Update: Raportări semestriale

26 Jul 2013 | Contabilitate, Declarații | 10 comentarii633 vizualizari

bilant1A fost publicat ordinul 1013/2013 din 24/07/2013 ce le aprobă. Formularul se găsește deja pe siteul ANAF.

Va urma actualizarea programului pentru introducerea acestui formular. O recomandare: faceți o copie a folderului programului, într-o altă locație redenumind folderul din SAGA C.3.0 în SAGA C.3.0.423, înainte de a actualiza la versiunea ce conține raportarea semestrială, dacă, în viitor, aveți nevoie de bilanțul anual generat din SAGA.

10 comentarii

 1. “Ce ar fi daca” SAGA ar memora automat date introduse in forma de bilant anual. Ce acum aplicatia se numeste acum S.neA.utomatG.A. ?

  1. Nu ar avea sens, câtă vreme datele se salvează și rămân salvate în pdf. Dvs confundați stocarea datelor cu prelucrarea datelor. Datele sunt prelucrate automat și sunt gestionate asemenea.

 2. Multumesc ! Mi-ai sters comentariul, doar e blogul tau nu ? Pune o avertizare ” Nu criticati si nu sugerati nimic, ca va tai…… de pe lista. Spuneti doar “Multumesc” Frumos Dl Blogger

  1. Nu l-am șters. Pur și simplu a intrat în moderare fapt menționat explicit, pe blog, aici https://www.sagasoftware.ro/?page_id=2
   L-am lăsat să treacă și pe acesta pentru că e de referință pentru nesimțirea unora.
   Ați postat primul comentariu sâmbătă seara, iar pe acesta, duminică seara. Chiar credeți că eu, în week-end, nu fac altceva decât să stau pe blog și să văd dacă cineva pune un mesaj ce se dorește a fi ironic apoi revine cu unul prin care își varsă frustrarea?
   Blogul nu e al meu. E al SAGA Software și eu am un mic privilegiu ce mie mi se pare onorant: acela de a scrie despre una sau alta și de a contribui, inclusiv prin comentarii, la asistența celor ce citesc acest blog. Dar e mai simplu să nu citiți nimic sau să nu înțelegeți ceea ce citiți și să aruncați cu acuzații.
   Puteam să șterg aceste mesaje, să le ignor pur și simplu. Dar nu vreau. Al doilea mesaj m-a deranjat foarte mult și dacă vă mai pierdeți timpul cu astfel de mesaje, vă asigur de pe acum că eu nu am de gând să mi-l pierd răspunzând la ele ci le voi da delete direct.

 3. @cristi (cu c mic si patratel violet)
  Stti cindva o persoana mi-ai zis ca, meseria de contabil se invata cu creionul pe hirtie. Nu pe calculator. in cazul in care miroase munca si tie lene sa copiezi 50-60 rinduri, lasa-te de meserie. Exista variante si variante, ai dreptul la libera alegere.

 4. Cristi :Nu ar avea sens, câtă vreme datele se salvează și rămân salvate în pdf. Dvs confundați stocarea datelor cu prelucrarea datelor. Datele sunt prelucrate automat și sunt gestionate asemenea.

  A da! Nu ar avea sens? Pai si sugestia dvs. ?
  “O recomandare: faceți o copie a folderului programului, într-o altă locație redenumind folderul din SAGA C.3.0 în SAGA C.3.0.423, înainte de a actualiza la versiunea ce conține raportarea semestrială, dacă, în viitor, aveți nevoie de bilanțul anual generat din SAGA.”
  Cate copii ala programului trebuie sa pastreze un utilizator? Doua, trei patru, copii pe an ? Si cat de mare devine copia progamului in timp? Cati Mega ? Mai cumparam un hard drive, nu? Un fisier .dbf care sa patreze <> sa stocheze(am zis bine) datele din forma de bilant generat din SAGA nu ar fi mai mic ? Nu ar fi mai bine asa? Si poate aplicati SAGA ar putea folosii datele stocate cand va fi generat urmatorul bilant/raportare semestriala si utilizatorii SAGA nu ar fi obligati sa complete, corecteze din nou aceleasi date. Asta nu este o recomandare sau o sugestie mai buna ? Cum a ramas cu “Ce ar fi daca….” ala al dvs.
  IMI CER SCUZE PENTRU AL DOILEA COMENTARIU. Aveti dreptate am fost ironic, rautacios si….. si puteti sa spuneti mult mai multe, aveti dreptate. Dar adevarul este ca dupa ce i-am dat submit la al doilea comentariu a aparut din nou primul comentariu, daci nu fusese sters, si in concluzie am facut o prostie asa cum spuneti dvs “de referință pentru nesimțirea unora” si aveti dreptate, din nou.
  Eu recunosc cand gresesc, dvs puteti sa recunoasteti ca sugestia mea este mai buna si mai utila pentru utilizatorii SAGA ? Sunt curios, puteti sa recunoasteti lucrul asta ?
  Sau puteti sa-i dati delete la tot, eu unul nu am putut sa sterg al doilea comentariu al meu, dvs. puteti sa stergeti tot.

  1. :) Nu am fost eu suficient de explicit. Sugestia mea este în concordanță cu sfatul primit de utilizator în fiecare mail pe care aceștia îl primesc legat de actualizări.
   Sfatul nu e pentru cei ce vor să-l salveze așa cum e și cum de altfel solicitați și dvs. Pentru aceștia recomandabil este să salveze PDF-ul generat și să-și listeze anexele în PDF sau măcar să salveze scanările acestora.
   Sfatul era pentru cei ce nu l-au făcut, vor să-l refacă, intenționează să refacă contabilitatea unor firme, pentru aceștia era adresat. Pentru că, vă vine să credeți sau nu, există și astfel de situații.
   Nu se poate păstra într-un simplu DBF și e greu să faci programul să păstreze de la an la an și formulele de calcul asociate acestuia și tot ceea ce implică acesta. Și asta pentru că sunt dese modificările ce se aduc acestuia. E anormal pe de o parte să modifici acel formular de la an la an, dar MF o face constant. Datele solicitate sunt modificate aproape în fiecare an. Chiar dacă nu în formularul 10 sau 20, dar în 30 sunt din ce în ce mai stufoase și MF ajunge să dețină o situație analitică a firmelor prin acest bilanț.
   Recunosc că, poate, ar fi mai comod pentru unii utilizatori, dacă ar exista în program, pe undeva stocat acel bilanț, dar ar trebui să existe salvat și fiecare PDF asociat. Da, în unele situații ar fi, poate, mai comod. Nu și-ar mai bate capul să salveze PDF-ul și anexele sale dacă există.
   Pe de altă parte însă, un utilizator al unui PC ar trebui să știe, mai ales în ziua de azi, cu e cu copiatul unor fișiere dintr-un loc în altul, să trimită un mail și cea mai simplă metodă de ați salva datele sau unele fișiere este să-ți dai mail ție însuți mai ales dacă ai adresă de mail (cu am au foarte mulți) pe Yahoo.
   De aceea trebuie să vă puneți în postura celor ce dezvoltă programul:
   Ce alegeți? Să dezvoltați rutine distincte, proceduri distincte, în program pentru fiecare bilanț sau raportare semestrială în parte, mai ales că se modifică de la an la an sau să sfătuiți utilizatorul să-și salveze pdf-ul generat și depus la ANAF? Iar timpul rămas să-l folosești pentru a dezvolta/îmbunătăți alte funcții ale programului?
   Trebuie să luați în considerare mult mai multe aspecte.
   Similar bilanțului se procedează cu TVA. Decontul a suferit modificări multiple, unele substanțiale, chiar de două ori într-un an. Și acolo, din pricina modificărilor de rânduri, de tratament fiscal, compatibilitatea cu formele vechi nu a fost păstrată pentru că există anumite riscuri. Așa că, momentan, acestea se pot genera, exact ca și bilanțul, doar în ultima versiune existentă.

 5. Ideea e ca ar trebui sa fim mai calmi si intr-adevar sa ne gandim la dezvolatarea aplicatie pe alte functii ale aplicatiei.

  Chiar nu mi se pare asa de complicat sa pastrezi o copie a fiserului pdf depus la ANAF undeva intr-un folder cu bilanturile firmei respective.

  Si nu in ultimul rand, multumim echipei de la Saga pt tot (profesionalism , promptitudine, intelegere si toate celelelate).
  Mult succes in continuare.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *