D112, pentru firme fără salariați

12 Feb 2011 | Contabilitate, Declarații | 13 comentarii1594 vizualizari

MF a postat în data de 11/02/2010 un pdf modificat ce vă permite completarea declarației 112 doar cu creanțele fiscale, fără salariați.
Pentru aceste cazuri – societăți ce au înscris în vectorul fiscal obligația declarării contribuțiilor sociale, dar fără salariați, va trebui să folosiți doar PDF-ul de la finanțe. Nu veți putea genera date din SAGA.
După ce în PDF completați datele firmei în antet aveți un buton pe care scrie (Adaugă cele 10 creațe din vectorul fiscal, pe zero). Apăsați acel buton.

PDF-ul poate fi descărcat de aici

13 comentarii

 1. Si totusi ne`am dus la Finante cu 112 si ne`au spus ca nu e buna, ca pe site e alta varianta.
  Urmeaza cumva o noua versiune de SAGA zilele astea, 368, cu PDF-ul modificat ?
  In alta ordine de idei, ar fi tare bine daca s`ar renunta la dbf-uri si s`ar face o SAGA cu mysql !!! Asa s-ar putea lucra si prin internet !!! Ar fi probabil un pas mare care s-ar putea face pentru ca SAGA sa devina intr-adevar CEL MAI BUN PROGRAM DE CONTABILITATE de la noi. Acuma e “aproape” !!!

  1. Noi am tot actualizat in functie de noile versiuni de formular aparute pe anaf.ro. Totusi, modificarile formularului oficial s-au referit la algoritimii de validare, nu la versiune, deci motivatia e bizara.
   MySQL nu este gratuit.

 2. eu am facut o decl112 fara salariati din SAGA
  am facut stat de plata pe ian.2011 pe zero (salariatuleste plecat din 12.2010 dar nu s-a facut 010.
  am creat pdf si doar am completat nume ,pnume,cnp si la timplucrat am pus 0
  si a mers !

 3. Am si eu o nelamurire,am preluat decurand o asociatie sportiva (ong).Incepand cu luna ianuarie au organizat competitii sportive. S-au facut state de plata pentru arbitrii,oficiali,asistent medical,etc si s-a retinut la sursa impozitul de 16 % final.Eu cred ca fiind contracte/conventii civile ar trebui trecut in declaratia 100 la pozitia aferenta contractelor /conventiilor civile ,pe codul civil.Credeti ca este corect? Astept si eu o parere competenta. Multumesc anticipat!

 4. Inteleg din cele expuse mai sus ca putem transmite din SAGA D112 si pentru salariatele aflate in concediu ingrijire copil, dat fiind faptul ca ele au CIM suspendat?

 5. la o societate avem contracte individuale de munca, dr de autor si contracte de administrare.
  Pentru contractele de administrare se retine CCI?
  In decl 112 apare eroare la creanta 15 -CCI (calculeaza creanta la total venituri , mai putin venitul administratorului), pe cand in stat calculeaza la total venituri(cim +ctr. administrare).
  in urma validarii delc. 112 , apare eroare la creanta 15(CCI).
  Cum este corect, se calculeaza sau nu CCI la contractul de administrare?

  1. Da se datoareaza CCI-ul pentru contractele de administrare. Nu stim de ce in D112 regula de validare este alta. O solutie este sa modificati tipul de salariat din declaratia, astfel incat sa apra la pozitia 3-Alte categorii de persoane care realizează venituri asimilate salariilor – care nu au contract individual de muncă sau raport de servicii (nu este salariat).

 6. Am o problema legata de un salariat angajat incepand cu 15 martie, functie de baza. A beneficiat de deducere personala in per. 01-14 martie la societatea de le care vine.
  Cum operez in Saga astfel incat sa nu-mi ia deducerea pt salariat in luna marie, dar sa apara cu functie de baza si in program si in decl. 112?

  Multumesc.

  1. În acest caz, conform codului fiscal, dvs nu-i acordați deducere în luna martie. Aceasta se acordă la fostul angajator. Ca urmare, la definirea lui în Fișiere-Salariați debifați opțiunea “Funcție de bază”. După ce terminați, validați, statul lunii martie, re-intrați în nomenclatorul de salariați și-i bifați acea opțiune pentru ca începând cu luna aprilie să-i acordați deducerea personală.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *