apoi cu duk, sau le facem manual?

  Elena :
  @Ticuta
  Cum ati rezolvat cu erorile? Apar si la mine acelasi tipuri de erori si nu stiu ce sa le fac.
  Multumesc.

  1. Formularul 4109 este un PDF editabil similar celui pentru D112 sau D100, D101, etc.
   Se completează manual, se validează, se semnează și se trimite la ANAF.

 17. Buna ziua, am urmatoarea eroare:F.erori globale eroare structura:sectiune necunoscuta(‘msj’).
  Fisierele descarcate din casa de marcat sunt de genul:5000234428_0008.p7b, am sase fisiere de acest gen( cu alta terminatie, gen 5000234428_0007.p7b, etc, cate un fisier ptr. fiecare zi in care s-a batutu in casa de marcat) pe care le incarc in DUKIntegrator. Ce fac gresit?

  1. Trebuie să vă asigurați că aveți doar fișierele cu extensie p7b în acel folder.
   Trebuie să vă asigurați că aveți atât fișierele ce conțin bonurile cât și fișierul ce conține informațiile despre primul/ultimul raport fiscal și perioada pentru care există fișierele cu bonuri.
   Trebuie să vă asigurați că selectați spre validare fișierul ce conține perioada (rezumatul perioadei).
   Dacă aveți 6 rapoarte Z trebuie să existe 7 fișiere. Primele 6 sunt cele ce conțin datele fiecărui bon din raportul Z respectiv, iar cel de-al 7-lea fișier conține informații despre perioadă.

 18. Si eu am intampinat aceeasi problema. Si am reusit sa o rezolv. Initial descarcasem din duk integrator doar declaratia 4200, si atunci cand generam declaratia 4200 prin validare si semnare pdf imi dadea aceeasi eroare. Solutia este sa descarci din duk integrator si declaratia 4203 ( validatorul) si se va rezolva problema.@Elena

  1. Este imposibil, fără ca cineva să vadă ce aveți în calculator, să primiți un răspuns concret în aceste circumstanțe. La mine acele formulare se văd fără nici o problemă, le pot trimite fără probleme.

 19. Este prima data cand folosesc programul de declaratii si DUK integrator din Saga. Am urmat pasii, se deschide DUK integrator, actualizez versiunea noua, apare mesaj “Instalare terminata cu succes” si apoi “Nu aveti nici o declaratie instalata” si evident nu pot sa aleg tip declaratie A4200 pentru ca nu e nimic acolo. Unde gresesc va rog?

  1. Trebuie să descărcați și declarațiile din DUKIntegrator. Acestea apar la pornirea DUK în secțiunea de declarații disponibile.

 20. Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu A4200 :). Primesc urmaroarea eroare la validare cu DUKIntegrator: “id=0: Eroare extragere XML din fisierul: A4200_1000111453.p7m”. Ce poate fi? Multumesc!

  1. Luați legătura cu furnizorul casei de marcat. Este posibil să existe o eroare la generarea exportului și aceasta să fie rezolvată doar prin actualizarea softului casei. De curiozitate: ce model de casă de marcat folosiți?

 21. Buna ziua, va rog ajutati-ma sa inteleg urmatoarea eroare care apare in A4109: “F: validari globale
  eroare: Eroare fatala de parsare: ‘com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.io.MalformedByteSequenceException: Invalid byte 1 of 1-byte UTF-8 sequence.'”
  Multumesc mult

  1. Probabil aveți semne speciale la denumirea societății sau la nume. Nu folosiți diacritice sau semne cum ar fi &

 22. Si mie mi-a dat eroare pentru ca cei de la SAGA (foarte de treaba, ca doar nu este obligatia lor sa ne ajute) au sarit o informatie care este pe site-ul ANAF:
  Atentie, trebuie selectat intotdeauna numai fisierul opis (A4200) NU si fisierele de bonuri fiscale
  (A4203). Aplicatia va incerca sa regaseasca singura, in acelasi folder cu opisul, fisierele de bonuri
  fiscale conforme cu informatia din opis, pe care le va valida si include in documentul PDF final.

  1. Nu cred că am sărit :)
   Citiți cu atenție ce am scris și veți vedea că am spus clar că se selectează fișierul care conține perioada (sau opis cum îl numiți dvs).

 23. buna dim….la dep decl 4200…in recipisa imi da eroare…Nu exista erori de validare.
  MESAJE:
  Nici o zi fiscala nu a fost inregistrata in baza de date
  ATENÞIONARI:
  A: validari globale [zi fiscala Z0048]
  atentionare atribut: EXISTAZI: Pentru NUI = 4000014367 ziua fiscala numarul 0048, cu data
  (aaaallzzhhmmss) 20181001074352 exista deja inregistrata in baza de date ANAF
  A: validari globale [zi fiscala Z0049]
  atentionare atribut: EXISTAZI: Pentru NUI = 4000014367 ziua fiscala numarul 0049, cu data
  (aaaallzzhhmmss) 20181002075251 exista deja inregistrata in baza de date ANAF……………………….ce trebuie facut?

  1. Înseamnă că ați depus formularul cu aceleași date și pentru aceiași perioadă pentru care deja a mai fost depus.

 24. toate bune si frumoase…da mie tot nu-mi merge…in acel folder “dist”nu-mi apare dukeintegrator.jar decit cu extensie de arhiva rar nicidecum cu extensie de fisier executabil…am incercat si instalare de java 1.6 si ultima versiune de java si instalarea lu duke (sa-l ia dracu) direct de pe site anaf cu java integrat si din saga ..degeaba,am ametit..daca lansez dukeintegrator.bat da sa deschida o fereastra da apoi dispare..ce sa mai incerc?ms

  1. Asta pentru că aveți instalat WinRAR care este setat să deschidă fișierele cu extensie .jar
   Asociați acest tip de fișiere cu Java și se rezolvă.
   Setarea se face dând click dreapta pe fișierul DUKIntegrator și alegând proprietăți din meniul contextual, iar la opțiunea “Deschide cu…” apăsați “Modificare” și alegeți JAVA din listă.
   Mai sus e un link lăsat de un domn, Radu Bălan, care a postat public un program gratuit de generare a formularului A4200. Poate vă ajută.

 25. Buna ziua. Imi apare urmatoarea eroare in recipisa (cand vreau sa transmit online fisierul)

  Au fost identificate urmatoarele ERORI:
  E: validari globale
  eroare regula: NO_NUI: Eroare: NUI=XXXXXXX nu a fost atribuit printr-un certificat sau nu este
  inregistrat in baza de date ANAF

  Ma puteti ajuta cu ce am gresit? Trebuie undeva setat numarul de certificat al casei de marcat?

 26. Buna ziua! Am incercat programul DUKIntegrator atat de pe saitul ANAF cat si pe cel incorporat in SAGA. Nu cred ca am gresit cu ceva la pasii de urmat. Am un mare dubiu in privinta fisierului extras din casa de marcat. El arata exact asa – 8000143697_D011018_311018D (MF file) ceea ce mi se pare destul de ciudat. La validare, imi da mesajul:

  Erori la validare fisier: C:\Users\Valentin\Desktop\noi\8000143697_D011218_311218D.MF
  Erorile au fost scrise in fisierul: …….

  Vreau sa fiu sigur ca fisierul scos din casa de marcat este unul valid, ca sa nu ma mai chinui degeaba. Ma puteti ajuta ?

  1. Sigur nu aveți exportul pentru ANAF efectuat de casa de marcat. Aveți orice altceva dar nu acel export.
   Fișierele exportate pentru A4200 au extensie p7m, p7b sau p7s
   Orice fișier cu altă extensie nu are ce căuta în folderul cu exportul ANAF. Trebuie să aveți același număr de fișiere, câte rapoarte Z aveți emise de acea casă de marcat în perioada exportată, plus un fișier cu aceiași extensie, care conține informații despre perioada exportată. De exemplu dacă aveți pe decembrie 20 de rapoarte Z emise cu casa de marcat, veți avea exportate 20 de fișiere ce conțin datele din fiecare zi în parte și un fișier ce va indica exact perioada pentru care e realizat exportul, adică 21 de fișiere în total.

 27. @Cristi
  Bună ziua. Și mie mi-a dat aceeași eroare, adică: T: validari globale
  eroare regula: R1: Eroare grava validare documente secundare; ret=-8
  Am verificat, este selectată declarația A4200, selectat și modelul de token în relația cu ANAF.
  Ce altceva ar putea să determine eroarea?
  Mulțumesc.

 28. Buna ziua.Am 2 case de marcat si in luna noiembrie am putut depune A4200 pentru ambele.In luna decembrie pentru una am depus, iar pentru cealalta am primit mesajul:”Fisierul depus nu este un document valid-Certificatul emis de E-guvernare Clasa 1 Extended nu este recunoscut”.Ce as putea face,va rog,in aceasta situatie?Multumesc.

  1. Luați legătura cu distribuitorul casei. Din mesajul de eroare se înțelege că ar trebui actualizat, în casa de marcat, certificatul digital folosit la criptarea și semnarea fișierelor exportate de casă.

 29. Buna ziua, imi apare urmatoarea eroare:

  E: validari globale
  eroare regula: R2.2: NUI din identificatorul mesaj (9000223457) trebuie sa fie acelasi cu cel din declaratia master A4200 (5000223460)

  1. Aveți fișiere de la case diferite.
   Probabil are două case de marcat și a efectuat export pe același mediu de stocare pentru aceiași perioadă.
   Dacă e așa trebuie refăcut exportul de la fiecare casă pe medii externe distincte.
   Dacă nu e așa cel mai probabil ați copiat fișiere de la case diferite în aceiași locație și ați suprascris fișierele cu datele zilelor.

 30. Buna ziua, am si eu o nedumerire, credeti ca luna aceasta in care 19, 20.01.2019 sunt in weekend se va prelungi termenul de depunere A4200? Sau nu se procedeaza la fel cu celelalte termene si aici e batuta in cuie data de 20? Multumesc!

 31. Mie imi da erori de tipul:
  F: validari globale
  eroare structura: Eroare extragere XML din fisierul: 5000288400_0021.lnk
  F: validari globale
  eroare: Eroare fatala de parsare: ‘org.xml.sax.SAXParseException; systemId: file:///D:/DECEL/A4200/2018/2018-12/vilcu%20mixt/5000288400_0021.lnk; lineNumber: 1; columnNumber: 1; Content is not allowed in prolog.’

  Ce as putea face? Multumesc anticipat

  1. Ștergeți fișierul cu extensie lnk din folderul respectiv. Nu au ce căuta în acel folder decât fișiere cu extensie p7b sau p7s sau p7m.

 32. Buna ziua
  Am urmat toti pasii din descrierea de mai sus dar am primit urmatoarea eroare:

  ? modul Validator; eroare=-8: nu gasesc /C:/SAGA C.3.0/FreeTab/dist/lib/A4203Validator.jar

  Nu stiu ce si unde am gresit. Multumesc

  1. Când ați actualizat declarațiile nu ați ales să descarce și validatorul pentru A4203 și e nevoie și de acesta.

 33. Eu am depus declaratia A4200 , e valida , insa cu atentioare pentru fiecare rand,care suna asa : “A:rB(1) [zi fiscala z0001] sectiune cotez(1) atentionare regula :R38: Eroare: cotez 0 apare in raport Z cu val0p (1.00) >0 dar nu apare in cotele de bonuri. ” Aveti idee despre ce e vorba si cum se poate repara ? Multumesc !

  1. Luați legătura cu distribuitorul. Este posibil și să aveți emise bonuri fără TVA deși firma vinde doar cu TVA. Unele case aveau problema asta.

 34. Buna ziua,nu dukintegrator nu imi recunoaste semnatura digitala.A creat PDF-ul dar nu il semneaza.Mentionez ca am facut toate verificarile tokenului si nu are probleme.

  multumesc

  1. Luați legătura cu cei care v-au emise certificatul digital. Dacă puteți semna alte declarații atunci e obligatoriu să luați legătura cu ei.

 35. Primesc aceasta eroare: “F: validari globale
  eroare structura: sectiune necunoscuta (‘msj’)”
  Doresc sa validez niste fisiere, dar casa de marcat le extrage in format .p7m, nu in .xml. Am selectat sa le extrage in format .xml, dar nu merge. Cum as putea rezolva? Multumesc.

  1. Așa și trebuie să fie. Sunt xml criptate cu un certificat digital. E normal să le salveze astfel.
   Mesajul de eroare apare dacă nu e selectat A4200 la tip document sau dacă ați redenumit fișierele schimbând extensia ceea ce nu se face sau dacă aveți în folderul respectiv și alte documente decât cele extrase din casa de marcat.

 36. Buna ziua.
  Am incercat sa generez declaratia A4200 in toate modurile posibile; din pacate, nu reusesc. Problema, se pare ca este faptul ca tocmai am schimbat calculatorul, iar acum am Windows 10 pe 64 de biti. Din cate am vazut, DukIntegrator functioneaza pe Windows pe 32 de biti. Oare ce sa fac? Imi da erori la fiecare incercare de generare a declaratiei. Am trimis sesizare si la administratorii IT de la ANAF dar nu am rezolvat nimic. MI-au trimis pe email exact aceleasi instructiuni care sunt pe site link-ul de descarcare a Duk Integrator de pe site-ul ANAF – cel pe 32 de biti).
  Va multumesc!

 37. Buna seara ,
  Cand incerc sa validez fisierele din casa de marcat pe DukIntegrator imi da eroare

  Erori la validare fisier: C:\Users\cosmin\Desktop\casa\1000295507_0002.p7b
  Erorile au fost scrise in fisierul: C:\Users\cosmin\Desktop\casa\1000295507_0002.p7b.err.txt

  Am incercat in toate modurile posibile , am urmat toti pasii foarte atent dar tot imi da eroarea si nu stiu ce sa mai fac . Ma puteti ajuta ??

 38. la validarea decl 4200 imi da eroarea
  E: validari globale
  eroare atribut: cif: atribut prezent dar vid nepermis
  Ce trebuie sa fac ?

  1. V-am răspuns deja pe forum: luați legătura cu distribuitorul casei de marcat. A programat eronat casa cel mai probabil adăugând un spațiu înaintea codului fiscal sau între RO și codul fiscal, lucru nepermis.

 39. Buna ziua,
  primesc in continuare acceasi eroare:

  E: validari globale
  eroare regula: R1.1: Numarul de zile fiscale declarate (18) este diferit de numarul de fisiere de tip zi fiscala gasite (19)

  Aveti vreo idee ce nu fac corect?

  Multumesc

  1. Aveți cel puțin un fișier în plus ori exportul nu este corect efectuat de către casa de marcat.
   Fișier în plus poate însemna și un zip ce are ca denumire numărul fiscal al AMEF. Dacă e așa, ștergeți-l sau redenumiți-l.

 40. HELP!
  E: validari globale [zi fiscala Z0017]
  eroare regula: R38: Eroare: urmatoarele cote care apar in bonuri nu apar in cotele rezumative ale raportului Z: 0
  Asa imi apare pentru toate zilele

  1. Luați legătura cu distribuitorul casei de marcat.
   Casa de marcat nu face corect exportul de fișiere.

 41. Daca am doua case de marcat voi face de doua ori declaratia A4200 si trebe trimisa separat pentru recipisa ?

  Multumesc

 42. Nu mai stiu ce-am facut,dar am ispravit ceva,…nu mai pot deschide DuKIntegrator.
  La proprietati comanda rapida la DUKIntegrator apare:
  – tip tinta -Executable Jar File,
  – amplasare tinta -lib,
  – tinta-C:\Saga c.3.0\Free Tab\dist\lib\Dec Pdf.jar,
  – start in – ,,C:\Saga C.3.0\Free Tab\dist\lib
  Va rog mult ajutati-ma cu un sfat,tare m-an incurcat.
  Va multumesc!

  PS:Pentru lunile dec.2018 si ianuarie 2019 am facut D4200 fara probleme.

  1. Se pare că aveți un spațiu la FreeTab. Corect este “FreeTab” nu “Free Tab”.
   Eventual ștergeți linkul și recreați-l.

 43. @Cristi
  Multumesc mult!
  Am reusit ,am actualizat programul saga C cu vers.510 din 04.03.2019,in vers.510/19.02.2019, in folderul ,,dist” nu aveam fisierul :DUKIntegrator ci doar folderul DUKIntegrator, am creeat apoi pe spatiul de lucru o noua iconita a DUKIntegrator.

  In folerul C:\Saga C3.0 am un document txt,,ettors” cu data modificata 05.03.2019,domensiune 194KO,nu stiu in ce masura ma v-a ,,impiedeca”in folosirea programului Saga.
  Va multumesc pentru rabdare si timp acordat!

 44. se poate ca de pe acelasi calculator sa generez A4200 si pentru o a doua societate ?
  Ma gandesc la asta tinand cont ca am deja o cale lansata pentru dukintegrator folosita pentru a trimite A4200 pentru prima societate

  1. Puteți genera pe același PC oricât de multe declarații A4200 doriți. Doar că fișierele exportate din casă vor trebui copiate pentru fiecare casă de marcat în folder distinct.

 45. Buna ziua!
  Va rog daca puteti sa ne explicati cum putem face rectificare la A 4200.
  Oamenii mai si gresesc, nu sunt roboti. S-a marcat pe casa in loc de 8.5lei 8500lei.

  1. Nu există rectificare la A4200 pentru speța dvs.
   Casa exportă datele exact așa cum au fost introduse. Dacă s-a introdus 8500 lei în loc de 8,5 lei, așa va exporta vânzarea – cu 8500 lei. Nu se pot șterge, corecta sau modifica date marcate în casa de marcat chiar dacă marcarea lor este eronată.
   Procedura de corecție a vânzării este cea descrisă de normele de aplicare a OUG 28/1999 și este aceiași de ani de zile. Consultați legislația în vigoare. Oricum însă corecția se va efectua exclusiv în documentele întocmite nicidecum în format electronic în memoria casei de marcat.

 46. Am transmis de cateva luni A4200 si a fost ok.Acum am urmatoarea eroare .aceeasi la 2 case din locatii si firme diferite.Sa fie problema de la mine din calculator?
  eroare: Eroare fatala de parsare: ‘com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.io.MalformedByteSequenceException: Invalid byte 1 of 1-byte UTF-8 sequence.’
  Multumesc!

 47. Buna ziua daca ma puteti ajuta sa rezolv problema asta? nr bonurirol pe ziua 16, sunt numerate 1 2 3 4 5 6 9 10 9 10, din pacate in loc de 7 8 este scris 9 10 de doua ori. cum asi putea rezolva ca sa pot trimite declaratia A4200
  este vorba de firma taximetrie

  E: bonT (7) [zi fiscala Z0016]
  eroare regula: R4.7: ID Bon din identificatorul bonului fiscal (0009) trebuie sa fie strict mai mare decat ID-ul bonului precedent (6) si fara goluri
  E: bonT (9) [zi fiscala Z0016]
  eroare regula: R4.7: ID Bon din identificatorul bonului fiscal (0009) trebuie sa fie strict mai mare decat ID-ul bonului precedent (10) si fara goluri
  A: bonT (9) [zi fiscala Z0016]
  atentionare regula: R4.8: data din identificatorul bonului fiscal (20004686772019031912553700160009) nu trebuie sa fie anterioara datei din identificatorul bonului precedent (20004686772019031913385100160010). Sesizati eroarea distribuitorului. In viitor declaratiile cu aceasta eroare nu vor mai fi acceptate.

  Multumesc mult daca primesc raspuns!

 48. Am incercat (pentru prima data) sa validez o declaratie A4200 … identificat/deschis duk integrator, importat fisierul de tip p7b.pdf iar la validare primesc mesajul de eroare: Erori la validare fisier; cod eroare=-5
  Va multumesc pentru raspuns :)

  1. Nu știu cum ați procedat, dar dacă procedați așa cum este descris aici nu prea are cum să dea eroare decât dacă:
   – fișierele exportate nu sunt exportate corect, caz în care trebuie să apelați la distribuitorul casei. Nu prea pare să fie cazul.
   – nu ați instalat validatoarele corecte în DUK. Trebuie să instalați A4200, A4201, A4203.
   – nu ați ales la tip declarație tipul A4200.
   – nu ați ales la validare fișierul de tip perioadă ci unul care conține un raport zilnic.

 49. F: validari globale
  eroare structura: sectiune necunoscuta (‘msj’)
  primesc aceasta eroare la validare

  1. Cauze posibile:
   1. NU ați selectat fișierul care conține perioada (cea mai plauzibilă cauză) ci un alt fișier ce conține vânzările zilnice
   2. Aveți și alte fișiere în folderul respectiv, altele decât cele cu extensie p7b sau p7m, p7s și care au în denumire codul de identificare a casei de marcat

 50. Buna, cum pot trimite pt 2 luni declaratia A4200 in acelasi timp. Initial am gresit formularul 150 si am aflat dupa data de 20, deci am depus aceeasi declaratie in 15 mai( trebuia pana in 20 aprilie) si apare perioada de raportare 04, desi e pe 03 fisierul. Tot in 15 am incercat sa trimit si declaratia pe luna aprilie, dar imi apare ca perioada de raportare 05, si imi da eroate sa actualizez Amef cu decla F4103, desi e imposibil sa raportez pe luna a 5-a, avand in vedere ca nu s-a incheiat luns. Deci cum pot sa inregistrez cele 2 declaratii pe martie si aprilie ca sa fie in regula?

  1. În declarație apare luna ÎN CARE S-A GENERAT declarația, nu apare luna pentru care s-a generat.
   Așadar dacă exportați date în mai pentru martie și generați în mai declarația lunii martie, în A4200 apare la lună luna mai nu luna martie. Citiți cu atenție textul din titlul declarației.

 51. @Cristi
  Buna, am inteles asta, dar imi scrie ca am depus o declaratie cu erori: semnatura incorecta fisier….va rugam sa actualizati certificatul AMEF folosind declaratia F4103 si redepuneti declaratia de bonuri. Am inteles ca declaratia f4103 e despre casa de marcat, la care nu i-am schimbat nimic. Intrebarea este daca tine de mine sau de firma de unde am achizitionat casa de marcat? Ce as putea sa fac in continuare? Multumesc!

 52. Am selectat fisierele, am validat nu mi-a semnalat o eroare , am introdus codul pin al certificatului digital dar se opreste la validare si creare pdf, va rog mult sa ma ajutati este prima data cand o intocmesc.

  1. Încercați să nu validați direct pe stick. Copiați fișierele în calculator. Sau este posibil ca soluția antivirus să interfereze cu procesul de generare a pdf-ului semnat.

 53. Bună ziua,
  vă rog să mă ajutati, a mai fost semnalată problema dar eu nu am gasit rezolvare.
  Am raport pt luna mai 16 zile de activitate 17 fisiere de eroare toate F: validari globale
  eroare structura: sectiune necunoscuta (‘msj’), am descărcat toate versiunile, ce trebuie să fac!
  multumesc

 54. va rog sa ma ajutati cu urmatoarea eroare: E: validari globale [zi fiscala Z0003]
  eroare regula: R16: Numarul de sectiuni bonT (5) trebuie sa fie egal cu valoarea atributului rT.nrB (0). multumesc

 55. Buna seara,
  Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea eroare:E: validari globale
  eroare regula: R1.1: Numarul de zile fiscale declarate (3) este diferit de numarul de fisiere de tip zi fiscala gasite (18).

  In luna nu au fost decat 3 rapoarte Z. Casa de marcat a fost fiscalizata la data de 15 ale lunii.
  Cum pot regla eroarea?
  Va multumesc!

  1. Nu ați făcut export corect.
   Exportul se face strict pentru luna anterioară.
   Dacă în iunie aveți doar 3 rapoarte, atunci exportul trebuie să genereze 4 fișiere – unul pentru fiecare raport Z și unul care indică perioada pentru care s-au exportat date.
   Asigurați-vă, de asemenea, că pe cardul/stickul de memorie pe care ați realizat exportul nu aveți alte fișiere exportate.

 56. Doresc sa generez A4200 si im da urmatoarea eroare:,, validari globale
  eroare regula: R1.1: Numarul de zile fiscale declarate (6) este diferit de numarul de fisiere de tip zi fiscala gasite (34)”,Ce am gresit?

  1. Aveți pe același suport pe care ați efectuat exportul niște exporturi pentru perioade anterioare.
   Întotdeauna înainte de a exporta datele asigurați-vă că pe card/stick nu mai aveți vreun export anterior efectuat din acea casă de marcat.
   Mutați tot ce aveți pe stick într-un folder creat în acest sens și refaceți exportul.

 57. Buna ziua,
  va rog o confirmare, la declaratia F4109 Declaraţie privind aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF) neutilizate,luna si anul se refera la luna in care nu a fost utilizata (de exemplu luna 06) si nu ca la A4200 anul si luna declrarii(luna 07.2019)?
  Multumesc

 58. @Cristi

  rubrica A4200 este explicat faptul ca, in folderul unde se gasesc fisierul opis (unul singur) si fisierele zile fiscale nu trebuie sa se mai afle alte fisiere, deoarece DUKIntegrator nu poate sa discearna care sunt cele corecte. In cazul de fata folderul contine 34 (zile fiscale ) + 1 (opis) fisiere, in vreme ce in opis sunt specificate doar 31 zile fiscale.

  Adica toate fisierele sa fie singure intr-un director cele vechi din lunile anterioare sa nu mai fie acolo – altfel le numara si pe acelea

 59. Buna ziua, am o problema cu declaratia a4200. La un bon incasat cu vouchere am pus valoarea 200 si incasat cu vouchere 250. Acum cand vreau sa fac declaratia imi vine o eroare txt
  (E: rB (1) [zi fiscala Z0032] sectiune pl (1)
  eroare atribut: valPl: valoarea ‘-50.00’ nu se incadreaza in intervalul cerut).
  Si nu se genereaza PDF. Ce pot sa fac? si cum sa fac pe viitor ca sa nu mai am asa? Noi avem servicii de cazare si pretul e 100 lei, dar cand se achita cu voucher trebuie sa luam mai mult deoarece platim comision si nu se poate dqa rest la vouchere. Nu am avut pe cine sa intreb ce trebuie sa fac in acesta situatie.

  @Cristi

 60. Am urmatoarea eroare in momentul in care validez formularul A4200 : F: validari globale
  eroare: Eroare fatala de parsare: ‘com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.io.MalformedByteSequenceException: Invalid byte 1 of 1-byte UTF-8 sequence.’

  ce reprezinta?

 61. Buna ziua,
  cum considerati primul bon emis de 1 leu de la fiscalizare se intocmeste A4200 sau F4109.
  Mentionez ca la acesta societate casa de marcat a fost fiscalizata in 26.07.2019 iar pana in prezent nu a fost folosita.
  Consider ca ar trebuii sa depun A4200 insa nu ma inteleg cu administratorul care sustine ca cei de la case de marcat sustin ca nu trebuie depus A4200 decat incepand cu z002.Multumesc

  1. Dacă aveți cel puțin un raport fiscal Z emis într-o lună, pentru luna respectivă se va depune 4200.

 62. Am inteles,trebuia depus A4200 insa cei de la casa de marcat au sustinut ca acest prim bon l-au transmis ei la fiscalizare si ca nu pot face exportul acestui z dandu-le nu stiu ce eroare.Am depus F4109 asa de dragul a avea o declaratie transmisa.
  Nu stiu cum as fi putut proceda altfel,in acest caz.
  Multumesc inca o data

 63. Buna, daca un informatician destept, mi-a instalat SAGA C pe noul calculator, iar cand sa extraga Duk Integrator di folderul SAGA, dar a modificat la “trimite catre” sau “deschide cu” a facut nu stiu ce, iar cand vreau sa deschid Duk Integrator, nu se deschide. A facut exact ce ati spus sa nu facem. Ce pot sa fac? Java a instalat dupa ce a nenorocit totul. Sa dezinstalez SAGA?

 64. Buna ziua. Nu am depusa declaratia A4200 pe ultimele 10 luni. Vina mea e ca am avut incredere ca cel pe care il platesc pentru asta, isi face datoria, dar vad ca nu a fost asa. Pot depune acum declaratia pentru fiecare luna in parte? Am inteles ca la anul si luna declararii o sa apara la toate la fel, de exemplu 2019 luna 09. E ok asa?

 65. @Cristi
  Buna ziua.
  Am accelasi mesaj de eroare. Am 4 fisiere cu extensia p7b (1,2,3 si 1-3) , am instalat toate declaratiile la inceput cand am instalat DUK si mai departe nu stiu cum sa fac, am verificat si daca exista D4203 instalat in lib si este . Ce mai trebuie sa verific ?

 66. Buna ziua
  La validarea unei declaratii A4200 mi-a dat urmatoarea eroare:

  F: bon (91) [zi fiscala Z0093]
  eroare: Eroare fatala de parsare: ‘org.xml.sax.SAXParseException: An invalid XML character (Unicode: 0x{2}) was found in the value of attribute “{1}” and element is “16”.’

  Ma puteti ajuta var rog?

 67. Buna ziua ! Am primit urmatoarea eroare la depunerea declaratiei, inainte sa o depun pe aceasta am creat alta declaratie pentru acest punct de lucru, dar am sesizat ca nu este perioada corecta si nu am trasmis-o , am tranmis doar declaratia corecta si totusi am primit urmatoarea eroare “Au fost identificate următoarele ERORI:
  E: validari globale
  eroare regula: R_MULTI_A4200: Exista deja o declaratie A4200 in curs de prelucrare pentru aceastaperioada si cu acelasi nume de fisier (Perioada_raportare.p7b-semnat.pdf)

  1. Să luați legătura cu cineva care să vă ajute. Fie nu aveți Java funcțional fie DUKIntegrator are probleme și trebuie să-l redescărcați de pe siteul ANAF.

 68. Buna ziua. Am o problema cu declaratia A4200 depusa in decembrie. Nu am cascat ochii la datele care mi-au fost puse pe card, prin urmare in decembrie am depus declaratia cu datele din octombrie. Recipisa am primit-o fara erori de validare, toate bune. Problema e cum depun eu datele din noiembrie acum? Rectificare la A4200 nu se face (n-am vazut nici o bifa de rectificativa).
  Ce as putea face? ANAF-ul ma trimite de la unul la altul si nimeni nu-mi spune nimic concret

 69. am completat declaratia A4200 dar cand o trimit la Anaf imi da eroare…cif PDF (2…..) diferit de cif specificat la depunere (1……)

  In acest caz trebuie sa corectati datele inscrise, sa validati din nou formularul, sa-l salvati si sa-l retransmiteti…cum pot sa corectez in declaratie ca e blocata…?

  1. Trebuie să generați iarăși A4200. Nu se poate debloca pdf-ul și să se editeze datele.
   Dar problema nu este de fapt că ați fi generat incorect formularul. Problema este că ați activat semnătura electronică pe CNP nu și pe cod fiscal. Trebuie să depuneți formularul 150 pentru PFA-ul dvs folosind codul fiscal, înregistrându-vă aici https://www.anaf.ro/inregcalificat/

 70. buna ziua

  cum se pot face declaratia pentru mai multe case ? generez cate o declaratie pentru fiecare casa?

  multumesc

 71. Am și eu o nelămurire: trebuie să depun A4200 și A4203? Dacă da, cum generez A4203? Mulțumesc.

 72. buna seara.
  la declaratia patronului se depune F 4109 dar la o verificare se descopera ca s-a emis totusi un bon fiscal.
  ce fac?
  cu stima.

 73. Buna ziua,
  am cautat intre comentarii si nu am gasit situatia mesajului de eroare pe care il am acum:
  “Numarul de zile fiscale declarate (21) este diferit de numarul de fisiere de tip zi fiscala gasite (19)”
  Am un numar de 19 fisiere corespunzatoare fiecarui Zet, si 1 fisier “Perioada_raportare”
  Din eroare inteleg ca informatia din “Perioada_raportare” se refera la 21 zile fiscale, si mie imi lipsesc 2 fisiere corespunzatoare zet-urilor; ce ar fi de facut?

  Multumesc mult pentru raspuns

 74. @Cristi
  Multumesc mult pentru raspuns, asa este, am refacut exportul si s-a facut corect acum, 21 fisiere + perioada de raportare pentru cele 21 de zile

 75. Pt 03/2020 programul de declaratii ANAF al Saga “nu mai vede” fisierele pt declaratia A4200(la 2 firme). Am verificat si pt 04/2020 ca atunci au fost generate, nimic. Nu am mai avut probleme pana acum cu aceasta declaratie. Fisierele PDF semnate au tot ce le trebuie(XML si ZIP atasate) la fel ca cele de luna trecuta. Alte PDF-uri le vede(112,300, etc).

  1. Reîncercați. Problema apare când serverul ANAF nu este disponibil pentru ca programul de declarații să poată prelua denumirea firmei. Preluarea denumirii este necesară deoarece fișierul conține doar codul fiscal al firmei nu și denumirea.
   Selectați data de 1 aprilie 2020 ca dată a ultimei sincronizări după ce intrați în program și apoi apăsați butonul ce are ca pictogramă două săgeți semicirculare.

 76. Buna ziua,

  Au fost identificate următoarele ERORI:
  E: bon (4) [zi fiscala Z0355]
  eroare regula: R4.11: Data din identificatorul bonului fiscal (80004990562020032903282503550004) are
  componente nenumerice sau eronate (data calendaristica incorecta). Contactati distribuitorul.
  E: bon (5) [zi fiscala Z0355]
  eroare regula: R4.11: Data din identificatorul bonului fiscal (80004990562020032903300503550005) are
  componente nenumerice sau eronate (data calendaristica incorecta). Contactati distribuitorul.
  E: bon (6) [zi fiscala Z0355]
  eroare regula: R4.11: Data din identificatorul bonului fiscal (80004990562020032903302903550006) are
  componente nenumerice sau eronate (data calendaristica incorecta). Contactati distribuitorul.

  1. Trebuie să faceți exact ce scrie în acel mesaj: să contactați distribuitorul casei de marcat. Doar cu el puteți rezolva problema.

 77. Buna ziua,
  La generarea declaratiei A4200 imi da urmatoarea eroare:

  F: validari globale
  Eroare fatala de parsare: ‘Invalid byte 1 of 1-byte UTF-8 sequence.’

  Am mai generat declaratii si lunile trecute si a fost ok.
  Nu cred sa fie problema din descarcarea fisierelor de pe casa de marcat pt ca am 3 casa de marcat si la toate imi da aceasi eroare.
  Oare ce ar trebui sa fac?

 78. Buna ziua,
  Au fost identificate următoarele ERORI:

  Error 500: javax.servlet.jsp.JspException: Cannot create rewrite URL: java.net.MalformedURLException: Cannot retrieve ActionForward named Welcome

 79. exista posibilitatea importarii automate a z in saga? adica sa imi duca automat z la intrari si incasarile in casa sau banca dupa caz?

 80. Buna ziua,
  am o problema pe luna august cu exportul din casa de marcat.Imi salveaza z-urile pe 20 zile din august,si imi da eroare generala amef : eroare in-out(nu poate citi sau scrie). Restul z-urilor pana pe 31.08.2020 nu le scrie .Cei de la service mi-au spus sa transmit A4200 pentru cele 20 zile iar restul sa identific ce z are eroare si sa generez inca un a4200 fara z cu problema.Intrebarea este daca depun 2 declaratii A4200 pe luna 08 (o declaratie z-uri din 01.08.2020-20.08.2020 si inca o declaratie sa zicem cu 28.08.2020-31.08.2020) raman amandoua inregistrate sau ultima o anuleaza pe cea initiala?Cum as putea rezolva problema?
  Multumesc!

 81. F: validari globale
  eroare structura: Eroare extragere XML din fisierul: 8000191929_0187_0201.p7b
  F: validari globale
  eroare: Eroare fatala de parsare: ‘org.xml.sax.SAXParseException; systemId: file:///D:/Certificate%20digitale/2020.09.2/80
  Asta este eroarea care imi apare. Ce poate fi. Multumesc.

  1. Este o problemă ce ține de casa de marcat și este necesar să luați legătura cu distribuitorul acesteia.

 82. Buna seara!
  Nu pot sa dau seama, unde gresesc. Ma puteti ajuta?Multumesc.

  1.
  Validare fara erori fisier: C:\Users\Jutka\Desktop\D10_20\2000309544_631662.p7m
  2.
  Validare fara erori fisier: C:\Users\Jutka\Desktop\D10_20\2000309544_631662.p7m
  Eroare creare PDF!
  Eroare creare arhiva ZIP (‘C:\Users\Jutka\Desktop\D10_20\__temp__ZIP__.zip’ cu nume ‘2000309544_631_662.zip’): java.io.FileNotFoundException: C:\Users\Jutka\Desktop\D10_20\__temp__ZIP__.zip (Access is denied)

  1. Nu aveți drepturi de scriere în acel folder. Copiați folderul D10_20 în altă locație, într-un folder pe discul C: sau alt disc și reîncercați.

 83. Buna ziua.
  La societatea unde lucrez isi desfasoara activitatea mai multe magazine, fiecare avans propria casa de marcat. Am depus declaratiile A4200 pentru fiecare in luna noiembrie 2020 pana la data limita, dar pentru un magazin am omis transmiterea declaratiei A4200 la ANAF pe luna octombrie 2020. Pentru luna noiembrie 2020 am primit toate recipisele fara erori de validare, chiar daca nu depusesem raportul fiscal Z luna octombrie 2020, pentru un magazin. Depun acum ?
  Multumesc mult.

 84. Buna ziua,
  Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Am incercat varianta DUK integrator cu Java 7 instalat. Deschide scurt o fereastra neagra de executare, dispare si gata.
  Am incercat si varianta cu java integrat. Si se intampla acelasi lucru, deschide scurt o fereastra si dispare.

  1. Nu am mai întâlnit un astfel de comportament, dar din ce spuneți pare să aibă legătură fie cu java fie cu drepturile pe care le aveți în sistemul de operare.

 85. Buna ziua ma puteti ajuta imi da validare la fisier dar nu creaza PDF si asa nu pot semna si depune Multumesc!(Numai de luna aceasta am probleme pana acuma am depus)

  Validare fara erori fisier: C:\Users\Margareta\Desktop\A4200_2000183774_0300_0312.p7b

  Eroare creare PDF!
  Eroare creare arhiva ZIP (‘C:\Users\Desktop\DECEL\DECEL2021\aprilanaf\__temp__ZIP__.zip’ cu nume ‘2000183774_300_312.zip’): java.io.FileNotFoundException: C:\Users\Desktop\DECEL\DECEL2021\aprilanaf\__temp__ZIP__.zip (Access is denied)
  2.
  Validare fara erori fisier: C:\Users\Margareta\Desktop\DECEL\DECEL2021\TYUKODISZ\aprilanaf\A4200_2000183774_0300_0312.p7b

  1. Încercați să copiați fișierele casei de marcat într-un folder situat direct pe partiția C sau D a calculatorului și nu pe desktop.
   Aparent folderul Desktop e protejat și aplicațiile nu pot crea automat fișiere în acesta.

 86. Buna ziua, dukintegrator nu imi recunoaste semnatura digitala. Am incercat cu auto-detect dar tot nu am reusit. De asemenea, nu sunt sigur daca pin-ul este cel generat la 30 secunde de aplicatia Microsoft Authenticator

 87. Buna Ziua ! Am conectat casa de marcat la Anaf, insa recent am aflat ca inainte de conectarea propriu-zisa , odata cu trimiterea actelor lunare, pentru contabilitate am realizat exportul incorect si-mi lipseste un fisier p7m. Cum pot rezolva, refac exportul sau nu se mai poate ?? multumesc

  1. Unde nu vă apare acel buton? Pe site-ul Java? Încercați cu alt browser sau din fereastră privată (incognito a celui folosit curent).

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *