Archive

Archive for July, 2014

MF. Transparența unui minister…

July 30th, 2014 2 comments

responsabilitateMă bătea gândul zilele trecute să laud Ministerul Finanțelor pentru că dă dovadă de transparență, publicând proiectele codului fiscal și a celui de procedură fiscală. Cum în administrația publică din România o astfel de minune nu ține mai mult de câteva zile, Ministerul Finanțelor a decis și el să confirme acest fapt retrăgând de pe site proiectele respective. Am și scris despre asta la acea vreme arătând că argumentele folosite în comunicatul de presă sunt cel puțin jenante și contradictorii.

Read more…

Categories: Diverse Tags:

Dintre solicitările clienților…

July 15th, 2014 9 comments

Happy1Am selectat una ce este cel puțin simpatică. Mai ales la argumentație. Clientul ce a trimis mailul solicita implementarea în program a unui “Registru general electronic al facturilor fiscale”, conform “normelor legale”.

Întrucât la firmă nimeni nu avea cunoștință despre așa ceva, mai ales că e vorba de facturi fiscale, noțiune inexistentă în România de vreo 7 ani, i s-au cerut detalii. Și…iată-le:

Categories: Diverse Tags: ,

Proiecte legislative. Dezbatere publică.

July 14th, 2014 No comments

Taxe3Am postat zilele trecute proiectele noilor coduri, cel fiscal și cel de procedură fiscală. Ulterior publicării acestora, oamenii au început o analiză a acestora. Din prima analiză, sumară, a codului fiscal a rezultat că există intenția de majorare substanțială a impozitelor și taxelor locale. Nu ar fi o problemă în sine creșterea acestora, pentru că, într-un fel, e normal ca acestea să sufere unele modificări și unii dintre noi știm asta.

Ei bine, deși dezbaterea publică e normală și presupune unele beneficii în sensul că o astfel de dezbatere poate scoate la iveală eventuale aberații sau lipsuri ori, de ce nu, abuzuri de lege, ministerul finanțelor e sensibil nu la dezbaterea publică. Nu.

Ministerul de finanțe a retras de pe pagina sa de internet cele două proiecte.Și dă un comunicat pe această temă:

Read more…

Categories: Diverse Tags: