Zi liberă.

23 Dec 2014 | Legislatie | 7 comentarii675 vizualizari

munca1S-a modificat codul muncii. Prin Legea 171/2014 publicată în M.O. nr. 922 din data de 18 decembrie 2014, ziua de 24 ianuarie, ziua unirii, a fost declarată zi liberă.

Aceasta se alătură celorlalte sărbători legale.

Ca urmare începând cu anul 2015 zilele de sărbătoare legală vor fi:

– 1 şi 2 ianuarie;
– 24 ianuarie
– prima şi a doua zi de Paşti;
– 1 mai;
– prima şi a doua zi de Rusalii;
– Adormirea Maicii Domnului (15 august);
– 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
– 1 decembrie;
– prima şi a doua zi de Crăciun;
– două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Nu uitați: dacă aveți salariați ce au lucrat sau vor lucra în aceste zile, trebuie să le achitați o indemnizație de 100% din salariul de încadrare corespunzător timpului lucrat sau să le acordați o zi liberă, dar să le plătiți și timpul lucrat.

7 comentarii

  1. Va rog corectati exprimarea “trebuie să le achitați o indemnizație de 100% din salariul de încadrare corespunzător timpului lucrat și fie să le acordați o Zi liberă, fie să le plătiți timpul lucrat.”
    Pe mine ma duce in eroare.

    1. Modificați numele pur și simplu. Treceți la data consemnării data de la care se produc efecte în evidența dumnevoastră.
      În program seria, numărul, data și entitatea ce a eliberat actul de identitate se pot introduce în Fișiere-Salariați, la fiecare salariat în parte în panoul de detalii. Poziționați-vă pe numele salariatului la care doriți introducerea lor, apăsați “Modific” și apoi apăsați butonul “Detalii” din partea superioară (dreapta) a ecranului salariați. În acel panou de detalii puteți introduce datele cu pricina.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *