Punct și de la capăt.

07 Jul 2015 | Legislatie | 6 comentarii456 vizualizari

keep-calm-try-againUpdate la acest articol: OUG 8/2015 care a introdus bacșișul și registrul de bani personali a fost aprobată și modificată prin lege. Legea 186/2015 publicată în M.Of. 495/06 iulie 2015, aprobă și modifică ordonanța 8/2015. Modificările intră în vigoare în trei zile de la publicare. De aceea abia din data de 9 iulie 2015:

– nu se vor mai emite bonuri fiscale pentru bacșiș
– nu mai este nevoie de regulamentul intern cu privire la bacșiș
– nu se mai completează registrul de bani personali și nici nu se mai pot sancționa firmele pentru inexistența acestuia

Atenție! Până în 8 iulie inclusiv, aveți obligația de a aplica legislația actuală.
Abia din 9 iulie ne întoarcem de unde am plecat.

6 comentarii

  1. sunt curios ce vom face cu regulamentul intern cu privire la bacșiș + registrul de bani personali … in sensul ca legea prevede daca si cum trebuie arhivate aceste documente ??! sau cu prima ocazie cand va veni cineva in control iti vor cere sa vada retroactiv daca au fost intocmite si completate corespunzator pentru perioada in care au fost “obligatorii”

    1. îți spun eu cât le ții: 6 luni de acum încolo. Maxim. După care poți face ce vrei. Că o faptă contravențională se prescrie în termen de 6 luni.

  2. Balbaiala, balbaiala, ne-am obisnuit.Trebuia sa-si vanda cineva aceste Registre, iar noi, ca fraierii, sa alergam , sa stam la cozi , cei de la Saga sa munceasca , mi-e tare lehamite de aceste personalitati care fac legi pentru ei

    1. Asta cu “trebuia să-și vândă cineva aceste registre” e din teoria conspirației de dragul conspirației. Poate ar fi fost de bănuit așa ceva dacă era impusă comercializarea lui în anumite locuri sau numai de către anumite instituții sau firme.

  3. Registrul de bani personali se completa si inainte numai ca nu se instiinta ANAF-ul si fiecare tinea cum putea acest registru, de multe ori era un caiet…

    1. Nu exista prevedere legală pentru completarea acestui registru. Acest registru pur și simplu a existat o foarte scurtă perioadă de timp acum câțiva ani, când tot așa a fost introdus în legislație și a fost anulat câteva luni mai târziu.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *