Mici actualizări. E factura și o mică surpriză.

18 Sep 2023 | Contabilitate, Declarații | 0 comentarii5012 vizualizari
Pe scurt - D112 și bilanț

La e-Factura, de-a lungul timpului s-au mai făcut unele corecții, s-a mai lucrat la optimizări, la proceduri de trimitere/validare și preluare a celor primite de la terți.

ANAF permite acum și validarea on-line a facturilor caz în care acestea nu se vor mai valida local, pe calculatorul de pe care se trimit ci se trimit și se validează direct la ANAF. Răspunsurile pentru astfel de facturi vin mai rapid și ele.

Dacă din varii motive validarea on-line nu funcționează, se va proceda pe sistemul clasic – validare locală și apoi trimitere la ANAF.

În ultima versiune, începând de azi, cei care o descarcă de pe site sau își refac actualizarea vor găsi în ecranul e-Factura și această opțiune de validare on-line.

De asemenea, în ecranul de facturi primite, veți găsi două opțiuni suplimentare: una de deschidere a folderului în care facturile primite au fost salvare și una care permite obținerea, prin tipărire, a unui pdf cu factura primită. Aveți în vedere că generarea pdf pentru factura primită se face cu procedura ANAF (același pdf l-ați obține cu utilitarul pus la dispoziție de ANAF), forma și conținutul fiind cele generate de ANAF și de către SAGA.

La capitolul “work in progress” în curând va fi disponibil ceea ce vedeți în imaginea de mai jos:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *