Home > Diverse > Despre SPV. Și puțin umor.

Despre SPV. Și puțin umor.

funqmarkUmor involuntar. Probabil. Voluntar deja nu ar mai fi vorba despre o chestiune umoristică ci despre o chestie absurdă.

Zilele acestea am fost mai mult pe drumuri, foarte multe drumuri. Așa că nici pe la birou nu am stat mult, pe net nici atât, pe facebook rar – doar ce am văzut mesaje și am apucat să răspund la unele. De alergat nu mai poate fi vorba o perioadă mare de timp așa că, revenit la birou, am zis și eu că e bine să îmi actualizez informațiile, să văd ce s-a mai întâmplat.

Și descopăr că ANAF a modificat accesul la SPV. Pe care eu nu-l utilizez din anumite motive: dintre care unul ar fi că mă transformă în poștaș pentru firme datorită faptului că nu poți seta ca notificările sau anumite documente să plece pe adrese de mail distincte, care aparțin direct firmelor, altul că nu poți seta adrese de mail multiple sau că nu poți să-ți revoci accesul la SPV și ar mai fi unele, dar acestea sunt cam cele mai principale.

(Mic update: din câte înțeleg, recent a fost introdusă posibilitatea de renunțare la SPV. Pe neanunțate, dar se pare că există. Funcția de renunțare, conform ANAF, s-ar regăsi în meniul “Editare profil”.)

Și am intrat pe siteul ANAF unde am văzut că există posibilitatea de a înregistra în SPV persoane juridice folosind un formular. Procedura este și ea actualizată. Formularul 800 a dispărut sau nu se mai poate utiliza.

Ce găsim acolo? Iată

SPVfun

Văzând că trebuie pe lângă documentul de confirmare atașată și o arhivă cu anumite documente am dat click pe semnul ? pentru a vedea despre ce e vorba.

Trecem peste faptul că se solicită documente care există deja, informații care există deja la ANAF. Trecem peste faptul că trebuie prezentate actele la ghișeu și activat manual accesul la SPV. Pentru că e logic odată ce ANAF mi-a dat posibilitatea să depun declarații cu certificatul digital pentru firmă, să-mi ceară încă odată documente pentru accesul la SPV.

Voi vedeți ce scrie acolo? E pe bune?!

Cine îmi explică logic cum poți atașa în original actul de identitate la o arhivă zip și apoi în copie la aceiași arhivă, are de la mine orice-mi cere Smile

Știu că la prezentarea la ghișeu se solicită actele în original și în copie, atunci când te prezinți la validarea accesului, dar e hilar să pui cerința asta la atașarea documentelor în format zip.

Dacă tot se modifică, de ce nu i se modifică utilitatea, funcționalitatea, prima dată și abia după aceea să i se modifice accesul? Spre exemplu îmi imaginez cum ar fi ca eu, cu cont pe SPV să pot gestiona firmele pentru care am acces și să pot seta individual, la nivel de firmă, pe ce adresă de mail să plece documentele solicitate prin SPV, pe ce adresă de mail să plece somații, titluri executorii, etc.

Categories: Diverse Tags:
 1. March 14th, 2018 at 18:52 | #1

  Prea vrei să le știi pe toate.

 2. Violeta
  March 14th, 2018 at 20:14 | #2

  Eu am atasat asa de curiozitate o arhiva cu cartea de identitate si am primit un formular cu numar de inregistrare cu care ar trebui sa ma prezint , impreuna cu toate documentele solicitate care sunt deja la ei , in termen de 10 zile la orice adm financiara. Am facut si o petitie on-line cu eroarea de la depunerea formularulul C800 si astept raspuns care vine in 30 de zile . Sunt curioasa ce raspuns primesc pentru ca am vazut ca la depunerea acestui formular nu s-a modificat nimic din 2017. Oricum maine sun la asistenta contrubuabili sa vedem ce se intampla. Poate e doar o eroare de sistem , in ultimul timp au tot avut probleme . Va tin la curent.

 3. Violeta
  March 15th, 2018 at 11:42 | #3

  Am sunat la ANAF , au luat arhivarea originalului CI ca o mica eroare dar am intrebat ce fel de imputernicire ne trebuie si mi-au spus ca nu trebuie legalizata la notar ci doar sub semnatura privata. Dar de dus la ghiseu tot trebuie sa ne ducem cu actele in original .

 4. Kirila Valentina
  March 17th, 2018 at 15:55 | #5

  Buna ziua,de la 01.01.2018 se cere de catre ANAF completarea registrului de evidenta fiscala.D-stra puteti sa ne ajutati cum avem si registru jurnal?Va multumesc frumos.

  • Cristi
   March 17th, 2018 at 16:01 | #6

   Registrul de evidență fiscală există atât în SAGA C cât și în SAGA PS.
   Nu se cere doar de la 01/01/2018. Se cere de ani de zile la persoane juridice plătitoare de impozit pe profit și de prin 2015 la persoane fizice, doar că le acestea din urmă registrul acesta a fost reglementat abia de curând. În cazul persoanelor fizice registrul se completează anual. Există deja în SAGA PS.

 5. Alin
  March 22nd, 2018 at 19:13 | #7

  Anaf foloseste mai multe baze de date. Oficial, de amenzi, temporare, pentru smecheri, pentru sefi, partial sincronizate ca sa arate bine chiar si in instante. De ce credeti ca nu pot implementa proiectul cu bani UE?
  Felicitari celor cu case cu turnulete, nu au griji, nici costuri.

 6. Daniela
  March 23rd, 2018 at 15:04 | #8

  Stai ca m-am blocat, deci pana acum aveam intr-un loc toti clientii aliniati la rand, cuminti si acum va trebui sa le facem la fiecare SPV si sa intru acolo de fiecare data ca sa pot sa cer sau sa caut ceva? Dracu’ le face! Sa isi mute fundurile la ghisee sa isi ceara fise si alte cele…

  • Cristi
   March 29th, 2018 at 10:16 | #9

   SPV nu este obligatoriu. Momentan.

 7. ANGELA
  March 23rd, 2018 at 15:23 | #10

  Buna ziua,
  Doresc in mod special sa va multumesc pentru ceea ce faceti pentru noi utilizatorii.
  Deosebita stima si consideratie!

 8. mirela
  March 23rd, 2018 at 16:26 | #11

  @Violeta
  buna , a fost ok fara procura ?

 1. No trackbacks yet.