Mesaj pentru băncile comerciale…

10 Jun 2013 | Diverse | 4 comentarii498 vizualizari

Mark TwainCând angajați personal ce elaborează norme, încercați să angajați persoane ce au bunul simț de a verifica dacă cerințele elaborate de ei pot fi îndeplinite sau nu, dacă sunt redactate corect și corelate cu realitatea. Mă tot întreb de ceva vreme încoace, cine a adus în bănci moda, aberantă zic eu, de a cere, pentru credite acordate persoanelor fizice, un așa zis: “extras revisal” sau “extras registrul salariaților”. Oameni buni: așa ceva pur și simplu nu există.

Trecem peste faptul că acest registru nu are reglementată o formă în care să fie prezentat listat. Trecem peste faptul că aplicația oficială listează un astfel de registru, ce conține anumite informații precum și așa numite rapoarte per salariat ce pot fi prezentate de către firme, chiar în lipsa unui format reglementat. Dar vă e greu să solicitați:”listarea unei capturi de ecran de pe siteul Inspecției Muncii”? Pentru că, de fapt, asta doriți.

Să nu amintesc de faptul că, deși se știa de 1 an că începând cu anul 2012 nu mai există fișe fiscale, nu v-ați adaptat normele și ați continuat să le solicitați, până când oamenii, sătui să li se tot ceară ceva ce nu mai trebuie să întocmească și nici nu le mai cere fiscul, v-au transmis că le cereți aberații și că ați rămas blocați în trecut. Acum cereți informații sintetice din D205. Bravo! Felicitări. Atunci ce rost mai are adeverința aia de venit, ce se eliberează de către angajator?  Vă temeți de fraude și credeți că așa le combateți? Mă îndoiesc sincer.

(sursă imagine)

4 comentarii

    1. Nu neapărat. Am văzut oameni cu hârtii tipărite de bancă, un fel de fluturași ce conțineau listele de documente. Ca un standard.

  1. Vorbim de banci… dar la Casa de Pensii Publice, pentru formularul A1 pentru detasari in strainatate, tot asa cereau.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *