Archive

Archive for January, 2011

Cea mai mare drama a unui contabil…

January 21st, 2011 14 comments

…este stricarea hard disk-ului pe care se afla programul SAGA!
La doua-trei saptamâni primim un telefon prin care suntem anuntati de faptul ca toate datele din program s-au pierdut. Uneori, cauzele volatilizarii datelor sunt diferite: un laptop furat, un incendiu, un <shift+delete> apasat tocmai cand era selectat folderul “SAGA C.3.0”, o formatare efectuata de un “specialist” etc. In ultimele doua cazuri este posibila folosirea unui program de recuperare de date, dar rata de succes este scazuta. Din experienta, in ~5% din cazuri se poate recupera ceva.
Din lipsa de inspiratie, intrebarea noastra este: “Aveti salvari efectuate pe alt suport?” iar raspunsul invariabil este “Nu”. Deci nu ne mai ramane decât sa deplangem, impreuna cu colaboratorul, situatia fatala.

La fiecare mail de notificare asupra aparitiei unei noi versiuni exista urmatorul text:

Atentie!
Inainte de instalare, faceti o copie de siguranta la tot directorul programului existent, pentru a putea reveni in cazul unor probleme la update. De obicei, directorul programului are calea: “C:\SAGA C.3.0” pentru programul SAGA C.

Câti urmeaza acest sfat? Cam una din douazeci de persoane. Este adevarat ca se intampla rar sa apara probleme la update, dar o asigurare nu strica niciodata, mai ales ca nu costa nimic.

Morala acestui post este ca hard disk-ul nu este prietenul dvs. Este mecanism care abia asteapta sa iasa la pensie. Nu va bazati pe el! Asadar, efectuati macar lunar o salvare a intreg folderului programului pe un suport extern (memorie usb, CD, hard extern) sau salvati datele pe FGO.ro cu optiunea din ecranul “Intretinere BD”, si veti fi scutiti de eventuale neplaceri.

Categories: De contabilitate Tags:

Zile libere in 2011

January 21st, 2011 No comments

Deocamdata, Codul Muncii prevede 11 zile libere:

Anul Nou

1 ianuarie 2011 – sambata
2 ianuarie 2011 – duminica

Pastele

24 aprilie 2011 – duminica
25 aprilie 2011 – luni

Ziua Internationala a Muncii

1 mai 2011 – duminica

Rusaliile

12 iunie 2011 – duminica
13 iunie 2011 – luni

Adormirea Maicii Domnului

15 august 2011 –luni

Ziua Nationala a Romaniei

1 decembrie 2011 – joi

Craciunul

25 decembrie 2011 – duminica
26 decembrie 2011 – luni

Desi s-a votat in Senat ca ziua de 24 ianuarie (Unirea Pincipatelor) sa fie libera, de asemenea, nu mai este suficient timp pentru definitivarea procesului legislativ.

Categories: Diverse Tags:

Folderul “Multumiri”

January 11th, 2011 8 comments

Dorim sa incepem cu un raspuns la o multime de mesaje primite de la colaboratori care ne-au bucurat, facandu-ne sa simtim ca activitatea noastra conteaza. Este vorba de acele mesaje care contin cuvantul “multumesc”, primite in urma solutionarii vreunei probleme sau pur si simplu, la care nu dam reply pentru ca raspunsul ar fi prea sec: “Cu placere! De asta suntem aici, ca sa va ajutam.”. Pentru acestea avem un folder numit “Multumiri”, in care am adunat cateva mii de mesaje.
Intr-o postare viitoare vom scrie despre alt folder, de data aceasta amuzant, numit “Aberatii”.

Categories: Despre noi Tags: