De weekend

25 Feb 2012 | Diverse | 1 comentarii554 vizualizari

news02Câteva știri, scurte, de weekend.

Domnul Mugur Isărescu, guvernator al BNR și proprietar al unei afaceri în România, a ajuns la concluzia la care mulți dintre noi am ajuns demult: “dacă continuăm cu acest sistem care îți scoate ochii din cap nu poți să supraviețuiești decât dacă faci evaziune”.

Într-un articol excelent, domnul Dan Tăpălagă, pornind de la câteva întâmplări adevărate, povestește de ce sistemul funcționează defectuos. Din păcate.

Dacă vreți să știți cum se emit actele normative în România și de ce mulți dintre noi avem peri albi din cauza lor, e suficient să citiți explicațiile unui om ce a fost în labirintul de la guvern. Al unui om ce a lucrat în Guvernul României și care explică mecanismele sistemului. Articolul domnului Răzvan Orășanu, merită citit cu răbdare pentru că dezvăluie un mecanism greu de imaginat în cadrul unui Guvern.

Pe de altă parte, bucurați-vă că trăiți în România. Se putea și mai rău. Dacă erați greci, pentru a deschide o afacere trebuie să treceți mai înainte pe la toaletă și să vă supuneți unei iradieri voluntare. Nu credeți? Atunci vă invit să citiți asta.

1 comentariu

  1. In primul rand felicitari, pentru acest blog.Acest articol il vad ca o evolutie.
    Daca un om care se presupune ca e echilibrat, macar prin natura functiei, ma refer la M.I., ajunge sa faca asemenea declaratii (practic sa confirme ceea ce in mediul economic se vorbea mai asa mai pe la colturi) nu e a buna, ma refer la nivel de tara, macroeconomic.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *