D394. Ca la noi….

16 Sep 2013 | Declarații, Legislatie | 7 comentarii577 vizualizari

accounting5Ok! Am revenit din vacanţă şi am reluat contactul, neplăcut, cu realitatea cotidiană din România. Şi pentru a accentua senzația asta, vă aduc o veste legată de D394. Onor ANAF a emis un ordin – Ordinul 2896/2013, prin care se modifică modul de declarare a cumpărărilor și livrărilor de la/către plătitori de TVA pe teritoriul României, adică acele achiziții și livrări ce se declarau prin D394.

Toate bune și frumoase doar că acest ordin dat în septembrie se aplică de la 1 august 2013. Și prevede printre altele că acele bonuri fiscale primite sau emise ce îndeplinesc condițiile unei facturi simplificate, nu se declară. Dar prevederea legată de bonuri – respectiv nedeclararea lor chiar dacă îndeplinesc condițiile unei facturi simplificate se va aplica până la 31/12/2014 urmând ca, teoretic, de la 01/01/2015 să se reia declararea lor.

Așa că în SAGA toate achizițiile sau livrările începând cu luna august 2013, efectuate pe bonuri ce îndeplinesc condițiile unei facturi simplificate, le veți opera cu tip “B – bon de casă” și le veți exclude din D394.

7 comentarii

  1. Mulţumim frumos Cristi!
    Ce drăguţ din partea dânşilor, în special pentru cei care suntem la zi cu înregistrările, cred că va fi o adevărată euforie devalidarea acestora, nu-i aşa dragi colegi?Doar şi aşa se apropie ziua noastră, de ce să nu fi primit noi anticipat acest cadou de la ANAF?Dacă nu noi, atunci cine?Şi dacă nu acum atunci când?

  2. O sa vina “cineva”candva si o sa zica: ce e aia contabilitate? Si o sa zica:”Atat va costa!!!” Ce o sa facem? Nu contabilii ci toata societatea… Credeti ca mai e mult!?!?

  3. Daca societatea este platitoare de tva trimestrial atunci pe luna iulie declaram bonurile fiscale si incepand cu luna august nu, sau cum este ?

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *