Validarea XML generat de SAGA, cu aplicația REVISAL versiunea 5.0.8

13 Dec 2011 | Declarații, Programe | 14 comentarii987 vizualizari

În SAGA începând cu versiunea 386 la SAGA C, 206 la SAGA PS și 272 la SAGA B, au fost implementate modificările aduse de către ITM la specificațiile tehnice a fișierului XML ce conține registrul salariaților și a fost actualizat nomenclatorul de coduri COR cu ultima versiune. După cum știți, ITM a actualizat aplicația REVISAL la versiunea 5.0.8. implementând un nou nomenclator COR și funcții noi, revizuind de asemenea specificațiile tehnice a REVISAL. Aplicația este disponibilă pe siteul Inspecției Muncii.

Începând cu versiunile curente a aplicațiilor SAGA arătate anterior, pentru validarea fișierului XML generat de SAGA este nevoie de instalarea aplicației oficiale REVISAL 5.0.8, după ce dezinstalați în prealabil aplicația REVISAL 5.0.6.

Dacă ați avut date culese în aplicația REVISAL 5.0.6, efectuați o salvare a bazei de date din aplicație, înainte de a o dezinstala.

Dacă la validarea cu aplicația REVISAL 5.0.8 a  fișierului XML generat de SAGA obțineți o eroare de tipul

Cod COR 123456 invalid. Câmpul “Funcție/Ocupație nume” este obligatoriu și trebuie să conțină o valoare.

înseamnă că nu ați respectat indicațiile date de către ITM în ghidul utilizare și instalare a aplicației.

Pentru a rezolva și pentru a putea valida corect fișierul XML generat de SAGA, aveți două soluții.

1. Soluția cea mai simplă: dezinstalați aplicația REVISAL 5.0.8 și o reinstalați, în alt folder. Programul vă va propune calea de instalare “C:\Pogram Files\TeamNet\Revisal HG500-2011”, dar aceasta poate fi schimbată, așa că puteți pune la cale “C:\Revisal v.5.0.8”

2.Să respectați instrucțiunile date de ITM: după ce dezinstalați aplicația REVISAL 5.0.6 și începeți să instalați REVISAL 5.0.8 trebuie să vă asigurați că instalați în aceiași locație în care a fost instalata versiunea 5.0.6 și că, la instalare, ați selectat să se instaleze cu aceleași drepturi cu care era instalată versiunea 5.0.6. Astfel, dacă la instalarea versiunii 5.0.6 ați ales “Toți utilizatorii” atunci și la instalarea versiunii 5.0.8 trebuie să alegeți la fel, altfel dacă ați ales “Doar eu”, trebuie ca și acum să alegeți tot așa. Vă recomandăm să alegeți “Toți utilizatorii” dacă nu știți sigur ce ați ales inițial.

Soluțiile de mai sus sunt valabile și pentru cei ce încă nu au actualizat SAGA sau REVISAL cu ultimele versiuni.

14 comentarii

 1. Buna seara,

  Am o intrebare care din cate am observat pe mai multe site-uri este pe buzele tuturor. In urma instalarii noi versiuni si in cazul celor care folosesc programul inspectiei muncii si in cazul celor care folosesc saga ca si soft, mai este necesara transmiterea online a bazei de date, in conditiile in care denumirea functiei nu s-a modificat deloc, decat modul de numerotare al codurilor ?

  Va multumesc anticipat

  1. Mi-ar plăcea să susțin cu tărie că nu trebuie. Din păcate nu pot, deși, personal, cred că a retransmite registrul cu noile coduri este aberant și nejustificat câtă vreme se modifică doar codul numeric nu și denumirea.

   Modificări de COR au mai existat și până acum. Și aplicația veche a REVISAL a avut corecții de acest gen și nu una ci vreo 4. Și fiecare din acestea genera o corecție în baza de date. Și nu a existat agitația de acum, asta și pentru că nu existau sancțiunile de acum, însă nu-mi aduc aminte ca ITM să fi pretins re-transmiterea registrului pe motiv de schimbare a clasificării.

   Problema apare din acest motiv: nicăieri nu se spune în mod foarte clar dacă din descrierea funcției/ocupației face parte și codificarea.
   Atât în codul muncii cât și în HG 500/2011 se descrie elementul ca fiind “funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România” și atât.

   Cred însă că ITM este cel ce ar trebui să iasă în față și să clarifice public acest aspect, nu verbal la telefon sau diverse seminarii, mese rotunde sau alte asemenea, ci printr-un ordin sau comunicat public asumat de către conducerea ITM. Dar, din păcate, la nivel de transparență inspecția muncii e una din cele mai netransparente instituții.

 2. Buna seara,
  Va rog sa imi spuna si mie cineva,daca a reusit sa transmita revisalul cu versiune 5.0.8.Eu am o lichidare si ma lovesc de eroare>functie,ocupatie in mod obligatoriu
  Multumesc

  1. Da, merge transmiterea REVISAL. Și se și validează fișierul XML generat de SAGA.
   Verificați să aveți introdus codul COR. Dacă eroarea este similară celei descrise în acest subiect al blogului, atunci rezolvarea o găsiți citind cu atenție ceea ce e scris în articol și făcând exact ce scrie în el pentru a rezolva problema.

 3. Buna seara

  am o nelamurire. pana acum am lucrat cu varianta oficiala ITM. acum sunt nevoita sa lucrez cu SAGA. am de facut modificari de functie si salariu la mai multi angajati. cand fac COPIERE FISER? dupa fiecare modificare sau la sfarsit dupa ce am modificat totul?
  multumesc

 4. Buna ziua. Am un contract de munca pe durata determinata(29.02.2012-29.05.2012) care a suferit urmatoarele modificari: inceperea activitatii este cu data de 29.02.2012 ,pe data de 19.03.2012 se suspenda contractul pana pe 22.03.2012 iar cu data 23.03.2012 devine activ pana pe data de 02.04.2012. Din data de 03.04.2012 inceteaza. Nu se valideaza fisierul XML. AJUTOR!!!

 5. Am revisal 5.06,am transmis online si imi da eroare ca nu am actualizat codurile COR ,va rog sa-mi spuneti cum pot actualiza codurile.

  1. Versiunea 5.06 a aplicației Revisal, pe care o aveți instalată, nu mai poate fi utilizată de la data de 1 ianuarie. Începând cu acea dată este obligatorie folosirea Revisal 5.08. Treceți la Revisal 5.08 și refaceți fișierul de transmis la ITM.

 6. la validare registru primesc urmatorul mesaj de eroare schemas.datacontract.org/2004/07Revisal. Entities:Temei legal”element is invalid-The value Reintegrare” is invalid acording to this datatype
  si entities:temei incetare”-the Enumeration constrain failed. Line number:2. Line position 36578
  Mentionz ca am actualizat atat programul Saga cat si Revisal cu ultimele versiuni. Nu am mododicat, fata de ultimul Revisal transmis, decat salariile la cateva persoane. Ma puteti ajuta
  Multumesc!

  1. Nu cred. Aveți cel puțin o persoană la care în loc de activ aveți reactivare. La reactivări, ce pot fi doar în temeiul unei hotărâri judecătorești, trebuie completat și temeiul legal. Reverificați cu atenție datele din registru. Vedeți la ce poziții starea este “Reactivare”. Este posibil să o fi ales din eroare și să trebuiască să modificați în “Activ”.

 7. Buna ziua am instalat Revisal vers 5.08 merge dar versinile mai noi 6.05. si 6.06 imi da eroare nu imi intra in program desi am avut si inainte ultimele versiuni si functiona .

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *