Nedumerire…

03 Jan 2012 | Declarații, Diverse | 4 comentarii716 vizualizari

Am și eu o mică nedumerire. Dacă D394 se va depune odată cu D300, de ce MF precizariîngreunează viața firmelor făcând imposibilă verificarea automată a persoanelor înregistrate în scopuri de TVA? Datele nu sunt secrete, ele se pot verifica și acum, on-line, manual, introducând codul firmei și niște caractere de siguranță, dar mă întreb și eu: oare e chiar așa de dificil să implementezi un serviciu web pe care să-l pui gratuit la dispoziția dezvoltatorilor de soft din țara asta pentru implementarea lui în soft,  în mod public sau la cerere? Adică eu dezvoltator fac cerere către MF și acesta să-mi dea datele despre acel serviciu. Și să creeze onor MF o bază de date ce să conțină doar codurile fiscale, denumirea și starea de înregistrat sau nu a persoanelor înregistrate în scopuri de TVA în România și interogarea să returneze doar denumirea și starea – înregistrat sau neînregistrat în scopuri de TVA.

4 comentarii

    1. Și eu cred că e din cauza asta, însă să fim sinceri, pe o bază de date ce conține doar codul fiscal, denumirea și starea, plus faptul că se poate implementa restricție de interogare de 100 de ori/IP/oră de exemplu, chiar crezi că nu ar face față? Eu cred că ar face față fără probleme. Așa se creează nervi și stres.

  1. Hai sa umplem mail-ul de la Finante ([email protected]) cu cererea de a a ne pune la dispozitie un serviciu automat care sa ne returneze daca un CIF este platitor de TVA, nu este platitor de TVA, sau nu exista. Doar atat si nimic mai mult, asta-i tot ce ne trebuie pt. decl. 394 ! O eventuala restrictie ar trebui sa fie de min. 1000 de interogari pe ora/IP (100 de interogari e prea putin – daca am in decl 394. 300 de agenti ec. pe care-i vreau sa-i verific !). Eu unul am sa trimit chiar azi, ii rog pe cei interesati sa se mobilizeze si sa trimita de asemenea un astfel de mail. Va spun din experienta ca cei de la Finante se ghideaza si dupa nr. de cereri, daca vom fi multi vom reusi !!!

  2. Da-ne un model de mail sa trimita toata lumea la fel sa vada stimabilii de la finante 7.1 dolby sorround :)

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *