Archive

Archive for March, 2014

Ajutorul de deces.

March 17th, 2014 58 comments

bani1Din ce în ce mai multe mesaje, pe mail sau pe forum, legate de acest ajutor. Iată o mică sinteză despre acesta și modul de a înscrie acest ajutor în D112 precum și o monografie legată de acesta. Acesta este un articol ce descrie cum se achită acest ajutor de către angajator pentru salariații săi în cazul decesului acestora sau a unui membru al familiei salariaților (membru ce nu era pensionar sau asigurat în sistemul public de pensii la data decesului).

Să vedem puțin mai detaliat despre ce este vorba…

Read more…

8 Martie

March 8th, 2014 5 comments

Doamnelor și domnișoarelor. Din partea mea și a colegilor mei: “La mulți ani!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Categories: Diverse Tags:

Salvarea datelor

March 7th, 2014 7 comments

Backup[5]Am remarcat din ce în ce mai des faptul că foarte mulți utilizatori nu știu să-și facă salvarea datelor corect.

Mulți utilizatori mizează pe faptul că programul are setată o salvare a datelor, în mod automat, la un număr predefinit de zile. Cu toate acestea, mulți nu știu care e numărul predefinit, cum se poate schimba, cum se poate face ca utilizatorul să salveze datele. Nu știu că datele se pot salva și în altă parte și, mai grav, nu știu cum se realizează salvarea din program folosind tot felul de metode, mai mult sau mai puțin empirice, de salvare a datelor cu tot felul de arhivatoare.

De ce este importantă salvarea periodică a datelor nu cred că are rost să discutăm. Cum trebuie efectuată salvarea este însă o altă problemă.

Read more…

Categories: Programe Tags: ,

În măsura în care ne permitem

March 7th, 2014 No comments

donotseeConform Hotnews, Guvernul, în formula sa modificată, a elaborat deja un program, nu de guvernare, ci un program cu strategia sa viitoare.

Una din componentele programului este strategia fiscal-bugetară. Ce surprinde este folosirea, în dreptul oricărei măsuri ce ar indica o oarecare relativă relaxare fiscală, a sintagmei “pe măsură ce cadrul fiscal-bugetar o va permite”.

O mai mare nehotărâre nu am văzut. Un Guvern ar trebui să fie ferm. Să-și asume clar deciziile așa cum sunt ele, mai dure sau mai laxe, mai bune sau mai rele. În domeniul fiscal, majoritatea firmelor așteaptă o politică fiscală clară, stabilă, predictibilă.

Să vedem însă ce vrea Guvernul:

Read more…

Categories: Diverse Tags: