Ați depus raportarea semestrială?

14 Aug 2013 | Contabilitate, Diverse | 12 comentarii599 vizualizari

balansoarDacă da, atunci nu mai citiți pentru că nu vă afectează.

Dacă nu ați depus-o și aveți certificat digital calificat, atunci iarăși nu e o problemă, dar dacă nu ați depus-o și nu aveți certificat calcificat, atunci poate fi o problemă.

Se pare că, deși ordinul ANAF prevede data de 16 august 2013 ca fiind data limită pentru depunerea acestei raportări, data limită pentru cei ce depun la ghișeu este….astăzi, 14 august 2013.

Cum așa? Simplu. Primul ministru, domnul Ponta, a declarat, conform Mediafax, că ziua de vineri, 16 august va fi zi liberă pentru bugetari.

12 comentarii

 1. Cristi ,cf Codului de procedura civila daca termenul e intr-o zi nelucratoare , termenul va fi pana la sfarsitul primei zi lucratoare ce urmeaza .

  conform codului de procedura fiscala ( coroborat cu cel de procedura civila) in acest caz termenul de depunere va fi 19.08.2013 ( luni) .

  Cod Procedura Fiscala:

  “Art. 68 Calcularea termenelor

  Termenele de orice fel privind exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de Codul de procedură fiscală, precum şi de alte dispoziţii legale aplicabile în materie, dacă legea fiscală nu dispune altfel, se calculează potrivit dispoziţiilor Codului de procedură civilă.”

  Cod Procedura civila :

  ART 101 :

  (5)Termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală, sau când serviciul este suspendat, se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare.

 2. nu conteaza ca depune la ghiseu sau online . Legea nu distinge modul in care contribuabilul se achita de aceasta obligatie declarativa. Termenul e acelasi 19.08.2013 .

  1. Ei, na. Ce legătură are codul de procedură fiscală aici? Aici e aplicată legea contabilităţii, nu codul de procedură fiscală.
   Vezi și OMFP 1013/2013. Nicăieri in codul de procedură fiscală nu vei găsi vreo referinţă la raportarea semestrială sau bilanțul anual.

  1. Da, de termene vorbesc şi eu. Doar că textul citat de tine nu are legătură cu raportările contabile. Are legătură cu declarațiile fiscale și plata obligaţiilor fiscale.

 3. si declaratiile fiscale (100 , 300 , etc) daca 25 pica intr-o zi nelucratoare , termenul se prelungeste pana in sfarsitul urmatoarei zi lucratoare .
  Ex daca 25 e sambata ( termenul pt depunerea lor va fi luni ) . Parca asa era nu ? din cate imi amintesc…

 4. nu conteaza ca is bilanturi , declaratii …indiferent ce obligatii ar fi si care trebuie indeplinite pana la un anumit termen .
  Citez again:

  “Termenele de orice fel privind exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de Codul de procedură fiscală, precum şi de alte dispoziţii legale aplicabile în materie”

  1. Mai citeşte odată. E vorba de:

   exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de Codul de procedură fiscală,

   Depunerea raportării contabile nu e prevăzută de legea fiscală, de codul de procedură fiscală. E prevăzută de legea contabilității. Nu intră nici la alte dispoziții legale aplicabile în materie.
   Hai să fim cinstiți: Marian a dat un link în care cei de la Vâlcea anunță că termenul de depunere este 19 august ca urmare a faptului că vineri, 16 august a fost declarată zi nelucrătoare. De ce nu anunță ANAF chestia asta? Sau MFP, direct, pe siteurile lor? Se merge pe burtă. Eu nu zic că nu e normal să depui în 19, pentru că e independent de voința mea, contribuabil, ce s-a întâmplat. Dar dacă ar fi fost corecți, ar fi dat un ordin prin care să modifice termenul de depunere. Comunicatul celor de la Vâlcea nu indică nicio bază legală. Spune simplu: pentru că vineri a fost declarată zi liberă, ultima zi devine luni, dar, cinstit vorbind, nu există o bază legală pentru asta.

 5. Corect. Domeniul de aplicare a Codului de procedură fiscală il constituie raporturile juridice fiscale privind administrarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat şi bugetelor locale, prevăzute de Codul fiscal. (art.1)

  Cel mult, putem face apel la prevederile Codului de procedură civilă.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *