Archive

Archive for November, 2014

Se apropie…suntem pregătiți?

November 14th, 2014 1 comment

kcgetreadyV-am întrebat mai deunăzi dacă sunteți pregătiți. Ei bine, cred că trebuie să ne pregătim și mai și. Dacă urăsc ceva la perioadele de alegeri și la modul în care reacționează politicienii este ușurința cu care mint și este evident că mint.

Modificările de cod fiscal sunt extrem de importante pentru orice firmă din țara asta, indiferent că e firmă mică sau mare, că e SRL sau SA ori e un PFA sau liber-profesionist. Și asta pentru că o bună parte din aceste firme dau de muncă unor oameni, pentru că din impozitele și taxele plătite de aceste firme trăiește statul român și politicienii ce schimbă legile ca pe lenjeria de corp. Și ajung să-și bată joc de cei ce fac ca ei să fie plătiți, să facă legi ce nu rezistă mai mult de câteva luni de zile uneori. Și, mai grav, să nu admită acest lucru, să nu recunoască și să adopte o atitudine cel puțin bizară.

Mediafax a prezentat ieri un document interesant. Din acesta rezultă clar că Ministerul de Finanțe are în plan niște scenarii de modificare a codului fiscal ce nu au existat decât parțial în proiectul de modificare a codului fiscal pus pe siteul MF o singură zi în dezbatere publică și despre care firmele nu au mai auzit nimic de atunci.

Despre propuneri:

Read more…

Categories: Diverse Tags:

Reglementări contabile. Proiect.

November 4th, 2014 4 comments

contabilitateÎn spiritul Directivei UE 34/2013 ce trebuie transpusă în legislația națională, Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de ordin privind reglementările contabile aplicabile în România.

Ordinul va abroga OMFP 3055/2009 și OMFP 2239/2011.

Se va aplica din 1 ianuarie 2015.

Din păcate, proiectul este public doar pe partea de ordin nu și de reglementări efective, acele nefiind publice până acum. Și s-ar putea să avem surprize.

Legea contabilității–propuneri de modificare.

November 4th, 2014 6 comments

Sigla-Guv-color_thumbUnul din  cele mai accesate și comentate articole, dacă nu chiar cel cu cele mai multe comentarii de pe acest blog, este cel legat de legea contabilității.

Și asta ca urmare a unei modificări făcute de Ministerul Finanțelor la această lege. Ei bine, Ministerul Finanțelor, intenționează să modifice iarăși legea contabilității. De aceea a postat pe siteul său proiectul de modificare a acesteia.

Iată pe scurt o mică sinteză a ceea ce se modifică și de ce:

Read more…

Fraudă prin SMS

November 4th, 2014 No comments

fraud_alertAtenție! Zilele acestea a apărut o nouă tentativă de furt, prin SMS, în România. Particularitatea ei este că se folosește de ANAF.

Au existat persoane care au primit un SMS ca fiind din partea ANAF, mesaj prin care li se spune că figurează în baza de date a ANAF cu sume datorate și li solicită să apeleze un număr de telefon în vederea amânării executării silite.

ANAF a reacționat deja comunicând că instituția nu trimite astfel de mesaje și sfătuiește oamenii ce au primit astfel de SMS-uri să apeleze direct la organele fiscale și în nici un caz să nu sune la numărul de telefon din mesaj. "Rugăm contribuabilii care primesc astfel de sms-uri să se adreseze organelor fiscale de care aparțin în vederea clarificării stării de fapt fiscale" spune ANAF.

De aceea: sfătuiți-vă cunoscuții să nu dea curs unor astfel de mesaje sau chiar unor astfel de eventuale telefoane ce le-ar putea primi.

Categories: Diverse Tags: ,