D394. Modificări.

20 Dec 2013 | Legislatie | 3 comentarii853 vizualizari

ANAF a emis ordinul 3806/2013 ce modifică formularul și conținutul D394. Acesta va conține o informație nouă – numărul de facturi emise/primite.

Noul formular se va depune începând cu 1 ianuarie 2014. În D394 ce se va depune deja pentru decembrie 2013 sau trimestrul IV 2013 se va utiliza noul formular.

3 comentarii

  1. Sincer nu inteleg rostul acestei rubrici, mai mult ne incurca decat ne ajuta. Bine ca nu vor introduce acelasi lucru la D.300 si D.390.

    1. Rubrica aia nu e pentru tine. E pentru control. Vor avea și mai multe informații pe care le pot verifica. Adică dacă vei declara 10 facturi și partenerul tău va declara 11 e clar că una ori este declarată corect de partener, dar nu e declarată de tine pentru că nu o ai sau ai primit-o ulterior și vei putea fi luat la întrebări despre ea, ori e făcută aiurea de partener și nu ai cum să o declari. O să vă povestesc la un moment dat despre o astfel de speță.

  2. Stiti ca s-a modifificat Codul Fiscal si cu OUG 102/2013. La ce ma refer: este interzis pentru orice persoana(deci,inteleg entitate economica in context) sa vanda la persoane fizice tigari sub pretul declarat. Inteleg ca nu mai exista notiunea de pret maximal catre persoane fizice, ci PRET FIX.Care este EFECTUL: toti angrosistii care vindeau tigari pe care de marcat catre “diversi”intreprinzatori, CARE NU VROIAU FACTURA, nu mai pot face asta. Ei erau cat de cat corecti, daca isi tineau evidenta cantitativ-valoric trebuiau sa o scada cumva;si o faceau , prin casa de marcat, la un pret SUB cel MAXIMAL declarat. Acum se”numara”facturile. De ce credeti? Pentru ca cei care luau pana acum prin casa de marcat vor avea tendinta sa declare niste firme”fictive”. Ca sa li se dea la cap se vor”numara”SI aceste facturi si vor fi descurajati. Solutia este gandita bine, parerea mea, dar va fi aplicata prost. Intr-o tara “sufocata”fiscal nu asfixierea este remediul!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *