Precizări. Pentru începutul de an

06 Jan 2014 | Contabilitate, Declarații | 6 comentarii773 vizualizari

bepatientPentru că încă din data de 2 ianuarie 2014 s-au primit mailuri ce spun cam așa: “Am încercat să depun D394 și-mi dă eroarea din atașament. Vă rog să analizați”, sau “D101 nu există pentru 2013? De ce? Când va fi implementată?”, permiteți-mi să vă precizez că:

– până la această oră, pe portalul ANAF, nu au fost publicate noile formulare de declarații fiscale. D394 a fost modificat în decembrie 2013, lucru despre care am și scris deja, dar formularul modificat nu a fost publicat încă. Din păcate, unii nu citesc defel mesajul de eroare din recipisa obținută de la ANAF sau dacă-l citesc nu-l înțeleg. Totuși, ce credeți că înseamnă “S-a modificat formatul declarației și nu puteți depune temporar o declarație pentru aceasta perioadă”? Nu este suficient de clar?

– pentru D101 nu a apărut vreun ordin cu instrucțiuni de completare pentru 2013 și nici vreun formular modificat special pentru acest an

– D112 se poate depune doar pentru 2013. Nu încercați să depuneți pentru 2014 pentru că nu veți putea.

– foarte important: bilanțul anual e încă în stadiu de proiect.

Așa că, înainte de a întreba despre toate astea, faceți bine și verificați pe siteul ANAF dacă aceste formulare au fost actualizate. Imediat ce vor fi actualizate de către ANAF vor fi implementate și în program. Asta însă nu înseamnă că dacă vor apărea în data de 7 ianuarie 2014 la ora 14, la ora 1430 vor fi deja implementate.

6 comentarii

  1. Buna ,
    sunt firma platitoare de tva la incasare si
    folosesc un program de facturare ce ma avertizeaza ca nu am voie sa facturez cu chitanta unei persoane fizice.S-a modificat ceva in sensul facturarii cu chitanta ?
    Multumesc pentru amabilitate.

    1. Nu s-a schimbat nimic. Nici înainte nu se aplica sistemul de TVA la încasare dacă factura emisă era încasată integral în numerar până la emiterea ei.

  2. o mica problema de inceput de an: la salarii imi apar 31 zile lucratoare la ianuarie. In configurare la ianuarie 2014 nu am nimic si nici nu pot adauga. ce trebuie sa fac? multumesc.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *