Cum emite Guvernul actele?

13 Jun 2013 | Diverse | 3 comentarii613 vizualizari

PALATUL VICTORIAGuvernul decide una și se publică altceva. Cred că sunteți la curent cu știrile. Dar nu mă pot opri să nu vă dau un citat:

La Monitorul Oficial a mers altceva. Aveţi mare grijă. Vreau să şi dăm afară pe ce funcţionar se crede mai deştept ca Guvernul. Nu e un caz izolat. E valabil şi în SGG şi la dumneavoastră. Una decidem noi şi funcţionarii sunt mai puternici ca noi.

Vi l-am citat pe domnul Victor Ponta, primul ministru al României. Concret, într-o ședință de guvern s-a decis impozitarea cu 85% a salariilor compensatorii primite de persoanele cu funcții de conducere din cadrul ASF, iar în monitorul oficial a fost publicat un text conform căruia impozitarea se aplică oricărei persoane cu funcții de conducere (indiferent că e vorba de stat sau privat) ce primește salarii compensatorii.

Nu pot să nu mă întreb: oare câte din cele peste 1000 de modificări au fost în aceiași situație? Și nu pot să nu mă întreb: de ce tac domnul Chițoiu și/sau de ce MF nu are o poziție publică legată de această întâmplare? Pentru că nu e absolut deloc normal așa ceva.

Acum nu mă mai întreb cum e posibil ca inspectori ANAF să-i spună contribuabilului una și în raportul de inspecție fiscală să scrie alta, dacă la nivelul guvernului e posibil așa ceva.

Funcționarii conduc România. Noi tragem foloasele sau ponoasele?

Update: Textul incriminat face parte din OUG 55/2013. E vorba de art.II din acea ordonanță.

(sursă foto)

3 comentarii

  1. noi tragem foloasele ponoaselor. Adica din fiecare intamplare de genul asta sau de genul avut de tine cu controlul (si de care am avut si eu destule), eu invat cum sa ma protejez mai bine de prostia altora. Dar incepe din ce in ce mai mult sa semene cu povestea drobului de sare. Eu ma feresc in cazul in care…..Oricum, deja am obosit. Vad ca tu esti inca fresh si iti doresc sa ai putere in continuare ca sa ne tragi si pe noi dupa tine.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *