D300–iulie 2019. D112.

07 Aug 2019 | Declarații | 19 comentarii1921 vizualizari
formularul-anaf-d300

De câteva zile, persoane care depun D300 pentru luna iulie 2019, primesc recipisă cu erori. Eroarea din recipisă este “R_TEMP201907: Momentan nu puteți depune o declarație pentru această perioadă”.

image

Mulți au dat mail la firmă întrebând ce înseamnă eroarea și de ce le apare. Răspunsul este simplu: D300 urmează să fie modificat de către ANAF, iar ANAF a blocat temporar depunerea D300 până la modificarea formularului. Așadar, nu aveți erori de completare sau erori legate de generarea lui eronată ci, pur și simplu, trebuie să așteptați (ca noi de altfel) publicarea noului formular. Acesta va fi introdus și în SAGA în momentul în care va apărea


D112 – pentru cei care aplică regimul special pentru constructori nu se poate depune. Acest formular va avea unele modificări, necesare adaptării lui la cerințele OUG 43/2019 despre care am scris aici.

19 comentarii

 1. Buna ziua,
  La depunerea declaratiei 300 imi da urmatoarea eroare :
  va rugam sa verificati daca folositi versiunea corecta de PDF inteligent sau daca XML-ul creat continenamespace-ul conform schemei XSD (pentru perioada de raportare)eroare structura: namespace (‘mfp:anaf:dgti:d300:declaratie:v5’) lipsa sau incorect la sectiuneadeclaratie300. Valoarea corecta este xmlns=’mfp:anaf:dgti:d300:declaratie:v6
  Ce i de facut in aceasta situatie ?

  Multumesc ,

  1. Mesajul apare de ieri, pentru că ieri ANAF a actualizat PDF-ul pentru D300, dar și cel postat inițial avea unele probleme.
   Se lucrează pentru actualizarea programului cu noul formular. Când va apărea versiunea nouă care să-l conțină pe acesta veți primi notificare pe mail.

 2. Buna ziua.
  Este deja a doua zi de cand a aparut decontul de Tva pe site-ul de la Anaf!!SI DVS NE FACETI PROBLEME???? avem firme finalizate ptr care nu am putu depune decontul inca,se poate urgenta actualizarea soft-ului???

  1. Eu cred că dvs vă faceți probleme singură. Formularul postat ieri de ANAF avea probleme în cazul sumelor de recuperat. În acest moment se lucrează pentru actualizarea programului cu noul formular. Introducerea lui nu înseamnă doar copierea unui fișier. Când va apărea versiunea nouă care să-l conțină pe acesta veți primi notificare pe mail.

 3. Buna ziua,

  Dar cei care am transmis D300 si avem eroarea mai sus mentionata, cum procedam la apartia D300 finale, mai depunem odata decontul de TVA on-line sau trebuie sa mergem la Administratia Financiara?

  1. Da, veți depune decontul, în formatul nou, încă o dată. Recipisă cu eroare înseamnă că decontul nu este salvat la ANAF.
   Dar veți vedea că data depunerii va fi data recipisei inițiale, dacă depuneți un decont corect până la finele lunii.

 4. Buna dimineata
  Am reusit sa depun declaratia 300 astazi 15.08 la 10.30.
  solutia a fost sa completez manual declaratia de pe site-ul ANAF. Intr-adevar mi-a dat eroare la suma de recuperat din decontul precedent dar am rezolvat-o completand cu “0”la randul 39
  sper sa va ajute

 5. Așa este, D112 nu a fost actualizat de către ANAF în conformitate cu prevederile OUG 43/2019. Când va fi actualizat conform prevederilor legale în vigoare respective, se va actualiza și în SAGA.

 6. Buna ziua, ieri (20/08) decontul de TVA a mai suferit o actualizare (din pacate).
  Trebuie sa mai facem o actualizare la release 514 ? Multumim

  1. Ultimul pdf este inclus în versiunea de pe site. Dacă aveți licență și actualizați la versiunea de pe site, veți avea ultimul formular de la ANAF.

  1. Este deja făcută în versiunea de pe site, așadar redescărcați și refaceți actualizarea la ultima versiune disponibilă pe site.

  1. Refaceți actualizarea programului și apăsați actualizare date în state salarii și în ecranul din care se generează D112 înainte de a genera efectiv PDF-ul.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *