Opinii: La vot sau la muncă?

30 Jul 2012 | Diverse | 1 comentarii507 vizualizari

suediaVreau să vă aduc în atenție un articol din Ziarul Financiar, prin care domnul Sorin Pâslaru le transmite guvernanților, politicienilor de toate culorile, că obsesia lor trebuie să fie numărul de angajați, nicidecum numărul celor ce votează.

Foarte bun articol, dacă mă întrebați pe mine.

Vă citez din el un paragraf relevant. Relevant pentru a afla măcar unul din motivele pentru care România nu a dus-o și, dacă va menține aceiași categorie de guvernanți ca până acum de 22 de ani, nu o va duce bine.

Ce spune Frederik Reinfeldt, premierul Suediei? "Ca să ţii economia pe plus, trebuie să ai grijă de joburi – să le creezi, să le menţii. Şi nu poţi face asta din Stockholm", este citat Reinfeldt într-un articol din Wall Street Journal care încearcă să explice "miracolul" menţinerii creşterii economice din Suedia (plus 4,5% în 2011) când Occidentul este pe minus.

Reinfeldt merge cel puţin o dată pe săptămână la o companie din ţară să afle ce are nevoie ca să se dezvolte şi să creeeze locuri de muncă. În total, 180 de călătorii la întreprinderi din toate colţurile ţării de când este premier.

1 comentariu

  1. Off si cate alte exemple se pot da .. nu o sa inteleg niciodata, sunt o gramada de “specialisti” pe drept, finaciar etc international pe linga guvern, cand o tara prospera, are un sistem fiscal, sanatate, pensii bun de ce nu-l iau ca exemplu si sa fie aplicat si la noi? Cer cumva drepturi de autor licente pe ele?! E greu …

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *