e-Factura

19 Dec 2023 | Contabilitate, Legislatie | 220 comentarii51599 vizualizari

După cum știți deja din spațiul public, s-au adus modificări la legislație cu privire la e-factura. Modificările constau în faptul că, începând cu 2024, aproape orice factură pe relația B2B (adică emisă de o firmă către altă firmă) sau pe relația B2G (indiferent că e o relație definită de un contract de achiziții publice sau nu) se va transmite în e-Factura. Zic aproape orice factură pentru că sunt unele excepții. Spre exemplu facturi emise urmare executării contractelor clasificate potrivit legii sau în cazul în care atribuirea și executarea contractului de achiziție publică au necesitat impunerea, potrivit dispozițiilor legale, a unor măsuri speciale de securitate pentru protejarea unor interese esențiale de securitate ale statului. Acestea nu se trimit în e-Factura.

Spre deosebire de anul trecut când MFP spunea că și bonurile fiscale cu cod fiscal al clientului, cele ce au valoare de factură, s-ar trimite în e-Factura, acum spune că nu.

Ghidul oficial se găsește aici.

 • în sistemul e-factura veți transmite în termen de 5 zile calendaristice orice factură emisă pe relația B2B sau B2G, dar nu mai târziu de 20 a lunii următoare.
 • facturile emise către persoane fizice se transmit în e-Factura doar în cazul în care privesc servicii turistice achitate cu tichete de vancanță, iar persoanele fizice solicită explicit factură.
 • pentru orice achiziție din țară, dacă sunteți firmă furnizorii vă vor emite facturi doar prin e-Factura
 • puteți primi și factura listată, scrisă de mână, sau pe mail în format pdf, dar din punct de vedere legal se va considera că dețineți factură doar dacă aceasta este trimisă de partenerul dvs prin sistemul e-Factura.
 • partenerii din alte state vă pot trimite facturile ca până acum
 • firme din alte state decât RO se pot înscrie, OPȚIONAL, în acest sistem
 • netransmiterea în termenul legal se sancționează cu amendă. Nerespectarea termenului limită pentru transmiterea facturilor în sistemul
  e-Factura constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mari, cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor
  mijlocii și cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum și pentru persoanele fizice.
 • amenzile se aplică de la data de 1 iulie 2024
 • de la 1 iulie 2024 dacă aveți înregistrate facturi de la furnizori ce aveau obligația transmiterii lor în e-factura  și aceștia nu le-au trimis așa către dvs, riscați o amendă de 15% din valoarea facturii și nerecunoașterea dreptului de deducere a TVA și a cheltuielii generate de acea achiziție
 • pentru a primi/transmite facturi în sistemul e-Factura firma trebuie să fie înregistrată în SPV cu certificat digital calificat
 • PFA,II, IF, liber-profesioniștii trebuie să fie înregistrați pe cod fiscal în SPV. Înregistrarea pe CNP a acestora nu permite transmiterea facturii prin e-Factura.

Au fost foarte multe discuții în spațiul public legate de cine emite factura: antreprenorul sau contabilul, ori legate de responsabilitățile deținătorului certificatului digital folosit în relația cu ANAF.

Bineînțeles că responsabilitatea emiterii facturilor și a conținutului acestora revine firmei emitente a facturii. Aceasta este responsabilă în totalitate pentru tot ceea ce înseamnă emiterea acestora. Și acum firma are obligația emiterii unei decizii prin care stabilește cine este răspunzător de gestionarea facturilor, plajelor de serii și numere, etc.

Tehnic trimiterea la ANAF se poate face doar dacă există un certificat digital aparținând unei persoane ce are drept de acces în SPV pentru firma respectivă.

Astfel că:

 • dacă reprezentantul legal deține certificat digital care este înrolat în SPV – atunci pentru transmiterea facturilor în sistemul e-Factura, se poate folosi acel certificat digital
 • dacă reprezentantul legal, nu deține certificat digital, dar deține contabilul sau o terță persoană și acea persoană este împuternicită de către firmă să o reprezinte în relația cu ANAF pentru gestionarea datelor prin SPV atunci, de comun acord, părțile (firma și deținătorul certificatului) pot conveni în ce condiții firma poate folosi acel certificat pentru transmiterea facturilor în sistemul e-Factura.
 • este necesar, dacă e vorba de servicii externalizate de contabilitate, ca părțile să convină în scris asupra termenilor și condițiilor în care se emit facturile, cine le emite, cine are responsabilitate lor, etc și să se stipuleze clar că deținătorul certificatului digital, altul decât reprezentantul legal al emitentului facturilor, nu are răspunderea întocmirii lor și că el doar pune la dispoziție propriul certificat pentru a înlesni trimiterea facturilor la ANAF

Pentru a se trimite facturile din programul SAGA nu este necesar ca certificatul digital să fie prezentat de fiecare dată. Prezența certificatului digital este necesară la prima accesare a ecranului e-Factura. La prima accesare se generează un cod, cod SPV, care va înlocui efectiv certificatul digital și care nu permite accesarea SPV și efectuarea de operațiuni în SPV ci permite exclusiv utilizarea serviciilor e-Factura și e-Transport. 

Autentificarea în SPV prin protocolul oAuth 2.0 pusă la dispoziție de ANAF nu face altceva decât să permită unei firme să transmită ori să preia datele din e-Factura și se va putea genera distinct pe firmă. Codul SPV poate fi utilizat în locații distincte.

În acest articol, am arătat cum arată ecranul e-Factura acum și ce poate să facă acel ecran. Totodată în secțiunea de tutoriale există două tutoriale video explicative – 1, 2.

Pentru a se ușura munca de preluare a datelor din facturile ce urmează să fie primite, ecranul respectiv va suferi unele modificări care, sperăm noi, ne vor ajuta și vă vor ajuta la preluarea datelor mai eficient în contabilitate.

În avanpremieră aveți aici două capturi de ecran:

 

Ecranele vor fi configurabile și vor permite automatizarea datelor preluate, vor ușura setarea conturilor la cei care operează pe “Nedefinit” ori nu au activă partea de stocuri, vor permite transmiterea unui mesaj către furnizor, direct prin SPV.

De exemplu dacă există obiecțiuni ori refuz legat de factură, prin SPV se va putea trimite un mesaj către emitent. Mesajele trimise către dvs se vor regăsi în pagina “Răspunsuri e-facturi”.

220 comentarii

   1. Eu cred ca ar trebui obligatoriu salvate local si facut back-up extern ca peste in ani sa existe undeva istoricul facturilor originale. ANAF le tine 60 zile pentru expuse.

    1. Programul le descarcă pe toate. Se pot salva și ele bineînțeles, dacă utilizatorul dorește asta.

 1. Eu un singur lucru nu inteleg, de ce clientul sufera prin amenda de 15% si nerecunoasterea dreptului de deducere a TVA si a cheltuielii, daca furnizorul nu transmite factura prin e-factura?
  La o adica, ce vina am eu ca si client, ca acel furnizor nu si-a facut datoria?
  Sau ar trebui sa platesc doar cand imi ofera un cod de transmitere?

   1. Semnatura electronica e pentru o persoana fizica dar daca acea persoana trebuie sa transmita facturi pentru 2 sau mai multe firme firme trebuie achizitionat mai multe semnaturi electrice sau este de ajuns sa achizitionam o singura semnatura si putem sa inregistram in SPV cu acelas semnatura mai multe firme?

    1. Este suficient o singură semnătura și deținătorul semnăturii să fie împuternicit de entitatea în numele căreia va trimite facturile ori să fie reprezentantul legal al aceleia.

  1. Felicitări și mulțumiri pentru tot ce faceți!
   Daca punem bifa la “Declarare persoana emitent” se transmite la Anaf numele persoanei care întocmește factura? Mă interesează pentru varianta în care factura se transmite in spv cu semnatura contabilului.

  2. Eu stiu ca amenda de 15% se aplica daca clientul inregistreaza o factura care nu este e-factura, daca nu inregistreaza nimic nu are de ce a primeasca amenda.

  1. Nu sunt obligatorii aceste coduri. Cod CPV niciodată nu va fi pe relație B2B câtă vreme e specific exclusiv platformei de achiziții punblice. Codul NC poate fi solicitat de partener, dar nu e obligatoriu în conținutul facturii.

 2. Ca firmă primesc facturi cu tva 8% de la persoane cu CNP-uri inscrise in registrul agricultorilor.
  Nu îmi este clar dacă de la 1 ianuarie e obligatoriu sa le primesc prin e-factura pt a putea deduce 8%?

  1. Bună întrebare. Eu zic ca și aceștia trebuie să transmită factura prin e-factura fiind operatori economici în înțelesul ordonanței.

 3. Se pare ca pentru SAGA PS nu se poate transmite/primi direct e-factura, neavand integrat Fgo. Exista vreo varianta directa, tinand cont ca sefactureaza exclusiv servicii?

 4. Buna dimineata .Acesta este mesajul pe care il primesc la toate firmele atunci cand incerc sa accesez
  e-Factura”.Nu aveti drepturi de incarcarcare pe acest cod fiscal ,sau codul SPV a expirat .Anulati codul curent si generati l din nou.”
  Mentionez ca nu mi am reinnoit certificatul digital si pana aseara am transmis facturi .

  1. Problema tine de ANAF. Puteți încerca ceva mai târziu ori încercați să anulați conexiunea cu spv apăsând butonul de anulare din ecranul efactura și să generați un cod nou.

 5. Unii spun ca este nevoie pe factura de codul NC pentru cei care transmit D406. Parerile sunt diferite in aceasta privinta

    1. Bună ziua, pentru cabinetele medicale individuale se aplica e-factura de la 1 ianuarie 2024 ?

    2. Da, pentru cazul în care emiteți facturi către instituții publice ori alte firme. Dacă aveți ontract cu Casa de Asigurări de Sănătate, facturile emise către această instituție se va transmite în e-Factura.

 6. In cazul emiterii facturilor de servicii e necesar creat articol cu serviciul respectiv sau la “tip” poate sa ramana Nedefinit? Multumesc

  1. Poate rămâne nedefinit, puteți crea un tip și să definiți articole distincte cu acel tip, este alegerea dvs.

 7. Buna ziua,
  In vederea transmiterii facturilor prin eFactura, in conditii speciale de forma impuse/solicitate de client, exista in Saga posibilitatea de a configura anumite campuri direct prin factura emisa sau prin modulul de configurare al partenerului, in asa fel incat sa poata fi preluate in XML pe structura din link-ul de mai jos, fara alte interventii manuale?
  Sau exista o corelatie a campurilor din facturile emise direct din Saga si campurile optionale cele mai frecvente prezentate pe categorii (exemplu: Informatii Generale, Detalii Vanzator, Detalii Cumparator) asa cum sunt prezentate in link-ul urmator: https://www.anaf.ro/CompletareFactura/faces/factura/informatiigenerale.xhtml
  Spre exemplu ID ul campurilor de mai jos:
  (BT-12)
  BG-9:
  (BT-56)
  (BT-57)
  (BT-58)
  au oare corelatii in campurile generate de Saga?
  Avem noi, ca si utilizatori Saga, acces la configurarea si corelarea acestor campuri?

  Multumesc anticipat!

 8. Buna ziua,
  Rectificative/Anulari la facturi deja transmise prin spv se pot transmite ulterior?sau trebuie storno?
  Multumesc.

  1. Citiți codul fiscal legat de corectarea facturilor. Procedura se aplică identic și în cazul facturii.
   Anulare nu se poate face la o factură trimisă prin efactura.

 9. Buna ziua,
  Fiind o firma de transport, noi inregistram facturile si calculam scadenta de la data primirii facturii si a documentelor de transport in original. Daca furnizorul emite factura si o transmite prin E-Factura in luna decembrie, dar la noi ajung actele abia in luna ianuarie/februarie, cum se procedeaza in acest caz? Avem obligatia sa inregistram si noi factura respectiva in momentul in care o regasim in E-Factura? Vom fi afectati la recuperarea TVA-ului in aceasta situatie? Multumesc

  1. Factura se considera primită la data la care este în SPV.
   Și este obligatoriu să o înregistrați. Ceea ce ați făcut până acum nu era corect.
   Dacă aveți obiecțiuni referitor la facturi atunci le exprimați în scris către partener și acesta stornează factura.
   Adică procedează conform prevederilor codului fiscal.
   De asemenea puteți stabili cu partenerul proceduri privind transmiterea documentelor și stabilirea scadenței plății.
   Neînregistrarea unei facturi primite este contravenție potrivit legii contabilității.

   1. Pana acum nu am primit prin SPV. De aceea am vrut sa vedem care ar fi procedura corecta din 01.01.2024.
    Multumesc.

 10. Citez : “In sistemul e-factura veți transmite în termen de 5 zile calendaristice orice factură emisă pe relația B2B sau B2G, dar nu mai târziu de 20 a lunii următoare.”
  Unde apare in legislatie “…. 20 ale lunii urmatoare” ????

 11. cum operez o factura la care am atasat un deviz??se poate atasa devizul undeva sau trebuie operat pe factura tot devizul??

  1. Nu se poate atașa devizul.
   Acela îl predați, listat, clientului, ori pe mail în pdf. Puteți înscrie în factură referința la deviz.

   1. Documentele justificative ale facturii sau atașamentele trebuie să fie
    încorporate în structura de date a facturii și nu pot fi trimise separat. Suma
    dimensiunilor tuturor fișierelor atașate nu trebuie să depășească 3Mb.
    Numărul maxim de documente încorporate care susțin factura este limitat la 50- Acesta este un extras din Ghidul E factura publicat de catre ANAF, din care se intelege exact opusul celor sustinute de dvs. Intrebarea ramane : cum se pot anexa documentele justificative la facturi? Multumesc

    1. Probabil nu ați înțeles ce am scris. Nu se poate atașa nimic acum din program. Eu nu spun că nu scrie asta în acel ghid. Eu spun că acum, din program, nu se poate atașa nimic.

   2. Bună seara! Acum se pot atașa documente facturilor din program? In caz afirmativ, cum se procedează? Mulțumesc!

 12. Buna ziua,
  In relatia B2B clientul fiind o firma din UE, este obligatoriu sa transmit factura prin e-factura, chiar daca clientul nu este inregistrat in Romania ?

  1. Da. Nu contează că nu este înregistrat în RO. Și acum se poate face asta pentru cei care trimit în eFactura produse cu risc fiscal.

 13. Am transmis noi, dec, ca sa ma obisnuiesc, cu metoda, se transmite usor, se preia usor, sigur la volum mare conturile , adaosurile, TVA inexigibil, destiunile, val 9%, 19%tva, trebuie introduse ceea ce inseamna ca numai confruntarea este posibila cu furnizorul la intrari facturi.Ce am observat ca ati trecut si fact. in valuta ceea ce am omis eu ????

 14. Daca un fost partener de afaceri care s-a retras si si-a facut alta firma dar care vrea sa ma sicaneze trimitandu-mi o factura falsa (eu neavand nici o relatie cu firma lui) cum ar trebui sa procedez : factura o primesc dar nerecunoscand-o nu o inregistrez .Se poate considera culpa acest fapt. Cum pot sa rejectez acea factura falsa ? Cre este rezolvarea legala ?

  1. I se poate trimite refuz prin e-Factura. Dar așa ca idee: ce șicană e aia prin care el colectează TVA și plătește impozit pe o factură emisă? Eu mă pot înregistra cu ea fără a deduce nimic și să-l atenționez prin mesaje că nu-i datorez nimic și că trebuie să o storneze,.

 15. Buna ziua .Saga mi-a raspuns ca pentru un client cu care colaborez si care are saga instalata pe calculatorul sau , deci suntem fizic in locatii diferite , pe calculatoare care nu sunt in retea sau in cloud, pot sa-i transmit un cod de acces in SPV fiind imputernicita la ANAF astfel incat sa trimita si sa importe facturi din SPV.Intrebare : cum se procedeaza efectiv la trimiterea acestui cod ?? Smartbill , de exemplu , trimite pe email un link contabilului si acela il acceseaza ca sa-i dea acceptul. Multumesc

 16. Care este metoda de preluare in SAGA, a facturilor intocmite si transmise pe SPV dintr-un alt program, de catre o alta persoana? Am si eu semnatura electronica si pot accesa SPV-ul, ca si pana acum, dar nu doresc sa emit eu facturile in e-factura.

  1. Se vor putea importa din SPV. Sau dacă vi se trimit fișierele XML generate de aplicația respectivă le veți importa din ecranul Import date din meniul Diverse.

 17. Buna ziua,

  Firma noastra presteaza servicii IT (de la distanta) pentru o firma din Ungaria. Firma din Ungaria nu este inregistrat in Romania, dar detine procente de actionar (in general fiind chiar proprietar majoritar) in mai multe firme din Romania. Este necesar emiterea facturilor catre aceasta firma straina prin e-facturare? Multumesc.

  1. Bună ziua.
   Nu. Transmiterea în e-Factura a facturilor emise către parteneri din alte state este obligatorie doar în cazul celor care vând produse cu risc fiscal către acei parteneri.

 18. BUNA SEARA,
  La aceiasi societate, daca sunt mai multe semnaturi electronice instalate pe calculatoare diferite, care nu sunt in retea, se pot genera mai multe coduri de acces in SPV (pentru fiecare calculator care are propria semnatura electronica)?

 19. Buna ziua,
  Avem nevoie de licenta pentru transmiterea facturilor in sistemul E-factura sau se poate folosi varianta Demo?
  Multumesc!

  1. Versiunea existentă acum pe site este deplin funcțională și poate fi utilizată pentru toate funcțiile pe care le are.
   Licența este necesară doar pentru situațiile în care este necesară actualizarea funcțiilor existențe. Spre exemplu dacă ANAF va modifica la efactura ceva și modificarea respectivă va fi inclusă într-o versiune viitoare veți pute trimite date la ANAF cu versiunea modificată doar dacă actualizați programul lucru posibil numai în cazul deținerii unei licențe.

 20. Buna ziua,

  Va rog, sa ma ajutati cu urmatoarea problema .Din ecranul e facturi, incerc sa anulez un cod de acces in SPV dar imi da eroare la stergere cod din SPV si astfel nu pot genera un nou cod de acces.

  Multumesc,

  1. Astăzi sistemul efactura nu a putut fi accesat. Încercați în zilele următoare după ce ANAF va repune online site-ul sau si serviciile sale on-line.

  1. Dacă a expirat codul anterior la intrarea în ecranul efactura vi se va solicita automat generarea unuia nou.
   Astăzi însă serviciile on-line ale ANAF au fost indisponibile fapt anunțat pe site-ul dânșilor.

 21. Buna ziua. Firma la care lucrez detine mai multe spatii inchiriate si facturez chirii fara tva. Pentru transmitere in e-factura unde trebuie specificat tva zero?

 22. Buna ziua.Firmele pentru care voi transmite facturile prin e-Factura sunt pe doua calculatoare care nu sunt in retea.Am o singura semnatura semnatura electronica pentru toate societatile.Daca am mai multe firme pe un calculator si accesez e-Factura la una din firme ,obtin codulSPV. Pentru celelalte firme de pe acest calculator regasesc codul SPV cand accesez e-Factura sau trebuie completat la fiecare firma?Am inteles ca pe celalalt calculator il voi copia la generare si il completez.
  Multumesc.

  1. Vi se va solicita generarea codului de SPV la fiecare firmă când intrați în ecranul e-Factura pentru prima dată. Puteți salva un cod SPV deja generat dacă cu același certificat digital accesați mai multe firme.

 23. Magazin cu amanuntul. Preluam facturile (ex. Metro) din SPV, cum putem pune valoarea sau % de adaosul comercial aferent produselor, ca sa sa preia ce acest camp automat?
  Multumesc.

 24. La preluarea facturilor din e-facturare cum se poate trece numarul de intrare? am constatat ca acest numar se preia automat in functie de cel mai mare numar din documentele de intrare. Dar in cazul in care acesta nu este corect si vrem sa incepem cu un alt numar de intrare cum procedam?

 25. Buna ziua !Conduc evidenta contabila la doua PFA (activitati profesii liberale -notariat )
  Am un singur certificat digital,instalat pe calculatorul meu , utilizat pentru ambele .
  Facturile se intocmesc la firma ,atat pentru pesoane fizice cat si pentru persoane juridice .
  Folosesc programul de contabilitate SAGA .
  Intrebare : din perspectiva e-factura ,la sediul firmei ce aplicatie privind facturarea trebuie instalata , astfel incat sa poata transmite in SPV si totodata sa pot prelua in programul de contabilitate instalat pe calculatorul meu toate facturile intocmite ,in vederea evidentierii in contabilitate . Numai FGO este o solutie !
  Va multumesc

 26. – Buna ziua, din ce am citit in manualul de utilizare e-facturi al programului saga, am inteles ca saga are optiunea ”Import e-Facturi emise” care este destinată utilizatorilor care nu emit facturile din Saga.
  – Iar activarea paginii ”Import e-Facturi emise” se va realiza din pagina “Configurare”, prin bifarea opțiunii “Import e-Facturi emise”.
  – Iar daca s-a asociat codul de acces SPV, atunci se pot importa facturile emise de către societate și încărcate în SPV din alte aplicații
  – Cazul practic ar fi daca se factureaza cu programul Facturis online, iar contabilitatea se tine cu Saga
  – Intrebare: Cum aflu care este codul de acces SPV din facturis ala valabil 90 zile? pentru ca apoi codul ala sa il asociez la Saga (ecranul e-facturi/introdu codul de acces SPV in Saga), pentru ca sa pot sa fac importul de e-facturi in saga?
  -Am mai inteles ca se mai poate si cu fisierele xml generate de Facturis, si apoi din Saga/Diverse/Import date alegi fisier cu fisier ca sa ii faci import in saga?
  Multumesc

  1. Codul generat de aplicații terțe îl aflați de la acestea. Întrebați la facturi în acest caz.
   Dacă nu îl aflați atunci folosiți ecranul de import date din meniul diverse pentru a importa fișierele xml încărcate în SPV.

 27. Buna ziua, ma confrunt cu problema de a nu putea sa transmit facturi prin E-factura. Accesez casuta din program saga sa pot incarca factura inregistrata la iesiri iar in acel moment se blocheaza programul.
  Am semnatura digitala la Digisign, nu este prima factura care o transmit este o fct B2G, am activat si B2B in SPV, efectiv nu mai stiu ce sa fac. Multumesc.

 28. Buna ziua,va rog frumos sa ma lamuriti,in legatura cu Ro E factura,un cabinet medical individual care presteaza servicii catre CASMB SI DSPMB,in baza unui contract cadru,sunt obligati sa -si creeze cont SPV pentru a transmite factura? Medicii care sunt PFA si presteaza servicii cu diverse societati private dar cu decontare de la casmb ,si inca elibereaza factura veche scrisa de mana in trei exemplare,ei unde se situeaza?MULTUMESC

  1. Da, orice factură emisă de aceștia se va trimite prin e-Factura. Pentru asta e necesar să acceseze SPV pe cod fiscal folosid un certificat digital calificat.

 29. Sunt PFA. Nu am semnatura digitala si nici nu doresc sa detin una. Am cont in SPV inregistrat pe CNP. Pot transmite factura din SAGA in format XML, catre ANAF, fara semnatura digitala?
  Multumesc.

  1. Bună ziua.
   Nu. Pentru a se putea transmite facturile în sistemul e-Factura este necesar să existe acces în SPV pe codul fiscal atribuit de ANAF, iar accesul în SPV pe cod fiscal să fie realizat utilizându-se un certificat digital calificat.
   Accesul cu user și parolă în SPV ca persoană fizică nu vă ajută cu nimic în ceea ce privește e-Factura.

 30. Buna seara,

  Cum se poate trimite invitatie din saga catre fgo, a disparut butonul de fgo din dreapta,sus.

 31. Pentru liniile de articole tip MARFA din facturile de furnizori importate din eFactura, exista posibilitatea de import al preturilor de vanzare? Pana acum importam facturile prin fisiere de tip xml F___.xml, in tag-ul .
  Acum, facturile fiind deja importate in SAGA din eFactura, importul din xml probabil va ignora aceste linii.

   1. Probabil nu m-am exprimat eu suficient de clar.
    1. Dupa cum am mentionat, pana la 01.01.2024, noi importam facturile de furnizori si clienti din exporturile de tip xml generate din soft-ul nostru de facturare, conform specificatiilor: https://manual.sagasoft.ro/sagac/topic-76-import-date.html
    2. In acest moment importam facturile de furnizori din eFactura in SAGA. Acestea vin, evident, fara pret de vanzare (aceasta informatie ne-existand in fisierele xml din eFactura).
    3. Intrebarea mea era daca exista posibilitatea ca, la facturile de furnizori deja importate din eFactura, sa adaugam noi informatia legata de pretul de vanzare prin fisiere de import F___furnizori.xml, in tagul . Ma gandesc ca, daca facturile deja exista, importul nu mai proceseaza deloc facturile din xml-ul nostru. Dar poate exista (sau se poate dezvolta) un format de import xml doar pentru pret de vanzare, , asa cum facem, spre exemplu, cu data incasarii () pentru facturi, prin fisiere xml .

    1. Acum am înțeles. Nu se pot actualiza informații importate. Dacă programul detectează o factură ca fiind importată nu o modifică defel.
     Un astfel de comportament ar putea genera probleme.

 32. Buna ziua, din greseala, la prima accesare a link ul e-facturi din saga, nu aveam conectat stick ul certSIGN, deci nu mi-am generat primul cod de acces, iar acum de cate ori accesez acel link e-facturi nu-mi mai apare fereastra initiala cu generare cod de acces SPV si astfel nu pot genera un cod de acces.
  Am reactualizat din nou saga, am restartat laptopul, am reactualizat din nou saga si tot degeaba. Nu-mi mai cere sa-mi generez cod de acces.
  Ce pot sa fac in acest caz?

 33. Buna dimineata.

  Tin contabilitatea unui PFA (al sotului meu), care presteaza activitati, in acest moment, exclusiv in strainatate, pentru o firma din UE. Sunt imputernicita pentru relatia cu ANAF-ul si am semnatura electronica.
  Din tot ce am citit facturile emise nu trebuie trecute prin e-factura.
  Insa mi se emit facturi de catre furnizori din Romania.
  Ce am inteles eu ca am de facut:
  – cont SPV pe cod fiscal
  – preluarea facturilor emise catre PFA de acolo
  – import in SAGA PS
  Este corect?

  1. Da. Dar doar din iulie 2024. În rest, acum, facturile sunt ca până acum și cele listate sau primite în format pdf pe mail.

 34. buna ziua !
  este ptr prima data cand incerc sa transmit o factura emisa de o soc com prin e-factura si efectiv nu reusesc si chiar nu stiu cui sa ma adresez, ptr ca cei de la saga nu mai acorda asistenta tehnica telefonic
  cand am generat codul de acces SPV din e-factura mi-a aparut o eroare legata de spv.anaf
  am studiat tutorialele, a fost ok, dar concret, in program, nu pot pune bifa de e-factura pe o factura emisa in ianuarie 2024
  chiar sunt disperata, sunt o contabila in varsta si sunt depasia de situatie
  imi poate spune cineva cui sa ma adresez, chiar si contracost, sa ma lamureasca pe un ex concret ?
  multumesc mult !

 35. buna seara !
  nu reusesc sa generez prima factura de iesire din luna 01.2024, deoarece in ecranul iesiri nu-mi apare coloana e-factura ,ptr bifa
  ma poate ajuta cineva?
  apoi trebuie generata factura in formatul acela de la anaf ?
  va rog mult , daca este posibil, sa-mi spuneti si mie deoarece chiar nu stiu cui sa ma adresez, avand in vedere faptul ca nu se mai acorda consultatii telefonice
  va multumesc mult de tot

  1. Ce bifa să vă apară?!
   Asta in contextul în care în e-Factura de va trimite orice factură emisă de dvs către alt operator economic.

   1. Bună seara. Am facturi emise către persoane fizice încasate cu vouchere de vacanta. Pana acum era coloana separata în care bifam e factura și le transmiteam dar acum nu mai este acea coloana și când generez facturile pentru a le transmite nu apar și acelea către pers fizice doar juridice. Cum procedez? Mulțumesc anticipat.

    1. Dacă aveți ultima versiune, selectați pagina “Configurare” din ecranul e-Factura și puneți bifă la opțiunea numită “Preluare și facturi emise către clienți persoane fizice cu CNP”.
     Bifați facturile ce le aveți încasate cu voucher și le trimiteți. După care puteți debifa opțiunea respectivă pentru a nu vă apărea iarăși cele emise pe clienți persoane fizice.

 36. Persoanele fizice cu CNP inregistrate in registrul agricultorilor (aplica 8%), trebuie sa transmita facturile emise in e-factura? Multumesc!

 37. Buna ziua,
  Lucrez in saga PS din 01.2024 ctb un cab avocat platitor de TVA. Trebuie sa stornez si sa repun niste facturi din sep-dec.2023. Cum procedez sa apara corect in e-factura aceste facturi (de stornare si repunere) avand in vedere ca facturile initiale la care fac referire nu au fost transmise in e-factura si nici nu au fost introduse in Saga PS in cursul anului 2023. Multumesc

  1. Nu se cere nicăieri ca facturile inițiale să fi fost transmise prin e-Factura. Emiteți facturile de stornare ca atare și le trimiteți prin e-Factura.

 38. Bună seara,
  am incercat sa transmit o factura ,am urmat pasii…,am transmis-o dar nu am primit raspuns, la stare scrie generata,daca incerc sa o transmit inca odata imi da mesaj ca este transmisa?!!
  nu imi dau seama ce nu am facut.In spv nu apare ca transmisa.
  Poate reusiti sa ma ajutati.
  multumesc

 39. bună seara,
  am transmis o factura,nu am primit raspuns,am incercat sa o mai transmit odata si imi spune a este transmisa.daca vizualizez facturile transmise scrie in dreptul ei- generată-.Nu imi dau seama unde am gresit.Am verificat in SPV nu apare ca transmisa.Ma puteti ajuta?

  1. Am mai răspuns la asta – puneți bifă la opțiunea “Cu trimitere în SPV” și confirmați retrimiterea ei.

   1. Bună seara,
    Am pus bifa”cu trimitere în SPV ” la 17 facturi cu data 04 ian.
    Doar la o factură îmi apare ca s-a transmis. Nu am alte atenționări.
    Îmi scapă ceva? Ce fac cu celelalte?
    Mulțumesc

    1. Reîncercați trimiterea. Este atât de succintă explicația dvs încât poate avea mai multe cauze sau răspunsuri.
     De asemenea pentru orice problemă legată de e-factura vă rog să apelați la asistența SAGA.

 40. Buna ziua,
  Pentru emiterea facturilor folosesc fgo. Am cicit in manualul e-factura al saga ca exista la configurare optiunea ”Import e-Facturi emise”. In programul meu SAGA NU exista aceasta optiune. Cum o pot activa?
  Mentionez ca atat fgo cat si saga sunt conectate la spv.
  Cum procedez sa nu dublez facturile trimise in spv?
  Multumesc

  1. Ba da, există, în ultima versiune la pagina configurare din ecranul e-Factura. Dar nu aveți nevoie de el dacă facturile sunt emise din FGO.
   Facturile din FGO le importați din Diverse – Import date – import din fișiere XML

 41. Bună ziua!Am de emis o factura la care am de atașat o anexa.Cum pot sa transmit acea factura în e factura cu anexa atașată?Va mulțumesc!

  1. Întrebați-i pe cei de la ANAF!
   Când veți găsi specificații tehnice detaliate care să arate cum se face atașarea unui document la XML să mi-l indicați și mie vă rog.
   Și când întrebați la ANAF spuneți că ați folosit utilitarul lor gratuit de generare a facturilor.

 42. Buna seara,

  Am transmis o factura prin e-factura. Cum o salvez in pdf? Am primit doar xml ca si confirmare.

 43. Buna ziua! Am incarcat din greseala aceeasi factura in SPV de doua ori. (din SAGA PS nu se putea, dadea erori – ulterior s-a rezolvat problema, acum functioneaza perfect!). Am sunat la ANAF si mi-au zis sa fac o factura storno din programul de contabilitate si a o incarc si pe acela in SPV. Zis si facut. In SPV am deja 3 ID-uri diferite la acest client dar in contabilitate sunt acum pe zero. Ce este de facut??? Multumesc!

   1. Buna
    Care este solutia in cazul transmiterii unei facturi de 2ori?
    Cum se poate verifica daca o factura a fost transmisa de 2 ori in SpV?

    1. Soluția va fi implementată de ANAF. Aparent, azi, au anunțat că ar fi rezolvat această problemă.

 44. Buna ziua
  Aplicatia “Declaratii ANAF” poate fi utilizata instalata independent pe un calculator pe care nu este instalata aplicatia “Saga C” pentru vizualizarea si descarcarea informatiilor din SPV ? Daca da exista o procedura de setare a firmei ?
  Multumesc

  1. Da. Poate fi instalat pe orice calculator. Nu există nicio procedură de setare a ceva anume. La prima lansare trebuie să setați folderul pe care aplicația îl va citi la pornire și în care se vor afla documentele ce le veți trimite la ANAF precum și folderul în care este DUKIntegrator.

 45. Buna seara! Se poate prelua din e-factura doar valoarea totala a facturii emisa de fz(cod marfuri diverse), fara a se prelua toate produsele si apoi sa fie trecut in dreptul fiecaruia pretul de vanzare? Sper ca m-am facut inteles. Multumesc anticipat, stimat domn!

 46. Buna ziua ,am transmis facturi si in e-factura am primit mesajil Transmis si un idex de incarcare nr…
  este corect ,mai trebuie sa fac ceva

   1. Referitor la indexul de încărcare primit după transmitea facturii știți cumva de ce acel index nu apare scris pe e-factura?

    1. Bună ziua. Unde anume nu apare? Pe care e-factură? Pe cea pe care o primește clientul?!

 47. Buna seara,
  Nu reusesc sa transmit facturile emise catre clienti PF care au achitat cu voucher de vacanta chiar daca in configurari am pus bifa la preluare si facturi emise catre clienti cu CNP , acea factura nu apare in ecranul generare si transmitere

 48. buna
  am importat o factura , dar imi da mesaj , cand vreau sa o descarc: factura nu a putu fi descarata din spv
  ce trebuie sa fac?

  1. Să reîncercați. Poate fi însă și o problemă legată de drepturile de scriere în locația în care e setat programul să salveze datele.

 49. Buna ziua, am incercat sa tiparesc PDF din e-factura – import e-Facturi pimite, primesc urmatorul mesaj ,,Adobe Acrobat Reader could not open ,, F_3168… _ SC – 456_ 15.12.2023 because it is either not a supported file type or because the file has been demaged (for example, it was sent as an email attachment and wasn’t correctly decoded,,. De unde se poate lista(pe hartie sau in format pdf) factura primita de la furnizori ? Multumesc.

  1. Problema aceasta a fost generată de API de la ANAF.
   Apelați la asistența tehnică a SAGA pentru a vă ajuta cu o re-generare a acestui PDF.

 50. Buna ziua. Va rog sa ma ajutati, la toate firmele pe care le am inregistrate in program, la rubrica Iesiri, atunci cand doresc sa adaug o factura, nu imi apare casuta e-Factura pe care sa o bifez. Nu inteleg de ce, am generat cod acces dar nu imi apare nimic.

  1. Acea opțiune, începând cu anul 2024, este inutilă pentru că oricum toate facturile către firme ori instituții le veți trimite în e-Factura.

 51. Am activat azi eFactura, in confirmare scria ca data inregistrarii in registru este 01.02.2024. Facturile emise luna aceasta nu le voi putea inregistra ? Cum procedez ? Multumesc

  1. V-ați înscris în registrul RO-Factura deși acea înscriere nu este obligatorie.
   Puteți trimite oricând facturi în e-Factura.

 52. Buna ziua,
  In situatia in care pe acelasi calculator se tin mai multe evidente contabile, se poate asocia fiecarei firme semnatura proprie? (fiecare firma are propriul token)

 53. Buna ziua. De ce considerati termen de transmitere a facturii in e-factura 5 zile calendaristice ?Asa aveti si in program stabilita perioada preluarii .
  “Termenul-limită pentru transmiterea facturilor emise, pentru livrările de bunuri și prestările de servicii care au locul livrării sau prestării în România, în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura este de 5 zile lucrătoare de la data emiterii facturii, dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la data-limită prevăzută pentru emiterea facturii la art.319 alin.(16) din Codul fiscal.” – se stipuleaza in toate documentatiile ANAF si MF.
  Multumesc

 54. Buna ziua,
  firma de transport factureaza la cursul valutar, cum este posibil acest lucru cu e factura? sau doar in lei mai avem voie sa facturam?

 55. Buna ziua,
  Sunt Intrep.indiv cu 6 facturi emise pe an si pana acum imi tineam eu contabilitatea in partida simpla excel.Spuneti-mi va rog frumos, SAGA PS ofera posibilitatea sa-mi tin eu registrul de incasari si plati, sa transmit e factura si sa primesc facturi de la furnizori? Si care ar fi pret abonament /licenta

 56. Buna ziua, o firma din Romania este obligata sa transmita facturile prin e-factura chiar daca ofera servicii clientilor din SUA, deci non-UE ? Clienti care nu!sunt inregistrati in acest sistem. Va multumesc.

  1. În sistemul e-Factura se trimit orice facturi emise de firme din România către alte entități, operatori economici din România ori stabiliți în România, precum și orice factură – indiferent că e pentru firmă din RO sau din afara RO, dacă prin acea factură se facturează produse cu risc fiscal ridicat.

 57. Buna ziua,

  Am observat ca certificatele in cloud de la Trans Sped nu functioneaza in SAGA C. Dar cele cu token de la aceeasi firma?

  Multumesc

 58. Buna seara,
  Pentru facturile in valuta de export, incepand de anul acesta nu imi mai apare casuta unde bifez E-factura.Precizez ca exportam si produse cu risc.Daca selectez facturile de anul trecut imi apare,dar dispare in momentul cand bag facturile de pa anul acesta.Cum pot transmite facturile? Va multumesc!

  1. Începând cu acest an nu se mai trimit. Inițial și eu am spus ca se trimit dacă sunt produse cu risc fiscal, dar nu, nu se trimit. Articolul XXXVII din OUG 130/2022 a fost abrogat.

 59. Buna seara, sunt un SRL ce facturez doar servicii (pt clienti din RO si UE) si am licenta Saga C. Azi am emis prima factura pt un client din UE din iesiri valuta dar aceasta factura nu apare in ecranul e-facturi tab-ul Generare si transmitere e-facturi desi am pus bifa la Cu transmitere in SPV. In tab-ul Import e-facturi primite am 2 facturi (1 Selgros din decembrie 2023 si 1 RDS din ianuarie 2024) deci codul de acces e configurat si functioneaza.
  Unde am gresit? Ce trebuie sa fac ca sa transmit factura in valuta catre E-factura? Multumesc

  1. În efactura se trimit doar facturi emise de operatori economici din România către alți operatori economici din România ori stabiliți în România.

 60. Buna seara! Am configurate in Saga 3 societati. La una dintre ele la accesarea butonului e-Facturi apare eroarea “Invalid path or file name 202”, programul incercand sa preia mesajele din SPV. Apoi apare alt mesaj “Factura x nu a putut fi descarcata din SPV. The given path’s format is not supported…”. Am verificat calea de salvare din tab-ul Configurare si este corecta. Mentionez ca am sters firma din Saga si am adaugat-o din nou; inainte comunicarea cu SPV functionand ok. Va rog un sfat. Va multumesc!

 61. Bună dimineața,
  Am primit mesaj de eroare “cui inexistent” la factura emisă.
  Am verificat pe lista Anaf – există și e corect, SRL înființat în 2024.
  În SPV nu apare. Credeam că dacă are J și CUI apare în SPV. Eu nu pot transmite factura.
  Acum nu e amendabilă transmiterea, dar ulterior…
  Pot face ceva, sau să tot reîncerc? Mulțumesc

  1. Din păcate aceasta este o problemă ce ține de ANAF și apare în cazul în care se emit facturi către firme nou înființate.
   ANAF nu a venit momentan cu o soluție oficială la această speță.

 62. Buna ziua , va rog mult, pentru adaugare adaos comercial , trebuie mers pe fiecare pozitie in parte de pe o factura? daca e un adaos fix , ex 20% , ma gandeam ca exista posibilitatea de a seta acest adaos si sa se preia in toate facturile de intrare marfa . Multumesc mult.

  1. Trimiteți această propunere pe mail. Momentan e implementat import cu posibilitatea de a seta doar prețul de vânzare.

 63. Buna ziua,
  Asociatiile de proprietari trebuie sa transmita facturile emise catre persoane juridice (proprietar sau chirias in imobil) in e-factura?

 64. Buna ziua,
  O intrebare am si eu , va rog.
  Am o firma de comert, iar receptiile si facturile le importin Saga din alt program.Cum fac sa descarc facturile din SPV prin Saga pt a fi in regula cu descarcarea , dar fara sa mi le aduca in program?

 65. La importul din e factura a unei facturi de materiale consumabile, pe gestiuni, se poate ca acele articole sa se inregistreze automat in saga? Ca sa nu mai stam sa cream noi fiecare articol din nou….

 66. Sunt PFA. Am instalat SAGA PS, am facut factura, dar nu gasesc de unde sa trimit facturile in eFactura. Cum activez optiunea? Am semnatura electronica, CIF si sunt inregistrat cu CIF in SPV.

 67. Am primit acum facturi emise pe persoane fizice in 10/2023 si achitate cu vouchere de vacanta(pensiune ce imi da actele la trimestru). Le mai pot genera/trimite in e-factura din SAGA?

  1. Da, dar va trebui sa stabiliți niște reguli cu acea persoana care emite facturile. Eu i-aș recomanda să își trimită singură acele facturi.

 68. Buna ziua . Am achizitionat prelungire licenta SAGA PS iar de aseara incerc sa trimit niste facturi prin e factura in SPV . Problema este ca nu mi se genereaza cod de acces .Oare ce este de facut ? Tokenul este conectat la laptop ,trec codul pin imi arata ca se incarca iar cand ai dau accept se debifeaza “cu transmitere in SPV ” si am mesajul “e factura a fost generata si salvata, dar nu afost trimisa in SPV”Multumesc anticipat pentru raspuns . PS pe laptop am si SAGA C dar in partitia C iar SAGA PS pe partitia D

 69. Buna ziua! Va multumesc pentru toateindrumarile date,dar eu doresc un raspuns la o intrebare.
  am evidenta contabila SAGA PS si nu stiu cum s_a intamplat ca nu mai vad toate facturile primite in SPV.
  Cand am intrat prima data in SPV aveam mai multe facturi primite, apoi o parte au disparut si nu le mai regasesc.E problema sau pana in martie se pot folosi cele primite fizic? multumesc tare mult.

  1. Probabil ați bifat pe coloana de anulare. Puteți vedea facturile preluate deja sau marcate pentru a nu fi preluate apăsând butonul de afișare a acestora, disponibil în ecranul de facturi primite.
   Până la 30 iunie facturile pe suport hârtie sunt valabile.

  1. Momentan nu. Momentan este activă doar partea de facturi emise. Importul pentru cele primite se va realiza, momentan, din desktop. Urmează să se implementeze și în web moduluil de import facturi primite.

 70. Buna ziua,
  Daca va rog, ma puteti indruma cu privire la un aspect: un client extern, care este inregistrat in VIES (factura emisa catre el va fi cu TVA 0%), nu se transmit prin e-factura in SAGA ? am incercat, dar nu apare deloc in lista cand doresc sa-l transmit… Va multumesc !

 71. Buna ziua,
  Stie cineva de ce nu se vad in SPV, e-transporturile pentru care s-a emis cod UIT din Saga? Am emis codul, importul a primit liberul de vama de la ANAF, dupa care am confirmat importul. In Saga am confirmare cu indicatorul “10”, pasul 4/4, insa in SPV nu imi este afisat nimic la e-transport. Mentionez ca am mai multe astfel de importuri si cel mai vechi este din 20.01.2024.

 72. Buna seara Dl. Cristi
  la trimiterea facturii din saga, e-factura primesc acest mesaj la raspunsuri:
  [BR-RO-001]-Identificatorul specificatie (BT-24) trebuie sa corespunda sintactic cu valoarea precizata in Specificatii tehnice ?i de utilizare a elementelor de baza ale facturii electronice – RO_CIUS – ?i a regulilor operationale specifice aplicabile la nivel national.
  #The specification identifier (BT-24) must syntactically correspond to the value specified in the Technical and Usage Specifications of the basic elements of the electronic invoice – RO_CIUS – and the specific operational rules applicable at national level(urn:cen.eu:en16931:2017#compliant#urn:efactura.mfinante.ro:CIUS-RO:1.0.1).
  Va rog sa ma ajutati daca stiti ce reprezinta…..
  Multumesc anticipat !

 73. Buna ziua. Am preluat facturi primite prin import E-Facturi. au fost validate. insa dupa cateva zile am devalidat inregistrarile pentru a face o modificare. am constatat ulterior (desi au fost validate la loc) ca facturile (preluate, devalidate si iar validate) apar iar in ecranul import e-facturi primite.. nu ar trebui sa dispara din import, daca ele sunt deja inregistrate?

  1. Ba da, dar dacă totși re-apar puteți bifa coloana “A” pentru a nu le mai prelua și a nu mai apărea la facturi primite. Bifați la acea factură pe coloana “A” și apoi accept.

 74. Bună ziua!

  Am tot căutat răspunsuri, dar nu am găsit, așa că încerc aici.

  Am pfa, folosesc SAGA, opțiunea gratuită pentru emitere facturi. Tot de aici vreau să fac și efacturarea (am parcurs toți pașii necesari, certificat, ANAF, sunt înregistrată pe SPV cu certificat).
  Așa am înțeles că versiunea gratuită (demo) permite acest lucru.
  Parcurg acești pași https://www.youtube.com/watch?v=SX6s2n8iiXA. Totuși, mă împiedic când apare căsuța care cere cod acces SPV:
  -am tokenul în calculator, funcționează, dar cu PINul acestuia nu merge, la renunțare scrie că codul este incorect
  – dacă apăs pe generează cod atunci îmi apare nu aveți drept în SPV pentru CIF.
  Vă mulțumesc anticipat!

  1. Versiunea gratuită poate fi folosită fără probleme. Eroarea poate să apară din cauza driverelor certificatului digital.

   1. Bună ziua!

    Am revenit, am găsit greșeala mea între timp, iar acum am reușit să transmit efactura, dar ca răspuns am primit următoarea și nu găsesc răspunsul, ce ar trebui să corectez: [BR-RO-001]-Identificatorul specificatie (BT-24) trebuie sa corespunda sintactic cu valoarea precizata in Specificatii tehnice ?i de utilizare a elementelor de baza ale facturii electronice – RO_CIUS – ?i a regulilor operationale specifice aplicabile la nivel national.

 75. Buna ziua .Intampin greutati in generarea codului pentru spv.Am instalat saga web si eu sunt ca admin(operare contabilitate). Semnatura electronica este pe alt calculator(administratorul firmei) si l-am intodus ca utilizator standard. Cand se intra pe parola lui si dam generare cod dupa introducerea pinului pentru certificat programul revine la autentificarea de la inceput. Am incercat si ca admin dar nu recunoaste certificatul. Oare ce nu facem bine ? Multumesc.

 76. Buna seara, am gasit aceasta aplicatie pentru generare facturi pe site-ul ANAF, Pe mine si pe clientii mei( NU detin semnatura electronica) ne-ar ajuta enorm daca acestia, ar putea sa isi genereze propriile facturii si sa mi le trimita pe email, ca eu sa le pot incarca in e-factura prin intermediu programului de contabilitate SAGA, insa nu stiu in ce format sa le cer sa le genereze/sa mi trimita, ca sa le pot importa mai intai in saga si apoi sa le pot trimite in e-factura.( am in aceasta situatie in special PFA – uri agricultori, ar fi foarte util daca ar exista acesta posibilitate de conexiune.
  https://mfinante.gov.ro/web/efactura/aplicatii-web-ro-efactura . Multumesc!

 77. Buna seara,
  Am primit de la un client 10 facturi sa le incarc in SPV, am trimis din SAGA, acum imi spune ca a reusit si el sa trimita din programul de facturare aceleasi facturi ,… ce e de facut?

  1. Dacă nu le-ați trimis, nu se întâmplă nimic.
   Dacă le-ați trimis deja și acele facturi sunt identice cu ceea ce a trimis firma din programul de facturare, la ANAF pe ultima trimisă (fie că e cea trimisă de dvs, fie că e cea trimisă de el, va da eroare).

 78. Buna ziua.Avem o firma de distributie.Facturile de intrare cu marfa se inregistreaza manual la momentul receptiei.Cum sa fac ca acestea sa nu fie inregistrate a doua oara cu ocazia importului e-facturi primite

  1. Dacă le introduceți exact cum sunt declarate de furnizor în e-factura nu se dublează. Mai exact numărul și data lor.

 79. Buna ziua, Am facut preluarea facturilor de la furnizori de pe e-factura, pe gestiune, cu toate detaliile de pe factura. Exista posibilitatea atribuirii unui cod ( automat) articolelor noi , fara sa fim nevoiti sa le cream din nou ?
  Multumesc

  1. Nu. Motivul este că nu se poate determina, doar din explicație, ce înseamnă pentru dvs acea achiziție, nu se poate determina dacă nu cumva articolul există deja, dar la dvs are o altă denumire.

 80. Buna dimineata,

  Ce pot face daca in urma instalarii actualizarii pentru SAGA C.3.0.570, intrarea in meniul e-facturi imi genereaza erorile 1832 si 13 si nu mai pot efectua nici o operatiune in program? Multumesc anticipat.

 81. Buna ziua, puteti sa-mi confirmati daca se poate folosi e-factura si in Saga Web sau doar pe Saga Desktop ?
  Nu am reusit sa gasesc nicio informatie despre acest aspect si in interfata Web nu apare nimic legat de e-factura…

  Multumesc,

  1. În WEB este implementată doar procedura de trimitere a facturilor în sistemul e-Factura. Se face din ecranul dedicat ce se accesează din meniul Operații opțiunea e-Factura.
   Momentan, în WEB, nu se pot importa facturile, operațiunea de import trebuind a fi efectuată în programul instalat local.

 82. Buna dimineata. Intrebare….Am trimis facturile în e factura. Toate bune și frumoase. La stare îmi apar transmise. În partea de Răspunsuri e facturi la fel…apar trimise. Fără erori. Când ma întorc în Generare și transmitere e facturi și bifez casuta de deasupra “Inclusiv facturi transmise anterior(pt rectificative) si facturile în curs de procesare) , îmi apar toate facturile dar au bifa la secțiunea rectificat. De ce?

  1. Pentru că uneori durează. Ieșți din acel ecran și reîncercați peste ceva timp. Uneori răspunsurile vin aproape imediat, alteori durează.

 83. Buna ziua,

  Am trimis facturi in e-factura, am primit id-incarcare pentru fiecare factura trimisa, nu am erori. In ecranul Raspunsuri e-Facturi am zero raspunsuri. Mentionez ca am transmis facturi in zile diferite si nu am primit raspuns pentru niciuna. Daca apas casuta cu deschide directorul cu e-factura curenta nu se deschide nimic. Am verificat in SPV si am gasit toate facturile transmise.
  Imi puteti spune ce se intampla, de ce nu primesc raspunsuri la facturile transmise?
  Va multumesc,

  1. Poate că au apărut și nu le-ați afișat.
   Apăsați butonul de afișare a răspunsurilor deja primite.

 84. Buna ziua, in SPV trebuie bifat renuntare la cererea privind inregistrarea in registrul Ro e factura, daca nu dorim inregistrare in registrul Ro e factura?

  1. Da. Eu nu văd de ce v-ați înregistra acolo. Și nu pricep de ce s-ar menține acel registru de la 1 iulie.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *