Raportări semestriale 2011

21 Jun 2011 | Contabilitate | 13 comentarii649 vizualizari

contabilitate2 Dacă v-ați obișnuit deja cu gândul că ați terminat cu bilanțurile, iată o veste nouă: MF a publicat un proiect de ordin privind raportarea semestrială. Anexa este publicată și ea.

Termenul de depunere este 15 august. De asemenea, cei cu cifră de afaceri de până la 35,000 EUR nu depun această raportare. Deci, dacă la 31 decembrie 2010 ați avut înscrisă în bilanț (rândul 1, coloana 2 din formularul 20 din bilanțul la 31 decembrie)  o cifră de afaceri de maxim 149,968 lei (35000 EUR la cursul de 4.2848 lei/EUR), nu aveți treabă cu aceste raportări.

Update: Proiectul s-a concretizat în OMFP 2234/29.06.2011 publicat în M.Of. 483/07.07.2010

13 comentarii

  1. Să vă răspund cu o întrebare: unde scrie că depun?
   Nu scrie nicăieri, în mod explicit că depun sau nu, dar ar fi o discriminare între cele nou înființate ce, logic pentru anul precedent au cifră de afaceri zero și cele ce sunt înființate în 29-30 decembrie a anului anterior și nu au desfășurat activitate, spre exemplu, ce, la fel, au cifră de afaceri zero și nu au depus situații financiare ci o simplă declarație. De aceea sunt aproape 100% convins că cele nou înființate nu vor depune aceste raportări.
   Dacă doriți un răspuns autorizat, întrebați-i pe cei de la ANAF în legătură cu aceste aspecte.

 1. Am sunat saptamana trecuta la Administratia Financiara (Iasi) si cei de acolo mi-au spus ca se va depune bilantul semestrial pentru toate firmele indiferent de cifra de afaceri deoarece proiectul de ordin inca nu a fost aprobat, prin urmare, chiar si firmele cu CA mai mica de 35.000 eur tot vor depune bilantul semestrial. In final, se depun sau nu aceste situatii semestriale pentru firmele cu CA mai mica de 35.000 eur?

  1. Știți, răspunsul celor de la ANAF Iași este cel puțin hilar. Dacă nu există nicio reglementare aprobată, logic, nu depune nimeni. Asta pentru că raportările se depun de către persoanele obligate, doar în baza unui ordin expres. Câtă vreme acest ordin nu există, nu depune nicio firmă. Nu?
   Dar, logica cu astfel de personaje din ANAF sunt precum elevii cu BAC-ul de anul ăsta: în cea mai mare parte incompatibili.
   Eu rămân la opinia mea: nu se vor depune în astfel de cazuri. Apariția ordinului, este mai mult ca sigur, o chestiune de zile.
   Când spuneam să întrebați la ANAF, mă refeream la sediul central – aveți aici numărul de telefon din ANAF, la dispoziție.

 2. Confirm cele spuse de tine, in aceeasi zi sunasem si la sediul central ANAF, fiind contrariata de raspunsul celor de la Anaf Iasi, si mi-au spus ca firmele cu CA mai mica de 35.000 eur nu mai depun raportarea semestriala. Totusi fiind doua raspunsuri complet diferite din partea celor doua institutii, am vrut sa ma asigur totusi ca nu am inteles gresit.
  Multumesc ptr. raspuns.

 3. S-a publicat in Monitorul Oficial din 7 Iulie, deci firmele cu C.A.in anul precedent sub 35000 eur NU depun raportari contabile la 30 iunie 2011.

 4. Dar, ma intreb eu daca nu cumva se tine seama si de valoarea activelor. Exista situatii in care ca este mai mica de 35.000 eur, dar valoarea activelor este mare. Ce ziceti?

  1. Unde scrie ce? Că nu depun cei nou înființați? Păi de azi scrie pe siteul celor de la ANAF exact cum am tot zis și eu pe aici. Că nu se depun.

 5. Bun site. Programul nu l-am incercat.
  Multumesc pentru raspunsurile de mai sus. M-au ajutat.
  O zi buna!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *