Mici actualizări…

22 Jan 2019 | Programe | 32 comentarii2132 vizualizari
Actualizari Saga

Ce avem noi aici? Mici actualizări, așteptate de mulți utilizatori:
1. D205
2. D101
3. Regimul special pentru construcții
D205-2019

D101-2019

RegCons2019

32 comentarii

 1. Uraaa…Mulțumim frumos pentru pont!Și eu care mă tot uitam pe site, după versiunea 508, când colo, rezolvarea era aici, sub nasul meu!

 2. Am 2 nelamuriri la completarea declaratiei 205 privind impozitul pe veniturile din dividende : “Col. 3 – se înscrie, pe fiecare beneficiar de venit, suma reprezentând totalul venitului distribuit din dividende, într-un an fiscal” – brutul sau netul ?
  si “Impozitul aferent dividendelor distribuite, dar care nu au fost plătite acționarilor sau asociaților până la sfârșitul anului în care s-au aprobat situațiile financiare anuale se cuprinde în declarația aferentă perioadei în care a avut loc aprobarea situațiilor financiare anuale.” – am dividende repartizate in 2018 si neplatite din profitul nerepartizat aferent anului 2016 ( ce legatura are situatia financiara ? ) si pentru care se plateste impozitul acum pana pe 25 ianuarie – il declar? (pentru corelatie cu D100)
  De asemenea in formular : “Dividende distribuite, din care:” si apoi “Dividende platite” – sa inteleg ca cele platite se refera la cele platite aferente celor repartizate in 2018? – daca nu am platit din dividendele repartizate in 2018 dar totusi am facut plati la dividende aferente anilor anteriori trec 0 la platite?
  Care ar mai fi scopul introducerii rubricii “Dividende platite”? Suma declarata aici nu va corespunde cu suma din declaratia unica .

  1. 1. Da
   2. Da. Distribuit înseamnă ceea ce au decis asociații să distribuie. Plătit – ceea ce s-a plătit efectiv din cele distribuite. În declarația unică nu se introduc veniturile din investiții. Dacă suma veniturilor pentru care se datorează CASS depășește plafonul pentru care se datorează CASS, atunci se va declara doar obligația de plată a CASS.

 3. Buna seara,

  Pentru o firma cu cod CAEN 4673 -Comert cu ridicata material lemnos si mat. de constructii care desfasoara peste 80% activitate in domeniul constructii ( are autorizate coduri secundare 41,42,43 )salariu minim pentru salariati este 3000 lei?
  Multumesc.

 4. Buna seara,
  Pentru o firma cu cod CAEN 4673 -Comert cu ridicata material lemnos si mat. de constructii care desfasoara peste 80% activitate in domeniul constructii ( are autorizate coduri secundare 41,42,43 )salariu minim pentru salariati este 3000 lei?

 5. buna seara!
  Drepturile de autor pentru perioada ianuarie – martie 2018 se declara in 205? daca da, la care rubrica? multumesc!

 6. In declaratia 205 la dividende platite se vor trece cele nete, efectiv ce s-a platit prin casa/banca, nu-i asa?
  M-a indus in eroare printscreen-ul pe care l-ati afisat, fiind sume egale la distribuite si platite.

  1. Nu. Se vor trece dividendele brute, cele la care s-a calculat impozit.
   De exemplu dacă ați distribuit 10.000 lei la care ați reținut impozit de 5% – 500 lei și net ați achitat 9.500 lei atunci treceți suma de 10.000 lei la plătit și 500 lei la impozit.

 7. Pentru perioada ian-mar 2018 la fel nu se declara in D.205 veniturile din arenda?
  Deoarece in perioada respectiva trebuia declarat prin D.100, iar acum nu se declara nici unde nominal.

 8. O societate de constructii are un angajat cu 4 ore si salariul de 1500 lei (3000 lei/2), salariat care mai lucreaza si la alta societate fara profil de constructii, cu 4 ore/zi si un salariu de 1040 lei (2080/2). Per total cumuleaza salariul minim brut, dar nu la nivelul de pe ramura constructii. Cum plateste societatea de constructii contributiile sociale si impozitul pe venit in acest caz?

 9. Firma de constructii are un salariat care a plecat cu 15.01.2019.
  Daca pun bifa la “aplica regimul special de taxare pentru sectorul constructiilor” saga socoteste taxele cu procentele reduse si pt. acest salariat.
  Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca mai trebuie sa fac ceva.
  Multumesc.

 10. Cum plateste o sociaetate de constructii contributiile sociale si impozitul pentru un salariat cu 4 ore / salariul 1500 lei care are contracte in alte locuri de munca care depasesc 3000 lei lunar?

 11. Societate de constructii am un salariat cu 4 ore 1500 lei care mai are un contract de munca cu 4 ore 2000 lei la o alta societate de comert . Beneficiaza de scutire ?

 12. Angajat 2h/zi la o societate de constructii cu 1000 lei/luna fara cim in alta parte. La ce salariu calculeaza diferenta de cas si cass? (3000 sau 2080)

 13. Buna ziua,
  Eu nu reusesc sa aplic sa aplic regimul special pt constructii in program. Am bifat in configurare salarii ca aplic regimul special (nu s-ammodificat automat salariul minim la 3000), dar in statul de plata nu imi calculeaza scutirile.

  Multumes,
  Daniel

  1. Dacă nu vă calculează scutiri este posibil ca salariații să aibă realizat un salariu mai mic de 3000 lei.

 14. SALUT
  DE CE NU FACETI SA PUTEM FACE SI JURNALE DE INCASARI SI PLATI SI CENTRALIZATOARE DE MARFA ?CARE SUNT CERUTE LA ORCE CONTROL DIN PARTEA ANAF-ULUI ?

  1. Jurnale de încasări și plăți?! Nu știu ce este acest document. Nu există reglementat nicăieri. Există, pentru contabilitatea în partidă simplă, reglementat un model de registru jurnal de încasări și plăți, iar acel registru este implementat în SAGA PS.
   În SAGA C registre auxiliare nu sunt necesare pentru că toate operațiunile sunt înscrise în mod automat în registrul jurnal. Dacă doriți registru jurnal auxiliar, pe tipuri de operațiuni, filtrați registrul jurnal general pe tip de operațiune și rezolvați problema.
   La fel centralizatoare de marfă nu există reglementate nicăieri.
   Cum pot să ceară cei de la ANAF ceva ce nu este reglementat nicăieri este un mister. De ce acceptați dvs să vi se solicite documente care nu există în legislație?

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *