Niciodată să nu spui niciodată e una din vorbele ce se aplică în politică. Și, se pare, uneori și în dezvoltarea software 
De ce spun asta? Pentru că pe forum au existat discuții despre importul de date din fișierele generate de casa de marcat, direct în program, iar eu am fost unul din cei care au spus că nu cred că se poate implementa pentru că sunt situații și situații. Ei bine, acest import s-a implementat în program.
Veți putea importa atât în SAGA C cât și în SAGA PS informațiile stocate de fișierele generate de casele de marcat.
Să detaliem puțin lucrurile în cele ce urmează.
Citiți mai departe…
Ce avem noi aici? Mici actualizări, așteptate de mulți utilizatori:
1. D205
2. D101
3. Regimul special pentru construcții
Citiți mai departe…
La fiecare început de an apar unele “probleme” în utilizarea programelor SAGA. De multe ori cunoscute, dar omise de către cei care utilizează programul.
De aceea, iată niște mici sfaturi pentru culegerea datelor:
Citiți mai departe…
Pe la începutul lunii iulie, două programe antivirus, AVAST și AVG, ambele produse de aceiași firmă (da AVG a fost preluat de către AVAST), au început să dea mesaje despre faptul că programele SAGA pe care vor să le descarce ar putea fi unele malițioase, ar putea fi malware și au început să blocheze, utilizatorilor SAGA care foloseau și unul din aceste programe antivirus, descărcarea fișierelor de pe siteul sagasoft.ro
Foarte mulți dintre utilizatori au înțeles că problema ține de programele antivirus și au acceptat ca soluție introducerea la excepții a siteului sagasoft.ro și/sau executabilelor de acolo. Soluția aceasta a fost propusă mai demult chiar de către reprezentanții locali ai AVAST în România, când în urmă cu câțiva ani din cauza unei actualizări a bazelor de date ale AVAST executabilele SAGA au fost șterse. Pentru referință aveți aici articolul dânșilor de atunci.
Citiți mai departe…
Am mai scris despre subvenții pe acest blog, odată despre subvenții în general, iar odată, în special, despre subvențiile de la șomaj și modul de completare a D112.
Aici însă vreau să vă arat cum puteți folosi programul pentru a automatiza puțin operațiile legate de subvențiile pentru investiții.
După cum am arătat în articolul legat de subvenții, subvențiile pentru investiții se contabilizează astfel:
Read more…
În acest articol, foarte pe scurt, câteva cuvinte și mici sfaturi despre imobilizări:
În SAGA evidența imobilizărilor se poate ține cu ajutorul ecranului Imobilizări din meniul Operații.
În acest ecran se pot introduce imobilizările, fie corporale, fie necorporale. Operarea lor se poate face fie direct în ecran – metodă utilă la începerea lucrului cu programul, fie automat prin preluarea informațiilor din intrări. Cum prin preluare automată? Simplu. Dacă veți opera o intrare unde unul din conturi este din clasa 2, la validare se va propune adăugarea imobilizării în ecranul de imobilizări.
Read more…
De-a lungul timpului, foarte mulți utilizatori care au folosit SAGA s-au lovit de o dilemă: să folosească generarea REVISAL din SAGA sau să folosească aplicația oficială.
Unii au ales să folosească SAGA, alții, dimpotrivă, să folosească aplicația oficială. Cei care au început lucrul în SAGA întrebau dacă pot prelua datele salariaților sau registrul salariaților în SAGA. Cei care foloseau SAGA și nu aplicația oficială se întreabă și acum dacă pot transfera datele din SAGA în aplicația oficială.
Read more…
Nu știu de ce, de la un timp, unele programe antivirus generează alerte false legate de SAGA. Fie la descărcare, fie la instalare, fie la salvarea datelor dacă se bifează opțiunea “Cu salvarea datelor pentru toate firmele”.
De departe, cele mai multe alarme false le generează AVAST Antivirus. Nu contează că este versiunea gratuită sau versiunea plătită. Generează alarme la descărcarea de pe site precum și la instalare. La un moment dat aveau pe blogul AVAST România un articol despre o alertă de acest gen false positive și soluția de atunci era să se adauge folderul SAGA la excepții. Articolul lor este cel de aici. Au promis că problema legată de alarmele false se rezolvă la următorul update al programului antivirus, mai exact la actualizarea definițiilor virușilor. Rezolvarea lor a fost temporară pentru că problema a reapărut, ba chiar s-a accentuat la un moment dat. Pentru mine a fost momentul în care după mai bine de 4 ani de utilizare a unei licențe plătite AVAST am renunțat la plata prelungirii licenței pentru acel program și, implicit, la utilizarea lui.
Read more…
Aș dori să încep o serie de articole practice, legate de SAGA. Și încep cu primul pas: instalarea programului.
Multe telefoane pe asistență vin de la clienți care reclamă faptul că programul dă tot felul de erori fie la generarea unor fișiere, fie la salvarea datelor, fie la efectuarea salvărilor de siguranță.
Aceste erori sunt generate de instalarea programului, eronat, în alte locații decât în cea propusă de program.
Implicit, la instalare, se propune calea următoare: C:\SAGA C.3.0\.
Foarte mulți aleg să schimbe acea cale de instalare, dar o fac eronat, iar dintre erorile legate de schimbarea căii de instalare se remarcă în principal:
Poate ați remarcat că la apăsarea butonului Declarația 112 din ecranul state salarii apărea mesaj că declarația nu este actualizată.
Azi, 7 februarie 2017, a apărut corecția publicată de ANAF. A și fost introdusă în program așadar dacă actualizați programul, D112, se va putea genera fără probleme.
Read more…
Comentarii recente