Să ne distrăm puțin. Notificările ANAF.

22 Jun 2018 | Diverse | 4 comentarii881 vizualizari
notificari-anaf

Am primit de la un prieten o mostră a notificărilor emise de către ANAF.

Concret: o firmă declară o sumă în D100 la impozit pe dividende, aceiași sumă în D205 – tot la impozit pe dividende, dar ANAF consideră că…suma respectivă e cu probleme fiindcă în cele două declarații s-a fi înscris sume diferite.

Matematica ANAF este asta 801 lei – 801 lei  = 801 lei Smile

ANAF - notificare

A, să nu uit! Puși de Curtea de Conturi, cei de la ANAF, au început să trimită notificări către firmele care au depus D101 și au avut înscrise sume la rd.25 din D101, considerând că firma trebuia să înscrie la rândul 25 o sumă egală cu dobânzile și penalitățile pentru care ANAF a emis decizii de calcul accesorii. Dacă suma înscrisă e mai mică se consideră că…restul ar fi fost considerată cheltuială nedeductibilă. De ce? Pentru că…logică.

Și vor cere explicații pentru asta. Că de foarte multe ori se emit decizii de calcul accesorii care ajung oriunde numai la contribuabil nu, nu mai contează. Eu nu am primite nici măcar deciziile de rambursare sau de compensare sume din TVA solicitat la rambursare. Darămite alea de calcul penalități.

4 comentarii

  1. Nu ajungea ANAF mai avem si Curtea de conturi…
    Si noi trebuie sa le arătăm logica, chiar în scris de obicei.
    Au tot felul de “corelatii” absurde, fara legătură cu realitatea.
    Ba chiar am primit notificare ca în anul anterior veniturile declarate în D 394 nu sunt egale cu cele declarate in D300! La o firma cu TVA la incasare!!! Si au vrut justificarea in scris… si au primit-o doar verbal cu adjectivele de rigoare.

  2. ANAF deja a inceput sa emita notificari unde scire ca cifra de afaceri din D.300 nu este egala cu cifra de afaceri din bilantul contabil la 31 decembrie. :D
    Din pacate nu iau in calcul ca exista si venituri care sunt scutite, de exemplu incasarea unei subventii.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *