Șomaj – Subvenții și scutiri. Mod de completare în SAGA pentru generare D112

06 Nov 2013 | Contabilitate, Declarații | 67 comentarii4389 vizualizari

subventieUn comentariu al lui Aurel, mi-a adus aminte că am tot vrut să scriu despre asta de-a lungul timpului și, din varii motive, am uitat.

O fac acum în speranța că vă va fi de folos și pentru viitor.

După cum știți, angajatorii ce angajează absolvenți sau șomeri în vârstă de peste 45 de ani, pe perioadă nedeterminată, beneficiază de unele facilități în baza art.80 sau 85 din  Legea 76/2002. Beneficiază de scutirea la plata contribuției de asigurări pentru șomaj pentru o perioadă de 12 luni, perioadă pentru care primesc, pentru fiecare astfel de persoană, o subvenție egală cu valoarea indicatorului social de referință, dacă se mențin raporturile de serviciu cel puțin 2 ani . Aceste facilități se obțin și se pun  în aplicare în baza unei convenții încheiate între angajator și ANOFM.

Modul de reflectare al acestor facilități în SAGA, îl voi detalia mai jos.

Să pornim de la următorul exemplu, ilustrat cu imagini pentru că, uneori, o imagine face cât o mie de cuvinte:

O societate cu 3 salariați, are un angajat pentru care beneficiază de facilitățile de la art.80 din Legea 76/2002. Statul de plată arată ca în imaginea de mai jos:

Stat plata - Exemplu subventii somaj

După cum vedeți, fondul de salarii este 1400 lei, iar contribuția unității la fondul de șomaj este de 7 lei. Conform art.80 din Legea 76/2002, unitatea beneficiază de scutirea de la plata contribuției la șomaj pentru salariul aferent persoanei cu pricina precum și de o subvenție egală cu valoarea indicatorului social. Acesta are o valoare de 500 lei, de mai bine de 1 an de zile.
Lunar, unitatea va depune la ANOFM un tabel nominal cu persoanele pentru care s-a încheiat subvenție și pentru care unitatea beneficiază de facilități. Din acele tabele rezultă, după cum vom vedea și cuantumul scutirilor și a sumelor de primit de la șomaj. Un exemplu de tabel aveți în imaginea următoare:

Tabel nominal - subventii - exemplu

Să vedem cum stăm acum:

Fond salarii – total societate = 1400 lei
Contribuția unității la fondul de șomaj = 7 lei = (1400 lei fond salarii x 0,5%). Aceasta este contribuția unității pentru întreg fondul de salarii.
Contribuția unității la fondul de șomaj, aferentă salariului realizat de persoana beneficiară a subvenției = 4 lei (700 lei – Salariul brut lunar al persoanei x 0,5%)
Totalul facilităților de care beneficiază unitatea = 4 lei scutire la fondul de șomaj + 500 lei subvenție = 504 lei
Cât va primi însă societatea, câți bani va încasa? Simplu. Din suma totală a facilităților se va scădea suma totală datorată de unitate pentru contribuția la fondul de șomaj. În exemplul nostru, suma ce va fi încasată efectiv de societate, de la șomaj, va fi: 504 lei – 7 lei = 497 lei. De ce? Pentru că societatea nu va mai vira efectiv banii în contul contribuției la șomaj.

Toate bune și frumoase, dar cum se va reflecta asta în D112 generată din SAGA? Dar în contabilitate?

În SAGA, pentru a genera corect D112, vom proceda astfel:

– validăm statul de salarii și apăsăm butonul “Declarația unică 112…”
– în ecranul din care generăm declarația, la secțiunea A – Creanțe fiscale, vom completa manual pe coloana deductibil, suma ce nu se va vira statului la contribuția pentru șomaj ca urmare a facilităților de care beneficiază firma în mod legal. În exemplul nostru suma datorată va fi integral deductibilă și vom completa ca în imaginea de mai jos
D112-subventii - fig.2
– acum vom selecta pagina “C4-C7 șomaj în care vom completa datele corespunzătoare scutirilor și subvenției
D112-subventii - fig.3

D112-subventii - fig.4

Acum putem genera D112 în format PDF și o vom putea depune la ANAF, fără probleme.

Atenție însă! Completând informațiile în ecranul de generare a D112 acestea vor rămâne salvate, dar dacă ieșiți și reintrați în ecranul respectiv veți primi mesajul următor:
D112-subventii - fig.5

În principiu, răspundeți cu NU. Cu Da, veți răspunde dacă, după ce ați completat datele inițiale, ați de-validat statul de salarii și ați operat modificări în acesta, modificări legate de timpul de lucru sau orice alt element ce duce la modificarea fondului de salarii, a sumelor datorate. În cazul în care răspunsul este DA, va trebui să refaceți pașii descriși anterior pentru generarea D112.

Cum se înregistrează în contabilitate și când?

Când: lunar, lună de lună, pe perioada celor 12 luni în care se primesc facilitățile, după ce validez statul de salarii.
Cum? Prin ecranul “Articole contabile” din meniul “Operații”, așa cum vedeți în imaginea alăturată:

Subventii - articole contabile
urmând ca la încasarea efectivă a banilor să operați în jurnalul de bancă 5121=4451 cu suma efectiv încasată

67 comentarii

  1. Eu am înteles din legea nr. 250 din 19 iulie 2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si pentru modificarea Legii nr. 116/2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, că:
    -angajatorii care angajeaza someri in varsta de peste 45 de ani vor primi lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajata, o suma egala cu valoarea ISR, daca angajeaza somerii pe perioada nedeterminata si mentin raporturile de munca cu acestia cel putin 18 luni.In cazul in care raporturile de munca inceteaza mai devreme de 18 luni, angajatorii vor restitui suventia primita, plus dobanda de referinta a BNR
    -iar facilitatea ca acesti angajatori beneficiaza si de o scutire, timp de un an, de la plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj aferenta persoanelor incadrate din aceaste categorie, a fost eliminata din 22.10.2013

    1. Aveți dreptate. Legea, așa cum o am eu, e in forma actualizată la iulie 2013. Oricum însă, pentru convențiile deja încheiate, aflate in vigoare la data la care va începe legea menționată de către dvs să producă efecte, raportul de serviciu se va menține pentru perioada prevăzută de lege la data încheierii lor nu pe perioada modificată de legea aceasta. Într-adevăr legea 76/2002 în forma ei modificată intră în vigoare la 22/10/2013. Relevant, în articolul meu, era însă modalitatea practică de completare a datelor şi înțelegerea modului de lucru cu programul pentru a genera corect declarația unică.

  2. Corect,asa este pentru conventiile deja incheiate, iar departe de mine gandul sa fi scris cu intentia de critica sau orice altceva!Imi cer scuze…Si va asigur ca sunt mai mult decat constienta ca explicatiile dvs.din acest articol (cat si din toate articolele scrise de dvs.), sunt mai clare decat orice lege sau norma din tara asta.Eu doar am considerat ca ar fi bine sa pun aici unele modificari la aceasta lege, deoarece am avut cazuri concrete saptamana trecuta si sa fie de folos celor interesati.
    Va doresc toate cele bune!

    1. Nu aveți de ce să vă scuzați. Nu m-am simțit criticat defel de comentariul dvs. Dimpotrivă, a fost binevenit ca precizare.

  3. Salut.Super explicit chestia de mai sus cu Subventii si Scutiri-Somaj.La un I.I.,a fost angajata o persoana cu salar de 800 lei(a singura).Am urmat pasii mentionati de tine,insa la D 112->C.4-C.7.Somaj, am trecut la fel ca tine la punctul1)=Subventii…..0 lei si la Suma de restituit…500 lei.La punctul 2)=Scutire de la plata…..4 lei si Suma de restituit….0 lei.Am verificat telefonic si cei de la Somaj mi-au spus ca nu e bine.Ce am mentionat la punctul1)sa trec la punctul 3)Subventii cf.art.85 din Legea 76/2002 si ce am trecut la punctul 2 sa”trec”la punctul 4)Scutire de la plata…..cf.art.85,alin.1 din Legea 76/2002.Azi am verificat tel.si e ok…

  4. Exemplul mentionat este foarte, foarte bun.
    N-am mai avut caz, dar am înţeles din prima. Folosesc un alt program de contabilitate, dar datele sunt exact aceleaşi, iar exemplul este foarte detaliat. Am o conventie, 45 ani. Singura precizare este că la C5 este puncul 3 si 4. Am sunatla somaj şi mi-a confirmat ca este in regula.
    Mulţumesc pentru exemplu

  5. In programul Saga PS prin varianta 235 s-a actualizat declaratia 112 pentru ianuarie 2014.Stiti ceva de actualizarea acestei declaratii in programul Saga C3 .Multumesc.

  6. Am inteles si eu exemplul.
    Sunt totusi la prima situatie de acest gen si nu pricep care Declaratie privind evidenta nominala se depune la Ajofm ? Pe AJOFM constanta numai informatii utile nu gasesti !

    1. Eu am depus următoarele:
      – centralizatorul anexă – acel tabel nominal a cărei imagine model o aveți în articol
      – stat de salarii și pontaj
      – din D112 se listează acele pagini ce conțin anexa 1.1
      E drept că nu am mai avut caz de prin 2012 legat de subvenții, dar nu știu să se fi schimbat foarte mult.

  7. Am conventii de la somaj incheiate in 02.2014. Nu mai beneficiez de scutire iar cand vreau sa validez pdf ul D112 imi apare eroare pt ca nu am introdus scutirea. Ma puteti ajuta?

    1. Înseamnă cu operați datele corect. Să vă dau un exemplu: Să presupunem că aveți un singur salariat pentru care aveți convenție încheiată cu ANOFM. Fondul de salarii pentru februarie 2014 este, să zicem, 3600 lei. Suma datorată de unitate la fondul de șomaj este 18 lei. Subvenția este pe art.80 și este de 500 lei. Nu mai există scutire din 10/2013.
      Iată ce trebuie să faceți:
      – în pagina “A. Creanțe fiscale”, puneți suma de 18 lei pe coloana “Deductibil”
      – în pagina “C.4-C.7 – Șomaj” completați la rd.1 pe prima coloana cu 18 lei și la sumă de recuperat de la șomaj cu 488 lei (suma celor două trebuie să vă dea suma subvenției)
      Este suficient. Dacă veți genera 112 și o veți valida veți vedea că se validează fără probleme.
      Dacă fondul de salarii este de 120,000 lei și fondul de șomaj datorat de unitate este 600 lei adică o sumă mai mare decât subvenția ce urmează să o primiți, se va proceda astfel:
      – în pagina “A. Creanțe fiscale”, puneți suma de 500 lei pe coloana “Deductibil” (adică valoarea cea mai mică dintre subvenție și fondul de șomaj datorat)
      – în pagina “C.4-C.7 – Șomaj” completați la rd.1 pe prima coloana cu 500 lei și la sumă de recuperat de la șomaj cu 0 lei (suma celor două trebuie să vă dea suma subvenției)

    1. Da, se poate depune rectificativă. E absolut normal să puteți corecta o declarație depusă cu informații eronate.

  8. Buna ziua,
    La un magazin de desfacere cu amanuntul se incaseaza numerar, si cu cardul prin POS.Intrebarea mea este:ce documente trebuie predate clientului?S-a incasat suma de 10 lei cu cardul, si clientul a cerut si bon fiscal.Aceste incasari cu cardul trebuie sa apara si in raportul Z? se trec prin casa de marcat? sau se fac facturi?nu se dubleaza incasarile?in raportul de gestiune cum trebuie trecute aceste incasari cu cardul?ex.inregistrari contabile:5125=4111; 5121=5125.
    Va rog foarte mult sa ma ajutati cu aceasta problema.

    1. Orice vânzare, la magazinele cu amănuntul, către populație, direct la tejghea, se înregistrează în casa de marcat, indiferent de modul de încasare a vânzării: numerar, ordin de plată, card, tichete, sau pe credit. Înregistrarea vânzării este una, finalizarea bonului prin introducerea modalității de plată e altceva.
      Orice casă de marcat, chiar și cea mai ieftină, are minim 3 posibilități de încasare definite. Cea mai uzuală, prima, este cea de încasare numerar.
      Ca urmare: da, veți opera pe casa de marcat vânzarea zilnică, chiar dacă încasați cu cardul. La acele vânzări la care încasați cu cardul, veți închide bonul în mod corespunzător. Nu-l veți închide ca încasare numerar. Dacă nu știți cum, luați legătura cu cei care v-au vândut casa de marcat sau consultați manualul acesteia.
      În SAGA operați raportul Z pe client cu cont analitic 4111 și apoi încasați ieșirea astfel: prin 5311 încasările numerar și prin 5125 încasările prin card. La intrarea banilor în extras operați 5121=5125.
      Puteți, de asemenea, să vă creați doi clienți “fictivi”: vânzare numerar cu 5311 cont analitic în Fișiere-Clienți și Vânzare card cu 5125 la cont analitic în Fișiere-Clienți. Și apoi operați raportul Z pe două ieșiri distincte, câte una pentru fiecare client “fictiv” în parte.

  9. Cristi :
    Înseamnă cu operați datele corect. Să vă dau un exemplu: Să presupunem că aveți un singur salariat pentru care aveți convenție încheiată cu ANOFM. Fondul de salarii pentru februarie 2014 este, să zicem, 3600 lei. Suma datorată de unitate la fondul de șomaj este 18 lei. Subvenția este pe art.80 și este de 500 lei. Nu mai există scutire din 10/2013.
    Iată ce trebuie să faceți:
    – în pagina “A. Creanțe fiscale”, puneți suma de 18 lei pe coloana “Deductibil”
    – în pagina “C.4-C.7 – Șomaj” completați la rd.1 pe prima coloana cu 18 lei și la sumă de recuperat de la șomaj cu 488 lei (suma celor două trebuie să vă dea suma subvenției)

    Domnule Cristi, ca sa fiu sigur ca am inteles corect, acolo in loc de 488 lei trebuia sa fie 500-18=482
    Corect?
    Va multumesc!

  10. Am urmatoarea situatie:
    Total fond de salarii 4000, un angajat absolvent pe art. 80 din Legea 76/2002 cu salariu cu salariu 1000 lei. Avem contributia unitatii la fond 20 lei, contributia aferenta salariatului pe art 80: 5 lei. Subvenția este pe art.80 și este de 750 lei
    Declaratia 112:
    – în pagina A. Creanțe fiscale, la CA somaj Angajator pun suma de 20 lei pe coloana Deductibil
    – în pagina C.4-C.7 – Șomaj la rd.1 pe prima coloana cu 20 lei și la sumă de recuperat de la șomaj cu 750 -20= 730 lei

    Nu mai completez la rd. 2 “Scutire de la plata contributiei datorate de angajator cf.art.80 din Legea 76/ 2002 ” suma de 5 lei pe coloana “suma de recuperat..” pentru ca am inteles ca nu mai există scutire din 10/2013. Tot ceea ce completez este pe rd.1 cum am specificat mai sus.
    Corect?
    Multumesc mult!

    1. Ce să fie corect? Faptul că aveți aceiași problemă? :) Glumesc.
      Am răspuns deja că observația lui Robert este corectă.

  11. Am incheiat o conventie ca PFA la angajarea uniu somer peste 45 de ani.Problema este ca depun declaratia 112 la trimestru si dosarul pt subventie se depune lunar(este necasara decl 112 validata lunar). De la finante am aflat ca poti schimba perioada depunerii decl 112 pana la 31 ianuarie anual si acum suntem in iulie.
    Vreo solutie ?

    1. Nu este nevoie să schimbați perioada fiscală. Depunerea trimestrială nu vă împiedică să depuneți lunar. Chiar dacă figurați în vector cu perioadă trimestrială. Ba chiar, în unele situații, chiar dacă figurați trimestrial este obligatoriu să depuneți lunar. Puteți chiar plăti lunar, chiar dacă e perioadă trimestrială – ar însemna că efectuați plăți anticipate.
      Soluția este să depuneți D112 lunar, chiar dacă figurați cu perioadă trimestrială. Nu se întâmplă nimic.
      Legea pedepsește nedepunerea declarațiilor la termen, nu depunerea lor anticipată :)

  12. Buna ziua,

    Putin ajutor va rog, am o salariata peste 45 de ani care beneficiaza de subventie, prima luna D112 s-a completat corect, a doua lua gresit. Acum suntem in a treia luna si se va completa corect declaratia. Pentru ce-a de a doua luna in care declaratia a fost completata gresit cei de la somaj refuza sa ii vireze banii, pe motiv ca daca depun acum rectificativa, pentru a doua luna nu este corect. Ca trebuia sa depun rectificativa pana in 25 tot in termen. Justificrea legala a fost legea 76/2002. Intrebarea mea este, mai pot sa fac ceva acum a treia luna, a patra, ca sa recuperez banii din luna a doua?

    1. Aici există o discrepanță între termenele fiscale și termenele din normele de aplicare a Legii 76/2002. Pentru că, în fapt, prevederea respectivă nu se regăsește în lege ci în normă.
      Ați avea o șansă de a primi acea subvenție numai în măsura în care ați avea declarat vector trimestrial caz în care termenul legal de depunere e 25 a lunii următoare trimestrului. Dar dacă e depunere lunară atunci, din păcate, așa cum e formulat textul legii pierdeți acea subvenție. Ați putea da în judecată statul pe motiv că eroarea din declarație poate fi corectată oricând în intervalul de prescripție, dar asta presupune timp, bani și nervi alocați pentru așa ceva.

  13. Da, discrepanta care nu intereseaza pe nimeni, si iti dai seama doar dupa ce ai luat teapa. Ca sa fac un vector trimestrial acum, oricum e prea tarziu, pentru ca toata povestea a fost in trimestrul 2, deci pana pe 25 iulie oricum. O sa incerc sa depun o cerere pe undeva, la registratura sau la director, sa vad daca primesc vre-un raspuns. Presupun ca nu sunt prima persoana in cauza si ei stiu de asemenea lucru. In timp ce scriam m-am gandit la un argument in favoarea mea. Daca spuneti ca este discrepanta si declaratiile pot fi depuse oricand in perioada de prescriptie, codul fiscal si normele metodologice, nu ar trebui sa prevaleze inaintea acestor norme. Pentru ca mie mi se pare ca avem doua legi care se bat cap in cap, pe romaneste? Multumesc pentru raspunsul prompt. O zi buna!

  14. Daca primiti vr-un raspuns referitor la depunerea declaratiilor rectificative dupa termenul de 25 in perioada de prescriptie va rog sa-l transmiteti.
    Multumesc!

  15. Buna, urmeaza sa depun si eu un dosar la AJOFM ca urmare a angajarii a doi absolventi, care nu au figurat in somaj. Am inteles ca voi primi o suma fixa de 900 de lei/luna pt fiecare angajat si atat deocamdata.Abia peste 18 luni se va primi pentru max 2 ani un ajutor financiar egal cu suma aferenta contributiilor sociale. Deci intrebarea mea ar fi: ar fi corecte urmatoarele inregistrari? 4451=7414 si 5121=4451? In D112 nu tb sa fac nici o modificare, nu? iar venitul respectiv va fi impozabil-avand in vedere ca sunt platitor de impozit pe profit.
    Multumesc

    1. Depinde de baza legală în funcție de care primiți acea subvenție.
      Dacă nu e nici una din subvențiile ce se declară prin D112, atunci da, e corectă înregistrarea și, da, intră în baza de calcul a profitului imozabil.

  16. Buna ziua,
    Ma aflu si eu in aceeasi situatie (exemplul dvs.), maine depun dosarul la somaj, intrebarea este: in ecranul salariati ati debifat pentru persoana respectiva somaj individual si somaj angajator ?
    Va multumesc mult.

  17. buna ziua. am o conventie somaj din 06.03.2017, cu 900 lei, pt o persoana angajata din somaj, in luna februarie, peste 45 de ani. primele 2 intrebari sunt: pontajul care il depun in prima luna trebuie sa fie de pe 01 martie sau de pe 06? statul de plata care il depun sa fie de pe 01 sau 06?
    somaj angajator total luna martie este 75 lei, somaj angajator pt persoana cu conventie este 9 lei pt perioada 06.03.2017-31.03.2017. conventia pe martie este 900/23*20=783 lei.
    cand completez 112 am trecut la subventii conf art 85, 66 in coloana sume de recuperat din contrib datorata si 717 la sume de restituit de ajofm, si 9 lei la scutire de la plata contrib datorata de angajator conf art 85.
    in anexa 20 la total sume cuvenite am trecut 783+9=792.
    am completat corect sau am grersit pe undeva? multumesc.

    1. Pontajul e pentru luna întreagă dacă el e salariatul firmei de la începutul lunii. Nu contează de când primiți subvenție pentru el. Pontajul reprezintă evidența orelor lucrate de salariat.
      La fel și statul de salarii. Nu se întocmește stat de plată separat de la data convenției.
      Nu e completat corect. În loc de 66 lei la sume de recuperat treceți 75 lei. Scutire de la plata contribuției sociale pentru șomaj nu mai există, așa că suma de recuperat este 783 lei – 75 lei sumă recuperată din contribuția datorată.

  18. Subventiile de la somaj pt absolventi de facultate sunt impozabile daca societatea este platitoare de impozit pe venit???
    Va multumesc.

  19. Achizitiile de materiale curatenie pt o firma ( valori mici, sub 100 ron; nu se deduce tva ) cu bon fiscal, pe care nu este mentionat CUI-ul firmei care cumpara, trebuie trecute in Declaratia 394 ???
    va multumesc!

  20. Noi suntem o asociate care are si activitate economica, intrebarea mea este ca subventia de la somaj este impozabil din punct de vedere impozit pe profit.

    Multumesc

  21. Am un angajat din somaj,beneficiez de subventie 500 lei pe luna,Din decembrie 2016 subventia sa marit.ce trebuie sa fac???se poate sa iau si eu subventia marita la 900 lei?

    1. Nu puteți face nimic. Ați beneficia de acea subvenție mărită dacă ați fi încheiat convenție cu AJOFM ulterior creșterii cuantumului ei.

  22. Am o conventie semnata cu AJOFM pe data de 28.08.2017 Angajarea e facuta cu data de 02.08. Pentru luna august primesc subventia pentru numarul orelor efectiv lucrate sau doar pentru perioada din luna dupa data semnarii, adica doar pt 28.08-31.08.2017? Multumesc!

  23. Buna ziua. Am o nelămurire..si o rugăminte la dvs.
    Din 10.08.2017 am conventie cu Ajofm pt o persoana incadrata cu varsta peste 45 ani, suma 900 lei. Rugamintea mea este sa-mi spuneti cum ar trebui sa completez declaratia 112 -Anexa C5. Am tot cautat de forum-uri si inca nu m-am lamurit.
    Multumesc anticipat.

    1. Articolul acesta vă poate ajuta. E la fel. Dacă folosiți SAGA e la fel cu excepția faptului că nu mai există anumite scutiri. În rest e la fel.
      Dacă completați direct în pdf – la creanța 17, completați suma deductibilă
      În anexa C.5 adăugați 03-Subvenții conform art.85, la sumă de recuperat puneți suma deductibilă din fd.șomaj angajator care e maxim suma datorată, iar la suma de restituit puneți suma ce o aveți de primit de la AJOFM.

  24. Multumesc mult pentru lamuriri…la suma de restituit se trece suma subventiei, respectiv 900 lei, sau 900-7 suma deductibila?!

  25. Buna Dimineata ‘ Avem o Convenţie cu AJOFM de la data de 02.10.2017 conform ART 85 din Legea 76/2002 .(am angajat un tănăr absolvent)
    Completarea declaraţiei D 112.
    Asociatia are Somaj angajator platit. 59 RON, trecem la suma Deductibila 59 LEI.
    În anexa C5 LA răndul trei Subventie Cf. ART 85. Suma de recuperat trecem 59 RON, şi la rubrica Suma de restituit trecem 800 RON. (900/22*21=859).

    Vă rog frumos verificaţi daca este aşa bine. Multumesc anticipat.

  26. Buna ziua,am avut un caz asemanator ,la {articole contabile }la data de 29.01 am trecut notele 4371=7414 cu suma 5.00 si 4451=7414 cu suma 595.00 apoi pe data de 30 s-a facut inchiderea 7414=121 cu suma 600,incasarea banilor s-a facut luna viitoare cu nota 5121=4451 cu suma 600lei,insa la fisa cont 4371 nu apare inchiderea contului si ramne pe minus inclusiv in balanta,cum trebuie prcedat ?multumesc

  27. Bună ziua! Cum se introduce un salariat peste 45 ani angajat din șomaj cu facilități în Saga? La declarația 112 se completează diferit la acest salariat față de ceilalți salariați angajați fără facilități?

    1. Ca orice salariat. Dacă firma încasează subvenții acestea se vor înregistra prin articole contabile. Prin D112 nu se mai declară subvențiile de la data la care contribuțiile au trecut în sarcina salariatului.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *