D112. Iarăși.

03 Mar 2017 | Declarații | 29 comentarii850 vizualizari

TaxTimeVin multe mailuri legate de D112 pentru februarie 2017. Unii cer introducerea declarației, alții se plâng că au erori la validare iar alții depun declarația și se plâng că au eroare. La cei din urmă mesajul generat de serverul ANAF este foarte explicit:

R_DEC_FEB: In acest moment nu se poate depune D112 pentru luna de raportare februarie 2017

Dragii mei, ANAF nu a publicat încă formularul pdf pentru D112 ce se depune începând cu luna februarie 2017 și nici nu a actualizat DUKIntegrator pentru validarea D112 ce se depune începând cu această lună.

Atunci când se va publica pe site de către ANAF, se va introduce și în program.

De aceea înainte de a întreba la firmă de ce primiți erori la validarea sau depunerea D112, verificați în prealabil dacă declarația este actualizată de ANAF.

Update: a fost publicat de către ANAF azi, 9 martie 2017. Se va introduce și în program în cel mai scurt timp posibil.

29 comentarii

 1. Nu e obligatoriu ca ANAF sa publice in fiecare luna formularul pdf .Sunt situatii cand cu acelasi pdf s-a mers mai multe luni ,numai atunci cand e cazul se modifica .In 17.02 cand s-a publicat pdf .s-au efectuat modificarile privind sal.minim,mediu pe febr.2017 etc.Atunci de ce nu se valideaza D112 pe februarie 2017?

  1. Așa este, nu e obligatoriu. Dar nu s-a modificat doar salariul mediu și minim. Mai există și alte modificări. Spre exemplu eliminarea unor plafonări. Iar ANAF nu a actualizat regulile de validare. Nici pe site și nici în pdf. De aceea apare acest mesaj.

 2. @Constantin

  Nene, mata nici nu stii pe ce lume esti. Nu s-a actualizat niciun salariu mediu in D112, ultima modificare in validari e in 07.02 si se refera la plafonarea CASS/CAS si actualizare salariului minim.

  ANAF-ul nu stie cum sa aplice salariul mediu pentru ca publicarea bugetului s-a produs in cursul lunii si nu se mentioneaza de la ce data intra in vigoare, astfel incat exista doua variante: cei 3131 lei se aplica cu 20.02, asadar pentru februarie trebuie facuta o medie ponderata (19 zile cu 2681, iar restul cu 3131), ori se valideaza luna intreaga cu 3131.

  E in dezbatere, asa ca noi asteptam ca prostii.

  1. Eu am glumit când am spus că se pot depune cu eroare.
   Doar nu vreți să le depuneți deși știți că v-ar da eroare acum?

 3. Au spus de la ANAF ca e OK, sa pastrez numarul de inregistrare, ca sigur nu se rezolva saptamana asta.

  1. Îl păstrați degeaba. Recipisa cu erori duce la nepreluarea declarației și este necesar să depuneți o nouă declarație care să genereze recipisă fără erori.

 4. Așa că așteptăm să iasă 112. Băieții”de sus” au început să se vaite de bani dar văd că se joacă cu răbdarea plătitorilor…

 5. Ați văzut informațiile cu retragerea ofițerilor SRI din DGAF? Mă joc cu focul. “Scuze” pentru mesajul anterior.

 6. E adevarat ce spune GoguDeLaGaze :D
  La aceeasi problema m-am gandit si eu.
  Dar pe asta de la ANAF, cei care creeaza sau modifica aplicatia, cine ii poate trage de urechi ?
  Chiar isi bat joc de noi? Sunt insitutii care trebuie sa faca plata pana pe 15 ale lunii si datele mai trebuie introduse si in alte aplicatii contabile, gen FOREXEBUG.
  Eu de exemplu trebuie sa ma reglez cu programul de salariu, cu 1 sau 2 lei la contribuţia pentru accidente de muncă şi boli profesionale fata de ce imi calculeaza Declaratia 112. Mereu cand sunt medicale apare aceasta problema :)

  Unde mama draq sunam sa actualizeze nenorocitii astia D112 pe Martie 2017 ??? :(

  Rusine ANAF !

  1. Eu le iau apărarea aici. Cred că au o problemă fiind nevoiți să lucreze “cu materialul clientului”.
   Au o problemă pentru că CNPAS de exemplu susține că pentru februarie se calculează un salariu mediu intermediar, ceva de genul 2681/20×13 + 3131/20×7. Dar ANAF nu prea poate face asta și nu e clar ce va face. Problema e generată de faptul că legea bugetului asigurărilor sociale intră în vigoare de la 20/02/2017, iar normele fiscale nu prea au prevăzut situația asta. ANAF trebuie să împace cerințele proprii cu cele ale CNPAS, CNAS și AJOFM.
   La fel au probleme cu modificarea codului fiscal prin ordonanță de la 6/01 cu trecerea la micro. La fel au o problemă cu aplicarea legii 170/2016.
   Și dacă ar fi generate de ANAF ai zice că ei sunt de vină, dar nu sunt generate de ANAF problemele acestea ci de legiuitori iar ANAF trebuie să găsească o soluție.

  1. Insolent sau nu, are dreptate. Citiți cu atenție ceea ce a scris. Nu la formularul D112 s-a referit ci la validări. Anexa cu validările declarației e din 07/02/2017. Dumnevoastră vorbiți de data formularului pdf, care e din 17/02/2017.

 7. Buna ziua,
  1)In situatia in care se modifica norma de timp in cursul lunii, cum se procedeaza pentru un calcul corect al salariului si pentru a se face corect D112?
  2) Daca intr-o luna un salariat nu are nicio oara lucrata, dar i se da un venit reprezentand compensarea concediului de odihna neefectuat, in D112 se da o eroare, in sensul ca pentru somaj nu se poate la timp lucrat zero sa fie venit mai mare ca zero. Exista vreo solutie, alta decat a trece, manual, 1 ora la timp lucrat?

 8. Bună seara!
  Am și eu o problemă la depunerea lui D112. Am următorul mesaj de eroare:Eroare fatala de parsare: ‘Element type ”angajator” must be followed by either attribute specifications, ”>” or ”/>”.’
  Nu știu ce modalitate de scriere să mai încerc. Am încercat vreo 5 variante și la toate îmi dă aceeași eroare. Mă poate ajuta cineva? A încercat cineva să depună D112 și care să aibă în denumirea angajatorului o inserție în ghilimele? Mulțumesc!

 9. buna seara!
  Mulțumesc de răspunsuri, însă la mine nu a funcționat. Încă mai întâmpin aceeași pb. ….și același mesaj de eroare. Alte păreri?

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *