Reîncepe.

14 Feb 2013 | Legislatie | 1 comentarii506 vizualizari

badnewsCredeați că trecerea la microîntreprinderi a dus la dispariția discuțiilor despre impozitul forfetar? Ei bine, vă înșelați.

Dacă la începutul anului Ministerul Economiei spunea că e nevoie de analize, studii de impact și discuții cu te miri ce asociații, azi discutăm despre proiecte pilot. Vă vine să credeți așa ceva? Un impozit în România va fi implementat printr-un program pilot. E de plâns, nu altceva. Cum să introduci o taxă, un impozit, numind asta program pilot?

Pe internet au apărut declarații a unor reprezentanți ai patronatelor (oare?) prin care se discută despre acest proiect.

Intenția este de a se introduce în turism (hoteluri, pensiuni, alte facilități de cazare), baruri, restaurante, cafenele, servicii de înfrumusețare, spălătorii. Nu se dau foarte multe detalii deși ele sunt mai mult decât necesare. Logic ar fi ca acest impozit să fie pus în discuție de către ANAF, nu de altcineva. Să fie necesară o modificare a codului fiscal și dacă se poate să aibă și norme de aplicare, nu ca ultima modificare a codului fiscal. Știați că ultima modificare a codului fiscal, deși a fost făcută urgent, în maxim 3 zile, are foarte multe neclarități pentru care se așteaptă norme? Și norme nu sunt. Cum ar putea cineva explica faptul că ordonanța e gata în 2-3 zile, dar normele nu sunt gata într-o lună. E anormal!

1 comentariu

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *