Plăți numerar

22 Jan 2014 | Legislatie | 6 comentarii688 vizualizari

cash2Ministrul Finanțelor Publice, domnul Daniel Chițoiu, a declarat, într-un interviu acordat revistei Capital, că în luna februarie este posibil să se introducă o modificare a legislației cu privire la limitarea plăților în numerar.

Astfel, conform celor declarate, se intenționează limitarea plăților între persoane fizice la maxim 10,000 lei pe zi și reducerea plafonului de plăți în numerar către persoane juridice la 5,000 lei (la jumătate din plafonul existent). Probabil vor exista excepții: spre exemplu plata salariilor, dar momentan nu sunt date mai multe detalii.

Se intenționează și introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic. Adică altă cheltuială pentru firme ce, probabil, vor fi obligate să-și schimbe sau să-și adapteze aparatele de marcat fiscale existente. De asemenea se va schimba sistemul de penalități și simplificarea rambursărilor de TVA.

Oricum, țineți-vă bine. O luăm de la capăt cu modificările legislative făcute peste noapte cu aplicare de a doua zi.

6 comentarii

  1. Ma simt ca si cum m-am intors din puscarie desi nu am avum si nu vreau sa am aceasta experienta! Multumesc lui @SeptimiuV pentru aceasta experienta”insolita”!!La noi e”iarna” pe toate planurile! La dvs?

    1. De jumătate de oră a început să ningă și în Beiuș :) Junioara mea e veselă. Și-a dorit zăpadă foarte mult.

  2. Nu o sa mai am nicio discutie cu aceasta persoana! Imi cer inca o data scuze, fata de toti membrii forumului, ca m-am lasat prada enervarii.Nu o sa mai ma enervez fata de membrul SeptimiuV. Il voi ignora, cu respect! Sa fie sanatos si voios!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *