ANAF și MF: Noutăți

31 Jul 2012 | Diverse, Legislatie | 6 comentarii530 vizualizari

news02Legat de tratamentul fiscal al veniturilor din convenții civile, din drepturi de proprietate intelectuală (venituri din activități independente și alte venituri), de fapt, a contribuțiilor sociale legate de aceste venituri, ANAF a publicat un ghid privind declararea și plata contribuțiilor sociale de către persoane fizice care realizează astfel de venituri.

De asemenea, un prim pas legat de modificarea D112 a fost făcut deja. ANAF a publicat anexa 8 cu validările declarației, adaptate la noile reguli de calcul a contribuțiilor sociale.

MF a publicat un proiect de modificare a OMFP 3055/2009, privind reglementările contabile, în sensul adaptării tratamentului contabil al deprecierii creanțelor preluate și a contabilizării certificatelor verzi, pentru a armoniza reglementarea contabilă cu modificările aduse în legislație.

6 comentarii

  1. Pentru iulie 2012 ,se pot depune D112 in vers.402sau asteptam modificari a programului pt.D112?
    Va multumesc.

    1. Dacă nu aveți situații legate de contracte civile și drepturi de autor, cred că puteți depune. Dacă aveți astfel de situații, sigur nu veți putea depune D112, aceasta nefiind modificată.

  2. Am o conventie civila incheiata cu un pensionar, ce contributii retin individual si pe unitate legat de acesta din 01.07.2012?

    1. Așa cum v-am mai răspuns, citiți cu atenție tot ce scrie în acest subiect și consultați exemplele prezentate.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *