Bilanțul și erorile sale :)

09 Jan 2018 | Diverse | 23 comentarii1413 vizualizari
bilant-fiscal

Bilanțul pentru anul 2017 este în fază de proiect. Am scris despre asta și în primul articol din anul acesta. Acum suntem în 9 ianuarie. Eu, din câte știu, pentru a întocmi bilanțul sunt unele lucrări pregătitoare, inventare, confruntări de sold, verificări, etc. Dar dacă banca-l cere, ce nu fac unii contabili. Sau  administratori.

Până anul ăsta, deși erau mailuri primite mai devreme de data de 9 ianuarie cu întrebări despre bilanț, erau doar întrebările de genul “când se va introduce bilanțul pentru anul trecut”. Și motivațiile erau, de regulă, două: “plec din țară”, de parcă un contabil pleacă 150 de zile din țară și trebuie să depună neapărat pe 2 ianuarie bilanț și al doilea “ne cere banca bilanț, altfel nu ne dă credit” caz în care se dovedește că un funcționar bancar limitat în gândire și cu ochelari de cal poate da peste cap o logică sănătoasă de contabil.

Anul ăsta recordul e bătut în data de 9 ianuarie.  Se dă o persoană, contabil, care face un bilanț pe 2017, în formatul lui 2016, pe un formular în care nicăieri nu apare data de 31/12/2017 și-l depune online la ANAF. ANAF răspunde energic printr-o recipisă plină de erori, din care prima sună așa “eroare atribut: an: valoarea ‘2017’ nu se încadrează în intervalul cerut”. Adică – în traducere – nu putem primi bilanț pe 2017. Încă.

Persoana ce trimite mailul nu întreabă când se va introduce în program. Nu. A făcut deja bilanțul. Și l-a și depus. Problema e că se întreabă și ne întreabă de ce are erori și ce diferențe sunt între cel generat de program și un eventual bilanț al ANAF pe 2017

Zâmbet

Bilant-2017-errno-blr

23 comentarii

 1. Si eu am problema asta – o firma care se ocupa de proiecte pe fonduri europene ii cere administratorului o simulare de bilant pe 2017 iar administratorul nu vrea sa inteleaga ca nu am cum sa o fac..zice ca nu ar cere daca nu se poate… Ce pot sa fac, bilant manual?

  1. Eu le-aș da balanță și i-aș pune pe ei să facă ce simulări doresc.
   Am mai făcut asta. Sau i-aș cere firmei 5000 lei pentru simulare și încă 5000 lei pentru întocmirea și depunerea bilanțului atunci când vrea banca sau cel de la fonduri. Cu contract și factură fără nici o problemă. Pentru că fără bilanțul făcut și depus de mine nu poate primi nimic. Atunci dacă el consideră că trebuie să mă pretez a face bilanț că-l cere banca ori să fac o simulare că-l cere mai știu eu cine, să plătească.

 2. Cristi, salut !
  …e prea de dimineata sau e prea devreme cu bilantu’ ? …de la voi a plecat VALIDAT,…

  Index încărcare: 134517458 din 07.02.2018
  Aţi depus un formular tip S1005 cu numărul de înregistrare INTERNT-134517458-2018 din data de
  07.02.2018 pentru perioada de raportare 12 2017 pentru CIF: 31596869
  Au fost identificate următoarele ERORI:
  E: F10 (1)
  eroare regula: R_DET_DECL: urmatoarele informatii din PDF nu corespund cu cele din XML: suma control

  1. Nici una, nici alta.
   Era o chestie în PDF ce făcea ca validarea să fie ok, dar pe site ANAF are și verificări suplimentare legate de un câmp nedocumentat al pdf-ului. Este suficient să refaceți actualizarea programului.

 3. Buna.Am o problema.Cand merg sa generez bilantul imi apare “expresie de calcul gresita FBDI6 nu gasesc randul 232 si tot asa daca dau ok.Am verificat si am pana la randul 225.Ce sa fac mai are cineva problema asta.

 4. Buna seara! Cand generez pdf bilant imi apare expresia: “Member LASTCHILD does not evaluate to an object. 1943”. Stiti cumva de ce se intampla acest lucru? Multumesc!

 5. Mirela :
  noi muncim, nu gindim!

  Buna .
  Daca in 20017 am fost platitor de impozit specific, unde evidentiez asta in D 101 si in bilant.
  Multumesc

 6. vreau sa intocmesc bilantul la 2017 ong si apare ‘expresie de calcul gresita r4 FB nu gasesc randul 4

 7. Am aceeasi problema, dar nu ajung pana la “Actualizare formule” pentru ca daca incerc sa accesez “bilant” din meniu, se blocheaza programul! Interesant e ca un alt ONG am reusit sa-l fac! Nu mai am idei, rog sa ma ajutati!

 8. Au fost identificate următoarele ERORI:
  E: F10 (1)
  eroare regula: R_DET_DECL: urmatoarele informatii din PDF nu corespund cu cele din XML: suma control

 9. ce e de facut, formular validat, dar pe anaf eroarea de mai sus
  l-am depun de n ori, l-am refacut de n ori si nimic

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *