Iarăși..

21 Jan 2015 | Diverse | 0 comentarii663 vizualizari

TellmemoreȘtiți povestea cu lupul la oi? Cam așa a ajuns povestea cu codul fiscal. Din știrile zilei de astăzi aflăm că:

Premierul Victor Ponta a cerut ministrului de finanțe, Darius Vâlcov să prezinte în primă lectură proiectul noului Cod Fiscal și cel de procedură fiscală până pe 15-20 februarie. Proiectul va fi transmis apoi Parlamentului.

Cum? E gata dezbaterea publică cu mediul academic? Că doamna Petrescu, atunci când în iulie a retras de pe siteul MF proiectul publicat, a spus că el se află în continuare în dezbatere publică. Deși pentru MF “publicul” era limitat la mediul academic. Mediul de afaceri nu are de ce să participe la dezbateri publice legate de codul fiscal că el se aplică mediului academic, nu firmelor sau populației. Logic, nu?

Acum gata. Aflăm că se citește la Guvern și apoi se trimite la marii specialiști din parlament. Acei oameni ce și-au dat măsura competențelor de-a lungul timpului adoptând legi atât de bune și atât de bine scrise că au necesitat uneori schimbări de la o lună la alta.

Și, mai mult:

Vreau să-l facem foarte clar, să știe toată lumea de la 1 ianuarie 2016, dar așa pe înțelesul oricui. Și cel care are 10 clase să știe ce taxe plătește și să nu mai vină ANAF peste 5 ani peste 7 ani și să calculeze din urmă

Mă umflă râsul. Zău. Aș vrea să o văd și pe asta. Am o propunere pentru voi încă de pe acum: după ce apare, le dăm mail guvernanților și parlamentarilor citând în preambul această afirmație, apoi cerându-le să ne explice ei ce au legiferat și cum ar trebui să se aplice legea?  Doar la TVA parcă văd o grămadă de întrebări.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *