Archive

Archive for March, 2012

SAGA: Tips & Tricks – 1

March 29th, 2012 5 comments

tips3Ştiaţi că…

Puteți face validare grupată sau de-validare grupată

În SAGA, în cazul în care se efectuează o filtrare numai după documente de-validate, apăsarea butonului "Validez" va provoca validarea tuturor documentelor filtrate. La fel, în cazul în care se efectuează o filtrare numai după documente validate, apăsarea butonului "Devalidez" va provoca de-validarea tuturor documentelor filtrate.

Read more…

SAGA: Tips & Trics – 2

March 29th, 2012 3 comments

tips1Ştiaţi că…

Puteți verifica istoricul operațiilor efectuate pe un document?

În SAGA, în toate tabelele în care se operează date, apăsarea tastei “INS” (“Insert”) de pe tastatură, va duce la apariția unui ecran ce va conține istoricul operațiilor efectuate asupra acelui document (adăugare, modificare, validare, de-validare). Acesta este foarte util în mediul multi-utilizator, putându-se verifica simplu de tot ce operații a efectuat utilizatorul asupra documentului.

De weekend- 03 martie 2012

March 3rd, 2012 No comments

Ați avut controale de la ANAF? Ați avut depuse deconturi cu opțiune de rambursare? Și apoi control? Și vi s-a părut că e ok întotdeauna? Mie nu.

Vi se par stupide acele discuții despre cât de mari sau mici trebuie să fie cotele de impunere? Mie da, pentru că pot avea cotă de impunere de 5% aplicată la o bază de calcul foarte mare și cota devine irelevantă și chiar mai nocivă ca una de 20%. De aceea vă recomand un articol al domnului Mădălin Niculeasa, apărut în Ziarul Financiar, în care explică de ce fiscalitatea este mai mult decât cota de impunere.

Anul 2011 a venit cu o ușoară curățenie. E făcută de criză în mediul de afaceri. Au intrat în insolvență 22650 de firme, cele mai multe într-un singur an înregistrate până acum. Unele dintre acestea au întins cureaua prea mult. Sunt multe firme ce trebuiau să închidă demult. Când ajungi să plătești mai mult decât încasezi, dar nu faci nimic: nu reduci costurile, nu re-analizezi activitatea și nu te reorganizezi, ajungi în insolvență. Și da, finanțarea afacerilor mici de către bănci e o glumă.

Categories: Diverse Tags: