Home > Declarații > (Non) modificarea regimului fiscal pentru construcții

(Non) modificarea regimului fiscal pentru construcții

bani2A apărut ordinul care reglementează D112 începând cu iulie 2019. Ca orice ordin care se respectă, acesta modifică, de fapt, codul fiscal.

De ce? Simplu:

Scutirile pentru regimul construcțiilor se aplică dacă angajatorii au minim 80% din cifra de afaceri provenită din activitățile de construcții așa cum sunt ele definite la punctul 5 art.60 din codul fiscal și care au veniturile brute calculate în funcție de un salariu brut de încadrare pentru 8 ore de muncă/zi de minimum 3000 lei lunar. Scutirile se aplică pentru sumele din venitul brut lunar de până la 30000 lei, conform codului fiscal.

Ei bine, ordinul 3063/2019, la art.7, vine și introduce condiții cumulative pentru aplicarea scutirilor. Condiții care nu se regăsesc în codul fiscal.

Condițiile cumulative ce trebuie îndeplinite sunt:

– salariul brut de încadrare prevăzut în contractul individual de muncă este de cel puțin 3.000 lei lunar pentru un program de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând în medie 17,928 lei/oră;

venitul lunar brut realizat în baza contractului individual de muncă este cuprins între 3.000 și 30.000 lei inclusiv;

desfășoară activitate în baza unui contract individual de muncă;

Veți întreba: ok, și unde este problema? Păi, în opinia mea, sunt mai multe probleme:

1. codul fiscal vorbește de salariu lunar de minim 3000 lei, despre calculul venitului brut în funcție de salariu de încadrare de minim 3000 lei lunar. Ordinul introduce o sumă orară a salariului minim. Să zicem că asta ar fi o detaliere a ceea ce înseamnă minimul de 3000 lei/lună la o normă întreagă de 8 ore/zi și nu ar fi o problemă, dar…

2. Ordinul impune condiția 2 – venitul brut să fie cuprins între 3000 lei și 30000 lei. Ori, în codul fiscal, o astfel de condiție nu există. Codul fiscal spune că scutirile se aplică pentru sume a venitului brut lunar de până la 30000 lei, nu spune că se aplică pentru venituri brute de la 3000 lei la 30000 lei.

3. Condiția 3 impune aplicarea scutirilor doar pentru cei care desfășoară activitatea în baza unui contract individual de muncă. Dar codul fiscal spune că scutirea se aplică și în cazul celor care realizează venituri asimilate salariilor așa cum sunt ele definite la art.76 alin2 sau avantajelor în natură prevăzute la art.76 alin.3. În acest caz, administratorii care au contract de administrare mai beneficiază sau nu de astfel de facilități? Conform codului fiscal da, conform ordinului nu, pentru că ordinul obligă la existența unui contract individual de muncă condiție care, repet, nu există în codul fiscal.

În acest context: ce s-a schimbat?

– s-au introdus coduri CAEN noi, adică extinderea listei de angajatori
– s-a introdus scutire pentru suma de până la 30000 lei pentru cei care realizau mai mult de 30000 lei, impozabilă integral fiind diferența
– s-a introdus posibilitatea de a verifica încadrarea în condiția legată de cifra de afaceri în funcție de CA din anul precedent sau curent.

În rest, pentru situațiile de muncă cu timp parțial, intrări în lună sau plecări în lună și care au venit brut mai mic de 3000 lei, așa cum este ordinul formulat, de fapt nu se schimbă nimic. Asta în ciuda faptului că ar trebui de fapt să se aplice facilități și la cei care se angajează în cursul lunii sau cei care pleacă în cursul lunii și a căror venit brut lunar este mai mic de 3000 lei, dar este determinat în funcție de salariul de 3000 lei.

Nu se schimbă nimic dacă ne uităm la ordin, la art.7. Dacă ne uităm la exemplele din anexa 6 de la ordin găsim exemple în care ni se arată exact inversul art.7 și anume că și la intrări/ieșiri ba chiar și la timp parțial se schimbă.

Avem așadar un text în codul fiscal, un  alt text la art.7 din ordin care completează/contrazice codul fiscal și un alt text în exemplele din ordin, exemple ce contrazic art.7 al acestuia.

Când spuneam că statul are reglementări tardive, inaplicabile din lipsa unor norme clare, că are norme de aplicare absurde uneori, că nu este în stare să reglementeze coerent și logic în așa fel încât să nu fie necesare corecții la fiecare 2-3 luni, am fost certat, am fost criticat, pentru opinia exprimată. Acum ce să vezi: publică un ordin care așa cum se vede – adaugă la lege.

Să nu spun că reglementarea tardivă este încadrată la caz fortuit conform art.78 din codul de procedură fiscală. Adică inabilitatea statului, incapacitatea lui, de a reglementa este considerată caz fortuit, caz de forță majoră, iar incapacitatea economică a contribuabililor nu este niciodată caz fortuit sau generată de forță majoră ori dacă este așa contribuabilul trebuie să facă dovada 120% că a existat o situație de acest gen.

Categories: Declarații Tags: , ,
 1. Marius
  October 3rd, 2019 at 20:41 | #1

  Scrie mai jos, in instructiuni, este si un exemplu.

  Pentru veniturile lunare din salarii și asimilate salariului, realizate în baza unui contract individual de muncă, mai mici de 3.000 lei/lună, facilitățile fiscale se acordă dacă este îndeplinită condiția ca salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit în bani, fără a include indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri, să fie în sumă de 3.000 lei lunar, pentru un program de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând în medie 17,928 lei/oră.

  Exemplu: dacă un salariat cu normă întreagă are prevăzut în contractul individual de muncă un salariu lunar brut de încadrare de minimum 3.000 lei/lună, dar în luna de raportare a lucrat fracție de lună sau s-a aflat în concediu medical, acesta beneficiază de facilitățile fiscale pentru venitul realizat.

 2. ioan
  October 4th, 2019 at 09:15 | #2

  Buna d-l Cristi si multumim pentru toate detaliile. As vrea sa fac o observatie , o chestiune care ma nedumereste este faptul ca pe multe pagini web de contabilitate apar confirmate facilitati in constructii pentru situatiile contractelor partiale, etc… Asta dupa aparitia ordinului 3063 , aparent fara a lua in considerare conditia ca brutul sa fie peste 3000 lei.

  • Cristi
   October 4th, 2019 at 11:10 | #3

   Și eu cred că ar fi normal să se aplice. Ceea ce găsiți pe net pleacă de la textul din instrucțiunile de completare a D112, instrucțiuni din anexa 6 a ordinului. În acele instrucțiuni sunt și exemple. Exemple care…contrazic art.7 din ordin! Logic. După ce te strădui vreo 4 luni să dai un ordin îl dai prost.

 3. Micon
  October 4th, 2019 at 09:48 | #4

  Buna ziua,

  Facilitatile se acorda si celor care realizeaza venit brut lunar mai mic de 3000 lei, cu anumite conditii, conform ordinului.

  “Condiția prevăzută la art. 60 pct. 5 lit. c) din Codul fiscal, privind salariul minim, în vigoare începând cu data de 22 iulie 2019, se consideră îndeplinită după cum urmează:
  – în cazul contractelor individuale de muncă cu normă întreagă, veniturile brute lunare din salarii și asimilate salariilor sunt calculate la un salariu brut de încadrare pentru 8 ore de muncă/zi de minimum 3.000 lei lunar, respectiv salariul minim brut pe țară de 3.000 lei lunar este stabilit pentru un program de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând în medie 17,928 lei/oră. Pentru salariații care au încheiate cu angajatorii contracte de muncă cu timp parțial, facilitățile fiscale se acordă numai dacă este îndeplinită condiția ca salariul tarifar orar să fie cel puțin egal cu 17,928 lei;

  – în cazul contractelor de internship și de ucenicie, facilitățile fiscale se acordă numai dacă este îndeplinită condiția ca salariul tarifar orar să fie cel puțin egal cu 17,928 lei.

  Începând cu data de 22 iulie 2019, în cazul îndeplinirii cumulative a condițiilor prevăzute la art. 60 pct. 5 din Codul fiscal, facilitățile fiscale se acordă pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor de până la 30.000 lei lunar. Pentru partea care depășește plafonul de 30.000 lei nu se acordă facilitățile fiscale.

  Pentru veniturile lunare din salarii și asimilate salariului, realizate în baza unui contract individual de muncă, mai mici de 3.000 lei/lună, facilitățile fiscale se acordă dacă este îndeplinită condiția ca salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit în bani, fără a include indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri, să fie în sumă de 3.000 lei lunar, pentru un program de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând în medie 17,928 lei/oră.

  Exemplu: dacă un salariat cu normă întreagă are prevăzut în contractul individual de muncă un salariu lunar brut de încadrare de minimum 3.000 lei/lună, dar în luna de raportare a lucrat fracție de lună sau s-a aflat în concediu medical, acesta beneficiază de facilitățile fiscale pentru venitul realizat.”

  • Cristi
   October 4th, 2019 at 11:08 | #5

   Exemplul perfect de brambureală!
   Exemplele din anexa 6 a ordinului, pentru că de acolo citați, sunt în disonanță perfectă cu art.7 din ordin.

 4. irina
  October 6th, 2019 at 23:14 | #6

  In opinia mea la art. 7 nu sunt prevazute conditii suplimentare pentru aplicarea facilitatilor. La acest articol 7 sunt redate situatiile in care angajatorii din constructii trebuie (alin. 2) sau nu trebuie (alin. 1) sa depuna rectificative pentru lunile iulie si august.
  Conditiile de la art. 7 alin. (1) lit. a) – d) trebuiesc indeplinite pentru a nu depune declaratii rectificative. Cei care indeplineau conditiile respective in lunile iulie/august au putut declara angajatii in formularul existent si astfel nu mai depun rectificative.

  • Cristi
   October 7th, 2019 at 10:25 | #7

   Nu zic nu, dar dacă nu ar fi fost art.7 alin.1 litera b.
   De acord că nu este posibil să introducă niște condiții suplimentare și da, cred că instrucțiunile din anexa 6 sunt cele ce prevalează din mai multe motive. Însă art.7 este fie alambicat formulat, fie exprimarea nu este cea mai fericită și puteau să-l formuleze simplu de tot în două alineate.

 5. bibi
  October 8th, 2019 at 17:21 | #8

  Buna ziua,
  Revin obsesiv cu intrebarea: luna asta cum calculam constructorii ?

  • Cristi
   October 14th, 2019 at 15:55 | #9

   Conform ordinului dat în aplicarea OUG 43/2019. Dar după ce apare declarația în format PDF pe site-ul ANAF.

 6. Violeta
  October 11th, 2019 at 14:47 | #10

  La o firma cu activitate de constructii 100% am avut de la inceputul anului un salariat cu timp partial dar raportat la salariul minim pe economie . Acestiua nu i-am aplicat facilitatile fiscale . Am procedat corect pana la 21 iulie ? Dupa 21 iulie nu mai indeplinesc consitiile cumulative , ce fac , mai pot aplica facilitatile celorlalti salariati sau trebuie sa-i majorez si celui cu timp partial salariul

  • Cristi
   October 14th, 2019 at 15:58 | #11

   1. Da
   2. Dacă se îndeplinesc condițiile, se aplică tuturor salariaților. Și celui cu timp parțial.

 7. Ioana
  October 15th, 2019 at 07:42 | #12

  Buna ziua.Administatorul vrea sa plateasca salariile aferente lunii septembrie.Am avut angajari si incheieri contracte in cursul lunii pentru care nu imi calculeaza facilitatile avand in vedere ca nu a aparut declaratia in frmat PDF cf ordinului OUG 43/2019.
  As putea face plata salariilor apoi sa rectific statul dupa ce apare ordinul si sa mai platesc diferenta la salariati?

 8. Bogdan
  October 16th, 2019 at 07:49 | #14

  Buna ziua, se va face un update la d112 in Saga ca sa putem deduce facilitatile si pentru cei care pleaca -vin in timpul lunii?

  • Cristi
   October 16th, 2019 at 17:49 | #15

   Da, îndată ce va apărea formularul 112 în format pdf.

 9. Eugenia
  October 21st, 2019 at 16:03 | #16

  Buna ziua!
  A aparut formularul pdf pentru 112?
  Saga nu a facut inca update
  Multumesc!

  • Cristi
   October 21st, 2019 at 18:04 | #17

   Nu, nu a apărut. Acest lucru îl puteți verifica foarte simplu pe pagina de internet a ANAF.

 10. LUMINITA
  October 25th, 2019 at 07:45 | #18

  Buna ziua
  Am depus pt iulie si august d112,chiar daca nu corespund sumele, trebuie sa fac rectificative cand apare declaratia actualizata.
  Daca nu depun D112 pt septembrie risc amenda?
  chiar se incadreasa situatia asta la caz fortuit?pt.ca am citit tot felul de variante….
  Multumesc!

 11. puscaso
  November 8th, 2019 at 12:15 | #20

  Buna ziua,
  Am o firma cu 3 angajati, doi cu norma intreaza si unul cu timp partial. CAM ul calculat este 0 si iar CAM ul pe constructii este 143. Este ok ?
  Multumesc !

 12. MERY
  November 12th, 2019 at 12:00 | #22

  Buna, am o nelamurire: de ce se preia in decl 112 CA anul curent valoarea de anul trecut iar la an precedent nu se preia numic? Si inca o nelamurire: Anul trecut am avut toti angajatii detasati in UE iar CA a fost 100% constructii dar in afara tarii. Anul acesta am CA cu salriatii care lucreaza in Romania si care vor beneficia de scutiri si CA UE cu angajatii care nu vor beneficia de scutiri. In 112 ce valori trec? Multumesc!

  • Cristi
   November 14th, 2019 at 19:40 | #23

   Refaceți actualizarea programului și apăsați actualizare date în ecranul din care generați declarația.
   Nu contează unde e realizată cifra de afaceri.

 13. NicoletaB
  November 14th, 2019 at 08:37 | #24

  Buna ziua,
  Depunem rectificativa si pt luna iulie?
  Am un salariat cu timp partial de 4 ore salariul 1500 lei (corespunzator pt brutul de 3000 lei la norma intreaga) iar calculul cu noua versiune de program este diferit in iulie fata de august dar este diferit si fata de cum era calculat inainte de versiunea noua, nu inteleg situatia si nu stiu ce sa fac!
  Multumesc!

  • Cristi
   November 14th, 2019 at 19:43 | #25

   Da. Pentru că pentru perioada 22.07-31.07 se aplică scutiri.
   Dar refaceți actualizarea programului în prealabil pentru că sunt corecții efectuate la iulie și de asemenea PDF-ul este modificat de către ANAF.

 14. Alexandra
  November 14th, 2019 at 10:15 | #26

  Buna ziua,

  S-a remediat cumva problema cu calculul de impozit pe venit pentru noul formular 112 pentru luna iulie pentru constructii?
  Pentru cei cu timp partial, calculul de impozit nu trebuie sa se faca doar pentru perioada 01.07-21.07 (venit brut pentru aceasta perioada minus CAS calculat – CASS calculat)? Nu reusesc sa reconstitui suma calculata de program la impozit pe salarii( CAS si CASS dau ok).

  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  O zi frumoasa!

  • Cristi
   November 14th, 2019 at 19:44 | #27

   Refaceți actualizarea mâine. S-au mai făcut unele corecții la iulie. Devalidați statul de salarii și apăsați actualizare date în stat și în ecranul din care se generează declarația.

 15. Camy
  November 15th, 2019 at 10:15 | #28

  Buna ziua,
  Nici dupa actualizarea programului nu se calculeaza corect impozitul pe salarii la luna iulie pentru timp partial.
  Ne puteti spune cum calculeaza programul acest impozit?

  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  O zi frumoasa!

  • Cristi
   November 15th, 2019 at 19:25 | #29

   Ba da. Impozitul se determină după regula de la art.78 CF.

 16. Camy
  November 18th, 2019 at 12:44 | #30

  Cum calculeaza impozitul la iulie pentru constructii?

  • Cristi
   November 18th, 2019 at 13:37 | #31

   Conform prevederilor codului fiscal, art.78 și aplicând scutirile pentru perioada 22-31 iulie.

 17. Camy
  November 18th, 2019 at 14:31 | #32

  Am facut calculele si am aplicat scutirile de rigoare. La un salariu de 1285 lei cu timp partial de 2 ore in domeniul constructii,fara deducere, impozitul de pe stat este de 59 lei.
  calcul per.01-21iulie = 15 zile
  838 lei-210 cas-84 cass=544 lei*10%=54 lei impozit salarii/ nu 59 cum calculeaza programul
  calcul per.22-31 iulie = 8 zile
  447 lei-95 cas/ cass nu , impozit nu.

  Va rog sa-mi spuneti unde gresesc, chiar nu-mi dau seama unde este greseala.
  Va multumesc!

  • Cristi
   November 18th, 2019 at 14:37 | #33

   Baza de calcul este una lunară, nu pe perioadă.
   Se scade între CAS și nediminuat și diminuat. Și sănătate. Apoi se determină impozitul lunar după care se determină cât este cel scutit.

 18. camere
  November 18th, 2019 at 15:24 | #34

  Buna ziua. Daca fac rectificativa la septembrie 2019, la cifra de afaceri pe anul trecut o trec cea de la septembrie 2018 sau de la 31.12.2018?

  • Cristi
   November 19th, 2019 at 14:26 | #35

   Depinde. Citiți codul fiscal pentru a vedea când se folosește CA din anul anterior și când cea din anul curent.

 19. alinap
  November 19th, 2019 at 13:01 | #36

  Buna ziua,
  Am salariati cu salariul de incadrare de 2250 lei la un norma de 6 ore/zi. Sa inteleg ca si salariilor sub 3000 lei li se aplica facilitatile fiscale in constructii? Netul lor creste la noiembrie cu cca 300 lei. Este corect?

 20. camere
  November 19th, 2019 at 16:54 | #38

  Firma de constructii infiintata in iunie 2018, cifra de afaceri pe 2018 este 100%, fara angajati.
  In 2019, de la inceputul anului pana in prezent C.A. este tot 100%, angajati din ianuarie 2019, salarii 3000, toti angajati de la 1 ale lunii. Am citit de cateva ori OUG 43/2019 si tot nu pricep:
  -trebuie sa fac rectificative din iulie pana in prezent?
  -daca da, pt iulie, august si septembrie, ce trebuie sa trec la trec la cifra de afaceri pe anul trecut? totalul pe 2018 sau CA realizata pana la lunile respective?

  • Cristi
   November 25th, 2019 at 14:57 | #39

   Nu. În acest caz nu.
   Dacă ați fi avut angajări în cursul lunii, angajări în cursul lunii, salariați cu normă parțială, atunci da, ar fi fost necesară rectificarea.

 21. Raluca Marcu
  November 20th, 2019 at 12:29 | #40

  Am facut rectificative pentru perioada iulie-septembrie si astazi cand am solicitat fisa de rol – SURPRIZA! – s-au calculat accesorii pentru sume neachitate pe codurile de impozit aferente domeniului constructiilor. Pai ce? Noi suntem de vina ca vin ei dupa 3 luni cu D112?

  • Cristi
   November 25th, 2019 at 14:59 | #41

   Nu văd cum, din moment ce, în mod normal, rectificările sunt în favoarea salariaților nu a statului.

 22. natalia ciul
  November 20th, 2019 at 12:42 | #42

  Buna ziua ,

  Va rog sa-mi comunicati un punct de vedere cu privire la urmatoarea speta :
  – salariat part time 4 ore – 1500 lei ( in constructii ) – fara alte venituri .

  Societatea are obligatia de a calcula diferenta de contributii fata de un salar minim ?

  Multumesc
  Natalia Ciul

 23. MAGDALENA
  November 20th, 2019 at 20:28 | #43

  Buna seara!
  As vrea sa va intreb daca pentru o firma in constructii este obligatoriu sa rectifice 112.
  Va intreb pentru ca noi avem un salariat intrat in iulie si altul iesit in august. Conform rectificarii, suma pe care o am de recuperat, o datorez salariatilor, pentru ca le creste salariul net. Cum ei sunt din alte localitati, voi avea de umblat cu trimisul banilor prin mandate postale. Asadar, mi-ar fi mai usor sa nu rectific. Cum este corect?
  Va multumesc!

  • Cristi
   November 25th, 2019 at 15:01 | #44

   Corect este să rectificați, pentru că statele de salarii și declarația pentru iulie – septembrie, au fost întocmite conform prevederilor valabile anterior datei de 22 iulie.

 24. marcela
  November 23rd, 2019 at 14:40 | #45

  Dar in cazul in care, in cadrul aceleasi firme, am salariati care lucreaza in constructii si pot beneficia de facilitati dar societatea respectiva mai are o activitate secundara care nu are legatura cu constructiile si are si acolo 2 angajati. Cum fac statul de plata la o parte cu facilitati si la altii fara? Daca pun bifa in configurari salarii imi calculeaza la toti

  • Cristi
   November 25th, 2019 at 15:42 | #46

   Dacă societatea se încadrează în criteriile de acordare a facilităților:
   – are obiect de activitate în construcții.
   – are realizat din activitatea de construcții 80% din CA.
   Atunci aplică salariul de 3000 lei tuturor salariaților și aplică facilitățile tuturor acestor salariați, indiferent că lucrează în construcții sau nu.

 25. Vio
  November 24th, 2019 at 18:00 | #47

  Buna seara. Pentru cazul unui angajat (4h cu 1500 ron) pe o societate din constructii care se incadreaza la aplicarea facilitatilor si care nu mai are alt contract de munca de ce nu se mai calculeaza diferenta CAS acum la ultima versiune? Multumesc!

 26. LUMINITA BRUMARU
  November 25th, 2019 at 08:33 | #48

  Buna ziua.
  Societate de constructii, are un contract de mandat cu un venit lunar de 6000 lei. Se acorda toate facilitatile sau doar pentru impozitul pe venit?
  Multumesc

  • Cristi
   November 25th, 2019 at 16:31 | #49

   Doar la impozit pe venit începând cu data de aplicare a OUG 43/2019.

 27. Alexandru
  November 25th, 2019 at 11:45 | #50

  Buna ziua
  La salariatii cu timp partial care respecta minim 3000 lei raportat la nr. de ore avute, dar care au sub 2080 lei pt. studii medii sau 2350 lei pt. studii superioare, nu se mai calculeaza diferenta de CAS?

 28. Carstian Cristina
  November 26th, 2019 at 09:29 | #51

  Buna ziua. Pentru salariat cu cim partial (1000 lei 2h/zi) fara alte contracte in alta parte saga aplica facilitati si la contributia suportata de angajator. E ok asa? Multumesc

 29. Csorik Ilona
  November 27th, 2019 at 14:43 | #53

  Buna ziua.
  Am 3 salariati cu CIM 8h/zi, salariu de incadrare 3500.
  Domeniul de activitate CAEN 7112-proiectare instalatii, CA este de 100% si anul 2018 si in anul 2019 din proiectare. Au lucrat 8h/zi toata perioada, nu au fost in concediu medical.Am aplicat facilitatile. (Scutire 10% sanatate, 10% impozit, CAS 3, 75%)
  Trebuie sa fac rectificative pentru iulie-septembrie?
  O zi frumoasa!

 30. Maria
  November 28th, 2019 at 11:02 | #55

  Buna ziua.
  La o firma cu activitate mixtă constructii plus restaurant ponderea cifrei de afaceri din constructii în anul 2018 este de 82%.In anul 2019 ponderea cifrei de afaceri din constructii a fost sub 80%.Toti salariații au program de 8 ore/zi, salarii peste 3000 lei.In cursul lunii iulie s-au acordat concedii de odihnă atât înainte cat si dupa data de 21 iulie.La întocmirea statului de salarii pentru iulie in saga facilitatile sunt acordate pentru toată luna si nu doar de pe data de 21 iulie, respectiv pentru 8 zile lucrătoare.Mentionez ca am completat cifrele de afaceri corespunzătoare si ca in saga lucrez doar salariile.Va multumesc!

 31. Viorica
  November 29th, 2019 at 11:08 | #56

  Buna ziua,
  La o societate cu activitate in domeniul constructii – salariat in concediu de boala in octombrie 2019, cu venit brut sub 3.000 lei, se aplica facilitatile conf ord. 114/2018 avand in vedere ultimele modificari legislative?
  Multumesc,

 32. Alexandru
  December 10th, 2019 at 14:24 | #58

  @Cristi
  Buna ziua
  Indicati-mi va rog si mie articolul si actul normativ in baza caruia sustineti ca e ok asa – sa nu se calculeze diferenta CAS suportata de angajator pt. salariatii cu timp partial din constructii care nu se incadreaza la exceptii si au sub 2080 sau 2350 lei avand in vedere functia ocupata.
  Scuze, dar nu inteleg pe ce va bazati afirmatia. Iar la Anaf la asistenta contribuabili, sustin ca ar tb. calculata diferenta.

  multumesc anticipat

 1. No trackbacks yet.