Archive

Archive for July, 2021

Politicienii noștri..

July 22nd, 2021 6 comments

Compania de cercetare și consultanță politică organizează un concurs de  selecție a tinerilor experți politici – stiridinmoldova.mdAflați la putere sunt la fel cu cei care au fost la putere și, din păcate, sunt semne că și cei care vor veni la putere sunt la fel cu cei de acum și cei care au fost deja la putere. Unii politruci, alții mai spălați, cu idei progresiste, toți au intenții bune, cel puțin declarativ, unii îi critică pe alții, ba chiar se bat cu pumnul în piept afirmând că ei ar avea soluții mai bune decât ceilalți și ar face lucrurile mult mai bine. Declarativ toți sunt campioni. Apoi ajung la putere și vine momentul când declarațiile trebuie traduse în viața de zi cu zi și aplicate practic. Iar când vine vorba de practică…viața ne demonstrează cum, dintr-odată, parte din declarațiile alea se dovedesc a fi niște aiureli.

Lipsa de logică existentă la nivelul conducerilor ministerelor din România, indiferent ce partide au fost sau sunt la guvernare, este crâncenă uneori. Lipsa de logică ori prevederile care nu se justifică nu depind de cine guvernează. Opiniile personale țin loc de lege și acum ca în trecut, iar modul interesant de a completa legea cu opinii proprii ce adaugă câte ceva la lege sau prin care se ignoră parte din lege, este o chestiune care încet, încet va pune pe butuci orice lucru care încă mai funcționează normal în țara asta.

Azi, două mici exemple:

Citiți mai departe…

Categories: Diverse Tags: ,

Despre ajutorul Horeca. Mici povești adevărate.

July 1st, 2021 2 comments

AjutorStatDe câteva zile subiectul zilei printre profesioniștii contabili este raportul de expertiză contabilă extrajudiciară pentru firmele ce desfășoară activități care sunt considerate eligibile pentru obținerea ajutorului de stat.

La rugăminte unor prieteni sau cunoștințe am cedat și am întocmit și eu pentru 4 firme aceste rapoarte. De asemenea am interacționat și cu alți colegi ce au lucrat la astfel de rapoarte, așa că pot povesti ce mi s-a întâmplat și mie și unor colegi de-ai mei legat de acestea:

Citiți mai departe…

Categories: Diverse, Legislatie Tags: ,