Archive

Archive for August, 2011

Update: Proiecte de modificare a CF și CPF aprobate

August 31st, 2011 6 comments

sigla_guvern Guvernul României, a aprobat în ședința de azi, proiecte de modificare a codului fiscal și a celui de procedură fiscală.

Conform comunicatului de presă, unele modificări vin în sprijinul mediului de afaceri, al agenţilor economici aflaţi în dificultate din cauza crizei economice. Dintre acestea au fost scoase în evidență, următoarele:

Read more…

Dubla măsură

August 29th, 2011 2 comments

consultare (Sursa imagine)

Observ din ce în ce mai mult cum, autoritățile statului, tratează aceiași situație aplicând dubla măsură, standarde diferite.

Iată câteva exemple minore:

Read more…

Categories: Diverse Tags: , ,

Proiecte…

August 29th, 2011 No comments

Sigla - Ministerului Finantelor După cum probabil ați citit deja pe internet, MF a postat, acum câteva zile, un proiect de modificare a codului fiscal. Printre modificări sunt de menționat cele legate de reconsiderarea activităților independente în activități dependente, posibilitatea unor contribuabili de a opta pentru plata anticipată a impozitului pe profit, impozitarea indemnizației de deplasare (diurnei) ce depășește plafonul stabilit pentru instituții publice, etc.

Dar, despre ce nu se vorbește, în presă sau pe internet, ori dacă se vorbește e tratat expeditiv, e proiectul de modificare a codului de procedură fiscală, un proiect mult mai interesant pentru cei din zona financiar-contabilă, experți contabili și consultanți fiscali. Toată presa vuiește la modificările aduse codului fiscal, toți încercând să scoată în evidență eventuale noi impozite și eliminare de deductibilități, sau introducere de noi facilități. Prea puțini însă acordă atenția cuvenită modificărilor aduse codului de procedură fiscală, deși acestea pot fi, de multe ori, mult mai interesante.

Vă recomand să citiți ambele proiecte de modificare, mai ales nota de fundamentare de la proiectul de modificare a codului de procedură fiscală.

De ce? Pentru că aflăm, că:

Read more…

REVISAL–precizări

August 16th, 2011 195 comments

atentie1 În completarea articolului REVISAL, versiunea finală, aveți mai jos niște precizări:

Categories: Programe Tags: ,

REVISAL, versiunea finală

August 15th, 2011 90 comments

Nu a fost să fie pe data de 01/08/2011, dar a apărut și versiunea finală a aplicației Revisal, în zi de sărbătoare, legal nelucrătoare Sarcastic.

În SAGA a aparut deja actualizarea acestuia.

Aplicația REVISAL se poate descărca de pe siteul Inspecției Muncii.

Instalarea acestei aplicații este obligatorie pentru toți angajatorii, indiferent de faptul că folosesc sau nu aplicații proprii de îmtocmire și generare a registrului, întrucât are o funcție de validare a registrului. Acesta nu se poate transmite dacă nu e validat de aplicația Revisal.

Categories: Declarații, Diverse Tags: ,