D112, doar pentru ianuarie 2013

04 Feb 2013 | Declarații, Programe | 19 comentarii549 vizualizari

update

ANAF a publicat azi D112. Dar…..atenție la ceea ce specifică pe site – este valabilă doar pentru ianuarie 2013 nu și pentru perioade ulterioare:

 

112 – Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit si evidenţa nominală a persoanelor asigurate – conform Ordinului comun al ministrului finanţelor publice, ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale şi al ministrului sănătăţii nr. 1045 – publicată în data de 04.02.2013 (pentru luna ianuarie 2013) actualizată în data de 04.02.2013.

Așa cum anticipam, ANAF a emis un formular intermediar, nu unul final, pentru anul 2013. Aveți puțină răbdare – se va introduce și în program.

19 comentarii

  1. Apare mâine în farmacii! Și se va depune la ITM. Glumiți sper.
   D101 a apărut deja, pe portalul ANAF, doar că nu a fost introdus în program pentru că în unele situații nu se validează. Asta nu înseamnă că nu se va introduce. De altfel în mailurile de informare legate de versiunea 413 a fost introdusă și această mențiune. Iar de depus, cam unde credeți că se depun declarațiile ANAF?

 1. Ar fi bine sa faceti un “PIN” pe pagina principala unde sa anuntati ca declaratiile vor fi introduse in program pe masura ce sunt create, actualizate de ANAF. Atunci abonatii nu v-ar mai plictisi, de ce aia nue, aialalta unde e…?
  Noi stim ca faceti asa, dar sunt si mai multi care se panikeazã.
  Cu stima pentru munca voastra, chiar daca o platim, este totusi ceva bun si simplu, nu stufos, nu sofisticat.
  Am vazut programe care cu cat erau mai scumpe erau mai proaste fiind foarte complicate si neintuitive.

  1. Chiar nu cred că e nevoie de așa ceva. Aceste mesaje vin de la oameni ce, de ani de zile depun declarații, nu de la începători.

 2. Cristi :
  Apare mâine în farmacii! Și se va depune la ITM. Glumiți sper.
  D101 a apărut deja, pe portalul ANAF, doar că nu a fost introdus în program pentru că în unele situații nu se validează. Asta nu înseamnă că nu se va introduce. De altfel în mailurile de informare legate de versiunea 413 a fost introdusă și această mențiune. Iar de depus, cam unde credeți că se depun declarațiile ANAF?

  MULTUMESC

 3. Buna ziua,

  Cand afisati noile modificari pentru Saga C 3.0. va rog să modificati si numarul de casete pentru F010, referitor la datele reprezentantului, CNP – ACTUALUL FORMULAR ARE 12 CASETE, a treisprezecea cifra din CNP nu se scrie.

  Multumesc.

  O zi placuta !

  1. Nu știu la care 010 vă referiți, pentru că mie unul la 010 generat din SAGA C la CIF (CNP nu există în 010) reprezentant fiscal îmi permite completarea a 13 caractere.

 4. Ma ajuta si pe mine cineva ?
  De ce la 112 in februarie pentru ianuarie imi preia cu 01.01.2012, adica nu schimba anul. Multumesc

 5. Va rog sa-mi spuneti si mie daca se poate in analitice la 401 si 411 cum sa fac sa scad incasarile si platile pe alte facturi decit cele pe care am facut-o initial.Se poate, si daca da,cum.Cu multumiri pentru cei care sunt dispusi sa-mi explice!

  1. Ce înțelegeți prin “dacă se poate în analitice la 401 și 411”? Cel mai bine ar fi pentru plăți din 2013 la facturi din 2013 să ștergeți și să reintroduceți plata.

 6. @Cristi
  Pagina nr. 2 din formularul 010 la reprezentant fiscal, cod de identificare fiscala, daca reprezentantul legal sau imputernicitul in cele mai multe cazuri este o persoana fizica ?!!, trebuie trecut cnp-ul. Desi pdf are 13 casute, cifrele se incarca deplasat si nu se poate completa ultima cifra.Vreau sa stiu daca este o problema ce tine de calculatorul meu, sau este o problema generata de soft pentru cine a observat macar…

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *