Rezolvare eroare la descărcare gestiune

10 Apr 2023 | Contabilitate, Programe | 2 comentarii8000 vizualizari
help

Dacă la validarea descărcarii de gestiune global-valorică din ecranul “Inchidere luna”, aveți o eroare care arată așa:

rezolvarea este să verificați intrările/ieșirile pe acea gestiune pentru că se înregistrează vânzări mai mari decât stocul maxim posibil. Firma respectivă a vândut mai mult decât a avut.
Un alt motiv poate fi ca există sume negative în soldurile sau rulajele conturilor 378 sau suma din 4428 nu este corectă.
Folositi butonul care are ca pictograma o imprimantă si care afisează simularea descarcarii, pentru a identifica mai usor problemele.

2 comentarii

  1. Dacă eu nu am avut niciodată problema aceasta și deodată mi-a apărut notificarea, cum o pot regla? Chiar așa Saga îmi operează cu solduri negative din 2016????? De când am facut o actualizare prin februarie sau martie îmi apare și această problemă, care cumva dispăruse, iar în noiembrie 2022 descărcarea de gestiuni se făcea fără probleme. La verificarea intrărilor de la secțiunea întreținere BD îmi arată o aberație: stocuri neidentificate din 2014 până azi când am operat actele pe iunie 2023!!!! Este extrem de frustrant când vrei să faci închiderile și te trezești cu asemenea erori. Vă rog, o rezolvare!

    1. Nu a apărut niciodată atenționare pentru că a fost introdusă doar din acest an. Dacă ați avut sold negativ și înainte și nu ați verificat e o problemă.
      La verificare intrări e o atenționare, nu e nicio aberație. Acea atenționare apare pentru că aveți și partea de stocuri activă și sunt atenționări legate de ceea ce este cules pe nedefinit, atenționări pe care le puteți ignora.
      Rezolvarea este să verificați de ce aveți sold negativ la 371.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *