SAGA: Tips & Tricks – 1

29 Mar 2012 | Programe | 6 comentarii6539 vizualizari

tips3Ştiaţi că…

Puteți face validare grupată sau de-validare grupată

În SAGA, în cazul în care se efectuează o filtrare numai după documente de-validate, apăsarea butonului "Validez" va provoca validarea tuturor documentelor filtrate. La fel, în cazul în care se efectuează o filtrare numai după documente validate, apăsarea butonului "Devalidez" va provoca de-validarea tuturor documentelor filtrate.

Puteți filtra liste de selecție

Într-o listă derulantă (cum ar fi cea de selecție a furnizorilor sau clienților), introducerea unei secvențe de caractere urmate de apăsarea simultană a tastelor CTRL și ENTER va afișa numai pozițiile care conțin secvența de caractere introdusă.

Spre exemplu, dacă sunteți în ecranul de culegere a intrărilor și veți introduce la denumirea furnizorului secvența “INTE” și veți apăsa CTRL+ENTER în lista furnizorilor vi se vor afișa toți furnizorii ce au în denumire secvența “INTE”. Spre exemplu: “Internațional SRL”, “Cuminte SRL”, “Cuvinte SRL”, etc.

De asemenea, în ecranul Producție, dacă sunteți poziționați pe număr document sau dată, apăsarea combinației de taste CTRL + ENTER va duce la înregistrarea unui nou produs. Produsele ce au același număr de document și aceiași dată, vor fi tipărite pe același bon de producție.

La firme neplătitoare de TVA puteți calcula prețul cu TVA inclus, apăsând o combinație de taste

După cum știți, persoanele neînregistrate în scopuri de TVA vor trata TVA facturat de furnizori, ca o taxă nerecuperabilă ce, conform reglementărilor contabile, se include în prețul de achiziție. Astfel dacă o persoană impozabilă neînregistrată în scopuri de TVA va achiziționa un produs cu 100 lei + TVA 24%, prețul de achiziție pentru aceasta va fi 124 lei și nu 100 lei ca pentru o persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA.

În SAGA pentru a se ușura munca de introducere a datelor pentru persoanele neînregistrate în scopuri de TVA există o facilitate ce permite majorarea valorii cu 24% sau 9%, foarte simplu, prin apăsarea unei combinații de taste.

Iată cum trebuie să procedați:

– introduceți denumirea, UM, cantitatea, prețul de achiziție fără TVA și apăsați ENTER sau TAB pentru a vă poziționa pe câmpul “Valoare”
– odată poziționați pe câmpul “Valoare” apăsați combinația de taste CTRL+T și SAGA va majora valoarea cu 24%. Dacă doriți să vi se majoreze valoarea cu 9% apăsați CTRL+K

Simplu, nu-i așa?

6 comentarii

    1. LIstarea acelor sume nu este necesară. Legislația în vigoare nu vă obligă la listarea sumelor de reportat. Registrul de încasări și plăți listat din SAGA sau orice alt program cu care se întocmește nu este suficient. În cazul evidenței în partidă simplă acest registru listat va sta la baza completării manuale, cu totalurile lui lunare, a unui registru de încasări și plăți ce se înregistrează la ANAF după ce se numerotează și șnuruiește. De aceea va trebui să listați din SAGA registrul pe o lună și să completați totalul încasărilor și plăților în registrul ce l-ați înregistrat la finanțe.

  1. “De asemenea, în ecranul Producție, dacă sunteți poziționați pe număr document sau dată, apăsarea combinației de taste CTRL + ENTER va duce la înregistrarea unui nou produs.” .. .nu functioneaza.. am incercat dar nu merge.

    1. Funcționează. Mai încearcă, nu faci bine ceva. Probabil nu ai produsul adăugat. Ideea e asta: dai adaug, introduci produsul finit, cantitatea și prețul prestabilit și când dai ENTER ajungi iarăși la număr document, dată. Dacă apeși CTRL+ENTER se va adăuga o linie nouă.
      Nu merge dacă nu completezi, pe linia pe care ești, denumirea produsului finit.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *