Registre on-line de la ANAF

12 Dec 2012 | Contabilitate, Diverse | 3 comentarii657 vizualizari

registre_01După cum am scris într-un post anterior, verificarea codului de identificare fiscală a partenerilor dumneavoastră, pe siteul ANAF, este necesară pentru:

– a vă asigura că partenerul nu este declarat de ANAF ca fiind inactiv. Orice tranzacție efectuată cu o astfel de persoană declarată ca fiind inactiv nu va fi recunoscută din punct de vedere fiscal.

– a vă asigura că partenerului dumneavoastră nu i s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA. Dacă acestuia i s-a anulat înregistrarea și este furnizorul dumneavoastră nu veți putea deduce TVA facturat de acesta.

– a vă asigura că partenerul aplică sistemul de TVA la încasare.

Pentru a efectua aceste verificări, pe siteul ANAF, în secțiunea “Informații publice” există posibilitatea de a consulta registrele publice puse la dispoziție de ANAF pentru a verifica toate aceste situații. Registrul persoanelor ce aplică sistemul de TVA la încasare este momentan provizoriu și urmează a fi definitivat până la 28/12/2012.

Mai jos aveți linkurile directe către registrele respective:

Registrul contribuabililor inactivi
Registrul persoanelor înregistrate în scopuri de TVA
Registrul persoanelor ce aplică sistemul de TVA la încasare

Pentru a verifica informațiile introduceți codul de înregistrare fiscală și codul de verificare generat de pagina de internet.

3 comentarii

    1. Din păcate nu. Este destul de greu să se treacă de acel cod CAPTCHA. Verificarea se poate face doar manual. În cazul contribuabililor inactivi exista, cred că există și acum, o listă a acestora în format Microsoft Excel ce putea fi citită, dar din punct de vedere al TVA simpla verificare doar în registrul inactivilor nu este suficientă.

  1. Am tras cu ochiul la alte programe de conta si am vazut ca au implementat aceasta facilitate doar ca atunci cand verifici un partener introduci codul CAPTCHA apoi preia automat datele, poate o sa se intample si in SAGA e mult mai usor sa introduci un cod in program decat sa intri pe site si sa verifici in 10 locuri partenerul respectiv …..

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *