Erori semnare declarații. Rezolvări

17 May 2016 | Declarații | 19 comentarii3010 vizualizari

V-ați confruntat zilele acestea cu o eroare la semnarea declarațiilor în format PDF? Eroarea era

imgerror-adobeError encountered while signing:
The windows Cryptographic Service Provider reported an error:
Invalid algorithm specified
Error code : 2148073480

sau în românește

 

Eroare la semnarea documentului
Serviciul Windows Criprographic a raportat o eroare:
Algoritm invalid
Cod eroare: 2148073480

Dacă da, atunci trebuie să știți că eroarea nu este din cauza SAGA sau DUKIntegrator.

Ea apare la cei care utilizează Adobe Reader DC și este cauzată de ultima actualizare a acestei aplicații. Prin ultima actualizare Adobe a introdus algoritmul SHA256 fapt ce poate provoca eroarea de mai sus la semnarea declarațiilor.

Aveți trei variante de rezolvare:

1. Încercați să restartați PC-ul. Poate actualizarea nu a fost finalizată și această metodă permite finalizarea instalării. Dacă nu merge….

2. Luați legătura cu furnizorul certificatului digital și rugați-l să vă furnizeze ultimele drivere și aplicații specifice, necesare funcționării corecte a tokenului (smart cardului).

3. Dacă nu puteți lua legătura cu furnizorul certificatului digital sau dacă nu există versiuni mai noi ale aplicațiilor folosite de token, dezinstalați Adobe Reader DC și instalați Adobe Reader XI sau mai vechi.

19 comentarii

 1. Eu am patit-o. Cei de la Digisign mi-au recomandat sa sterg ultima varianta actualizata de la Adobe si sa descarc de pe pagina lor Adobe Reader 10. Asa a functionat.

  1. Eu am recomandat asta ca ultimă soluție. Și văd că cei mai mulți au ales-o ca prima soluție :)

 2. Buna ziua
  Ceea ce am facut eu , cu tokenul Alladin de la Digisign , am dezinstalat safenet authentification , si reinstalat varianta de pe site. A functionat.

 3. Buna ziua ma confrunt cu o problema. Caut si eu adobe reader XI pentru windows 10 home ca sa pot trimite confirmarea . Daca folosesc adobe reader DC nu merge deoarece imi apare : Cod eroare: 2148073480 . Multumesc

 4. Am semnatura electronica pe numele meu emisa pe cheltuiala unui colaborator A. Pe baza acestei semnaturi electronice am facut procure notariale si semnez si la ceilalti, B,C,D. Aceasta semnatura electronica avand valabilitate un an, expira in iulie 2016. In anii anteriori intram pe site-ul ANAF,”reinoire certificate digitale” samd. Insa in acest an, inainte de expirarea certificatului digital (iulie 2017) este posibil, este chiar probabil ca societatea A sa se dizolve cu lichidare. Intrebare: Mai pot continua sa semnez la B,C,D cu semnatura electronica pana in iulie 2017 desi A se dizolva cu lichidare mai inainte de aceasta data??? :?: Multumesc frumos!

  1. Da, puteți. Chiar dacă a fost facturat pe societatea respectivă certificatul este nominal emis pe numele dvs. Îl veți și putea reînnoi fără probleme doar că la reînnoire nu se vor mai înscrie datele firmei respective ci doar ale dvs.

 5. Este actualizat demult. Intrați la Fișiere-Salariați – Adeverințe și selectați Adeverință CM

 6. Multumesc frumos! Dar la reinoire numai pe numele meu trebuie sa mai redepun declaratiile 150 si 152 pentru celelate firma la care semnez sau pot sa folosesc numai optiunea “reinoire certificate digitale”de pe site-ul ANAF?

  1. Nu. Detaliile legate de firmă apăreau în certificat dar el este nominal. Dacă e același titular cu același cnp și, mai ales, cu exact aceiași adresă de mail nu e nevoie decât de încărcarea la ANAF a documentului de confirmare obținut după reînnoire. Fără a se redepune 150/152.

 7. Buna ziua! Cand vreau sa generez declaratia 112, o deschide cu ajutorul lui Office Word. Am si Adobe instalat, dar nu merge. Cum sa schimb programul cu ajutorul caruia o deschid? Multumesc anticipat.

  1. Dați click dreapta pe un fișier pdf, alegeți din meniul contextual opțiunea “Proprietăți”. În ecranul ce vă apare la opțiunea “Deschidere cu” apăsați “Modific” și din lista de aplicații selectați “Adobe Reader” apoi dați Ok în fiecare ecran.

 8. buna seara
  am patit=o acum un minut!
  am deschis modulul de declaratii anaf
  avea o actualizare de facut..pt recipise
  cind am dat actualizare l=a blocat avast si l=a sters!

  virus!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  am intrat hotarita pe saga sa descarc iarasi declaratii anaf

  cind sa descarc..iar blocat de avast!!!!!!!!!!!!!!!!

  ce ma fac?

  1. Așa este când folosiți AVAST sau, mai nou AVG.
   Problema vine de la antivirus, care, în mod fals, vede SAGA sau, mai nou, modulul declarații ANAF ca fiind viruși deși, evident, nu este cazul.
   Și eu am pățit-o cu AVAST și chiar aveam licență.
   Consultați blogul AVAST România pentru a vedea soluția lor consultând acest articol de la ei de pe blog.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *